Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Zgjidhje detyrash!

Shko poshtë 
+33
bami rusta
alvaroselimaj
samurai3
Driniiiii
rudiina
Leutrim Jakupi
mustaf osmanollaj
nojzi
mecki
besi14
r.i
fidan
gagaja
Xili
kujtesa
shqip0nja
MUHAMETII
elisa
eri M
Eva0506
Guximi
echo
rolling
shehu
dibrani
Euridika
Sofra
Ago Muji
beri
Beton
E_Bukura
Kosovarja
Ani
37 posters
Shko tek faqja : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutoriMesazh
Kosovarja
Admin
Admin
Kosovarja

Female
Numri i postimeve : 4833
Vendi : Jashtokësore!
Registration date : 14/08/2007

Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 Empty
MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyWed Mar 05, 2008 10:50 pm

Bravo Ani shume e sakt Wink
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.bashkimikombetar.com
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male
Numri i postimeve : 410
Registration date : 08/02/2008

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyWed Mar 05, 2008 11:06 pm

Kosovarja shkruajti:
Bravo Ani shume e sakt Wink

Faleminderit per konsideraten! Kisha pare nje detyre te tille ne nje IQ-Test dhe m'u kujtua!

OK, po postoj disa detyra une!

Paradoksi eshte nje fjali ku ka kundershtim ne cdo kenveshtrim qe e shikon, p.sh thenija Sokratiane "Une dij qe nuk dij asgje" eshte pardoks. Se nese thuash une dij, me pas s'di asgje eshte kundershtim. Ndersa nese s'din asgje, ndersa ne fillim thuash dij, perseri kemi kundershtim.

Tani vertetoni se kjo fjalia eshte paradoks: "une genjej"?!?!

Me pas zgjidhni keto detyra, jane te thjeshta dhe praktike!

1. Kater vete ndertojne nje mur per 1 ore, 5 vete per sa e ndertojne kete mur nese dihet se te gjithe punetoret punojne me te njejtin intenzitet?

2. 30 perqindeshi i 10, eshte 10 perqindeshi i cilit numer?

3. Nese cmimi i nje fustani ka qene 100$, ndersa tash eshte rritur per 25%. Per sa perqind duhet te zvogelohet cmimi i ketij fustani qe perseri te kushton 100$?

Ani
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 2:16 am

Ani, detyren e dyte: 30 % i 10, eshte 10 % i numrit 30 apo?
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 2:29 am

Premtimi shkruajti:
Ani, detyren e dyte: 30 % i 10, eshte 10 % i numrit 30 apo?

Po. :)

Te tre detyrat qe i kam dhene i kam marre nga nje IQ-Test dhe sa me shpejt te zgjidhen tregon se keni intelegjence me te larte.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 2:51 am

Ani, detyra e trete, duhet te zbritet per 20 %,mendoj. Sepse 20 % i 125 eshte 25 dollar, dhe i bije te mbete prap 100 dollar, apo??
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 2:57 am

Premtimi shkruajti:
Ani, detyra e trete, duhet te zbritet per 20 %,mendoj. Sepse 20 % i 125 eshte 25 dollar, dhe i bije te mbete prap 100 dollar, apo??

E sakte!

Momentalisht ka edhe dy detyra te pazgjidhura, njere e lehte dhe tjetra e veshtire.

1.Tani vertetoni se kjo fjalia eshte paradoks: "une genjej"?!?!

2. Kater vete ndertojne nje mur per 1 ore, 5 vete per sa e ndertojne kete mur nese dihet se te gjithe punetoret punojne me te njejtin intenzitet?
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 3:07 am

Ani, po provoj edhe detyren e 2, pra kete me murin. 5 vete duhet ta perfundojn te njejtin mure per 47 min e 48 seconda apo?

Ishalla jam i sakte edhe ne kete se e kam lodh trunin ne kete kohe, pa perdore as laps dhe flet, ahahaha.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 4:04 am

Ani, meqe ka mbetur edhe nje detyre, pra ajo e 1, ateher, po provoj. Ne fillim nuk jam i sigurte, por ajo thenja e Sokratit, e cila njihet si paradoksi i antiktetit greke, apo paradoksi i Sokratit, eshte paksa me ndryshe. " Une di se nuk di asgje" siq e keni pershkruajt ju, jo. Por "Une di nje gje, se nuk di asgje". Sido qofte, ju kerkoni te dini nese fjalia " une genjej"eshte paradoks?
Ani, perkufizimi me i shkurter i paradoksit eshte: Ateher, kur nuk mund te japim pergjigje 'po"ose "jo" permes gjykimit te ber ne ndonje pyetje.
Dhe kjo qe kerkoni ju, eshte ne kontradiksion, s'mund te themi "po" ose "jo".

Mendimi im, nese dikush di dhe mund, le te provoje me knaqesi do talexoje.
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 2:16 pm

Premtimi shkruajti:
Ani, po provoj edhe detyren e 2, pra kete me murin. 5 vete duhet ta perfundojn te njejtin mure per 47 min e 48 seconda apo?

Ishalla jam i sakte edhe ne kete se e kam lodh trunin ne kete kohe, pa perdore as laps dhe flet, ahahaha.

Ke gabim te vogel ketu. Do presim te tjeret cka do thone!

Te paradoksi "une genjej", shiko se e kam zgjidhur paradoksin e Sokratit dhe shko ne ate forme.
Kosovarja
Admin
Admin
Kosovarja

Female

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 4:10 pm

Ani shkruajti:

1.Tani vertetoni se kjo fjalia eshte paradoks: "une genjej"?!?!

2. Kater vete ndertojne nje mur per 1 ore, 5 vete per sa e ndertojne kete mur nese dihet se te gjithe punetoret punojne me te njejtin intenzitet?

Ani mund te jete pergjigjja kjo:

2. Nese kater vete e bejne nje murr per 1 ore, atehere per sa e bejne kete murr 5 veta!

zgjidhja: pasi 4 vete e bejne nje murr per 1 ore, atehere dihet se nje njeri e ben kete per 4 ore. Pese vete e bejne per 4 ore pjesetim per 5. Ne minuta kjo eshte 240:5=48 min! Pak me i qart se kolegu haha

1. "Une genjej", pse eshte paradoks?

Nese ky genjen, atehere ky thote cdohere ta paverteten pra kur thote "une genjej" ka thene te paverteten dhe ne kete rast i vjen se ai thote te verteten. (kontradiksion #)

Nese ky nuk genjen dhe thote te verteten, atehere vete me fjalen "une genjej" ka thene te paverteten gje qe kemi perseri kontradiksion (#).

Edhe pse mendimi i Premtimin qenka thuajse i njejte Wink
Kosovarja
Admin
Admin
Kosovarja

Female

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 4:30 pm

Nese keto pergjigjje me larte duken si te sakta,atehere do vazhdoja me nje tjeter pyetje:

Vazhdo vargun: 2,4,6,12,14.......
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 4:52 pm

Kosovarja shkruajti:
Nese keto pergjigjje me larte duken si te sakta,atehere do vazhdoja me nje tjeter pyetje:

Vazhdo vargun: 2,4,6,12,14.......

Kosovarja 100% e sakte! :)
Paradoksi kuptohet menjehere se eshte paradoks, por vertetimi nuk eshte edhe aq i lehte. Normal me lehte eshte te zbulosh se sa te vertetosh zbulimin!

Vargu juaj eshte interesant, njehere shumezon me dy, njehere mbledh me dy. Ne rastin e fundit duhet te shumezojme keshtu qe kemi 14 * 2= 28.

Shpresoj te jem i sakte!
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 4:53 pm

Ani, ne detyren e dyte ndoshta gabimin tim te vogel ( per 12 seconda) e ka permisu Kosovarja, nese jo, ateher trego.
Kurse detyren e par me paradoks, nuk e di qka te them me shume, ashtu siq e kuptoj une e kam shpjegu, pra s'mund te kete pergjigje "po" ose "jo".
Ndersa, keto detyrat e Kosovares, s'po mi rrok hiq per qudi! ahahah. Ndoshta qe s'kam hy ne fore te ketyre detyrave.
Kosovarja
Admin
Admin
Kosovarja

Female

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 4:54 pm

Ani nuk do postoj me detyra haha jaa te gjitha i dini keshtu qe nuk po mundohem me .Pak shaka jeni shume po shume i mencur, gezohemi qe kemi ne forum nje njeri te tille..Andaj suksese.

Premtimi:Ndersa, keto detyrat e Kosovares, s'po mi rrok hiq per qudi! ahahah. Ndoshta qe s'kam hy ne fore te ketyre detyrave...

Ahh koleg a don lufte me a jo?haha
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 4:59 pm

Kosovarja shkruajti:
Ani nuk do postoj me detyra haha jaa te gjitha i dini keshtu qe nuk po mundohem me .Pak shaka jeni shume po shume i mencur, gezohemi qe kemi ne forum nje njeri te tille..Andaj suksese.

Premtimi:Ndersa, keto detyrat e Kosovares, s'po mi rrok hiq per qudi! ahahah. Ndoshta qe s'kam hy ne fore te ketyre detyrave...

Ahh koleg a don lufte me a jo?haha

hahahah kosovarja. Faleminderit per konsideraten e vleresoj shummme! Edhe ty suksese te metutjeshme!

Premtim, ate u cudita pse ke bere nje gabim prej 12 sekondash Very Happy.
Nejse me vone mund te postoj detyra tjera.

cheers
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyThu Mar 06, 2008 5:03 pm

Kosovarja, lufte PO, ketu me ke deri sa t'me rreh qofte damari i fundit nuk derzohem, edhe pse deri me tani jam ne avantazh ahahahha.
Ani, vetem 12 seconda ishin ne pyetje, nuk jemi ne Japoni qe per 5 apo 10 seconda deshtimi te deshperohemi dhe ta mbysim veten, perveq kur eshte ne pyetje dita e java ahahahha. Vazhdo te sjellesh detyra, do mundohem ate qe di dhe mundem, por jo te komplikuheshme se s'jam ne fakulltet te elektros.
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyFri Mar 07, 2008 6:09 pm

1.Vazhdo vargun:

3, 3, 6, 9, 15.......

2. Nje kilometer e bej ne kembe per 4 minuta e 30 sekonda. Me sa kilometra ne ore(km/h) leviz une?

3. Pasneser eshte kater dite perpara te Ejntes. Cfare dite eshte neser?
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyFri Mar 07, 2008 6:57 pm

Ani, po provoje detyren e dyte. Nese nje km e ben ne kembe per 4 min e gjys, ateher i bie qe keni ecur ( ose me sakte keni vrapu pakes ahaha) per 13.3333 km\h.
Formula eshte v=s\t. Vetem se kohen ketu e kemi pasur ne minut, dhe u desht ta shenderroj ne ore: 4.5\60=0.075 dhe duke i zevendesuar e fitojm 13.3333km\h.

Tani nje detyr edhe nga une: Je afer lumit, edhe i ke dy shishe te thata. Njera i nxen 5 litra, tjetra i nxen 3 litra. Si arrin me i mbush shishen 5 litershe fiks 4 litra, kur dihet se nuk ke asnje njesi matese??
Kosovarja
Admin
Admin
Kosovarja

Female

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyFri Mar 07, 2008 7:08 pm

Ani me qe kolegut nuk po ja rrok edhe aq shume detyren e pare dhe ankohet se ka probleme me kete atehere do zgjedh une hahah

3, 3, 6, 9, 15,..........Para numrit 3 ne fillim nuk ekziston nje numer dhe kemi 3+0=3, para treshti te dyte kemi treshin fillestar dhe kur mblidhet fitohet 3+3=6. Para gjashtes kemi numrin 3 dhe kur mblidhen kemi 6+3=9. Para 9-tes kemi 6 dhe kur mblidhen kemi 9+6=15. Dhe ne fund kemi thjeshte 15+9=24.
Kosovarja
Admin
Admin
Kosovarja

Female

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyFri Mar 07, 2008 7:11 pm

Tjetra detyre:
3. Pasneser eshte kater dite perpara te Ejntes. Cfare dite eshte neser?

Kater dite perpara te ejntes eshte e dielle. Dmth pasneser qenka e diell. Sot e bie te jete e Premte. Ndersa neser eshte e Shtune!
Kosovarja
Admin
Admin
Kosovarja

Female

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyFri Mar 07, 2008 7:22 pm

Premtimi shkruajti:
Je afer lumit, edhe i ke dy shishe te thata. Njera i nxen 5 litra, tjetra i nxen 3 litra. Si arrin me i mbush shishen 5 litershe fiks 4 litra, kur dihet se nuk ke asnje njesi matese??

njehere e mbush kete Shishen me pese litra. Me pas e derdh kete ne ate shishen me 3 litra.
Keshtu qe ne shishen me pese litra kemi 2 litra uje.

Me pas e derdh kete me 3 litra uje krejt dhe 2 litrat uje qe ndodhen ne shishen me 5 litra e derdh tek shishja 3 litershe.

e mbush prap shishen me 5 litra krejt dhe ne fund e derdh te shishja 3 litershe, e cila eshte e mbushur me dy litra. Pra derisa mbushet krejt shishja tre litershe duhet edhe nje liter. 5-1=4 litra mbesin ne shishen me 5 litra.

Ishalla eshte mire se na e mbushe koken me litra haha
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyFri Mar 07, 2008 7:56 pm

Tre detyrat e mia jane te zgjedhura shume mire. Ndersa kete detyren e premtimit, poashtu e ka zgjedhur mire kosovarja dhe respekte.  Kot nuk paske studiuar ty kosovarja matematike. Very Happy

Pasi nuk ka detyre te pazgjidhur, po jap ca detyra me probabilitet.  

1.Nese ne nje familje ka 4 femije. Sa eshte probabiliteti qe keto femije te jene 2 vajza dhe 2 djem?

Per ata qe luajne panta:

2. Nese i perzien shume mire letrat(pantat) qe gjithsej jane 52 letra. Me pas ne menyre te thjeshte terheq dy letra. Sa eshte mundesia qe keto dy letra te jene me zemer?

3. Nese luan "sportska" dhe ke futur dy ndeshje futballi. Sa eshte mundesia qe te fiton ne kete tikete?
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyFri Mar 07, 2008 9:22 pm

Kolege, me qellim ti lash ty dy detyrat e Anit, me te thjeshtat me i zgjidh e jo pse s'mi kap vertete ahhaha, se pastaj qka do me bo ti? Nuk eshte e drejt me i zgjidh une gjitha.
Ani, kjo detyra me probabilitet eshte detyr shume interesante dhe jo e thjesht me zgjidhe, do te provoj me von nese mund ta zgjidhi...
Nje detyre tjeter nga une:
2 daktilograf i shkruajn 2 faqe per 2 min. Nje daktilograf 1 faqe per sa kohe e shkruan ?
Dhe sa daktilograf duhen me i shkru 18 faqe, per vetem 6 min kohe??
Ani
Anëtar
Anëtar
Ani

Male

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptyFri Mar 07, 2008 10:25 pm

Premtimi shkruajti:

2 daktilograf i shkruajn 2 faqe per 2 min. Nje daktilograf 1 faqe per sa kohe e shkruan ?
Per 2 minuta, nga vete fakti qe dy daktilografe shkruajne dy faqe te ndryshme per te njejten kohe qe eshte 2 minuta.
Premtimi shkruajti:
Dhe sa daktilograf duhen me i shkru 18 faqe, per vetem 6 min kohe??

Pasi nje daktilograf shkruan nje faqe per dy minuta. Nje daktilograf per 6 minuta shkruan 3 faqe. Dmth do duheshin gjashte daktilografe qe per gjashte minuta do shkruanin 18 faqe.
Kosovarja
Admin
Admin
Kosovarja

Female

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 EmptySat Mar 08, 2008 4:57 pm

Ani shkruajti:

Pasi nuk ka detyre te pazgjidhur, po jap ca detyra me probabilitet.

1.Nese ne nje familje ka 4 femije. Sa eshte probabiliteti qe keto femije te jene 2 vajza dhe 2 djem?

Per ata qe luajne panta:

2. Nese i perzien shume mire letrat(pantat) qe gjithsej jane 52 letra. Me pas ne menyre te thjeshte terheq dy letra. Sa eshte mundesia qe keto dy letra te jene me zemer?

3. Nese luan "sportska" dhe ke futur dy ndeshje futballi. Sa eshte mundesia qe te fiton ne kete tikete?

Ani a ti zgjedh une apo po ia leme radhen kesaj here kolegut hahaa keshtu qe pres pergjigjjen e tij deri ne ora 18.00 haha

Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Zgjidhje detyrash!   Zgjidhje detyrash! - Faqe 2 Empty

Zgjidhje detyrash!
Mbrapsht në krye 
Faqja 2 e 9Shko tek faqja : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» NDËRRIM TERRITORESH - ZGJIDHJE PRAGMATIKE