|
| Fadil SHYTI, | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Fadil SHYTI, Sat Mar 29, 2008 2:19 am | |
| Fadil SHYTI
DËNOJE TRADHTINË
(O njerëz , kështu duhet dënuar tradhtia!)
Tradhtarit ia kisha futë çizmen e pistë, Thellë në gojë, deri në gju, Jo, jo, se kisha vrarë!... Jo pse më dhimbset, por sepse Do t´i thosha më parë: Çohu, të ma lëpish çizmen, Me gjuhën tënde të ndyrë! Sepse, çka ka vjellë, ndyrësira Gjuha jote e keqe: Nuk ka shkelë me qëllim, Çizmja ime e mirë!
Suedi, 02 .08.2006 | |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Fadil SHYTI, Sat Mar 29, 2008 3:28 am | |
| Fadil SHYTI
PSE PO VONOHET LIRIA?!
Po na vonohet liria sepse: Ende po kalëron, sundon: Padituria, pabesia... Po na vonohet liria sepse: Po sulmon interesi, verbëria... Po sundon liderizmi, servilizmi! Po na vonohet me vite e vite, Sepse, horra dhe qorra politikë: Pa turp e frikë: Po dialogjojnë, zezojnë, Me të huajt dhe me armik! Po na vonohet liria, Sepse, deri sot nuk po i dihet vlera: Janë bërë bashkë rosa e derra... Nuk po rriten lulet nën ferra! Po na vonohet kështu liria, Prandaj, po heq si mos më keq. E jona Shqipëria!
Suedi, 14.08.2006 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Fadil SHYTI, Sat Mar 29, 2008 3:29 am | |
| Fadil SHYTI
NDARJE TRAGJIKE
(Tragjedia hapi kthetrat, nga vitet 1878-2007) Lokemadhja Shqipëri, I mati me sy bijat veta: Çamërinë dhe Kosovën, I vështroi cila më shumë qenka rritur, E pa se Çamëria më shumë kish hedhur shtat, Kosova po e zbukuronte tokën, Çamëria dhe Ulqini detin! Ulqini po e vështronte Lokemadhen Nga prehri i përgjakur... Zoti, apo djalli u hidhëruan?! Kësaj, nuk i dihet! Stuhitë morën valë... Rrufetë s´kishin të ndalë! U bë si tërmet, u tundën fusha e male, Papritur, ulërimat ,ujqërve u dëgjuan: Të ardhur nga Karpatet me bekimin e Evropës, Ata, pamëshirë ia ndanë Lokemadhes Shqipëri, Fëmijët prej dore,... Sokëllimat e shqiponjave shkrepave, Bënin kërdinë!... Përgjakeshin, përflakeshin me tragjeditë shekullore! Dhe, shekujt kanë kaluar... Lufta për ribashkim, kurrë s´ka pushuar! Dhe shekuj të tjerë do vinë: Luftën kurrë s´do ta ndalë Lokemadhja, Ta bëjë të RIBASHKUAR, Shqipërinë!
Suedi, 10.04.2007 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Fadil SHYTI, Sat Mar 29, 2008 3:29 am | |
| Fadil SHYTI
PAKETË RAKETË!
(Kushtuar, Paketës ogurzezë të Ahtisarit)
Qëndron si kusi e zezë mbi zjarre, Qëndron si lubi sarkofagu për varre, Mbi trojet shqiptare po sillet zvarrë, As në tokë as në qiell, E mbetur pa hënë, e mbetur pa diell! Toka shqiptare se donë, As qielli ynë se pranon! Botën me cinizëm po e tmerron, Pret të ndizet herët a vonë! Ka mbetur e tretur pis, Në xhepat e diplomatëve -pushtetarëve! Kjo Paketë Raketë! Fatkeqësi e shqiptarëve! E quajnë Paketë, Por, është sherre Raketë! I thonë paqësore, Por është gjakësore! Thonë, brenda ka lule, Por, është me barot, Do të digjen nesër, Edhe ata, Me ide hata! Që s´po e shohin sot! Shënstefani, Versaja , Berlini e Londra, Që na prenë trojet dikur: Aty zgërdhihen, dhe po ngrenë flamuj! Mbi këtë Paketë Shkretë, Po firmosen tradhti he medet! Po ricopëtohet Shqipëria Kosovë! Popujve ballkanik, po u sillet tufani, Evropa plakë po krihet, mallkon! Se shqiptarët dot s´i qetëson! Dhe, nën hundët e pista të saj, Po, përqurret Rambuja, Kalëron nëpër botë e thotë: Politikanëve, kosovarë ua hodha karremin. Tash ua dërgoj peshqeshet: T´i paqësojnë, Ushtritë dhe diplomacitë tona… Dhelprat premtojnë! Ujqërit po i mprehin dhëmbët! Qentë kockat po i lëpijnë! Delet po blegërijnë, Po vrapojnë pas tyre… Bishtat e lagur përpjetë… Jetën e shqiptarëve, E kanë futur në Paktë… Ardhmërinë e shqiptarëve, Po e nxijnë!... Kjo është vallja e djajve: As, zoti nuk po donë me na parë! Jo, zoti nuk punon, vetëm për shqiptarë! Ay, ishte është dhe do të jetë: Për ata që luftojnë dhe veprojnë: Për ata që kurrë të pabesëve, Nuk ju besojnë! …Kurrë, ardhmërinë e vet se shkelin, …Dhe, nuk lejojnë: Frytet e tyre të jetës: Pasuritë e shpirtit, Pasuritë e truallit, Të huajt t´ jua vjelin!
Suedi, më 21 maj 2007 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Fadil SHYTI, Sat Mar 29, 2008 3:30 am | |
| MONËS ATDHETARE
Pyet Shqipëria, me mallëngjim, Po ku është Elena Gjika, A thua po tretet gjaku im!... Të stuhishme këto kohë të liga!
Mbahu moj nënë me krenari Ajo, ka ndërruar jetë! Por, geni i saj, u rilindë përsëri! Gjaku i saj është Mona vetë.
Mendjendritur -kjo margaritare! Flakadanja e lirisë, Kjo, bijë e vërtetë çlirimtare! Rreze i jep gjithë shqiptarisë.
Si fenikse e përtërirë, Nga gjaku i lashtë shqiptar! Sfidon, andej, nga Rumania! Lufton me penë, armiq e tradhtarë!
Ajo, është përherë e zgjuar... Dhe betohet tek drejtësia: Djersën dhe gjakun – thotë e derdhi lum, Që të bëhet një Shqipëria!
Sa herë atdheut i nxihet qielli, Dhe mbi të bie rrufeja, Për Shqipërinë gjithmonë do rilindin Elena Gjika të reja!
Fadil SHYTI | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Fadil SHYTI, | |
| |
| | | | Fadil SHYTI, | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |