Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Kush ka qenë Enver Hoxha?

Shko poshtë 
+60
cristal
Gjura
shpendo
el43
Himalaja
Luki
Ibrahim Rugova
istogalia
Kushtrimi86
ELIE
Xili
murturi
Delia
katunari
MUHAMETII
njonidrenica
Pirro i Epirit
Kosovarja
Ademi85
Martina
Eva0506
stabili
dibranja
Argent
Shqipja
malesorja e Kosoves
mall
fina
lilu
Mister
MARY
metiii
luan mreti
**Lumi_
paioni
nardlushnja
Kasper
gent
echo
idol
Orfe@
genta
USHTARILIRIS
Ago Muji
Mergimtari
xhavo_
besim78
rolling
aurora jasini
rroni
Leka i Madh
zeriatdheut
tom sojer
Guximi
LISI
Sofra
Riki30
E_Bukura
Beton
loredana
64 posters
Shko tek faqja : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40  Next
AutoriMesazh
Vizitor
Vizitor

Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 Empty
MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 2:33 am

zeriatdheut shkruajti:
JO premtim nuk e mbylly un ngase askuj si them gje por vetemishte nje kritik se nuk thiri asken qen bir i qenit ok

Zeriatdheut, te thashe me heret te lutem shume. Edhe njeher po e perseris, sepse asgje nuk vendoset ketu per Enver Hoxhen, thjeshte mbesin mendime te njerit apo tjetrit. Po te theme vetem dy fjaper per Enver Hoxhen, qe mos te behesh merak ti dhe qdo kush tjeter. E njejta gje i ka ndodhe Skenderbeut pak a shume, pas vdekjes. Por sot, kush flete keq per Skenderbeun? E njejta kohe vjen edhe per Enver Hoxhen.

Pse po u jep shkak qe te kapen me ty? A nuk e shef se vetem presin nje fjale paksa te vrazhde nga dokush qe te kapen per ate, sepse per temen nuk kan mundesi. Vetem se sillenn rrotull e rrotull pa hyre asnjeher ne mes.

Xhavo, asnjeher s'te kam thene te kunderten ( une personalishte). Per kete te thashe me larte dhe po e perserise " kur nuk e duron te lehten, duroje te renden". Shpresoj qe kete here ta kuptoni mire.

Me respekte per te gjithe.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

Numri i postimeve : 4058
Registration date : 28/12/2007

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 2:46 am

Falemenderit Premtim jam krenar pse jam klysh i Enverit dhe se jam rite me ate fryme e kam luftu me ate fryme e kam mar plage me ate fryme si çdo deshmore i atdheut por ama le te ken turp ata qe shkelin mbi gjakun e deshmoreve se nje deshmore i tille eshte edhe i madhi Enver Hoxha qe na drejtoj drejt ruges se bashkimit .Lavdi vepres se atit Enver posht shqipe folsit e atdheut poshte tradhetaret e kombit.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 2:57 am

zeriatdheut shkruajti:
DHE KAQ NUK DOTE SHKRUAJ ME NE KETE TEME PREMTIM JU UROJ SHENDET E TE MIRA TUNG

Zeriatdheut, me vjen mire qe me keni kuptuar edhe kete here, si gjithnje. Kur thash mos shkruaj, e kisha qellim qe jo ne keto momente, dhe jo ne ate menyre qysh presin "disa".

Zeriatdheut, me aq sa di une, civilizimi ka filluar qe ateher, kur njerezit ne vend qe te gjuheshin me gure, kan filluar te gjuhen me FJALE.

Pra duhet perdorur fjalet ( faktet, te cilat pa dyshim jane ne anen tone) dhe kjo eshte menyra me e mire qe ti "mbysim" te tjeret, pa perdorur guret.

Vazhdim te mire.
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 2:57 am

zeriatdheut

Gabohesh nese mere vendim te mos shkruajsh ne kete teme se thelbi juaj i mendimve nuk tingllon keq ,dhe nuk duhet ta ulishe veten deri aty te thuashe nuk shkruaj ne kete teme, sepse tema eshte per diskutim per te sjell fakte ne teme ,por mbi te gjitha kerkoni durimin ju lutem personalisht te jeni ne debat pa fyrje, edhe pse mos nguroni te sjellni fakte ne teme.per ata qe fakteve ju ikin nuk eshte fajtor askushe .

kerkoni mirkuptim ne teme pa fyrje per nder te forumit .

Me mirkuptim
http://www.bashkimikombetar.com
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male
Numri i postimeve : 782
Registration date : 20/03/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 11:55 am

[quote="Premtimi"]
zeriatdheut shkruajti:

Xhavo, asnjeher s'te kam thene te kunderten ( une personalishte). Per kete te thashe me larte dhe po e perserise " kur nuk e duron te lehten, duroje te renden". Shpresoj qe kete here ta kuptoni mire.
Me respekte per te gjithe.
çka do të thot kjo? Kjo do të thotë se kur skam çka te them, do te fyej, do te shaj, e une po u deshka ta duroj. Po kjo është marrëzia komuniste-enveriste. Po ngushëllohuni ju komunistat, se kështu, duke përkrahur te keqen, ka "përparuar" Shqipëria. Unë nuk e mbroj te padrejten edhe sikur te vinte prej vëllaut tim. Urrejtja ndaj dikujt mua nuk me shtyn të bëhem i padrejt ndaj tij, por unë shprehi mendimin tim pamarrë parasysh kërcnimeve. Normal se komunistat nga luftetar kundër fashizmit u shëndrruan në gjakpirës shqiptar. Njejtë sikur sot qe disa thirren ne luftën çlirimtare te Uçk-së për te vjedhur, plaçkitur, grabitur vetura, lokale e toka. Duke u thirrur në luftë ata ndërtuan një diktat, dhunë e ankth shtetërorë për kombin shqiptar. Nuk mjafton qe ti vetëm te martohesh, te krijosh familje, porse ke edhe përgjegjësi dhe obligime. Po e keqtrajtove dhe nuk ia plotesove nevojat, familja do te shkaperderdhet, herat a vone. Po njëjtë është edhe me shtetin. Populli doli nga një errësirë, i paedukuar, i paushqyer, i keqtrajtur etj. dhe humben busullen, humben toruan e ndodhen ato qe ne te gjithë i kemi parë.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 12:48 pm

xhavo_ shkruajti:
çka do të thot kjo? Kjo do të thotë se kur skam çka te them, do te fyej, do te shaj, e une po u deshka ta duroj. Po kjo është marrëzia komuniste-enveriste. Po ngushëllohuni ju komunistat, se kështu, duke përkrahur te keqen, ka "përparuar" Shqipëria. Unë nuk e mbroj te padrejten edhe sikur te vinte prej vëllaut tim. Urrejtja ndaj dikujt mua nuk me shtyn të bëhem i padrejt ndaj tij, por unë shprehi mendimin tim pamarrë parasysh kërcnimeve. Normal se komunistat nga luftetar kundër fashizmit u shëndrruan në gjakpirës shqiptar. Njejtë sikur sot qe disa thirren ne luftën çlirimtare te Uçk-së për te vjedhur, plaçkitur, grabitur vetura, lokale e toka. Duke u thirrur në luftë ata ndërtuan një diktat, dhunë e ankth shtetërorë për kombin shqiptar. Nuk mjafton qe ti vetëm te martohesh, te krijosh familje, porse ke edhe përgjegjësi dhe obligime. Po e keqtrajtove dhe nuk ia plotesove nevojat, familja do te shkaperderdhet, herat a vone. Po njëjtë është edhe me shtetin. Populli doli nga një errësirë, i paedukuar, i paushqyer, i keqtrajtur etj. dhe humben busullen, humben toruan e ndodhen ato qe ne te gjithë i kemi parë.

Xhavo, e di shume mire se ti dhe disa tjere ketu, gezoheni kur dikush shkruan ne ate menyre si Zeriatdheut, qe perdore shprehje jo te duhura. Sepse, me temen asnjeher nuk keni pas mundesi te mirreni. Dhe eshte normale qe ti pritni keto momente dhe te t'na drejtoheni si komunista, bir qena, klysh te enverit. Por, mua personalishte as qe me hyn ne vesh ato qe ti thua. E kam pranu shume here se jam komuniste, cheguevariste, stalisnite, leniniste apo edhe hitleriste ( nese ke qejf?). Dhe, po ky komuniste apo kelysh i Enver Hoxhes, te kam kerku jo njeher por disa here te qe diskutojme si njerez per Enverin dhe kohen e tij, apo per Che Guevaren dhe kohen e tij. Dhe cila ka qen pergjigja juaj, i nderuar???? Apo do te thuash se nuk eshte keshtu? Shume mire E_Bukura, te paska sjell nje shkrim timin, qe te kujton se nuk jeni prej atyre qe dini te diskutoni ne menyren me njerezore, perveq se pritni momente te caktuar...Pra, siq po shihet deri me tani nuk te ka mbete asgje pa na thene. Po une ty, qka te thashe konkretishte? Ne raporte me mua dhe ty, cilit po i mungon kultura e komunikimit, i nderuar? Mire qe shkrimet jane te ruajtura ne kete teme ( perjashtim mbrem qe i kan fshi disa, dhe ty te ra mire).

Nuk dua te vazhdoj me shume, po te le ty, qe ti etiketon tjeteret si komunista e gjithqka. Por, mos harro sa para disa dekadash, edhe "presidenti historike" i Kosoves, i etiketonte si "marksiste-leninista" shume prej figurave me te madhe te kombit tone, duke menduar njejte sikur ju sot...Tjetra eshte se, mos fol fjale qe nuk mund ti mbrone. E ke iden se qka ke shkru me siper?? Po ku e ke iden se kush jame une? Nga vije une? Qka kam perjetu apo qka s'kam perjetu ne lufte? Apo, bazohesh ne ate se asnjeher skam shkruajte per luften 98\99, dhe mendon se kam qen diku ne australi, dhe se e kam tejkalu kete lufte pa me prekur?? Mos keshtu...Se nuk e besoje qe jeni ne ate nivel. Te kam thene se perkunder mendimeve te kunderta qe kemi, te respektoje. Por kohene fundit veq se kam fillu me u zhgenjy shume ne ty!

Xhavo, edhe diqka per fund. Nese mendon veq me ma len kilen ne kete teme, ne regull. Po ta plotesoj kete deshire?

Miqsishte, Premtimi!
rolling
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
rolling

Male
Numri i postimeve : 2086
Vendi : Shqiptari
Profesioni/Hobi : Revolucionar
Registration date : 17/05/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 2:24 pm

nuk ka pike faji zeriiatdheut, ai kurrkujt ketu nuk i tha ndonje fjale te rende, por krejt keto fjale i nxori nga shpirti i vet i cili i urren tradhetaret
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 3:58 pm

O premtim ti je si grat e kqija. Bonu burr ihere e shkruaj per temen, ti edhe e_bukura e disa te tjere ketu. Vazhdimisht ju kam thirr qe mos personalizoni temen, shkruani per temen e jo per mua, siç po bëni tërë kohën me psikologjitë tuaja te lodhura qe nuk i kap kurrfar niveli i kritikes. Unë jam ndër te paktit qe shkruaj këtu dhe ballafaqohem, sepse kur kane shkruar te tjeret skeni lënë gjë pa iu thënë e pa i sharë. Njerezia nuk don te flliqen me ju. Ndersa E_Bukura-s i them: unë edhe lehi edhe ha, po mati fjalet se une nuk jam qen (mos me detyro te pergjgjem me te njejtin fjalor). Po nëse jam, unë jam besnik e jo enverist i pabesë. 
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 4:45 pm

rolling shkruajti:
nuk ka pike faji zeriiatdheut, ai kurrkujt ketu nuk i tha ndonje fjale te rende, por krejt keto fjale i nxori nga shpirti i vet i cili i urren tradhetaret
Tradhtar mund te quhet kushdo, mund te quhesh ti, mund te quhem unë, secili. Po kjo është politikë komuniste-enveriste. Kështu funksionojnë këta njerëz. Po kush ështët tradhtarë i vertetë?Puna  e juaj qe përkrahni te keqen është siç thotë populli për disa njerëz mediokër e te pabesë: i hyp me një kashtë e s'mund t'i zbresesh me gjashtë. Po kështu hypen Enverin, e pastaj ai iu hypi dru, e s'mund e zbriten për 50 vjet. Pra mësohu te jesh i drejtë, e jo tifoz!
zeriatdheut
Hero anëtar
Hero anëtar
zeriatdheut

Numri i postimeve : 4058
Registration date : 28/12/2007

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 6:43 pm

xhavo te lutem vertet te lutem si njeri MOS E NXE NE GOJE UCK se ajo eshte qe na ka dhene drit mos i quaj plackaxhi bije me te shtrejt mos te lutem se nuk flet me fakte por vetem i njollos ata shoke qe sote nuk jane mesin tone por te them edhe nese me bej ban ok por kesh kujdes xhavo te kisha duru me ME SHA NE NENE SIQ EDHE ME KE SHA PO KETE TE THUASH PLAQKAXHI BIJEVE ME TE SHTREJT MOS MOS SE NA QET PRE TAKTI KI KUJDES PO FOLE NE TEME NA SJELL FAKTE
VEREJTJE UCK NUK ESHTE ME TALL SHDO I PA FTYRE NUK DUROHEN VLLAZEN KETO GJENA
SHOKET TU NESE KAN HIK XHAVO KAN PARE SE JU KA HAS SHARA NE GOZHDE SKAN MUNDE ME PERCARE KETU E JAN LARGU TI VAZHDO POR MOS THUJ SE UCK PLACKITI serbija na dhunoj na plackiti na beri te gjitha asnjeri nuk e qelim zerin te themi se kush ishte bashk me serbet
por jo flasem per djemt e idealit tung respekt
rolling
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
rolling

Male

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 6:45 pm

xhavo_ shkruajti:
Tradhtar mund te quhet kushdo, mund te quhesh ti, mund te quhem unë, secili. Po kjo është politikë komuniste-enveriste. Kështu funksionojnë këta njerëz. Po kush ështët tradhtarë i vertetë?Puna  e juaj qe përkrahni te keqen është siç thotë populli për disa njerëz mediokër e te pabesë: i hyp me një kashtë e s'mund t'i zbresesh me gjashtë. Po kështu hypen Enverin, e pastaj ai iu hypi dru, e s'mund e zbriten për 50 vjet. Pra mësohu te jesh i drejtë, e jo tifoz!

une ne ate shkrim e mbrojta zeriin e atedheut, por ti me paske keqkuptuar, ai ka qene i nervozuar ne ata njerez qe ti po i ju jep shume s hsume epitete, si heronje, patroite, te cilien nese gjykohen me mendom te lire te dalin me te zinje se qymyri.
besoj qe e kuptove kush eshte tradhatar ivertete

enverin nuk e hypi askush nga nejrezit por vete populli, ai u mundua dhe arriti deri dikund ta diciplinoje ate popull, por kishin mbetur edhe disa nga ata qe i shajtui zeriiatdheut, te cilet e kane hipnotizuar popullin me shume e shume gjera pa lidhje

shikoje kete dhe bindu qe enveri ka qene i madh, per sa do ta bente dikush tjeter kete??
https://www.youtube.com/watch?v=VfDyAj4YnJ0
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 7:47 pm

xhavo_ shkruajti:
O premtim ti je si grat e kqija. Bonu burr ihere e shkruaj per temen, ti edhe e_bukura e disa te tjere ketu. Vazhdimisht ju kam thirr qe mos personalizoni temen, shkruani per temen e jo per mua, siç po bëni tërë kohën me psikologjitë tuaja te lodhura qe nuk i kap kurrfar niveli i kritikes. Unë jam ndër te paktit qe shkruaj këtu dhe ballafaqohem, sepse kur kane shkruar te tjeret skeni lënë gjë pa iu thënë e pa i sharë. Njerezia nuk don te flliqen me ju. Ndersa E_Bukura-s i them: unë edhe lehi edhe ha, po mati fjalet se une nuk jam qen (mos me detyro te pergjgjem me te njejtin fjalor). Po nëse jam, unë jam besnik e jo enverist i pabesë.

Une si grate e kqija?!!! Hahahaha, epo, eshte dashur te shkruani diqka, sepse nuk jeni qysh dukeni edhe ju, Xhavo. Kete e kam te dijtur.

Po mire more Xhavo, se po duhet ti perseris te njejtat fjale. Vetem nje gje me thuaj, asgje tjeter. A nuk te kam thene me shume se tre here, ty dhe Besimit, qe nese doni mund te diskutojme nje nate deri ne mengjes per Enver Hoxhen, per Che Guevaren, per Komunizmin, apo edhe per Hitlerin??? Te kam thene apo jo keshtu?? "Po" ose "Jo"? Kaq.

Xhavo, vetem vazhdo keshtu, se siq te kam thene mua sme bejn pershtypje fjalet e tua jo te mira ne drejtim timin ( "si grat e kqija", " kelqysh i enverit", "enveriste", "marksist-lenist" etj etj). Perkundrazi, une knaqem tu qesh kur lexoje diqka te ketill, dhe me shton disponimin. Qe te arrin t'me ben nervoze mua, qe te kaloj ne depresion, mundesh vetem me nje menyre:shkruaje diqka te vertete.

Prape, miqesishte per ty dhe te tjeret, Premtimi!
Guximi
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Guximi

Male
Numri i postimeve : 2427
Vendi : Në "Komedinë Njerëzore"
Profesioni/Hobi : Student
Registration date : 12/09/2007

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 8:59 pm

O ketu eshte duke u biseduar kot. Sepse eshte kot te bisedosh me nje njeriu i cili i mbyll vesh e sy, ne kete rast fol sa te duash, ai as nuk te degjon as nuk te sheh. I mbyllin syte para fakteve te cilat duken prej hene. Ai ece ne te veten sikur me qene i verber.
Ani de se edhe kokefortesia eshte virtyt.

Vetem krahasone kohen ne ditet tona me kohen e xhaxhait, shum thjesht, vetem nje krahasim i vogel. Mos bre djem.

Ata te cilet nuk e perkrahin komunizmin, nuk e kuptojn domethenjen dhe esencen e ketij sistemi, kjo eshte teper e sigurt.

Kjo ndodh nga propaganda fetare apo kapitaliste, sigurisht.

Sepse ky sistem si baze ka zhdukjen e klasave, te cilat jane shum te demshme per shoqerin, dhe ku klasa puntore eshte sunduese, cdo gje shoqerore, dhe prodhimi ndahet ne menyre ta barabart.
Ju duket i mire ky sistem shoqeror, ok , vec vazhdoni se ju jeni ata te cilet e mbani gjall kete frym kaq negative per popujt, vec vazhdoni, nuk jeni duke pare se po na shtyp klasa borgjeze, e ju vazhdoni flsini mire per ta, se kjo ju sjell ne drit. Ju si kupton drejt qeshtjet shoqerore.

Si mund te thuhet eshte i demshem ky sistem.

Mos bre djem, mos folni kur skeni lidhje me komunizem, po them per ata te cilet e kundershtojn.

Lexoni: Materializmi Dialektik dhe Historik
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 9:16 pm

Tradhtar mund te quhet kushdo, mund te quhesh ti, mund te quhem unë, secili. Po kjo është politikë komuniste-enveriste. Kështu funksionojnë këta njerëz. Po kush ështët tradhtarë i vertetë?Puna e juaj qe përkrahni te keqen është siç thotë populli për disa njerëz mediokër e te pabesë: i hyp me një kashtë e s'mund t'i zbresesh me gjashtë. Po kështu hypen Enverin, e pastaj ai iu hypi dru, e s'mund e zbriten për 50 vjet. Pra mësohu te jesh i drejtë, e jo tifoz!

Xhavo_

Thjeshte nje pyetje :

Tradhetar i popullit mund te quhet sepse nuk kishte protstucion ne ate kohe ,munde te quhet tradhetar qe lakuriqesi nuk kishte ne ate kohe ,nuk kishte ekstavagante etj ????

munde te jape pergjigje edhe besimi 78 per kete pytje (se mendoje se jeton ne italy ky antar) ,po qe i shikon rruget e italis apo nuk i dine ,ja tregoje te vizitoje disa nga keta rruge .
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 10:50 pm

zeriatdheut shkruajti:
xhavo .... POR MOS THUJ SE UCK PLACKITI

Mos i keq interpreto mendimet e mia, se për mua Uçk-ja është gjë shumë e shtrenjt. Mirpo ka disa matrapaz, disa komandanta te bllaces e te plazhit te durresit, qe thirren ne emër te saj për interesa personale e klanore, për t'u pasuruar me plaçka e me grabitje. Po edhe nëse kanë luftuar siç pretendojnë atëhere lufta është obligim për burra, per t'i dal zot atdheut e jo shkas per te vjedh e plaçkitë, e bërë dëme në tokë. Njashtu edhe Enver Hoxha me shokë, i thirrur në luftën çlirimtare e ka marrur pushtetin, te cilin e ka shndrruar në pushtet kundër popullit.

Komunizmi është utopi, i pamundshem në njeriun, në shoqërinë njerëzore, sepse jo vetëm që lufton klasat, por lufton edhe institucionet tjera kyçe shoqërore, siç është p.sh. familja. Është i pamundshëm sepse nuk mund te ketë moral pa humanizëm, nuk mund te ketë etikë me materializëm. Është i pamundshem sepse në komunizëm nuk ka individ, as personalitet, aty ka vetëm forcë puntore, njerëz-robotë qe vetëm prodhojnë dhe përmbushin nevojat e tyre, sikur shtazët. Komunizmi nuk ka zëne fill nga shkaqe morale e humane. Marksi e kishte te lehtë nga kabineti i tij te thotë: morali s'ekziston. Mirpo te tjerët qe u përpoqen t'i praktikojnë idetë e tij s'mund ta thonë me lehtësi këtë mendim marksist.

Problemi nuk është se a mundet ateisti, komunisti, marksisti te synoj, te mbrojë moralin dhe humanitetin, por a mund t'i bëj te gjitha këto e të mbetë ai që është, pra në suazat e materializmit. Komunizmi është projeksion i ligjeve te botes materiale në jetën njerëzore e shoqërore.

Synimi i ligjshëm i njeriut për individualitet dhe liri është pengesa më e madhe praktike e komunizmit, kudo. Ne komunizëm nuk ka te drejta te njeriut, por vetëm te drejta te popujve dhe te drejta sociale.
loredana
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
loredana

Numri i postimeve : 886
Registration date : 24/04/2008

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 10:58 pm

o xhavo sa her po ja baj vetes me beh mos me fol ma per ket tem. ama prap po me ngrehin perguhe. qetsou o shoki lej te folin shka te dojn kryesorja asht se ai enver hoxha tash ma ka vdeke hahahaha.. ska tash e kan marr tjert ne dor.. xhavo te pershendes edhe mos i thi ma nervat ne ket tem se kot e ki apet se apet kta bajn qmose me dal fitush. shkojn marrin barcoleta neper net e nuk folin me fjal te veta hahahaha.. ju pershendes gjithve.

kuku permu kqyrne tash qysh kan me mu gjujt me kretika hahahaah...
besim78
Anëtar i ri
Anëtar i ri
besim78

Numri i postimeve : 126

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 11:02 pm

Beton shkruajti:
Tradhtar mund te quhet kushdo, mund te quhesh ti, mund te quhem unë, secili. Po kjo është politikë komuniste-enveriste. Kështu funksionojnë këta njerëz. Po kush ështët tradhtarë i vertetë?Puna e juaj qe përkrahni te keqen është siç thotë populli për disa njerëz mediokër e te pabesë: i hyp me një kashtë e s'mund t'i zbresesh me gjashtë. Po kështu hypen Enverin, e pastaj ai iu hypi dru, e s'mund e zbriten për 50 vjet. Pra mësohu te jesh i drejtë, e jo tifoz!

Xhavo_

Thjeshte nje pyetje :

Tradhetar i popullit mund te quhet sepse nuk kishte protstucion ne ate kohe ,munde te quhet tradhetar qe lakuriqesi nuk kishte ne ate kohe ,nuk kishte ekstavagante etj ????

munde te jape pergjigje edhe besimi 78 per kete pytje (se mendoje se jeton ne italy ky antar) ,po qe i shikon rruget e italis apo nuk i dine ,ja tregoje te vizitoje disa nga keta rruge .
O Beton nuk po dine se ç'flet tani,ashtu si tha Xhavo tek nje teme tjeter ne shqiptaret nuk jemi ndryshe nda bota,as me te mire dhe as me te keq,çdo te thuash qe ne gjirin e shoqerise shqiptare nuk ka vajza te perdala,homosexuale.lesbike,hajdute,kriminel,vrases,perdhunim i grave,pedofil,femije te keqtrajtuar ? Atehere,por dhe sot shume nga keto dukuri te shemtuara,(flas per xhestet) mbahen ende ne heshtje nga opinioni publik,po te bej nje shembull: shume gra te keqtrajtuara nga burrat e tyre vendosin per ndarje,e pra opinioni publik shqiptar fajeson viktimen dhe jo agresorin,keto gra diskriminohen kudo dhe mbahen larg tamam sikur te kishin nje semundje te keqe.Ne jemi si gjithe te tjeret,pa perjashtim. Te gjthe diktatoret jane njesoj pa asnje dallim,ndryshon vetem ngjyra e fanelles.Musolini ne Itali kujtohet vetem per te mirat nga dashamiresit e tij.Besoj se ke degjuar per mafiozet siçilian,e pra Musolini qe i vetmi qe e zhduku mafian italiane,shumica e te cileve u arratisen ne Amerike,te tjeret i vrau dhe burgosi,me çlirimin e Italise nga amerikanet,filloi dhe lulzimi i mafias,çfar kerkon te te them qe kane te drejte fashistet kur thone qe Musolini ka bere mire per kete?
Sa per vajzat qe rrine rrugeve,te gjitha pa perjashtim jane te mashtruara ose rrihen barbarisht,shqiptare pothuajse nuk ka me fare,sot ato qe rrine jane lindore( Moldavia,Ukraine,Rusi,Rumani,Nigeria,ka dhe sllave kroate dhe serb,por shume pak.Fenomeni shqiptar ashtu si lindi,ashtu dhe u zhduk,nisi vrullshem dhe dhunshem e perfundoi po dhunshem,shumica e atyre njerezve u vrane nga familjaret e vajzave,ose me njeri-tjetrin,te tjeret jane burgjeve.Po te pyesesh sot do te shikosh se te pergjigjen se asnji nuk i pa hajrin atyre parave,se ishte pare harami.O Beton shikoj se kur nuk ke qitapin e xhaxhit perpara shkrimet e tua lene per te deshiruar,pres akoma te kerkosh ndjese anetarve te forumit per marrezite qe ke thene.Enveri vdiq ne 1985,keshtu qe s'ka kuptim pyetja jote se kur ka qene buka 40 leke.Disa shoke te mi qe i kam treguar marrezite qe ke shkruajtur qeshnin me te madhe,per historite e tua.Kur ti pergjigjesh nje shkrimi analizen beje pike per pike,te mos anashkalosh asgje,perndryshe ky nuk quhet ballafaqim ose perballim idesh,por ndeshje futbolli dhe ne jemi tifozet.
Guximi
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Guximi

Male
Numri i postimeve : 2427
Vendi : Në "Komedinë Njerëzore"
Profesioni/Hobi : Student
Registration date : 12/09/2007

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 11:07 pm

xhavo_ shkruajti:
zeriatdheut shkruajti:
xhavo .... POR MOS THUJ SE UCK PLACKITI

Mos i keq interpreto mendimet e mia, se për mua Uçk-ja është gjë shumë e shtrenjt. Mirpo ka disa matrapaz, disa komandanta te bllaces e te plazhit te durresit, qe thirren ne emër te saj për interesa personale e klanore, për t'u pasuruar me plaçka e me grabitje. Po edhe nëse kanë luftuar siç pretendojnë atëhere lufta është obligim për burra, per t'i dal zot atdheut e jo shkas per te vjedh e plaçkitë, e bërë dëme në tokë. Njashtu edhe Enver Hoxha me shokë, i thirrur në luftën çlirimtare e ka marrur pushtetin, te cilin e ka shndrruar në pushtet kundër popullit.

Komunizmi është utopi, i pamundshem në njeriun, në shoqërinë njerëzore, sepse jo vetëm që lufton klasat, por lufton edhe institucionet tjera kyçe shoqërore, siç është p.sh. familja. Është i pamundshëm sepse nuk mund te ketë moral pa humanizëm, nuk mund te ketë etikë me materializëm. Është i pamundshem sepse në komunizëm nuk ka individ, as personalitet, aty ka vetëm forcë puntore, njerëz-robotë qe vetëm prodhojnë dhe përmbushin nevojat e tyre, sikur shtazët. Komunizmi nuk ka zëne fill nga shkaqe morale e humane. Marksi e kishte te lehtë nga kabineti i tij te thotë: morali s'ekziston. Mirpo te tjerët qe u përpoqen t'i praktikojnë idetë e tij s'mund ta thonë me lehtësi këtë mendim marksist.

Problemi nuk është se a mundet ateisti, komunisti, marksisti te synoj, te mbrojë moralin dhe humanitetin, por a mund t'i bëj te gjitha këto e të mbetë ai që është, pra në suazat e materializmit. Komunizmi është projeksion i ligjeve te botes materiale në jetën njerëzore e shoqërore.

Synimi i ligjshëm i njeriut për individualitet dhe liri është pengesa më e madhe praktike e komunizmit, kudo. Ne komunizëm nuk ka te drejta te njeriut, por vetëm te drejta te popujve dhe te drejta sociale.

Jo, shum mire e paske kuptuar komunizmin, nuk e prita, e cfare eshte e keqja ketu, nuk te kuptoj. Por nje pike gabim e ke se familja nuk luftohet, fol me raste konkrete jo hotra-hotra, kur eshte luftuar familja ne komunizem.
Nuk do te thot vec pse njerezit punojn per nevojat e perbashketa behen robot, jo shum gabim e paske kuptuar sepse komunizmi nuk nderhyn ne etiken dhe moralin njerezor.
Ti vet shum mire e then ketu te gjith punojn per nevoja te perbashketa nuk lidhet kjo me moral.
Qysh nuk ka individ? Pse qa ka? Simbas kesaj ti nuk e dine se ceshte individi e as personaliteti.
Une nuk po e kuptoj pse je pra kunder komunizmit, kur, edhe simbas teje, te gjith punojne per nevoja te perbashketa, kjo eshte gjeja me e mire e mundshme.
Etiken dhe Moralin nuk mund te ia humb apo t'ia ndalon njeriut, sepse keto jane te lindura, dhe kot e ke nese mundohesh ti ndalosh.
Per carsye do ta ndaloj komunizmi Etiken dhe Moralin? Nuk lidhet komunizmi me kete pune, hiq fare.

Komunizmi është projeksion i ligjeve te botes materiale në jetën njerëzore e shoqërore.

Shum mire.

Nese ben kisha pas deshire ta beje nje pyetje, a e perkrah kapitalizmin, pyetje direkte?

Pershendetje
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male
Numri i postimeve : 7564
Registration date : 13/08/2007

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 11:10 pm

loredana shkruajti:

kuku permu kqyrne tash qysh kan me mu gjujt me kretika hahahaah...

Loredana nuk ke lene shteg me tu gjujte me kritika sepse nuk fole agje ne lidhje me temen. Very Happy

Sa i perket figures se Enver Hoxhes per te folur per te, duhet analizuar rrjedhen e situates neper te cilat kaloi vendi. Disa situaten e sotme e krahasojne me situaen dikur qe fuqite e medha ne bashkpunim me fqinjet dhe tadhtaret e vendit kishin qellie te caktuara ndaj Shqiperis per te depertuar me tutje.

Edituar për herë të fundit nga Sofra në Thu Jun 26, 2008 11:17 pm, edituar 1 herë gjithsej
loredana
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
loredana

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 11:14 pm

ani de ni plus permu hehehehe...
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 11:35 pm

O guxim ti spo e njifshe fare komunizmin e marksizmin. Markzimi në teori e ka sulmuar vazhdimisht familjen edhe shtetin, por ne praktikë ka mbetë tek ato. Ne komunizem nuk ka individ, sepse ka vetëm shoqëri. Aty nuk përfillet njeriu dhe interesat e nevojat e tij, por vetëm shoqëria. Aty nuk ka kulturë, por vetëm kulturë masive që ndryshe mund te përkthehet në manipulim masiv. E gjithë filozofia e komunizmit është luftë kundër moralit, etikes edhe fesë, pra në teori. Mirpo në praktikë asnjëhere s'ka mund te largohet nga këto botëkuptime, edhe pse ndoshta në ndonjë formë tjetër. Prandaj është utopik, i pamundshem. Sepse unë e ti mund të shkruajm çfarë te duam nëper internetkafe apo prej shtepiave, por sa përkon kjo me realitetin e botës në të cilen jetojmë?

Une edhe me lartë te shkrova: Problemi nuk është se a mundet ateisti, komunisti, marksisti te synoj, te mbrojë moralin dhe humanitetin, por a mund t'i bëj te gjitha këto e të mbetë ai që është, pra në suazat e materializmit.

Po ashtu komunizmi është projeksion i ligjeve te botes materiale në jetën njerëzore e shoqërore. Edhe me heret te kam shkruar se ligjet natyrore s'mund te aplikohen në shoqëri, në sociologji. Kjo sot është e mirëditur dhe e pranuar nga te gjithë sociologet bashkëkohorë. Kjo ndodhë për faktin se individi dhe raportet ndërindividuale e ndërnjerëzore ndodhin me vetëdije, me vullnet, me qellim etj. pra me diçka çka s'mund ta arrij shkenca natyrore me asnjë eksperiment, me asnjë metodë te saj materiale. Dukuritë natyrore mund te shkaktohen artificialisht, por ato njerëzore e shoqërore është shumë vështir apo fare e pamundur. Fenomenet natyrore ndodhin shpesh dhe perseriten ne mënyrë identike, por jo ato njerëzore. Hulumtimet e shkencave natyrore janë te zhveshura nga aksionet e vetëdijshme. Madje disa sociolog pohojnë se historia dhe sociologjia s'mund te quhen shkenca (ne kuptimin natyror) sepse operojnë me fenomene individuale, te paperseritshme, prej te cilave nuk mund te abstrktohen ligjësitë.

Për këto arsye komunizmi është i pamundur. Po ku don ti argument me te fortë sesa praktika. Në praktikë ka prodhur vetëm diktatura, kudo. Atëhere përse ngul këmb ti në komunizëm, në një sistem te dështuar dhe antinjerëzor në esencën e vet?
xhavo_
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
xhavo_

Male

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyThu Jun 26, 2008 11:47 pm

Besim, ti ke treguar shumë shembuj te mirë nga praktika, nga jeta e tërë. Me vie shumë per te qeshë me keta njerëz, sepse edhe vetë ajo periudhë historike ka qenë tragjike, por njëkohësisht edhe komike, disi qesharake. Menyra e te jetuarit dhe e propagandave komuniste, e sllogave, parullave, pllakatave, ka qenë disi e pakuptimt, jashtë reales, utopike, qesharake njëkohësisht. Këta po me flasin përralla nga kolltuqe te nxehta nëpër vende kapitaliste, antikomuniste. Idealizmi abstrakt, utopia, jo përgjegjësia etj. janë disa nga shumë faktorë tjerë që i bëjnë te flasin ne kete menyrë. Historinë e diktaturës enveriste s'mund ta shpjegojnë njerëzit qe nuk dinë asgjë për të, njerëzit qe burim te vetëm informacioni kanë ish-agjentët e komunizmit, ish-dhunuesit e popullit. Historia mirret nga jeta, nga realiteti, nga bujku i fshatit, nga qytetari i thjeshtë i Tiranës, Durrësit, Shkodrës etj.

Dikush më lartë përmendi se një plakë na paska thënë se në atë kohë ishte e lirë te lëvizte pa frikë, po përse nuk e pyetet plaken se a dëshiron te kthehet ajo kohë si e tërë? Në asnjë mënyrë s'mund t'i shkëpusim te veçantat nga tërësia.
rolling
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
rolling

Male

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyFri Jun 27, 2008 12:00 am

edhe ti edhe besimi jeni kape ne nje qeshtje dhe nuk shikoni tjeter kah as nuk jepni shembuj pse enveri ka qene aq i keq sa thuani por vetem jeni kape ne ate refrenin e famshem "enveri ka vra, ka burgose, ka masakru........." po pse nuk shikoni ato anet tjera te enverit ??????

shikoni ne qfare gjendje e ka mare enveri shqiperine, cka ka perparuar, sa ka qene patriotizmi te shqiptaret para, gjate pas enverit???
loredana
Anëtar aktiv
Anëtar aktiv
loredana

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyFri Jun 27, 2008 12:05 am

a dini qfar tipi paska qen pra enveri. i ka vra njerz edhe para kamerave ju paska kerku falje me falni se ju kam vra por nuk e kam ba me qellim te keq po per tmiren e shiptarve hahahahaha...
po dal edhe une po e vraj ni njeri edh epo i tham me fal se te vrava nashta dal edhe une ne histori sikur enver hoxha??
nejse ika une nga kjo tem tung e bashi..
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 EmptyFri Jun 27, 2008 12:13 am

O Beton nuk po dine se ç'flet tani,ashtu si tha Xhavo tek nje teme tjeter ne shqiptaret nuk jemi ndryshe nda bota,as me te mire dhe as me te keq,çdo te thuash qe ne gjirin e shoqerise shqiptare nuk ka vajza te perdala,homosexuale.lesbike,hajdute,kriminel,vrases,perdhunim i grave,pedofil,femije te keqtrajtuar ? Atehere,por dhe sot shume nga keto dukuri te shemtuara,(flas per xhestet) mbahen ende ne heshtje nga opinioni publik,po te bej nje shembull: shume gra te keqtrajtuara nga burrat e tyre vendosin per ndarje,e pra opinioni publik shqiptar fajeson viktimen dhe jo agresorin,keto gra diskriminohen kudo dhe mbahen larg tamam sikur te kishin nje semundje te keqe.Ne jemi si gjithe te tjeret,pa perjashtim. Te gjthe diktatoret jane njesoj pa asnje dallim,ndryshon vetem ngjyra e fanelles.Musolini ne Itali kujtohet vetem per te mirat nga dashamiresit e tij.Besoj se ke degjuar per mafiozet siçilian,e pra Musolini qe i vetmi qe e zhduku mafian italiane,shumica e te cileve u arratisen ne Amerike,te tjeret i vrau dhe burgosi,me çlirimin e Italise nga amerikanet,filloi dhe lulzimi i mafias,çfar kerkon te te them qe kane te drejte fashistet kur thone qe Musolini ka bere mire per kete?
Sa per vajzat qe rrine rrugeve,te gjitha pa perjashtim jane te mashtruara ose rrihen barbarisht,shqiptare pothuajse nuk ka me fare,sot ato qe rrine jane lindore( Moldavia,Ukraine,Rusi,Rumani,Nigeria,ka dhe sllave kroate dhe serb,por shume pak.Fenomeni shqiptar ashtu si lindi,ashtu dhe u zhduk,nisi vrullshem dhe dhunshem e perfundoi po dhunshem,shumica e atyre njerezve u vrane nga familjaret e vajzave,ose me njeri-tjetrin,te tjeret jane burgjeve.Po te pyesesh sot do te shikosh se te pergjigjen se asnji nuk i pa hajrin atyre parave,se ishte pare harami.O Beton shikoj se kur nuk ke qitapin e xhaxhit perpara shkrimet e tua lene per te deshiruar,pres akoma te kerkosh ndjese anetarve te forumit per marrezite qe ke thene.Enveri vdiq ne 1985,keshtu qe s'ka kuptim pyetja jote se kur ka qene buka 40 leke.Disa shoke te mi qe i kam treguar marrezite qe ke shkruajtur qeshnin me te madhe,per historite e tua.Kur ti pergjigjesh nje shkrimi analizen beje pike per pike,te mos anashkalosh asgje,perndryshe ky nuk quhet ballafaqim ose perballim idesh,por ndeshje futbolli dhe ne jemi tifozet.

besimi 78

I nderuar shume mire te verteten e kupton ,por e keqja eshte qe nuk e pranon,se me maska je !

te them para disa muajsh ne Angli larguan (disa lek te vjeter ),nga perdorimi ,ne letren e lekut qe larguan nga perdorimi mbi 40 % analistet pranuan qe ka kaluar tek ajo leter Droga ,edhe kete e kupton por e keqja eshte qe nuk e pranon .
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha?   Kush ka qenë Enver Hoxha? - Faqe 12 Empty

Kush ka qenë Enver Hoxha?
Mbrapsht në krye 
Faqja 12 e 40Shko tek faqja : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Enver Hoxha dhe partizanet e tij....
» Masakra e Tivarit, zbardhen dokumentet mbi Ramiz Alinë
» sigurimi i enver hoxhes se si ruhej E .HOXHA
»  Kush ka qenë Skendërbeu!
» Kush ka qenë Isa Boletini?

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Shqiptarët :: Histori-
Kërce tek: