|
| Kush ka qenë Enver Hoxha? | |
|
+60cristal Gjura shpendo el43 Himalaja Luki Ibrahim Rugova istogalia Kushtrimi86 ELIE Xili murturi Delia katunari MUHAMETII njonidrenica Pirro i Epirit Kosovarja Ademi85 Martina Eva0506 stabili dibranja Argent Shqipja malesorja e Kosoves mall fina lilu Mister MARY metiii luan mreti **Lumi_ paioni nardlushnja Kasper gent echo idol Orfe@ genta USHTARILIRIS Ago Muji Mergimtari xhavo_ besim78 rolling aurora jasini rroni Leka i Madh zeriatdheut tom sojer Guximi LISI Sofra Riki30 E_Bukura Beton loredana 64 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Fri Jun 13, 2008 1:20 am | |
| Beton rrnoft Zvicra, se e ke "veshin nxehtë", se me pas qenë në atë kohe te kisha treguar ty se çka do te kishte munguar. I ke punt mirë ti, internetin n'banesë, kolltukun e nxehtë, lexon çka te teket, fol çka te vie nga goja.
Ky është lloji me i keq i papergjegjësisë ndaj popullit, ndaj njerëzve qe kanë vuajtur nga ai regjim.
Jo qe po ftoni qe te lexohet, çfarë kanë ditur shqiptarët për botën qe po i rrethon, për fqinjë, për ekonominë, politiken; përveç librave thellësisht te indoktrinuar qe kanë filluar me Parti e kanë mbaruar me Enver?
Juve po iu vërbojnë gjërat objetive: betoni, kazermat, bunkerët, fabrikat, ndërsa anashkaloni ato me të rëndesishmet - subjektivet: sistemi, drejtësia, liria, fuqia, krenaria, mirëqenja, pasuria, edukata, morali, mendja e hapur etj. Jeni shumë sipërfaqësorë. Po t'i shkoni kësaj historie deri në fund, thelbësisht, në esencë, atëhere s'do te kishte nevojë te shkruaj këtu askush. | |
| | | besim78 Anëtar i ri
Numri i postimeve : 126 Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Fri Jun 13, 2008 1:30 am | |
| O zot i madh ! Po qenke me te vertet i çuditshem o beton,por dhe i forte si betoni mor burre,ti a s'do me kuptu a nuk kupton.Kur nuk ke kanalizimet me çfar do ta çosh ujin neper pallate,por une isha femi dhe baja kovat me uje deri ne kat te 4,RRyma qe thu zotnia jote çta benim,po ne vetem nje llampe kishim per ndriçim,po çthua keshtu o Betoniiiiiiiiiiiiiiiii.Nuk kishim asnje makineri lavatriçe apo frigorifer aq me keq kondicioneri qe ka dale tani.Prandaj dhe kur keto orendi shtepiake hyne me shumice, rrjeti elektrik nuk i perballoi dot,per kete duhej bere e mundur te ngriheshin nenstacione te rej.Ky ishte rrjeti elektrik trashegim nga xhaxhi,ky ishte dhe elektrifikimi i trombetuar me te madhe nga regjimi nje llampe elektrike per shtepi.I gjithe prodhimi elektrik shkonte per export me te ardhurat terroristi Enver Hoxha financonte partite komuniste ne afrike dhe ameriken latine,ishte nji ZHOAO HAVELANZH ne mos i gaboj emrin, shok i ngushte i xhaxhit qe kur behej kongresi i PPSH vinte si delegat i PK braziliane,bente kokrren e qejfit tek hotel Tirana per 2 jave,merrte ca pare dhe pastaj ikte te merte diellin e ekuatorit me ca bythezeza duke bere qejf me parate e Shqiptareve(budallejve)Ky ishte ENVERI,nuk bente shtepi per shqiptaret,te cilet per 1 dhome e kuzhine ishin te detyruar te punonin ore vullnetare pas orarit te rregullt te 8 oreshit.Ne 2dhoma e kuzhine banonin prinderit dhe djemt e martuar me femij,7-8 persona edhe deri ne 10 ne nje apartament te vogel,ky ishte regjimi i mallkuar i xhaxhit. | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Fri Jun 13, 2008 1:42 am | |
| Kadal beg se ka bregë !
Xhavo je ne aderes te gabuar te me drejtohesh me keta fjal sepse Betoni eshte ai qe nuk ''kritikon'' njeri, nuk bene fajtore as nje njeri po qe lexon tek tema e Euro 08 kupton se mundohem te mos beje fajtor trenerin apo lojtaret ,vetem Betoni eshte ai qe analizon ndryshe nga te tjeret por Betoni eshte ai qe nuk jam rrite ne rruge edhe une mundohem te repsktoj te nderoj te punoje ,ligji eshte ligje e duhet te respektohet ku do qe te jete Betoni ne bote edhe pse Betoni ne Zvicer nuk ka ardhe me probleme me pelqen te jem ketu sote jan por neser nuk jame nuk jam i detyruar te qendroje ne kete shtet sa per te kuptuar ti (mbi te gjitha e respktoj ligjin e tyre se me takon ta respektoj dery ate dite qe te jem dhe te jetoj ne kete shtet pajtohem me dhe me deshire e beje ate ),dhe njeashtu mendoj se ku te jem kam besim ne vete qe mundem te aryje ate qe kam deshire ta keme dhe ta beje per vete .
Sa i perket internetit ne banese edhe ne shqipri sote ka interenet siç ka Betoni kjo nuk do te thote se kam diçka me shume se ai qe jeton ne Shqipri ,vetem se ketu folet per kohen e Enver Hoxhes qe as ti, as une e as ai qe ka jetuar ne Shqipri nuk ka patur internet ,as ma shume as ma pake edhe per ate kolltuken e nxehet qe thua , e sa per leximin gabohesh xhavo ,gabohesh se kure Betoni nuk shkruan diçka ne tema pa fakte ,kure them fakte do te thote nuk i ka shkruar ata libra qe po lexoj Betoni po i kane shkruar Akedemik te shkencave ,dhe nuk foli ç'fare te me vije nga goja besom xhavo te pakten besom kete se une jam ai qe ju besoj librave qe jan botuar dhe kan mare ate vendim te botohen ata,e jo ti e besimi apo dikush tjeter qe shkruan ne tema ... dhe po qe kerkohen faktet nuk keni ...
kurre ne kete teme ka then Betoni qe me pelqen ai rregjim ,rykthehu lexoj shrimet e Betonit kam qen i vetmi ne teme qe jam munduar te cek nuk kam deshire te rykthehet ay regjim por flitet ne kete teme per ate regjim kete duhte te kuptoish i nderuar xhavo .
Une personlishte kam deshire qe ata shqiptare te vine ne teme te diskutohet tema te dije me shume per ate regjim ,por jam kunder asajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj qe nuk kan fakte te sqarojone gjerat te analizojn ata ,edhe pse jetojm ne Zvicer nuk do te thote sote ne 2008 i kemi gjithe te mirat apo jo xhavo edhe ketu ka ''diçka '' te gjejem qe na mungon ....po qe t'i shikojm vetem ata negative dhe te bazohemi ne ata e mos shofim anet pozitive ...ty mbillim syte ...del se plaot gjera negative edhe ne Zvicer ...
Edituar për herë të fundit nga Beton në Fri Jun 13, 2008 2:18 am, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Fri Jun 13, 2008 2:06 am | |
| besimi78
Pas çlirimit te shqirise eshte ndertuar nje numer i madhe i kanalesh rrethe 20.000 km.etj etj
do ti thme disa nga kanalet
Kanali i Cukes veper e rendesishme ,hidroteknike u nderuta ne vitin 1959 neper mejet te cilave ujrat e bashkuar te Bistrices e te Kalase derdhen ne Detin jone etj etj etj
Kanali i ujit i fushes se Korçes Kanali Ujites i penkoves Kanali i Ujites i Mat -Lezhe Kanali Milt thuman kruj Kanali Naum panxhi Kanali ujites THoma Filipeu
besimi 78 une te sqarova nje gje lal se po te kyshte patur edhe nje jete tjeter Enveri do e pasuronte Shqiprin ate qe nuk aryti ta ndertoje sote e keni per gjithe keta vite na sjell fakte per kanalizimet e sodite ç'fare eshte ndertuar ne Shqipri ?
kur thua asnje makin lavatriçe makineri te pakten fute ne thojza ore lal se nuk kam lindur dje fute ne thojza ''personale'' e nuk kam shoke mendon nga Shqipria apo nuk e kam aq large shqiprin e mendon se nuk e kam vizituar fare ,apo nuk kam pature rastin te takohem me njeres jo si ti ?
Edhe mos haro besimi 78
Se keta kushte shqiptaret jashte kufirit te shqiprsi nuk i kan patur me mire shoku nje ma shume kan patur qe kan jetuar ne robrin e Sarbo -sallvit sllavo-maqedonaseve
Preferon te jetoishe nje shtet i lire dhe i varfer apo nen komanden e dikuj tjeter qe edhe gjuhe tende nuk ke guxuar ta mesojshe ne ate kohe qe shqiptaret jashte kufirit kan jetuar si ma keq nen regjimin sllave ! | |
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Fri Jun 13, 2008 11:19 pm | |
| Me ne fund u binde Beton,epo shyqyr,Ketu ke te drejt,ne nuk jetuam ne roberine sllave,por jetuam ne nje roberi me te madhe,ate te vellavrasjes,te regjimit me te poshter dhe te eger qe ka njohur njerezimi,burgimi,vrasja e mijera qytetareve te pafajshem,eshte e keqe roberia e te huajit, kur te mohohen te drejtat me elementare,gjuha,identiteti,por me beso nuk ka gje me te poshter dhe te urryer kur te vret i joti pa piken e meshires,kur shkaterron me qindra e mijera familje duke i degdisur larg shtepive te tyre,ne fshatrat me te humbur te Shqiperise,ne te ftohtit pa zjarr,pa buke dhe arsim,ky ishte regjimi gjakatar vellavrases i Enver Hoxhes,qe nuk kursente as foshnjet per gabimet e gjysherve apo stergjysherve.Enver Hoxha ky kriminel qe strumentalizonte dhe ndjenjat e pastra kombetare te popullit kosovar,qe ne rast se i kanosej nje rrezik Shqiperise populli i Kosoves dhe shqiptaret e Maqedonise nuk do ta lejonin nje gje te tille,por do te sakrifikoheshin per Enver Hoxhen. Beton po pres pergjigje per rrymen e hidroçentraleve per export,une ta dhashe timen,por pashe qe s'terhoqe fryme,ç'neh nuk e kane pergjigjen qitapet e xhaxhit per kete argument? | |
| | | Musafir Vizitor
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Fri Jun 13, 2008 11:33 pm | |
| besim 78 Po kuptoj urrejtjen tende ndaj Envert nuk je i vetmi që keni vuajtur nga a aji regjim ka me mijra e mijra i kam me te dëgjuar sepse deri më tash nuk kam hasur në ndoj gjë liber apo dq që vërteton kto që i thoni ju por jan ruatur vetën në kujtesa të njerzve seps emendoj as kush nuk ka guxuar të bëj një gjë të till se dihet qka do e priste (sepse jemimsuar të i dëgjojm vetëm të mirat e Xhaxhit por të kqijat ende nuk kan dal ndoshta do të dalin më von . Më mir asht të jetosh fukara në shtet tëndin se i pasur nën robri . Ne që kemi jetu nën okupimin serb (apo ish Jugosllavi )nuk kemi kalu hiq më mir s eju por më keq bindu që kur të mohohet e drejta në gjuh dhe kultur të jipet e caktuar ,siq po vërehet edhe sod e do duhet koh për ti eliminu ato pasoja ,deh ka pas edhe te me eliminime e persekutime që nuk kemi guxuar as që të përmenden se kishin qendikur në kët bot . |
| | | xhavo_ Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 12:52 am | |
| Deli, aty ka një dallim, e ajo është krenaria; krenaria kombtare. Ne kemi qenë te pushtuar nga sllavi, nga shkau, për këtë arsye ke pas krenari; krenari kombtare. Ajo qe me se shumti mund te pasqyrohet ende edhe sot pas disa dekadave në shoqërinë shqiptare në Shqipëri është rënja e ndjenjes kombtare në nivel te përgjithshëm, sepse janë mësuar me frymën internacionale komuniste, marksiste. Kanun e çka te duash për Enverin e Partinë ka qenë marksizmi, jo kombi. | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 1:27 am | |
| - besim78 shkruajti:
- Me ne fund u binde Beton,epo shyqyr,Ketu ke te drejt,ne nuk jetuam ne roberine sllave,por jetuam ne nje roberi me te madhe,ate te vellavrasjes,te regjimit me te poshter dhe te eger qe ka njohur njerezimi,burgimi,vrasja e mijera qytetareve te pafajshem,eshte e keqe roberia e te huajit, kur te mohohen te drejtat me elementare,gjuha,identiteti,por me beso nuk ka gje me te poshter dhe te urryer kur te vret i joti pa piken e meshires,kur shkaterron me qindra e mijera familje duke i degdisur larg shtepive te tyre,ne fshatrat me te humbur te Shqiperise,ne te ftohtit pa zjarr,pa buke dhe arsim,ky ishte regjimi gjakatar vellavrases i Enver Hoxhes,qe nuk kursente as foshnjet per gabimet e gjysherve apo stergjysherve.Enver Hoxha ky kriminel qe strumentalizonte dhe ndjenjat e pastra kombetare te popullit kosovar,qe ne rast se i kanosej nje rrezik Shqiperise populli i Kosoves dhe shqiptaret e Maqedonise nuk do ta lejonin nje gje te tille,por do te sakrifikoheshin per Enver Hoxhen. Beton po pres pergjigje per rrymen e hidroçentraleve per export,une ta dhashe timen,por pashe qe s'terhoqe fryme,ç'neh nuk e kane pergjigjen qitapet e xhaxhit per kete argument?
O shoku je gabim lal ,nuk bindem sepse ti thua qe keni jetuar ne nje regjime me te poshte me te eger qe ka njohur njerzimi , ate regjim te sllavo -serbeve qe kane perjetuar vllezerit e motrat tuaja jashte kufijve nuk ka vler per ty ,prandaj nuk ka vlen te debatoje une me tij sepse nuk ja dine vleren te mires ,dhe nuk e çmone ate me vjen keqe ! Sa per pytjen jo qe nuk kam matrial por te kam then qe kohen e kam te kufizuar e nuk kam kohe te mjaftushme. Hidrocentrali i drita e partis Ne afesi te fshatir Fiezë me fuqi te vendosur 500 mij kW me 4 agregat ,me prodhime mesatare vjetor te energjise elektrike rrethe 18 miliadrde kWh. fillimi i ndertimit ne vitin 1971 u vu ne shfrytzime 1978,ka nje dege zhavore dhe bertham deltine e larte 166 m , sistemin e sjelljes se ujit me vepren e marjes dhe 4 tunelet e turbinave ndertesa e centralit dhe nenstacioni elektrik 2 tunelet e shkarkimit te perurjeve me te mdha 2 tunele te vijimit te lumit gjate ndertimit Diga krijon nje rezervuar me vellim 2,7 miliarde m3 uje .... Hidrocentrali Enver Hoxha i treti me i madhe ... 600 mije kW 4 agregat dhe me prodhim mesatar 2 miliard kWh elektrike ne vite Hidrocentrali Frederik Engels i diti me i madhe 24 mije kW ,me dy agregat prodhimi mesatar vjetor te energjise elektrike rrethe 90 milion kWh besimi ka edhe me shume , e nuk te kuptoj pse mos te shitet drita elektrike se kete e ben ç'do shtet per ekonomi etj etj po qe me jep nje pergjigje me thuaj te lutem sa rryme elektrike eshte dashur per ate popull e ajo qe ka tepruar pse mos te shitet ? Edhe dora eshte intelegjente besimi se e dergon kafashtane e bukes tek goja ,,mos valle Enveri ti dhe disave te tjere eshte dashte edhe ka nje Lamburgini apo Ferrari dhe ka nje villa me ta ndertuar ?????
Edituar për herë të fundit nga Beton në Sat Jun 14, 2008 1:38 am, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 1:28 am | |
| Hidrocentrali i vaut te drejt 250 mije kW me 5 agregat dhe me prodhim mesatar vjetor te energjise elektrike rrethe 1.1 miliarde kWh ...etj | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 1:30 am | |
| Hidrocentrali i J V Stalin me fuqi te vendosur 22.5 mije kW , me 3 agregat dhe me proshim mesatar vjetor te energjis elektrike rrethe 110 milion kWh .... | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 1:32 am | |
| Hidrocentrali Karl Marks me fuqi te vendosur 25, 6 mije kW me 4 agregat dhe proshim mesatar vjetor te energjise elektrike rrethe 120 milion kWh .... | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 1:34 am | |
| Hidrocentrali i V I Lenin ka patur fuqi te vendosure 5 mije kW me 3 agregat dhe proshimin mesatar vjetor te energjise elektrike rrethe 40 milione kWh ...etj etj etj mos me lodhe te lutem besimi analizo gjerat | |
| | | rroni Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1721 Registration date : 09/05/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 1:40 am | |
| qe sa here bre Beton ju them se Ener hoxha ka qen burrshtetas qe po ti qitesh ne peshore veprimtarin e tij eshte i pari. |
|
| |
| | | xhavo_ Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 2:45 am | |
| Beton mjaft i perserite te njejtat paqavura 100 herë. "Hidrocentrali Lenini", "hidrocentrali Karl Marksi". Gjepura. Iu p**sha nacionalizmin. Ku është "hidrocentrali Skenderbeu" apo "hidrocentrali Ismail Qemali"?
Edhe Kosova gjatë okupimit serb kishe rrymë dhe energji elektrike me shumë sesa ka sot. Mirpo ky nuk është fakt qe te thuash se Serbia ishte e mirë. Janë gjëra tjera qe e kanë "fjalën e madhe" në këtë qështje. Shumë mire e perseriti Besimi se nevoja për energji elektrike ka qenë shumë e vogël: një poç elektrik për familje. Gjithë energjia qe është përdorur atëhere për tërë Shqipërinë, tani nuk i mjafton as Lezhës, lerë më Tiranës.
Për Enverin u morr vesh se ishte një kriminel antishqiptar, mirpo ju po lavdroni sistemin e tij, sistem ky qe ka deshtuar kudo. Si është e mundur more burr i dhetu me i "ra hise" Shqipërisë ai sistem, kur deshtoj dhe vazhdon të dështoj kudo? Po te funksiononte sistemi "enverist" në ekonomi, mua, duke anashkaluar Partinë Komuniste, nuk do te me kishin lëshuar radhë (shtetet e njerëzit tjerë) për ta zbatuar atë në praktikë. Thjeshtë është një sistem i dështuar në çdo segment. Mjafton te kesh njohuri elementare për ekonominë. | |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 3:52 am | |
| Ju qé e keni Enver Hoxhén né zemér ju pérshéndes me kété poezi té Altin Voglit
Me kéngé né gojé ,né puné té shkojmé
té fillojm reformat,e pronat t´i mbledhim Kishat e xhamijat, né toké t´i hedhim Jo mé me makina, e me shumé gazeta Prapé me Zerin e Popullit, me katér pesé fleta Njé telivizor vetém njé pér be Ku té dale xhaxhi, té flasi me nge, Ata qé nuk binden, qé nuk marrin vesh Xhaxhi do t´i shtypé, do t´i béjé pérshesh Me njé melodi,prapé té kéndohet Kush nuk i pret leshté do té internohet, Jo mé Parlamente, me 100Partira Veq ajo e Xhaxhit, qé éshté mé e mira Jo mé me mitingje, e me té vjedhura vote Ka Qeqoja, biqak e té ikén koka Jo me piramida, qé té hané lekét Jo me kaqaké rrugésh, qé ti hjekin brekét Jo zyrtaré hajduté, jo mé tenderime Ca thasét me leké,ca xhepat me qime Né aksion pér grurin, rinija té argétohet Jo té marr malet, e té na largohet Jo mé prostituta brenda né motele Ca n´Koperativé,ca t´i qojm me dele Nuk do keté dogma,s´do keté doganier Nuk do keté hashash te blloku pérzier Do rriten fémijt, e do béjné fiu-fiuuu Me té vetmen lodér bilbil harixhiu Té béhet prapé Blloku, si e kishim léné Me policé té ruhet,me ushtaré dhe qené Xhaxhi né Drilon, té hajé qafa pate Ne né plazh té sigurt, pak djath me domate Eh,ti pate fat,vdiqe né pushtet Té qamé té gjithé, si e deshe veté C`erdhén prapa teje duan vetém leké Edhe dhi pa tru, edhe bisht pérpjeté Fatosi ik_erdhi,erdhi_iku prapé Pi raki e veré e gjithé vitin tapé Berisha ik-erdhi tha do e béjé hatané Po vjedh si derrkuc po cudit dynjané Fli o Komandant,e rri pa merak Iku ajo kohé,ti nuk kthehesh prapé Ata qé le pas, na kan zhyté né hi Ishalla nuk rrojné, aq sa rrojte ti Altin Vogli | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 9:28 am | |
| Beton mjaft i perserite te njejtat paqavura 100 herë. "Hidrocentrali Lenini", "hidrocentrali Karl Marksi". Gjepura. Iu p**sha nacionalizmin. Ku është "hidrocentrali Skenderbeu" apo "hidrocentrali Ismail Qemali"?
Xhavo Mos i fute hundet aty ku nut te takone,i perserita sepse kerkoje pergjigje besimi 78 ,dhe nuk kuptoj ç'te keqe ka emri vendimi i nje emertimi te nje ''diçaje'' ,qe te keqe ka se ti ke z'gjedhure nickun xhavo e jo Skenderbeu apo Ismail Qemaili,po qe ti i p**r te kaluarat ,mundin,veprat,e kombite tone nuk do te thote se edhe Betoni ka te njejtin mendim si ti o i nderuar ,perkundrazi Betoni jau dine vleren atyre,edhe pse te flasim per figura historike , kombetare ,etj jane emruar me Skenderbe , Ismail qemali vetem ketu flitet per Hidrocentrale jo per figura kombetare,sepse Enver Hoxha kyshte njohuri ty dalloje e t'i repsktoje figurat kombetare me ata humanitare ,jo si sote fakultetin e emrojne me Nënë Terezë ,sa keq me vjen xhavo se edhe ti lal nuk e dallon te zezën me te bardhen.....
Edhe Kosova gjatë okupimit serb kishe rrymë dhe energji elektrike me shumë sesa ka sot. Mirpo ky nuk është fakt qe te thuash se Serbia ishte e mirë. Janë gjëra tjera qe e kanë "fjalën e madhe" në këtë qështje. Shumë mire e perseriti Besimi se nevoja për energji elektrike ka qenë shumë e vogël: një poç elektrik për familje. Gjithë energjia qe është përdorur atëhere për tërë Shqipërinë, tani nuk i mjafton as Lezhës, lerë më Tiranës.
Ne ate kohe popullesia e Shqipris ndrishonte me ate te sodite o Xhavo mos ja fute kote ,nuk mundesh me dalluar 850 mij 900 mij banorin me 3 1/5 ,nese jo at'her ç'faj te kam une, po qe sote ajo energji elektrike nuk i mjafton Lezhës,ne kete tem flite per kohen e para disa viteve jo per kohen e sodite i mjafton apo nuk i mjafton .
Për Enverin u morr vesh se ishte një kriminel antishqiptar, mirpo ju po lavdroni sistemin e tij, sistem ky qe ka deshtuar kudo. Si është e mundur more burr i dhetu me i "ra hise" Shqipërisë ai sistem, kur deshtoj dhe vazhdon të dështoj kudo? Po te funksiononte sistemi "enverist" në ekonomi, mua, duke anashkaluar Partinë Komuniste, nuk do te me kishin lëshuar radhë (shtetet e njerëzit tjerë) për ta zbatuar atë në praktikë. Thjeshtë është një sistem i dështuar në çdo segment. Mjafton te kesh njohuri elementare për ekonominë.
Enveri mbi te gjithe ishte edhe Komandante i ushtris Shqiptare ,Si komisar i stabit te Pergjithshem i ushtris Nacional Clirimitare (korrik 1943 )e me pas Komandante i pergjithsheme i Ushtris Nacional Clirimtare (maj 1944). me vjen keqe xhavo ,por mundohu te punoish per kombin sa ka punuar Enveri e jo Fjal shume e pune hiq !
Bla bla bla | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 9:45 am | |
| Ju qé e keni Enver Hoxhén né zemér ju pérshéndes me kété poezi té Altin Voglit Biligoa Flite ne kete teme per ate regjim jo qe flite e ka apo nuk e ka Enver Hoxhen ne zemer ''dikush'' mos i ngatroni gjerat kure jane natyrale te beni artificiale flm . | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 11:09 am | |
| Kur u bene shkollat u zhduk analfabetizmi, flitej pse shkolla e jo mejtepet?!...thone disa me mire me tespi te na "sheronin", mjeku nuk i sheron semundjet edhe sote thone disa nostaligjik te moshuar e te thinjur qe perhapin propagande aty ketu ku ende nuk u jane tharbur hundet, por ende u shkone kungulli mbi uje. Nuk e permendin disa sot zhdukjen e papunesis ne ato vite te pas clirimit edhe kur djersen e derdhte populli qe te arrihej papunesia dhe rindertimi i vendit i shkatrruar nga lufta... Por disa silleshin me kapadaillek rrugicave qe ta pengonin kete... te urdheruarit nga Vatikani he he he qe thonin " Sa te gjejm shesh do ta bejm lesh e disa tjere pershesh" .. njejte sikurse sot disa ne menyra te "emancipuara" thone perse kjo ishte ne kete menyre e jo ne kete menyre... Harrojne qe rinia e jone anekende trojeve etnike i ka vershuar kontinentet nga skamja dhe mjerimi, perderisa kolaboracionistet dhe pasardhsit e kolaboracionisteve kane zene pozita dhe po e vazhdojne punen e viteve para 45-tave, atz ku e paten lene qe ia shiten vatanin fashizmit.
Per te mos vazhduar me shume per sot rastesisht mu kujtuan vitet e 1992/3 kur neper Tirane benin fitila per fara nga veprat e Enver Hoxhes! kurse sot eshte libri me i kerkuar ne trojet tona qe e kerkon rinia ta lexoje kete kolos te kombit tone i cili la gjurme te ndritura jo vetem per popullin tone por per te gjithe ata popuj qe luftojne per tu cliruar nga okupatoret qe shtiren se gjoja se jane demokrat.
Kete postim jam duke e bere tek nje familje e nje forumisteje moter e jona e forumit ku parball e ka te vendosur nje bust dhe shume libra e nder to po verej edhe shume libra te te madhit Enver Hoxha, kjo familje u pershendet te gjitheve e ju uron sukses ne jete. | |
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 12:41 pm | |
| Vete fakti qe ju thoni se njerezit benin kausha per fara,a mos valle keta njerez ishin vegla te armikut? Te arrije te shitje fara me kausha ne rruge,ishte gjeja me e ulet per nje njeri ne ate kohe,tamam si fshesagjijte e rrugeve,a thua valle ishin keta njerez te shtresave me te ulta te benin komplote kunder Shqiperise,jo jo e keqja neve na ka ardh gjithmone nga ata qe kishin por donin dhe me shume.Nuk ju arrij te kuptoj,bej nje stermundim te madh,KOREJA pesoi 2 luftra shkatrrimtare,pushtimin japonez se pari dhe luften civile mbrapa,Shikoni diferencen mes 2 KOREVE,kush jane ata qe arratisen te jugut apo te veriut?Kush po njeh nje zhvillim te jashtzakonshem industrialo-ekonomik nga keto te dyja?Koreja e Veriut shume nga prodhimi i brendshem ja dedikon armatimeve dhe centraleve berthamore,komunistet italian kur trajtohet per te bere nje central berthamor ne Itali thone jo jo ne asnje menyre,(edhe une nuk jam dakort,mendoj qe njerezit duhet te shfrytezojne energjine natyrore), Por kur trajtohet per centralet berthamore te Korese se veriut heshtin,qe diktatori KIM JONG SUNG urit popullin e tij per tu armatosur,trajton me SHB Amerikes per te marre ndihma kundrejt fikjes se centraleve.Ne asnje vend ajo qe mendoni ju mbijetoi,nuk mund te jetosh ne Zvicer,Angli,Gjermani ne zemren e kapitalizmit dhe te enderrosh Korene e Veriut.Me thoni formen e qeverisjes siç ju e mendoni,ndryshe bejme vetem thashetheme te kota.Ne vitet para luftes e vertete ishte analfabetizem i theksuar ridomos ne zonat rurale,por studentet qe perfundonin gjimnazin e Shkodres,Normalen e Elbasanit,apo liceun e Korçes shkonin te gjithe me bursa jasht shtetit ne perendim,nje nga keta ishte dhe bukeshkali Enver Hoxha,qe s'arriti dot ta perfundonte universitetin sepse s'ishte per shkolle.Atehere pra Parisin,Vjenen,Romen,Berlinin,Londren nuk i shpiku Enveri,por Zogu qe megjithe gabimet apo faje te renda ndaj kombit,beri dhe keto.Aktori i madh SANDER PROSI mbaroi studimet ne Vjene per mjekesi.U nderrua regjimi u nderruan dhe bursat,jo me ne perendim por ne BS,dhe ketu deri ne 1968,se mbrapa asnje student nuk mund te dilte me per tu specializuar. Ti me thua vatikani,po ç'hyn ketu ne shumica jemi mysliman,dhe perçmojme vatikanin,flitni vetem badiava.O XHAVO e di si thone ne Itali komentatoret dhe analistet politik,mbrapa skandalit te madh qe plasi per BNL(BANKA NAZIONALE DEL LAVORO),qe komunistet kur jane 20 vjeç kerkojne ti shkaterrojne,mbasi kalojne te 40etat kerkojne ti blejne,-hahahaha.Vetem ne nje sistem te lire ju mund te jeni vetvetja e juaj dhe te mbroni idealet e juaja,ndersa ne nje sistem unik me plane 5 vjeçare ku vendos partia çka eshte e mire per vendin,ju do te shperfytyroheshit ne nje sistem te tille nuk do jinit me keto qe jeni,por vegla te nje sistemi obsolet qe leviz me shpejtesine e breshkes,ku mbi te gjitha eshte parti dhe jo njerezit,prandaj ky sistem deshtoi,dhe ju nuk njihni Kinen dhe Kuben Apo Korene e Veriut si modelin tuaj,por mos harroni se dhe Fideli kur nisi revolucionin pat po keto ideale,por me kohe i modifikoi ndersa i vellai po i hapet kapitalizmit. | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 1:18 pm | |
| besimi 78
Sa mire po ta kap ore lal ate negativen ti aman aman !
Pse ore lal, kurre deri ne Korenen shikon e te mungon ajo te anlaizojsh ne vende tendin,ani pse spo flet edhe per TIBETIN aman qe Tibeti lejoj Kinene nuk mbilli kufite per Kinen ku sote ne Tibet popullata Kineze perfshine me se 65 % Kines ,ajo qe ishte shume e mundur te jete edhe ne Shqipri te perfundonte me nje popullat Greko - Sllave po qe se nuk kembguli kembe Enver Hoxha ta ruje ate cope toke qe e kemi sote ku flite shqip,punohet shqip ,prodhohet shqip etj ..... | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 5:40 pm | |
| Te hidhet vreri kunder Enver Hoxhes nuk me vjen aq cudi, arsyeja eshte shume e kjart kur dikush e bene... dhe perse ai apo dikush e bene. Varet kush mund ta beje nje pune te tille ?! E bejne lakmitaret qe nuk arrijne ta kuptojn realitetin e asaj kohe, rrethanat kur ishte ai sistem dhe veproi Enver Hoxha. Te tillet nuk analizojne se nga e mori kapitalizmi gjithe ate pasuri, mos ishte e paster ajo pasuri ?!!! apo 1 dollare nuk logjokojne sot lakmitaret se eshte i piste dhe rrjedh gjak per ti joshur kapitalistet e vegjel dhe ata te medhenje kunder popujve ne Lindjen e Mesme, Afrike etj ... Mjaftone te lexohet libri "Kauquk dhe Gjak" per te kuptuar se si u fituan "dritat" e kapitalizmit qe verbojne te pa diturit .... Per sistemin e kaluar ketu nuk po flasim se si ishte, por po flasim per ate sistem ne te cilen u ndrydhen "morrat" bejleret e agallaret, apo me mire te themi rricrat qe i pinin gjaun popullit. Shqiperin nuk mund ta krahasojm me nje Kore apo nje Kore tjeter, arsyeja eshte se fqinjet tane ishin edhe sot jane armiq te perbetuar kunder popullit shqiptar madje edhe me programe shfarosese per ne. Kapitalizem ishte edhe para Komunizmit, por eshte mire te studjohet ai sistem mire e mire, para se te shkruajm edhe ta lavderojm ketu ( flas per ate kohe) edhe pse po ky sistem i njejti sot na zhduku identitetin neve ne Kosove po ashtu na mbollen si kepurdhe pas shiut flamurin te krishter etj etj.
Sa i perket Vatikanit lexoni Luternin perse u detyrua ne kohen e vet ne Gjermani te beje kthese te madhe ne popullin e vet e te mos i sherbejne Vatikanit, pa u futur ketu ne detale per Shqiperine.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Mon Jun 16, 2008 9:49 am, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | Kasper Anëtar i ri
Numri i postimeve : 146 Age : 35 Vendi : Shqiperi Etnike Registration date : 14/06/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 5:49 pm | |
| Enver Hoxha ishte njeriu me i madhe i cili beri ate qe se kishte bere asnje shqitpare tjeter deri ne ate kohe, te krijoj dhe te funksionon shteti shqiptare. Kur te kemi parasysh kohen ne te cilen veproj qe nga lufta e dyte Boterore dhe me pas, meriton cdo lavdad dhe mbetet i pa krahasuheshem. | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 6:15 pm | |
| Kaspar te uroj miseardhe ne kete forum dhe respekt per keta pak rreshta shkrime ne kete teme se ka ''disa'' qe shofin deri tek hunda e vete e nuk analizojne ç'fare ishte shqipria e para Enver Hoxhes , ne ç'pozite e gjeti Enver Hoxha ata pake shqipri qe e beri te mundshme gjithçka qe ta mbroje ate .
te mirat nuk duhet te harohen o mileto qe beri Enver Hoxha ,edhe pse jam kunder te ryktheeht ay regjim ,por ne te njejten kohe jam kunder te gjithave atyre qe nuk dini te analizoni apo te kuptoni apo nuk keni lexuar ç'fare me te vertet beri Enveri per Shqiprin ..... | |
| | | echo Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1470 Age : 34 Registration date : 29/05/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 6:19 pm | |
| sa mire me lexu c'fjale te mira shkrujne njerezit per xhaxhin Enver...(me perjashtime) | |
| | | nardlushnja Anëtar i ri
Numri i postimeve : 90 Age : 54 Vendi : Greqi Registration date : 27/04/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jun 14, 2008 6:27 pm | |
| - Kasper shkruajti:
- Enver Hoxha ishte njeriu me i madhe i cili beri ate qe se kishte bere asnje shqitpare tjeter deri ne ate kohe, te krijoj dhe te funksionon shteti shqiptare. Kur te kemi parasysh kohen ne te cilen veproj qe nga lufta e dyte Boterore dhe me pas, meriton cdo lavdad dhe mbetet i pa krahasuheshem.
Keni shume te drejte.Enver Hoxha eshte nje histori me vete e shkruar me germa floriri . E keqja qendron tek ne shqiptaret qe per gjithcka fajesojme Enverin. Harrojme qe ai ka 20 vjet qe ka vdekur dhe qe nga ai moment nuk kemi bere asgje tjeter vecse kemi shkaterruar ato qe Ai arriti . DHe per sa vite te tjera do te themi qe fajin e ka Enveri.Kur do te vije ajo kohe te themi qe fajin e ka Nanoberishrama dhe tarafet e tyre.Kur do te vije ajo kohe qe te themi qe faji qendron tek ne qe votojme te njejtet persona qe ne kane vjedhur ,vrare,percare,perdhunuar | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? | |
| |
| | | | Kush ka qenë Enver Hoxha? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |