|
| Feja apo Kombi.? | |
|
+86anila Ada_Kondi Gentleman Blerti_Gashi Eva0506 Ago Muji beti Kushtrimi86 comeback Pirro i Epirit valdrini Ariani Martina MARY haxhiu malesorja e Kosoves Parapsikologu Epik Tetovari silit Mister feneri Jeetaa lilu fina stabili metiii Tesa **Embelsira** MUHAMETII mardiola Gjuetari beauty rrebelja Edonis luan mreti **Lumi_ murturi shqip0nja Kasper Mergimtari zeriatdheut Xili GocPejone rroni rolling idol a_pihet_duhani_ketu fi2a1 Leka i Madh bukla nardlushnja Lejla Kristal loredana Clarence Orfe@ interesant arbana Nezir Myrta xhavo_ Zogisti_Legalist Ballistet Albea tom sojer Urata vjollca petritkola Ani Çamshqiptar schumi Euridika Anna Hana meli Guximi leopardi besa-bese fatlum dibranja shaban cakolli STUPCAT E_Bukura Beton Sofra Kosovarja 90 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
rolling Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 10:35 pm | |
| nje gje e dime qe qabe e kemi prekazin dhe djallin duhet ta gjuajm ne velani | |
| | | MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 10:51 pm | |
| Rolling tha: "kam dashur te them "na e keni mesuar kete liber pak nga pak" Por me se mire eshte qe gjithe secili te lexoj vete, mos tu a japim rastin te tjereve te thone "beni si them une, e mos beni qfare bej une". Edhe zeriatdheut nuk qe perkrahes i kesaj thenie, dhe i dergoj komplimente qe ka nje mendim te tille, por e njejta gje duhet te vleje edhe per ju rolling. Lexojeni vete Kuranin dhe e kuptoni te verteten, se me pastaj thoni se ja qe hoxha tha kshtu e ai keshteu, ky keshtu, dhe pastaj eshte normale qe mos te besoni, kur e kuptoni se ai hoxhe ka devijuar (nese ka devijuar). Kurani nuk eshte histori e Arabise, por eshte liber nga Allahu transmetuar Muhamedit a.s. permes melekut xhibril - per gjithe njerezimin e te gjitha kohrave. Kupto! O mos e fut Enver Hoxhen ne mesin e Skenderbeut e Adem Jasharit. | |
| | | zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 11:01 pm | |
| E pse EVNERIN JO MOS ta fus pse ke done me fute muhamdein tuaj o i ndyt po ti sje ne vete ik shk baju me gjtih muhamdein ate bire arabke skam nevoj me tregu ti prer nje kriminel si muhamedi ENVER hoxha ishte ai qe te beni njeri qe sote te thuash se kom shtet e kome liri ENVER HOXHES MUND MEI THANE I DERGUAR I ZOTIIT JO MUHAMEDIT o shoku ik mos fol me sme bind ua jo kote e ke me ate fene tene qe hajen me grushta skom nevoj per popa e hoxhallare as per kurane e bibel kae cka lexpj mjaft kuranin tone me mjaftone | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 11:10 pm | |
| Kombi e bene Shtetin . Shteti e mbane Fejen .
Pa komb & Shtet,nuk ke as feje o miletooooooooo | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 11:41 pm | |
| - Premtimi shkruajti:
E para, njeriu mund te besoje apo te mos besoje ne ate qe thote religjioni, por nuk mund te mos besoje ne ekzistencen e vete religjionit. Nder karakteristikat themelore te religjionit si forme e vetedijes dhe e shpirtesise se njeriut eshte lidhja e tij e pandashme me kultet mitike, me shenjterine dhe me Zotin, me pas me besimin dhe shpresen se ekziston nje bote e matanshme e amshuheshme, ne te cilen qdo njeri do te jete i shperblyer ose i denuar ne menyre absolutishte te drejte per gjithe ata qe ka bere ne "kete bote". Nga kjo mund te thuhet se religjioni ( feja) eshte nje bindje e mbeshtetur ne ndjenjat, imagjinaten, perfytyrimet dhe mendimet se ekziston nje "Zote", i gjithdijshem, i gjithfuqishem, i cili perveq se e ka krijuar, por edhe e drejton boten dhe qdo gje duke perfshi edhe njeriun e njerezine, bindje kjo e kushtezuar ne menyre historike, shoqerore, shpirterore. Burimi kryesore i krijimit te religjionit eshte frika nga fuqite e panjohura qe i kanoseshin njerezimit, frika nga vdekja, frika nga pushteti etj., etj.,(ishte Epikuri dhe Lukreci, nder tjere filozofe qe mendoni keshtu per religjionin). Nice nder tjera thoshte:" Feja eshte semundje e rende e shoqerise qytetare, semundje te cilen duhet sheruar...". Qe ta kuptojme me mire religjionin, ateher eshte mire t'ja leshojme nje sy vepres se Fojerbahut " Esenca e religjionit".
"Qumili" e ka pas nje pjese te humorit te mire dikur..."beni qejf me shtaga te mira ju..." Si dhe, mos harroni lexojeni nderkohe firmen qe kam..."Vetem injorantet....." |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 11:54 pm | |
| Unë nuk po dua aq shumë të përzihem tek kjo temë por baba im kur e lexonte kuranin askush nuk e pengonte ate për ta lexuar, edhe të premtave në xhami nuk e pengonte kush të shkonte, se askush nuk ja ndalonte ate se kishte të bënte me fenë. Por unë kur lexoja veprat e Enver Hoxhës, Adem Demaçit po ashtu kur ndëgjonim këngë nga Shqipëria e drama televizive kur shikonim të gjitha i bënim ilegalisht msheftas... se na burgosnin. Të gjitha ato kishin të bënin për çështje kombëtare dhe jo fetare. | |
| | | rolling Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Jul 30, 2008 11:59 pm | |
| - MUHAMETII shkruajti:
- Rolling tha:
"kam dashur te them "na e keni mesuar kete liber pak nga pak" Por me se mire eshte qe gjithe secili te lexoj vete, mos tu a japim rastin te tjereve te thone "beni si them une, e mos beni qfare bej une". Edhe zeriatdheut nuk qe perkrahes i kesaj thenie, dhe i dergoj komplimente qe ka nje mendim te tille, por e njejta gje duhet te vleje edhe per ju rolling. Lexojeni vete Kuranin dhe e kuptoni te verteten, se me pastaj thoni se ja qe hoxha tha kshtu e ai keshteu, ky keshtu, dhe pastaj eshte normale qe mos te besoni, kur e kuptoni se ai hoxhe ka devijuar (nese ka devijuar). Kurani nuk eshte histori e Arabise, por eshte liber nga Allahu transmetuar Muhamedit a.s. permes melekut xhibril - per gjithe njerezimin e te gjitha kohrave. Kupto! O mos e fut Enver Hoxhen ne mesin e Skenderbeut e Adem Jasharit. nuk e shoh te arsyeshme ta lexoj, nje liber plot propagande e marr me mend nga ato tregimet tuaja, me mire e marr e lexoj "fshatin midis ujerave" qe eshte fantastik e qe duhet ta lexosh ti. dhe never hoxhen nuk e ka fute zeriatdheut as une nuk mundem ta fus e nuk undesh ta hjekesh as ti, ne mesin e tyre e kane futur veprat e tij | |
| | | Anna Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2694 Vendi : Zurich Registration date : 26/08/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 12:52 am | |
| vetem aj qe nuk shikon me lagr se hunda e tije e ven fen para kombit ,sepse kombi nuk zavensohet kurr me fen ,dhe mendoj se me mijra faqe do te mbushen dikush cekanit e dikush patkonit ,por do te mbetet kombi pra fes ata qe se dijn le te shkojn e te pyesin edhe stdjuesit e telogjis ket pergjigjeje do te marrin se primare mbetet kombi . | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 1:08 am | |
| Jo ana ketu behen edhe studijus teologjie me fjalet e ticiajopinit vetem nese thot kurani ashtu ajo eshte e drejt per ta sdune me dite per gjena tjera per teologji keta njerez e kane vendin ne hell me i shtij | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 1:15 am | |
| Anna benu e realt te lutem e din qe kame respekt se edhe sofra e kishte ceke me larte ne kohen e ilegales po edhe nga ty dua qe ta thuash se e ke perjetuar kohen e ilegales dhe e dine cfare done me thane Te lutem thuaje drejt kush ishin gjerat me te shejta ne kohen ilegales dhe cilat libra thuaje a eshte e vertet se nje liber te kishe te shkuar nga I MADHI ENVER ishte me shume se gjith jeta e jote a eshte keshtu ANNA tung respekt | |
| | | xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 1:17 am | |
| Në fund te fundit ky është problem personal se kush çka vë përpara fenë apo kombin. Shumica prej jush shumë gjëra vëjnë para kombit, sepse ajo qe flitet e ajo që veprohen nuk janë e njejta gjë. Dikush e vë lekun para kombit, dikush interesin, dikush frikën e i kap pantallonat ne dorë e ia msyn ka te mundet, dikush tjetër ndonjë gjë tjetër. Është shumë lehtë me shit patriotizëm me llafe, e aq me lehtë në internet. Unë nuk vë fijen e dyshimit se ata qe e duan Islamin ata e kanë në "ballë te odes" kombin e atdheun, por Zoti është mbi të gjitha, mbi ne dhe madje edhe prindërit tanë. Po shumë njerëz nuk e kuptojnë. Zoti është krijuesi i gjithësisë e te gjithë popujve e kombeve, atëhere si mund te jetë krijesa mbi Krijuesin? Po shumë pak po logjikoni. Ju beni pallavra sa te doni se unë "në emër te Zotit për atdhe" e jo kundër Zotit (Zoti na ruajt). Zotin përpara e tjerat vijnë pas. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 1:26 am | |
| Sofra te pershendes shoki, se jemi ka diskutojmë sikur nëpër kafe, e kete po e lejoni ju pseudo-moderatoret e faqes "së zezë". Po ti nuk po e dishe se kundër fesë Islame është bërë luftë e madhe nga regjimi jugosllav, qoftë nga ai i Rankoviçit, i Titos apo Millosheviçit, njashtu edhe ndaj asaj qe ka qenë shqiptare apo irredentiste, seperatiste e ku ta di une. A e din ti se Kur'ani nga Sherif Ahmeti është përkthyer tek atëhere kur ka filluar "te zbutet" komunizmi apo ne fakt atehere kur ka filluar te bie, sepse ka qenë i egër? A e din ti se kurr publikisht nuk ke guxuar te thuash se ka Zot? A e din ti se praktikimi i fesë, sidomos nga te punësuarit, ka qenë i ndaluar; derisa gjatë muajit te Ramazanit i kanë detyruar te hanë bukë me dhunë për ta prishur? A e din ti se shumica xhamive kanë qenë te mbyllura e nuk është lejuar as te thirret ezani? Mirpo jo vetëm kjo, por historikisht serbët (gjithë fqinjët) kanë bërë presion qe shqiptaret ta ndërrojnë fenë Islame me dhunë; i kanë rreshtuar njerezit qe te kryqëzohen, i kanë pagëzuar me dhunë, iu kanë pravosllavizuar emrat e shumë e shumë presione tjera. A thua pse? | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 1:28 am | |
| O i nderuar o xhavo nese ti si zote shpije ik bjeshkes e len shpine tende keq e me keq qa kerkoon nga ai zoti i jote pse flet gjepura xhavo ti tani e kuptove dhe u binde se kush eshte KOMBI APO FEJA por kryenecsyja ejote nuk te lejone te pranosh realitetin je bas si rugova xhavo aj kure nuk pranoj nje gje sepse nuk doli nga ai gjithnje e shante UCK kure se pranoj sepse nuk e krijoj ai per ate edhe ti xhave keshtu me dukesh ti kerkone cdo gje e jotja te jete ne regull jo more se nuk munde te jete ashtu po pranoje realitetin e te gjitheve qe jane tuj te treguar fakte realiteti xhavo eshte qe FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 1:34 am | |
| Aiiii xhavo ku ke hije tani mos more mos na qel pune po xhavo kujte po i tregon ti e i thua a e dine e ku mendon ti se ne kemi jetuar e po na tregon gjepurat tua sa xhami jane ndertuar ne kohen e titos trego drejt, se nuk je musliman tani pse titoja e lejoj ndertimin e xhamive e i ndali shkollat edhe ketu trego drejt, se te myt zoti jote benu i sinqert ok se i dime i kemi perjetu e kemi jetu ne ate sistem mos u mundo me hudh pluhu syve xhavo qorbave te qorbagjive ja u dime shije lej tani. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 1:43 am | |
| ashtu eshte zeriiatdheut siq thoni ju .serrbija besa nuk naj ndaloj kishat as xhamijat hoxhollaret kan then nji kohe mos i dergoni vajzat e djemt ne shkoll se mesojn rrugen e shjtanit ,eh xhavo une e mbaj mend ramazan e bajram kur kan majtur prindit tan si ka nguc njeri po me habit ,po tita me kliken e tije kan dashur krejtve me na len gjytyryma pa dije pa shkolla me nji fe shkel e shko ,cdo hoxh po thuj ka lexue kuran arabishte e se ka marr vesh cka po lexon se se ka ditur gjuhen ka ditur vetem germat ,nuk po dua te hyj e te shkruj se kemi material shum ketu te shkruejm por veni gishtin kokes nji here e pergjithemon se kombi eshte ajo qe e ndrit nji popuul etdheu dhe sovraniteti i tije i lire ,eh pastaj merru me fen beje budiste refermiste hudiste islame ,krishtere cfar de doj zemra mundez njeriu ta bej e te lutet ter diten nese i vjen buka ne tavolin edhe te mirat materiale pa punuer ,po zot eshte vendi yte ,dhe shahadet eshte puna pa pune besa kishim mbetur majmuna . | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 2:14 am | |
| Edhe nje gje shoku xhavo nga enveristi komunisti siq thua ti me thuaj i i nderuar pse nuk u helmuan nexensit neper xhamija e kisha po u elmuan ne univerzitet ne shkolla te mesme etj etj pse se nuk u mbylen xhamijat po u mbyllen shkollat me kujtohet kur isha nxenes ne fillore mesuesi i biologjise e kimis na mbajke ore per qokun tito nuk tregojte per kimi e biologji pse xhavo u daluan ne shkolla temesohet historia o pupullit shqiptare po na sollen te mesojme per nikolla kareva goce dellceva ap ku ta di une pse e ndaluan historine e nuk ja mbyllen dyert hamise ajde trgo shoku | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 2:26 am | |
| po pse me mshele xhamine kur ate ka mujte em shfrytezu kundwer mesimit o zeri | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 4:44 am | |
| Xhavo tha;
Sofra te pershendes shoki, se jemi ka diskutojmë sikur nëpër kafe, e kete po e lejoni ju pseudo-moderatoret e faqes "së zezë".
Xhavo ke përshëndetjet e mia gjithashtu... pasi që më drejtohesh mua, edhe unë po të përgjigjem me pak fjalë... Së pari faleminderit që na cilson stafin> pjesën e moderatorve si ;"pseudo-moderator", edhe pse unë si pjesë e këtijë stafi ...(po flas për veten time) po heq të zitë e ullirit që të mos u hyjë në hak as ty e as shumë të tjerve që po shkruani herë pas herë me fyerje por ju kuptojë se njeriu e humb kontrollin e neve si staf na mbetet t'i editojm ato fyerje...ju lus të mundoheni e të kuptoheni me pak fjalë dhe për pak probleme mes vete aty ku dalloni mes vete. Unë të njohë mirë Xhavo, përmes postimeve që i ke bërë deri më sot jo vetëm tek ky forum por edhe tek forumet e tjera dhe kam shumë respekt.....
Ju këshillojë publikisht të argumentoni ate që e thuani me bindje dhe pa fyerje, as ti Xhavo dhe as të tjerët mos mendoni se do t'i bindëni të tjerët se keni të drejtë përderisa me fyerje flisni. Tash kthehem tek postimi që ma ke drejtuar Xhavo dhe që më drejtohesh mua dhe thua se; unë nuk di se çfar ka bërë regjimi i Rankoviçit e i Titos në popullin Shqiptar që ishte i okupuar nga Shteti kriminal Jugosllav... Xhavo, po më duket se i paske harruar ato çka kam shkruar deri më sot për regjimin e Jugosllavisë që nga Krali i Serbisë e deri në ditët e sotme....
Ta sjell ndërmend Xhavo vetëm një ....
Kjo thënje që e ke shkruar ti;
Mirpo jo vetëm kjo, por historikisht serbët (gjithë fqinjët) kanë bërë presion qe shqiptaret ta ndërrojnë fenë Islame me dhunë; i kanë rreshtuar njerezit qe te kryqëzohen, i kanë pagëzuar me dhunë, iu kanë pravosllavizuar emrat e shumë e shumë presione tjera. A thua pse?
Këto Xhavo i kam shkruar së pari unë tek një forum tjetër ....(nëse donë e hulumtojë edhe e sjell nga ai forum ku është me datë postimi që e kam bërë atje)... dhe i kam nxjerrur nga një këngë që këndohej dikur në Shqipëri, e sot mund ta gjesh atë këngë po në Shqipëri, vetëm në treg apo rrugëve ndokund skutave...se më nuk e lëshojnë nëpër media elektronike. Prandaj Xhavo unë di edhe shumë gjëra tjera që nuk po më del aq kohë të shkruaj, arsye është koha që po humb duke edituar fyerje që po bëhen nëpër forum. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 9:29 am | |
| kemi vitet qe jan te lara me gjak ,ku serrbija me akademin e shkencave bente plane djallzore qe shqiptaret ti dergonet ne turqi ,atje ti punsonte duke i bindur se jeni musliman ,mundesisht edhe rrugen te jav paguente ,sa shqiptare sod gjinden ne turqi ket e dijm te gjithe nga poltika hegjomoniste serrbe sllave ,duke jav lakmue xhamit e jav shier ne gjak ,,mund te flas per veten time ,ku babi ime ishte i pashkolluar dhe kur u hapen shkollat thonte jo bir me shkue ne xhami po ne shkoll se pa shkoll je qorr dhe asnji nga tet femij qe kishte nuk lejoj te na degoj ne xhami po u mundua me aq sa pati mundesi te naj bej te mundur shkollen ,asnjiher babi ime nuk na la ramazn me majtun ju mos i thani mushkrit e juaj ,per ju eshte shkolla por kurr sna tha per ju eshte xhamija ,babai ime vdiq dhe shkoj kur nuk naj obligoj te shkojm ne xhami as te mesojm gjuhen arabe ,jemi bir shqiptare neve ska pasun kush na meson ,jemi mbetur pa shkoll ,sdijm me shkrue as me lexue nji leter kur ka mrri eshte dashur me shkue me klm ,me gjet nji njeri me ta lexue ,eh sod ne ket kohe ende duhet te flasim per kisha e xhamija ,ku me qel nji kish ,ku me qel nji xhami ,edhe nji qe ,shum pleq ju mesyen xhabes ,por babi ime nuk pranoj te shkoj ne xhabe ato ero qe me shkojn per ne xhabe po ja ndertoj nji ure katunit mqe kush te kalon mos ti bjer ne uje ,dhe vertet e ndertoj edhe sod eshte ura e tije me djersen e vet e kjo eshte xhabe per vendin tan per adheun tende ,do te thot puno vepro per te miren e vendit ton ,jo ta bejm kosoven apo shqiperin arabi ne mes ballkanit ,se nuk jemi as arab ,as romak e as bizantin por jemi shqiptare ,dhe nese po nisemi (zoti)pse sna lindi tanve arab me nji gjuhe arabe ,por jemi kaq shum nacionalitet ne bote se cili ka gjuhen e vet traditen e vet qe duhet ta ruej te shenjet ,kerkoj falje se u zgjta pak por si nji shembull konkret mora ,mbi te gjitha atdhue ,eh kush eshte fundementalist le ta mbarte fen me vete edhe xhilimin kah te shkoj si shum arab qe i shikoj duke ecur edhe falur ,shikoj turqit ,feja e tyre muslimane ,martohen me vajzen e halles ,e tradita shqiptare nuk e lejon ta marresh kusheriren apo vajzen e halles per grue ,eh cfar ti lakmoj asaj feje qe ta gjes para kombit time ,kombi nuk ndrrohet me as gje siq nuk ndrrrohet nena qe te ka lindur edhe bekue . | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 9:43 am | |
| "zeriatdheut" ti mos me trego mua për atdheun e kombin. Anna nuk është e vertetë se shqiptarët në Turqi janë shpërngul për shkak te xhamiave apo për "karasevdallyk", porse janë debuar me dhunë nga trojet e tyre etnike, qe i kanë trasheguar nga gjysh e stërgjysh. Pra ata janë te debuar me dhunë sipas planeve serbe qe shqiptarët edhe muslimanët t'i spastrojnë etnikisht. Serbet kanë urrejtje ndaj çdo populli perreth dhe kanë aspirata hegjemoniste. Kjo dihet. Porse shqiptarët janë te parët në listen e tyre te zezë. Te qenit e shqiptarëve te ndryshëm nga sllavet dhe te qenit musliman (te ndryshem edhe në fe) e ka shtuar urrejtjen e tyre edhe me tepër. Një thënje qe e kanë perdorë çetniket serb ka qenë: "Prej Mostari në Iran, s'do te lejojmë te ketë musliman"! Po ju shiqojeni vetëm në luften e fundit. Nuk ka pasur burrë as djalë shqiptar musliman, qe kur e kanë burgosur, te mos e kenë detyruar te kryqëzohet. Pastaj shiqojeni çështjen çame. Janë te vrarë e masakruar, te debuar dhe spastruar etnikisht vetëm shqiptarët musliman çam. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 9:53 am | |
| xhavo ,po normal de serrbi i ka shperngul me dhun ,se shqiptaret si kan len tokat e veta edhe vendin e vet me deshire ,e me shkue per ne turqi ,me duket se e kam shkrue qe serrbi i dergoj per ne turqi ,eh dihet qe ishte ber projekti per pastrimin e kosoves ,nga qubrolloviqi ,por doja me ju then qe para kombit nuk ka fe ne bote ne asnji shtet ,dhe tera bota shikon nji here kombin e vet dhe nuk lejon ta cenoj as kush ,pastaj i rikthehen fes nese kan besim nese jo ,kur plaken qe skan me cka mirren shkojn ne kisha e ne xhamija me kalue kohen e lire me thye monotnin ,me u pregaditur per vdekjen qe ju ka afrue moralishte me gjen te pregaditur duke mendue se jeta vazhdon prap ,por vdice te hengren krymat se ske shkue kun aq ishte jeta e njeriut ,shikoj ketu ku jetoj ka qe edhe i djegin xhenazet i bejn pluhur athue vall keta ku shkojn qe i djegin pas vdekjes qe mos ti varrosin e te bejn edhe zhepenzime ,edhe te mos ziret toka me shum varre .ka shum arsyje ,besoj se nji dite edhe tek ne do te perdoret ky rit me djegeje . | |
| | | MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 11:21 am | |
| zeriatdheut, Ssofra, rolling, Anna e te tjere kam nje pyetje per ju. HAJDE QE PO E QESIM KOMBIN PARA ZOTIT, PO QFARE ME SUGJERONI JU MUA TE BEJ PASTAJ? | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 2:01 pm | |
| mbroje kombin dhe mos mendo per otin kur e ke kombinn ne rrezik | |
| | | rroni Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1721 Registration date : 09/05/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 2:02 pm | |
| se pari tema nuk eshte Zoti a kombi ,po feja a kombi pak i kemi pshtjell senet ne ket teme se zoti njifet permes fese . E une te kisha sygjeru i dashuri Muhamet se nese nisemi nga ato se qfar na ka porositur zoti permes pejgamerve dhe librave te tije ,eshte se thot mos rini kurren e kurres ne robri por beni qmos per tu qliruar , duke kerkuar edhe ndimen e zotit po jo duke ndejt duarkryq se ashtu nuk te ndihmon as zoti . E kur te jemi nje komb i qliruar dhe i bashkuar kemi mundsi per ta njoftur me mir Zotin dhe Fen gjithe secili fen te ciles i beson. Une jame musliman por nuk pajtohem kur me ata musliman qe shume e praktikojn fene e ne raport me kombin dhe vendin nuk jan kekah hiq. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Thu Jul 31, 2008 2:38 pm | |
| rrofte rronii
tash ja ke thane rroni bravo te qofte. shiko muhamet si si dhuet te jete nje musliman atdheater, perkete kam folur une, per njerez si rroni | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? | |
| |
| | | | Feja apo Kombi.? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |