Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Kush ben me pak gabime gramatikore?

Shko poshtë 
+20
E_Bukura
njomeza
Kosovarja
Beton
Sofra
Riki30
Martina
spirito
njonidrenica
MUHAMETII
beti
stabili
naqeta
idol
luan mreti
echo
eri M
nardlushnja
Orfe@
rolling
24 posters
Shko tek faqja : Previous  1, 2, 3, 4
AutoriMesazh
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 Empty
MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptySun Sep 14, 2008 3:12 pm

Per cudi kam harruar disa qe do duhet patjeter te renditen ne mesin e atyre qe i kam cekur me larte. Por shpresoje dhe besoje se do me falin. E kam fjalen per: Fenerin, Gjakushin, Ali baba T., Biligoa, Eri M. Kjo e fundit ndonjehere me habite, dhe nuk mund ta kuptoje pse perdore aq shume pikecuditese(!)? Me duken te pa nevojshme shume here, ne cdo fjale te kete (!).

Vetem mendimi im.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
eri M
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv

Numri i postimeve : 737
Registration date : 02/04/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptySun Sep 14, 2008 3:23 pm

Keni arsye te mendoni se jane pa vend! Megjithate analizoni ne sa raste duhet po ajo shenje! Dhe une deshiroj ta arrije ate mbarsi pasi shenja e tille e shpreh ate! E B_ukura , te falnderoj per verejtjen.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptySun Sep 14, 2008 3:33 pm

Eri M, gezohem shume qe nuk me keni keqkuptuar. Pervec pikecuditjve ( te teperta nganjehere) keni shkrime te bukur dhe te paster, sipas mendimit tim gjithenje.

E theme hapur, se shume here u kam "zili" juve, dhe te gjithe atyre qe i kam cekur me larte, apo edhe disa te tjereve qe nuk me kujtohen per momentin! Per bukur shkrime te paster dhe qe ndihen knaqesi cdo njeri tek sa lexone keto shkrime, pavaresishte permbajtjes.
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

Numri i postimeve : 1106
Registration date : 07/05/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptySun Sep 14, 2008 3:39 pm

E_Bukura, kerkoj falje qe nuk te paskam futur ne grupin e atyre qe bejne me pak gabime, pra edhe ju jeni njera nder to. Gjithashtu kuptova se edhe eriM qenka njeri prej tyre.

Mt t'mira
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptySun Sep 14, 2008 3:48 pm

MUHAMETI, jeni i falur nese me keni harruar dhe nese vertete mendoje qe sipas juve, e meritoje te bej pjese ne ate grupe.

Ngjyrat partiake, fetare apo problemet private i kam len anesh kur kam vlersu ata-o emra me siper. Mund te kem harruar ndonje pa qellim.
Tani mu kujtua edhe nje qe nuk ja fale vetes kete pakujdesi. Behet fjale per Adem BERISHEN. Shpresoje t'me kuptoje te pakten, nese jo t'me fal.
rolling
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
rolling

Male
Numri i postimeve : 2086
Vendi : Shqiptari
Profesioni/Hobi : Revolucionar
Registration date : 17/05/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptySun Sep 14, 2008 6:12 pm

Martina shkruajti:
MUHAMETII shkruajti:
Une i kisha sugjeruar antaret e ketij forumi, qe ne vend te shkronjes "ç", te perdoret "c" e jo "q", ndersa ne vend te
"ë", te perdoret "e".

Faleminderit per mirekuptim

Alfabeti jone i ka 36 germa ndaj ta respektosh gjuhen dhe kombin padyshim se tè identifikon edhe te shkruarit sa me drejte ....

por tastiera ime i ka 26 shkronja sikur ta kishin prodhu shqiptaret me siguri do t'i kishte pasur edhe dy shkronja me shume(se per dyshkronjeshet nuk ka nevoje ne nxihet vend)

une [pajtohem plotesisht me Muhametin
Ali Baba Tepelena
Anëtar Nderi
Anëtar Nderi
Ali Baba Tepelena

Male
Numri i postimeve : 187
Vendi : greqi
Registration date : 13/08/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptyThu Sep 18, 2008 12:21 pm

biligoa shkruajti:
I vetmi që shkruan rrejedhshëm dhe shume korrekt me formulim të përkryer është pa dyshim feneri, feneri ka edhe një fjalor shume te gjërë.

Dhe p'se, shumica e antarëve te forumit Bashkimi Kombëtar, nuk e përdorin shqipen standarde, po ate të rugës e të krahinave ku jetojnë ?

Alt + 137 = ë
Alt + 0203 = Ë
Alt + 135 = ç
Përshëndetje!
Përse duhet e gjithë kjo kur,po të instalojmë në kompiuter gjuhën shqipe,gërma ë-është tek :,gërma ç-është tek [,gërma y ndërron vëndin me gërmën z.
Për të shkruar me gërma të mëdha veprojmë njëlloj por duke mbajtur shtypur "shift"
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptyFri Sep 19, 2008 12:12 am

Eshte mire qe te instalojme ate program qe rregullon drejteshkrimin, por jo te gjithe e kane mundesine ta instalojne...
rolling
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
rolling

Male
Numri i postimeve : 2086
Vendi : Shqiptari
Profesioni/Hobi : Revolucionar
Registration date : 17/05/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptyFri Sep 19, 2008 2:29 am

ka te drejte Muhametii cdo njeri uhet ta kete kete fjalor

fjalorin drejtshkrimor AS 2.0 mund ta shkarkoni ketu
valdrini
Fillestar/e
Fillestar/e
valdrini

Male
Numri i postimeve : 15
Vendi : doberqan
Registration date : 18/09/2008

MesazhTitulli: kush ben me pak gabime gramtikore   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptyFri Sep 19, 2008 4:07 pm

me pëlqen shum ky program
Pirro i Epirit
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Pirro i Epirit

Male
Numri i postimeve : 135
Vendi : maja e madhe perball
Registration date : 15/09/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptyFri Sep 19, 2008 4:38 pm

ueeeeeeeeee e pasni prun punen edhe dej te gabimet gramatikore aaaaaaaa
nardlushnja
Anëtar i ri
Anëtar i ri
nardlushnja

Male
Numri i postimeve : 90
Vendi : Greqi
Registration date : 27/04/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptyFri Sep 19, 2008 6:15 pm

Shoke forumiste!
Me kete teme me duket se e keni tepruar.
Ketu nuk mburrim apo ofendojme njeri tjetrin.
Kur veme ne dukje gabimet drejtshkrimore te njeri tjetrit duhet pak modesti(kjo gje mungon tek disa si p.sh Marina)
nardlushnja
Anëtar i ri
Anëtar i ri
nardlushnja

Male

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptyFri Sep 19, 2008 6:19 pm

Cituar nga Muhameti
Cito :
Une i kisha sugjeruar antaret e ketij forumi, qe ne vend te shkronjes "ç", te perdoret "c" e jo "q", ndersa ne vend te
"ë", te perdoret "e".

Faleminderit per mirekuptim

Je shume ne rregull.Ne raste te tilla nuk quhen gabime drejtshkrimore.Fjalet e tjera jane te teperta dhe pa vlere
nardlushnja
Anëtar i ri
Anëtar i ri
nardlushnja

Male

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptyFri Sep 19, 2008 6:32 pm

Beton shkruajti:
Sa po harova me TY ,TI ,Mendo''J'' Mendo ''I'' pra J & I spo ma kap besoni kam shume probleme me keta dy shkronja

TY, TI ,J , i

Nuk ka gje miku im.Te gjithe bejme gabime,mjafton qe t'i kuptojme ato.

Ty perdoret ne rasen kallezore .Eshte njelloj sikur bashkfolesi na pyet Ke?Dhe ne i pergjigjemi Ty.
Shembull
Bashkefolesi na pyet:-Ke do me vete?
Dhe ne i pergjigjemi:-Ty
Ti perdoret ne rasen emerore.Eshte njelloj sikur bashkfolesi na pyet Kush?Dhe ne i pergjigjemi TiShembull
Bashkefolesi na pyet:-Kush do te vij me ju
Dhe ne i pergjigjemi:-Ti
Ndersa per problemin e germes I apo J kam vene re se ju perdorni germen I ne vend te J
Ne GJuhen Shqipe te gjitha foljet mbarojne ne J
Mesoj,punoj,lexoj,qelloj,degjoj,kendoj,bisedoj,kuvendoj,.
Gabimimi juaj eshte qe ne vend te J vendosni I
Ali Baba Tepelena
Anëtar Nderi
Anëtar Nderi
Ali Baba Tepelena

Male
Numri i postimeve : 187
Vendi : greqi
Registration date : 13/08/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptyFri Sep 19, 2008 6:58 pm

Për një gërmë që ti s'e vë,
Fjala Derë-bëhet -Erë,

Për një gërmë që ti s'e vë,
Fjala -Mik-bëhet -Ik,

Ç'bën kështu more Besnik?
A i thuhet Mikut, Ik?

Të nderuar forumista! Mos u bëni qesharak me lloj-lloj propozimesh.Gjuha shqipe është e vetmja gjuhë në botë e cila shkruhet ashtu siç flitet dhe dëgjohet.Pra ka vetëm një mënyrë.
Fjala Nën-po të shkruhet pa (ë) bëhet Nen! Si thoni ju, një lloj është? Etj,etj,si këto.
Ju rekomandoj ta mësoni dhe ta shkruani saktë gjuhën shqipe dhe jo të shpikim metodika të tjera, si na vjen për mbarë, sepse bëhet bajat pastaj.
Respekt
Kristaq F. Shabani
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit

Male
Numri i postimeve : 11718
Vendi : Gjirokaster, Albania
Profesioni/Hobi : Poetry
Registration date : 04/07/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptyFri Sep 19, 2008 10:34 pm

Ne të gjithë duhet të këmbëngulim për zbatim rigoroz të rregullave dhe kërkesave të drejtshkrimit të gjuhës shqipe, duke shmangur gabimet. Kjo është një shërbesë e madhe ndaj Kombit...
http://kristaniada.tripod.com  http://pegasialwriters.tripod.com
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptySat Sep 20, 2008 12:25 am

rollin ju falenderoj qe na dhate mundesine ta shkarkojme programin drejtshkrimor, une sapo e kam instaluar, edhe pse nuk e kam kompletuar te terin, nuk eshte duke i permiresuar gabimet ne menyre automatike.

O Ali... nuk jemi duke u bere aspak qesharak, por ne vetem jemi duke e treguar alternativen ne mungese te programit drejtshkrimor. Pra duhet te kuptojme se cdonjeri e ka mundesine te instaloj kete program, dhe jo cdonjerit i ben ky program.
Ato krahasime qe i keni cekur jane evidente.
Por ne duhet te kemi te qarte se edhe nese punojme me kete program, mund te leshohen gabime, p.sh. me presje (,).
Mund te thuhet keshtu p.sh. "Sikurse Skenderbeu, edhe Adem Jashari kane luftuar per liri".
E sheh se edhe nje presje ia ndryshon kuptimin fjalise, pra po ka dallime te medha me shekuj.
Por e kemi edhe rastin tjeter, ku njeriu mund te vritet per nje presje (,).
Pra ai gabimi me "nen" me "nën", kuptohet ne baze te fjalise, ndertimi i fjalise e ben te qarte se cili ka qene qellimi i nje personi kur e ka thene kete fjalen "nen".
Martina
Anëtar
Anëtar
Martina

Female
Numri i postimeve : 297
Vendi : Belgjike
Registration date : 04/08/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptySat Sep 20, 2008 2:46 am

po ti /z muhamet edhe ketu qe je munduar me shkruar me drejtshkrim,, une per vete nuk po e'kuptoj se çfar po thua
se ti as pik 'as presje nuk e'ke vené né véndin e'vet!!!!!
por ti me mir, meqé nuk di ti pergjigjesh temes mos hyr né té
Orfe@
V.I.P
V.I.P
Orfe@

Female
Numri i postimeve : 9104
Vendi : Ne zemer te njerit
Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum !
Registration date : 26/03/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptySat Sep 20, 2008 2:55 am

Martina shkruajti:
po ti /z muhamet edhe ketu qe je munduar me shkruar me drejtshkrim,, une per vete nuk po e'kuptoj se çfar po thua
se ti as pik 'as presje nuk e'ke vené né véndin e'vet!!!!!
por ti me mir, meqé nuk di ti pergjigjesh temes mos hyr né té
 Upa (1). Nga biligoa
MUHAMETII
Anëtar i Besueshëm
Anëtar i Besueshëm
MUHAMETII

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 EmptySat Sep 20, 2008 3:57 pm

Martina, sic po shihet jeni hidheruar pse nuk po ju fusim ne grupin e forumisteve qe bejne me pak gabime.

Sa per informim, une nuk kam shkruar me programin drejtshkrimor, sepse sic e ceka me lart ende nuk e kam kompletuar.
Me sa kuptova, per ty jane te padukshme presjet (,,,), pasi qe nuk i paskenit pare.
Po ti ende nuk je duke i verejtur gabimet tua, une asnjehere nuk kam thene se jam i pagabueshem, Zoti na ruajt, edhe une gaboj sikur gjithe te tjeret.

Shikojeni edhe veten ka shkruani, qfare eshte ai fillim i fjalise pa shkronje te madhe, qfare jane ato presje te teperta, ato apostrof pa nevoje, kjo fjale "mir", etj etj..

Te gjithe gabojme, por, duhet te perpiqemi te mos i perserisim...

Me t'mira
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Kush ben me pak gabime gramatikore?   Kush ben me pak gabime gramatikore? - Faqe 4 Empty

Kush ben me pak gabime gramatikore?
Mbrapsht në krye 
Faqja 4 e 4Shko tek faqja : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» Shqiperia dhe Kroacia marrin ftesen per ne NATO, Maqedonia m
» Kush jem na
» Kush jem na?
» KUSH LINDI SOT?
» KUSH JEMI

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi