|
| Feja apo Kombi.? | |
|
+86anila Ada_Kondi Gentleman Blerti_Gashi Eva0506 Ago Muji beti Kushtrimi86 comeback Pirro i Epirit valdrini Ariani Martina MARY haxhiu malesorja e Kosoves Parapsikologu Epik Tetovari silit Mister feneri Jeetaa lilu fina stabili metiii Tesa **Embelsira** MUHAMETII mardiola Gjuetari beauty rrebelja Edonis luan mreti **Lumi_ murturi shqip0nja Kasper Mergimtari zeriatdheut Xili GocPejone rroni rolling idol a_pihet_duhani_ketu fi2a1 Leka i Madh bukla nardlushnja Lejla Kristal loredana Clarence Orfe@ interesant arbana Nezir Myrta xhavo_ Zogisti_Legalist Ballistet Albea tom sojer Urata vjollca petritkola Ani Çamshqiptar schumi Euridika Anna Hana meli Guximi leopardi besa-bese fatlum dibranja shaban cakolli STUPCAT E_Bukura Beton Sofra Kosovarja 90 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Ani Anëtar
Numri i postimeve : 410 Registration date : 08/02/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Feb 11, 2008 5:20 pm | |
| - E_bukura shkruajti:
- Ani, po shihet se shume te shkurter e paske patur skenarin ne kete drejtim...Apo, jeni i udhezuar nga "dikush" me skenar te pergaditur vetem qe ti shkruani disa fjale, dhe si mbrojtje te atyre fjaleve zgjedhni kete menyren e injorances.
Une jam djal qe kam mendime te mia. Cdohere pranoj keshilla dhe shpesh i ndroj mendimet nese i shoh se bashke-biseduesi eshte me i drejte, por kurre nuk behem vegel e ndokujt tjeter. Pra nuk ka ne shkrimet e mia imponim nga "dikush". - E_bukura shkruajti:
- Por, nuk pres as me shume e as me pak nga njerze sikurse ty, sepse peshoren e keni te atill qe gjithnje nje femer qe eshte muslimane ( qe i fal pes vakte, mbulohet me shami etj) per ju peshon me rend se cila do femer, kurse anen tjeter nje femer qe nuk tregohet muslimane sa do te drejte te kete, per ju nuk peshon...
Absulutisht e pavertete. Sikur per shembull nuk do ju vleresoja juve, atehere as nuk do polemizoja me ty. Respektoj gati te gjitha femrat, por normal qe do dua nje muslimane me shume se te tjerat, se cdo kush separi respekton "vetveten" me pas tjeret. Ty per shembull me shume vlereson dhe duash nje patriot shqiptar, te fese suaj, se sa nje njeri si une "fanatik"!? :p - E_bukura shkruajti:
- Mirpo, nje filozofe thote: " Une nuk mund ti shpetoj vdekjes, por mund ti shpetoj ankthit te saj". Pikrisht ty e disa te tjere ju ka kap ky ankthe dhe mundoheni qe ti beni gjerat ashtu siq deshironi e jo siq ato rrjedhin...
Une s'kam ankth dhe frike nga vdekje, as qe eshte tragjedi per mua vdekja, por tragjedi per mua eshte te mos dish cka ndodh pas vdekjes, ndersa une kete e dij. - E_bukura shkruajti:
- Diku me kishe cilesu si femer e cila mer her ne me shume se nje lule!! Kete ta shpjegova me larte, se nuk pritet vlersim ndryshe nga ty, por s'me behet vone aspak sepse eshte jeta ime...Ndoshta ne te ardhmen do t'i marre her cdo lule, dhe asnjera te mos me pelqej. Morali asnjeher s'mund te jete universal, ndryshon nga shoqeria ne shoqeri.
Kurre ne jeten time nuk kam paragjykuar per moralin e nje femre dhe ta akuzoj ate per nje gje, qe vete nuk e ka pranuar. Thjesht ne ate replike, ku permend "lulet", kam dashur te mbroj femrat e virgjera qe keni thene se nuk jane keto femra te afta per te qene besnike ndaj burrit, per shkak ....! Une qe do marri femren e virgjer, edhe ajo do jete(behet)...? Ty perderisa beson ne Zot te vleresoj, dhe vete shkaku qe polemizoj me ty tregon se te respektoj. - E_bukura shkruajti:
- Dhe para se te perfundoj, urojt te gjeni nje femer ashtu siq ty te pelqen ( muslimane me shami e me 5 vakte), vetem mos ki urretje ndaj vetes perderisa i enderron tjerat ( si une).
Shendet Ani-musliman-arab-turk-"shqiptari". Faleminderit per lutjen me madhore qe me ke bere! Por nuk enderroj femrat si ty?! Ku e more vesht kete, apo eshte thjesht paragjykimi i radhes!? Ne fund jam musliman-shqiptar, as arab as turk! | |
| | | vjollca Fillestar/e
Numri i postimeve : 31 Registration date : 03/01/2008
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Feb 11, 2008 5:53 pm | |
| Une s'kam ankth dhe frike nga vdekje, as qe eshte tragjedi per mua vdekja, por tragjedi per mua eshte te mos dish cka ndodh pas vdekjes, ndersa une kete e dij. ------------------------------------------------------------------------------ Ani shume pak shkruj ne kete forum me shume lexoj por doja te dij nga ju qe paski njohuri nga vdekja keni vdekur njeher perseri jeni ringjal qe ti e dinke kete na trego si ishte vdekja .? | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Feb 11, 2008 8:02 pm | |
| Vjollca ke bërë një pyetje me mend, dhe pikrisht dua të ndëgjojë se si do t' përgjegjen shqiptarët të cilët janë më shumë fetar se sa kombëtar !? | |
| | | Ani Anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Feb 11, 2008 11:00 pm | |
| - vjollca shkruajti:
- Une s'kam ankth dhe frike nga vdekje, as qe eshte tragjedi per mua vdekja, por tragjedi per mua eshte te mos dish cka ndodh pas vdekjes, ndersa une kete e dij.
------------------------------------------------------------------------------ Ani shume pak shkruja ne kete forum me shume lexoj por doja te dije nga ju qe paski njohuri nga vdekja keni vdekur njeher perseri jeni ringjal qe ti e dinke kete na trgo si ishte vdekja .? Hahahahahaahaaaa, sa jam qeshur! Nejse po te pergjigjem vjollca, pak me filozikisht! Ka ca gjera nuk kane shpjegim, por merren si te sakta. Te duket kjo cudi ? Atehere po ta tregoj, ka shume thenije ne matematike qe te gjithe thone se jane te verteta por kurkush nuk i verteton dot- aksiomat? Kush e verteton se ne dy pika kalon vetem nje drejteze? Askush(nese ke njohuri nga matematike e klases se peste). Por kjo mirret si e sakte, pasi inteligjenca dhe mesimet e meparshme nuk bien ne kundershtim me kete. Te njejten gje e mendojme per fene! Sa i takon jetes pas vdekjes, separi duhet te mesosh fene dhe thelbin e saj, si u krijuar njeriu dhe universi ne kete menyre te persosur dhe ashtu sic krijoi Zoti krijimin tone ne fillim kete gje mund ta perseris. Te vertetat shkencore dhe historike te Ku'ranit te shtyjne ta pranosh se cdo gje qe ndodhet ne te eshte e vertete, pra qe edhe ata qe kane te bejne me jeten pas vdekjes jane te verteta. Nese je ateiste, vete ateisti i madh dhe i paskrupullt Emanuel Kanti thote: "Me keto fatkeqesi qe shoh neper bote domosdoshmerisht ekziston nje bote tjeter qe te kete nje gjyq per keto ndodhi". Pra nese je fetare, studio gjerat shkencore ne te, qe te bindesh se pse ai(kurani ose feja) eshte e vertete, nese jo mendo me mire thenijen e Kantit ne raste tjera po te them dicka direkt " prit se edhe ne jemi duke pritur per ate dite te madhe".Ty mund te thuash se si do shohim boten tjeter me sy mbyllur(ne varr), kurr nuk e kam pare me sy hapur(ne dynja)? Pyetja kontradiktore me kete eshte: Si i sheh endrrat me si mbyllur? Ne raste tjera do ishte me mire te tregoje ideollogjine tende, qe me pas te te pergjigjesha me konkretisht sipas ideollogjise qe ty beson. Nese nuk beson ne zot, ose beson, si?......etj etj cheers | |
| | | Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Mon Feb 11, 2008 11:26 pm | |
| Ani jam plotesisht Dakort me ty i nderuar keshtu qe asgje nuk do shtoja me shume.... P.s harova shpresoj te kene kuptuar Pergjigjjen tende.. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 1:17 pm | |
| Ani...... Qe mendon se ''filozikisht''? i hapur ne teme dhe mendon se je Hoxhe e qe nuk je te lutem me mendimet e tuaj te jeshe me i sinqert nuk ka per te qeshe ketu se nuk jemi ne pazar te kafshve.
Te duket çudi kjo por mere si te sakt,fare nuk eshte çudi por si ka mundesi kjo qe 1+1=1 qe paske njohuri ne matematik.? dhe mos u angazho te dishe ç'do gje qe te mos mbetesh gjysmak,duhet te mesoish shume qe te te dish pake. Ani personlishte mendoj se duhet te peshu para se te shqiptohet nese ç'do fjal qe e shkruajm dhe flasim nuk nuk e mendoim,mendoj se e kemi pa vetdije,por nese e bejem vetdije ateher do te mbesim brez pas brezi te mejr:Une ta flas per plisa(te me japish nje pergjigje si ishte jeta ne vdekje)e ti me pergjigjesh me fshisa po e fshine pytjen qe te bera.? Kurre eshte ne pyetje te pergjithsohet Kombi apo Feja duhet te kesh fakte jo mendime (shterp) sikure ne te verte te besoim ne ate (hiq-in tuaj) qe thua ti ather une mendoj se ti je i vetmi qe mendon se fantazijat tuaja jane ''fakte bindese'' mirpo jo ç'do gje nga ata fakte bindese (Zero pa vler)te tuajat kan te bejen me relaitetin ..... ---------------------------------------------------
Zoti eshte nje vetem nje per te gjithe por sipas ideologjis tende ti Zotin e barazon me 1,2,3,4, ,,,Zota apo me shume ...
.kthehuni lexoin mendimet e antares se E_Bukura ishte knaqesi ata shkrime ti lexoje dhe bazoheni ne ate qe eshte munduar te spjegoje ne kete teme.
Per Kosovaren nje pyetje na thuja te lutem kosovarja si e krijoij Zoti Femren.? Po edhe per Ani vlen Pytja si e krioj Zoti Ademin apo Adam.? | |
| | | E_Bukura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 1:48 pm | |
| Ani, s'pari shpresoj qe te kesh shkruar ate qe mendon dhe mos te kesh lend per permisime ( sepse tre her e ke shkruar e rishkruar), kjo tregon se jeni i lekundur ne "mendimet tuaja", apo do te del se kam te drejt kur them se juve po u pergadite "skenarin" tjeter kush...Sido qe te jete, po e marr se po i shprehni drejt per drejt mendimet tuaja. Ani...Ty per shembull me shume vlereson dhe duash nje patriot shqiptar, te fese suaj, se sa nje njeri si une "fanatik"!? Nese nuk e keni ditur apo mundoheni te n'xjerrni fjale, po u them se edhe une i takoj fes islame, ne dallim prej juve qe jeni extremist. Dhe nuk kam asnje patriot te fes ( sikur qe ju keni), per mua te gjithe jane te njejte, nuk i ndaj patriotet ne baze te fes, apo qoft eshte ateist nuk e ben me pak patriot per mua ( gje qe kete te fundit ju nuk e shihni sikurse une). Ani...Une s'kam ankth dhe frike nga vdekje, as qe eshte tragjedi per mua vdekja, por tragjedi per mua eshte te mos dish cka ndodh pas vdekjes, ndersa une kete e dij. Vetem fakti se ju e "dini" se cfar ka pas vdekjes ju ben te mos keni ankthe!! Ne kete pike nuk mund ta demonstroj te kunderten, sikur qe ju s'mund ta vertetoni kete qe keni then, pasi qe asnje njeri deri me sot nuk eshte zgjuar nga varri, qe t'na tregoje se ka jete, apo qe nuk ka jete. Pra, vetem mund te flasim me hamendje dhe asgje s'mund te jete konkrete. Arsyea tjeter qe nuk dua te debatoj ne kete pike eshte se, duhet te shtjellojme shume gjera tjera. Ani...Thjesht ne ate replike, ku permend "lulet", kam dashur te mbroj femrat e virgjera qe keni thene se nuk jane keto femra te afta per te qene besnike ndaj burrit, per shkak ....! Une qe do marri femren e virgjer, edhe ajo do jete (behet)...? Mos u mundo ta gjuan gurin dhe ta fshen doren...Mire shume e kam lexuar dhe kuptuar se, kur ke permend "lulen" e ke pasur per mua dhe te njejten kohe ke dashur te ben mbrojtjen siq edhe e ke permend, pra " nje rruge e dy pune" ke dashur ti ben. Nderkaq, une e pranoj se kam then ashtu dhe nuk jam pishman, sepse eshte me shume se e vertete, te pelqeu ty, apo jo. Por nuk ke faj ti se vet e kishe pranuar se deri me sot, s'ke pasur pune me femra dhe absolutisht nuk e njeh as peraferisht psikologjin e femrave ( siq ke then). Qe ta dallone te kuqen, duhet t'i nje edhe ngjyrat tjera...It's ok? Dhe vetem ateher, mund te jesh i sigurt se eshte e kuqe, perndryshe mbeten mendime te opinioneve. Me vjen keq qe ju them kaq haptas, por e verteta eshte se sikur meshkujt ashtu edhe femrat kan dicka te perbashket, kurreshtjen e cila shume her i ben te bejn gjera pa menduar apo pa qellime te keq dhe qe perfundimi eshte... Ani...Faleminderit per lutjen me madhore qe me ke bere! Por nuk enderroj femrat si ty?! Ku e more vesht kete, apo eshte thjesht paragjykimi i radhes!? Ne fund jam musliman-shqiptar, as arab as turk! Nuk eshte se e kuptova dje, sot apo qe do ta kuptoj neser, por jeni mashkull apo? Sa do qe mundohesh ta mohon eshte nje e vertete e kulluar se enderron ( pa dashje) femra si une. Kam shume raste qe kam njohur njerze ( bile edhe shok) te cilet e kan pranuar kete fakte. Mos e merr individuale kete qe ju thashe. Cka te them per fjalet e fundit...Megjithse e ke permisuar, sepse heren e par e ke shkruar " jam musliman dhe jo arab e turt", tani paksa e ke treguar veten me te mire, sepse per nje moment tu ka kujtuar se jeni edhe "shqipetar", por prap se prap njeher mbeteni musliman ( araba-turke) e me pas shqiptare. Ndersa, shkrimin e fundit qe e keni ber me Vjollcen, me gjithe qejfe do te kunderpergjigjesha, por koha s'me premton. Andaj, ate shembullin e matematikes qe e keni marrur e keni gabim, po ju kujtoj se me mire ose me bindshem kish me qen argumenti juaj sikur te merreshit shembull, elektricitetin. Edhe Kanti-n e pasket permendur, mire shume pasket ber qe e pasket zgjeruar kete teme. Nje dite do te diskutojme edhe per kete. Por kam nje pyetje per ju. A mund te huzurpohet, mirret, vjedhet ndonje fe?? Ahhh, mos u be merak se nuk me ka shkuar mendja se keni urretje ne mua ( pergjigjja e...)! Ty e nderuar kosovarja, kur ke then me shume ndonjeher qe kete her s'te paska mbetur me shtu asgje? Apo, flisni ne heshtje? Shendet! | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 2:39 pm | |
| Nese je ateiste, vete ateisti i madh dhe i paskrupullt Emanuel Kanti thote: "Me keto fatkeqesi qe shoh neper bote domosdoshmerisht ekziston nje bote tjeter qe te kete nje gjyq per keto ndodhi".
Ani na thuaj te lutem Emanuel Kanti e ka treguar se ai gjyq ciles race i takon.
I takon races se Zez apo te Bardhe.!!!
pak shaka.
Feja e shqiptarit eshte shqiptaria. | |
| | | Ani Anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 3:04 pm | |
| - vjollca shkruajti:
- Ani......
Te duket çudi kjo por mere si te sakt,fare nuk eshte çudi por si ka mundesi kjo qe 1+1=1 qe paske njohuri ne matematik.? dhe mos u angazho te dishe ç'do gje qe te mos mbetesh gjysmak,duhet te mesoish shume qe te te dish pake. Faleminderit per rikujtimin se si duhet te mesoj, por e kam mesuar me pare nga nje arab i mencur Aid El Karni metoden e mesimit, dhe poashtu edhe nga biografia e Balzakut! Sa i takon shembullit te matematikes, thjesht nuk e ke kuptuar cka eshte aksioma dhe si e lidhi kete une me fene. Hap nje teme per aksiomat dhe ta shpjegoj atje, nese kam kohe, dhe mos flit dicka katerciperisht kunder shkrimeve te mia kurr nuk i kupton ata. ps: nuk ka lidhje shembulli qe mora une(aksioma) me ate qe thuash ty 1+1=1. Cdo kush qe ka njohuri rreth kesaj, do i dukej qesharake! - vjollca shkruajti:
- Kurre
eshte ne pyetje te pergjithsohet Kombi apo Feja duhet te kesh fakte jo mendime (shterp) sikure ne te verte te besoim ne ate (hiq-in tuaj) qe thua ti ather une mendoj se ti je i vetmi qe mendon se fantazijat tuaja jane ''fakte bindese'' mirpo jo ç'do gje nga ata fakte bindese (Zero pa vler)te tuajat kan te bejen me relaitetin ..... ---------------------------------------------------
Zoti eshte nje vetem nje per te gjithe por sipas ideologjis tende ti Zotin e barazon me 1,2,3,4, ,,,Zota apo me shume ...
.kthehuni lexoin mendimet e antares se E_Bukura ishte knaqesi ata shkrime ti lexoje dhe bazoheni ne ate qe eshte munduar te spjegoje ne kete teme.
Per Kosovaren nje pyetje na thuja te lutem kosovarja si e krijoij Zoti Femren.? Po edhe per Ani vlen Pytja si e krioj Zoti Ademin apo Adam.? Ky shkrim i gjate dhe pa-vlere thjesht eshte si nje tregim ku mund te "lexoj", por jo te mesoj dicka ose te jap ndonje ide, ty flet dhe nuk jem argument. Sa i takon pyetjes shterpe, hap nje teme tjeter rreth fese dhe vertetesise se saj qe te bisedojme me lirshem atje. | |
| | | Ani Anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 3:15 pm | |
| - E_Bukura shkruajti:
- Ani, s'pari shpresoj qe te kesh shkruar ate qe mendon dhe mos te kesh lend per permisime ( sepse tre her e ke shkruar e rishkruar), kjo tregon se jeni i lekundur ne "mendimet tuaja", apo do te del se kam te drejt kur them se juve po u pergadite "skenarin" tjeter kush...Sido qe te jete, po e marr se po i shprehni drejt per drejt mendimet tuaja.
Mendimet nuk i ndroj por "mbase" i permisoj. Kam ndruar tre-kater here temen pasi ishte thjesht nje gabim kompjuterik dhe drejtshkrimor i imi. Postova dy here resht dhe disi u prish estetika e temes. - E_Bukura shkruajti:
- Edhe Kanti-n e pasket permendur, mire shume pasket ber qe e pasket zgjeruar kete teme. Nje dite do te diskutojme edhe per kete. Por kam nje pyetje per ju.
A mund te huzurpohet, mirret, vjedhet ndonje fe??
Shendet! Une jam tip qe sedi sado zgjatem ne kete forum, por mbase do kemi kohe t'i laborojme te gjitha pse jo? Nese nuk ka sulme personale eshte kenaqesi te bisedosh. Sa i takon pyetjes, nuk thuhet "huzurpohet" por "uzurpohet". Eshte fjale e huaj qe mund t'ju kushtoje ne ndonje provim te gjuhes. Pyetja eshte e thjeshte dhe ka pergjigje te thjeshte "po". Nuk jam marre me shkrimin me larte se thjesht do ishte vrasje e kohes per mua dhe ty. Ata qe kane lexuar shkrimet e mia dhe tuaja le te gjykojne per te. Ani | |
| | | Ani Anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 3:28 pm | |
| - Beton shkruajti:
- Ani na thuaj te lutem Emanuel Kanti e ka treguar se ai gjyq ciles race i takon.
Vendos te shkreten nje pikepyetje ne kete fjali pyetese. Jeton me fiset gjermane dhe akoma nuk ke mesuar nga ata sa shume i kushtojne rendesi gjuhes se tyre, pse nuk e ben ty me shqipen? Pergjigja eshte poashtu e thjeshte dhe pa ndonje domethenie te madhe. Nuk kam kohe te mirrem shume me Kantin, pasi ka filozofe me te medhej se ai. Duhet te mbaroj njehere me Njutnin, Tolstoin dhe ca te tjere dhe sedi a do me mbeten kohe per ta mesuar ashtu sic duhet Kantin. Ata qe jane ateiste, kerkoja t'ua shpjegojne. - Beton shkruajti:
- Feja e shqiptarit eshte shqiptaria.
"Shqiptaria" ne fund duhet te shkruhet me shkronje te madhe, se eshte feja e vetme e ketij lloji apo? Desha ta shuaj kurreshtjen ketu!? Kjo parrulle jo dhe aq e keqe, mbetet vetem ne leter. Se feja e shqiptarit eshte "pushteti" dhe "profiti". Ju pershendes te gjitheve dhe me falni nese ndokund jeni fyer apo nencmuar. Ju respektoj te gjitheve(Vjollca, E-bukura dhe Betonin) ashtu sic me ka mesuar feja ime se njeriu eshte krijese madheshtore e Zotit dhe ki kujdes se si sillesh me te. respekte! Ani | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 3:29 pm | |
| Pershendetje per te gjithe, pa vequar asnjer emer e me shume juve qe jeni me aktiv ne kete teme. Doja t'ju thoja se dy palet keni te drejte. Jo pse dua t'ju bej qejfin apo te tregohem i mire per dy palet, por te pakten une e shoh kete problem keshtu. Por qe s'mund te ju them edhe arsyen, te pakten jo sote. Nje dite kur te kem kohe me shume do mundohem te shpreh mendimin tim ne kete tem dhe besoj do ta kuptoni se kam te drejte kur mendoj se dy palet keni te drejte. Deri ateher vazhdime te mire, keshtu siq keni ber deri me tani, pa ofendime. Ne te kunderten s'do te jete interesante kjo teme dhe s'mund te mesojme asgje ne qe lexojme. Premtimi! |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 3:50 pm | |
| I nderuar Ani une te bera pyetje e para ishte si kalove me vdekjen qe lexova nga ti qe e dishe vdekjen. E dyta ishte si eshte e mundur 1+1=1 je ti ai qe fut lenden e matemaikes ne kete teme prandaj ja vlen nje pergjigjje kjo pytje.?
E treta si e krioj Zoti Profetin Adem apo Adam.? mos u mundo te largohesh ne nga pytjet qe te bera per te vazhduar tema. | |
| | | Ani Anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 4:23 pm | |
| - vjollca shkruajti:
- I nderuar Ani une te bera pyetje e para ishte si kalove me vdekjen qe lexova nga ti qe e dishe vdekjen.
E dyta ishte si eshte e mundur 1+1=1 je ti ai qe fut lenden e matemaikes ne kete teme prandaj ja vlen nje pergjigjje kjo pytje.?
E treta si e krioj Zoti Profetin Adem apo Adam.? mos u mundo te largohesh ne nga pytjet qe te bera per te vazhduar tema. Nuk largohem Vjollca, por pyetjet nuk kane vendin dhe arsyen e duhur. Me trego shkakun qe te vijme te pasoja. Ku e ke lexuar se 1+1=1? Nuk ka ndonje teoreme apo vertetesi qe tregon kete, ka vetem nje shtos qe ka edhe nje gabim(per kete eshte edhe shtos) qe ne fund del se 1=2 dhe e njejta mund te vertetohet se 1=3. Une per vdekjen kam dhene pergjigje kur ti do me kthesh nje kunderpergjigje me ndonje argument ne te, do te flas perseri. Zoti eshte Krijues, ka Krijuar cdo gje dhe nuk ka nevoje te nxjerim ndonje laborator per te zbuluar se si Zoti krijoi keto sende (edhe njeriun). Nese ty meson ndonje teoreme ne fizike apo kimi, ty e meson se per cka perdoret kjo teoreme, ku dhe si, ndersa thuajse se aspak nuk meson se si e zbuloi kete teoreme shkencetari. Pra merru me gjerat me esenciale dhe jo meskine. Per kunder kesaj, po te jap nje pergjigje: "Zoti sipas Islamit eshte i Plotefuqishem dhe i Gjithedijshem, mjafton qe nje gje ti thote "behu" dhe ajo te behet, se ndryshe edhe nuk do ishte i Plotefuqishem. Ai e krijoi njeriun nga balta, por ne cfare metode dhe si kurkush nuk e dije, se sikur ta dinim edhe ne sot do krijonim njeri nga balta por ne jemi te pa-afte per kete. Jo njeri, por Zoti ka thene se edhe gjithe njerezia te mblidhen sebashku edhe nje mize nuk mund ta bejne". Nese ke pyetje me te shpeshta per kete, qe mos kalojme ne teme fetare, ne pajtim me administratoret do duhej qe te hapje nje teme tjeter per evulucionin dhe kreacionin. Ani!
Edituar për herë të fundit nga në Tue Feb 12, 2008 4:30 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | Ani Anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 4:26 pm | |
| - Kosovarja shkruajti:
- Ani jam plotesisht Dakort me ty i nderuar keshtu qe asgje nuk do shtoja me shume....
P.s harova shpresoj te kene kuptuar Pergjigjjen tende.. Faleminderit e nderuara! Edhe une shpresoja ta kuptonin por ka ca leshime. Pershendetje dhe te fala nga une! :d Ani | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 4:36 pm | |
| Vendos te shkreten nje pikepyetje ne kete fjali pyetese. Jeton me fiset gjermane dhe akoma nuk ke mesuar nga ata sa shume i kushtojne rendesi gjuhes se tyre, pse nuk e ben ty me shqipen? Ani rendsi ka mendimi jo shkrimi por gjithesesi do te mundohem edhe pse e kam kohen e kufizuar por nuk jam i luhatshem si ti,(apo ke kohe te duhur) te premisoish shkrimet ka 18 here. flm per mirkuptim.
Pergjigja eshte poashtu e thjeshte dhe pa ndonje domethenie te madhe. Nuk kam kohe te mirrem shume me Kantin, pasi ka filozofe me te medhej se ai. Duhet te mbaroj njehere me Njutnin, Tolstoin dhe ca te tjere dhe sedi a do me mbeten kohe per ta mesuar ashtu sic duhet Kantin. Ata qe jane ateiste, kerkoja t'ua shpjegojne. Ani kurre une jetoi me fiset gjermane e ti meresh me filozofi te shkretit shkruaja Emrin e verte Isak Njuton e jo ''Njutnin''.! "Shqiptaria" ne fund duhet te shkruhet me shkronje te madhe, se eshte feja e vetme e ketij lloji apo? Desha ta shuaj kurreshtjen ketu!? Te flm per kete e kshille,eshte kohe tek une qe nuk kam kohe te duhur.
Kjo parrulle jo dhe aq e keqe, mbetet vetem ne leter. Se feja e shqiptarit eshte "pushteti" dhe "profiti". Gjithsesi pajtoheme me kete.! Po te mos kemi pushtet nuk kemi as kombe,por te mos kemi kombe,nuk kemi as feje.!
Ju pershendes te gjitheve dhe me falni nese ndokund jeni fyer apo nencmuar. Ju respektoj te gjitheve(Vjollca, E-bukura dhe Betonin) ashtu sic me ka mesuar feja ime se njeriu eshte krijese madheshtore e Zotit dhe ki kujdes se si sillesh me te. Gjithsesi mbetesh i respektuar dhe ç'do njerin e meson feja e vete ashtu siç e meson te jete pa dallim feje nga une te gjithe fete jane te njejta siç ju besoin. Sa per premisim shkrim Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria. | |
| | | Musafir Vizitor
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 5:04 pm | |
| Ani ti po thua se nuk mund ta krijojm njeriun. Shkenca ka arritë po bëhen sot klonime. Ka sot shumë që bëjnë urrejtjen përmes fes, jo islami, jo katolicizmi, jo ortdoksizmi e ndajnë botën edhe njerzt simbas përcaktimeve fetare. Lindja dhe Perëndimi, në të njejtën kohë shkelin pa mëshirë dhe me lloj lloj etiketimesh kundër ateizmit çka nuk është një e drejtë njerzore, madje Papa nuk lejon ateistët të takohen përball me fakte të cilët dëshirojnë të dëshmojn se nuk ka zot.
Unë jo se nuk jam fetar, jam fetar i përkas fesë islame e ngjinojë ramazanin, falem e të gjitha ato që kam mundësi që janë të përcaktuara për një myliman, por është e pa drejtë të jenë kundër ateizmit në këtë mënyrë. Sa është besimi i vjetër, aq është edhe jobesimi. Andaj sjelljet e njerzve ndaj njerzve e mbajnë këtë botë është mendimi im dhe sidomos kanë vleftë ata njerz që janë kombtarisht të pastër pa dallim feje si ata që janë myliman si ata që janë katolik, si ata të clët janë ortodoks na lidhë kombi dhe atdheu është univerzale tek secii komb fejën e ke personale apo individuale që sot je mysliman nesër mund të bëhesh katolik si Ibrahim Rugova por vdiq si Shqiptar. |
| | | Ani Anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 6:16 pm | |
| Beton:
Hahahaaaa, sa me ke qeshur me ate "gabimin" qe me ke gjetur. Pa keqkuptime, i njeh rasat e gjuhes shqipe?
Ke apo nuk ke kohe, nuk ka rendesi kjo. Nese s'ke mos shkruaj, nese ke shkruaj qe te ndjehesh rehat me shkrimet tuaja. Sa jam i luhatshem, ky eshte vetem nje ide e juaja, se perndryshe nuk eshte aspak e vertete. Jam musliman dhe pranoj si te vertete cdo gje brenda Islamit dhe kjo tregon se sepaku nuk jam i luhatshem. Permisimi i gabimeve dhe luhatshmeria ka dallime. respekte dhe nga une!
Edituar për herë të fundit nga në Tue Feb 12, 2008 6:28 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | Ani Anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 6:26 pm | |
| - Deli shkruajti:
- Ani ti po thua se nuk mund ta krijojm njeriun. Shkenca ka arritë po bëhen sot klonime.
Zoti nga asgjeja ben dicka. Qe don te thote se per te arritur kete "shkalle" njeriu duhet qe nga nje vend vakum te krijoje dicka. Pra te mos i merr elementet e gatshme dhe me pas te "krijon" dicka. Klonimi eshte arritje e madhe dhe suksese per ata qe e kane zbuluar, por jo qe i afrohet asaj qe ka krijuar Zoti. Se klonimi perseri rritet dhe krijohet ne nje miter qe eshte "prone" dhe "krijim" e dikujt tjeter. cheers dhe respekte! Jam dakort me ate qe thuash me vone se feja eshte personale! | |
| | | Urata Përjashtuar
Numri i postimeve : 1894 Registration date : 13/12/2007
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 7:14 pm | |
| Çështja e përkufizimit të fesë dhe kombit si nocione shoqërore, në kohën tonë është një temë tejet me rëndësi, për arsye se shumë prej njerëzve kanë rezerva të paarsyeshme ndaj përkufizimit të njërit nocion apo të dyve, dhe jo rrallëherë edhe i ngatërrojnë të kuptuarit e fesë dhe kombit deri në atë shkallë sa fillojnë të mendojnë se feja dhe kombi përballen dhe kundërshtohen njëra me tjetrën. Nganjëherë dikush anon nga njëra përballë tjetrës duke krijuar kështu një betejë mes dy gjërave që ato në realitet nuk atakohen fare. Mjafton qw secili nga ne tw paraqes njw arsye shtesw pwr tw mwsuar edhe mw shumw. Prandajw nuk do te komentojw se cili ka tw drejtw e cili jo sepse respektojw mendimin e te gjithwve dhe shfrytwzojw rastin tju pwrshwndes pwr mirwsjelljen.
Feja dhe kombi janë dy çështje të një drejtimi që nuk konfrontohen ndërmjet veti assesi dhe nuk i ndërhy njëra në përmbajtjen e tjetrës në asnjë mënyrë. Fe është programi i Allahut i zbritur për njerëzit, që u mëson atyre bazat e besimit si dhe mënyrën e jetësimit të atij besimi duke rregulluar raportet e njeriut me Krijuesin e tij, me vetën dhe familjen e tij si dhe me shoqërinë në përgjithësi.
Komb është një bashkësi e qëndrueshme njerëzish, e formuar historikisht në bazë të bashkësisë së gjuhës, të territorit, të jetës ekonomike dhe të formimit psikik, që shfaqet në bashkësinë e kulturës. Kjo që sot mund të jetë si sinonim i fjalës "etni". Edhe pse nocioni komb bëhet i njohur shumë vonë në histori, domethënia e tij ekziston pas pasardhësve të Nuhut, alejhis selam. Ndërkohë që feja është e njohur dhe daton me njeriun e parë, babën e njerëzimit, Ademin, alejhis selam.
Asnjëherë nuk ka ndodh që me emrin e ndonjë feje të ketë qenë për qëllim ndonjë bashkësi popullore e caktuar që flet një gjuhë të caktuar, në një territor të caktuar etj., por gjithmonë me fe qëllimi ka qenë, besimi i caktuar, me rituale të caktuara të adhurimit, me simbole të caktuara etj. E kundërta ka ndodhur, me emrin e fesë së caktuar njerëzit kanë emëruar edhe kombin e tyre, nga dashuria që kanë pasur për fenë e tyre. Siç është rasti me çifutët që e quajnë kombin e tyre me nocionin e fesë jehude, apo rasti i boshnjakëve që quheshin muslimanë. Në këto dy raste kemi një emër që mund t'i ketë të dy kuptimet; atë fetar dhe tjetrin kombëtar. Pra banori i Bosnjës mund të ishte musliman dhe musliman. Po të kishte besim tjetër p.sh. do të ishte qytetari i Bosnjës ortodoks me fe, musliman me komb. Pra shihet qartë se nocioni i kombit prapë nuk është ngatërruar me atë të fesë.
Megjithatë feja dhe kombi janë çështje të ndara njëra me tjetrën dhe nuk kanë kundërshti në mes veti. Po ashtu njëri nocion nuk mund ta zëvendësoj tjetrin, pasi që përmbajtja dhe kuptimet janë të ndara. Në botë kombe ka më shumë se fe. Shumë kombe (etni) mund të kenë dhe praktikisht kanë një fe. Po ashtu brenda një kombi mund të ketë pjesëtarë të feve të ndryshme.
Mund të bëhet një pyetje tani. Si u bë që Krijuesi i njerëzisë të jetë Një i Vetëm dhe pastaj të linden popuj (kombe) e fe të ndryshme? Kësaj pyetje do t'i përgjigjemi në pjesë të veçanta sa i përket feve dhe kombeve.
Së pari krijimi i shumë kombeve, racave, gjuhëve etj. kjo gjë nuk është bë me rastësi. Gjithçka nga krijesat e Zotit është e krijuar në familje e lloje të ndryshme. Dhe kjo është prej begative që Allahu i krijoi për njerëzimin. Në Kur'an thotë: "A nuk e sheh se Allahu lëshon nga qielli ujë, e Ne nxjerrim me te fruta, ngjyra (lloji) e të cilëve është e ndryshme." (Fatir, 27)
Allahu në vazhdim të fjalës së Tij të sipërpërmendur thotë: "Edhe nga njerëzit, nga gjallesat, nga kafshët po ashtu ka të ngjyrave të ndryshme." (Fatir,)
E gjithë kjo llojllojshmëri nuk është gjë tjetër vetëm se një mjeshtri e përsosur e Allahut, Krijuesit të gjithësisë. Dallimi i njerëzve në pamje, ngjyrë etj. nuk është rezultat i angazhimit të prindërve, ose vullnet i tyre. Si erdhi deri te ndryshimi i gjuhëve kur e gjithë njerëzia është prej një babe dhe prej nëne? Athua vallë, kanë komunikuar me fëmijët e tyre në më shumë se një gjuhë! Pa dyshim se këtu ka argumente të qarta për njerëzit që të kuptojnë madhërinë e Allahut siç thotë: "Nga argumentet e Tij është krijimi i qiejve dhe i tokës, ndryshimi i gjuhëve tuaja dhe i ngjyrave tuaja. Pa dyshim në këtë ka argumente për shkencëtarë." (Err-Rrum, 22)
Tani, llojllojshmëria e kulturave bujqësore është e qartë se është dhunti e madhe e Zotit për të poseduar njerëzit shije të ndryshme. Shtrohet e pyetja, pse të ketë llojllojshmëri në njerëz? A nuk ishte më mirë që njerëzit të jenë një lloj me një ngjyrë, më një gjuhë ose thënë më shkurt që e gjithë njerëzia të jetë një komb? Kësaj pyetje i përgjigjet Allahu në Kur'an kur thotë: "O njerëz, padyshim Ne ju kemi krijuar prej një mashkulli dhe një femre dhe ju bëmë popuj e fise që të njiheni." (El Huxhuratë, 13)
Pra nga gjithë kjo u pa se Allahu ka dëshiruar që njerëzit të jenë kombe të ndryshme me gjuhë dhe ngjyra të ndryshme duke mos favorizuar ndonjë komb mbi një tjetër. Në këtë mënyrë të gjithë njerëzit janë të barabartë te Allahu. Athua si qëndron puna me fetë, besimet? Përderisa Allahu i ka krijuar njerëzit në kombe të ndryshme a do të thotë kjo se Ai ka zbritur po ashtu programe të ndryshme të besimit dhe adhurimit?
Një gjë duhet ta kemi parasysh se ndryshimi i gjuhëve dhe i ngjyrave të njerëzve nuk erdhi nga njerëzit dhe vullneti i tyre, por kjo ndodhi nga dëshira e Allahut, Krijuesit të gjithësisë. Andaj çfarëdo vendimi lidhur me fetë, prapë duhet të jetë nga Allahu.
Së dyti, sa i përket ekzistimi i shumë besimeve duke qenë një Krijues i Vetëm, nuk është kjo çështje sikur që ishte me kombet. Pa marr parasysh shijet e ndryshme që i kanë fruta të caktuar të një familjeje madje të një lloji, të gjitha janë krijuar për një qëllim e ai është që njeriu si krijesë më e privilegjuar të ketë ushqime të mjaftueshme me shije jo monotone, por të llojllojshme.
Në këtë kontest duhet të përmendim se Allahu i Madhërishëm asnjëherë nuk ka zbritur për njerëzimin në asnjë kohë fe tjetër dhe program tjetër të besimit pos Islamit. Ai nuk i ka dalluar njerëzit me besim të ndryshueshëm në qenien e Tij e as në jetën e pasvdekjes, në Ringjallje, kur dihet se këto gjëra janë të pandryshueshme dhe nuk mundet që për një popull të ketë paraqit vizion tjetër të ringjalljes, llogarisë, xhenetit, xhehenemit etj. në krahasim me popujt të tjerë vije fjala, kur dihet se të gjithë njerëzit përnjëherë do të ringjallën dhe në një vend. Prandaj edhe do t'i përjetojnë të njëjtat momente. Kështu qëndron edhe çështja e vetë Allahut. Nuk ka mundësi, që dikush të ketë lajme jo të njëjta për Krijuesin e tij si dhe raportet që duhet t'i ketë krijesa me Të, nga dikush tjetër kur dihet se Krijuesi i të gjithëve është Një i përbashkët. Kjo madje do të ishte e padrejtë. "E Zoti yt nuk i bën padrejtësi askujt." (El Kehf, 49) Pra Allahu gjithmonë ka zbritur një besim, një fe, edhe nëse kanë ndryshuar format e praktikimit, duke qenë të njëjtat baza të adhurimit.
Me gjithë këtë që u tha vijmë në përfundim se ekzistimi i shumë kombeve, është prej begative të Allahut, por nuk është kështu edhe ekzistimi i feve. Pra Allahu i krijoi njerëzit në kombe të ndryshme, ndërsa ata i pranon me të vetmen fe të zbritur nga Ai me fenë islame. Ai thotë në vazhdim të ajetit ku tregoi qëllimin e ndarjes së njerëzve në popuj e fise: " O njerëz, padyshim Ne ju kemi krijuar prej një mashkulli dhe një femre dhe ju bëmë popuj e fise që të njiheni e s'ka dyshim se tek Allahu më i ndershmi ndër ju është ai që më tepër i përmbahet dispozitave. Allahu është shumë i dijshëm dhe hollësisht i njohur për çdo gjë." (El Huxhuratë, 13)
Sikur që tregoi në ajetet ku përmendi llojllojshmërinë e krijimi të frutave, kodrave, njerëzve, gjallesave dhe kafshëve, pasi i përmendi të gjitha këto, Allahu vazhdoi të thotë: "Po Allahut ia kanë frikën (i përmbahen dispozitave të Tij) nga robërit e Tij, vetëm dijetarët. Allahu është mbi gjithçka dhe është mëkatfalës." (Fatir,) Vetëm dijetarët që e njohin realitetin e krijimit të tyre dhe raportet që duhet ndërtuar me Krijuesin e tyre, vetëm ata dinë t'i kenë frikërespekt të merituar Allahut Fuqiplotë. Pra të gjithë njerëzit para Allahut janë të barabartë në baza kombëtare apo etnike, por jo edhe fetare. Të pranuarit te Allahu në baza fetare janë ata që dinë t'i përmbahen dispozitave të Tij, modalitetet e të cilave janë sqaruar vetëm në Islam. Pejgamberi, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: "Nuk ka merita arabi mbi joarabin, e as joarabi mbi arabin, as nuk ka merita i kuqi mbi të ziun e as i ziu mbi të kuqin, përveç me devotshmëri."[ Ahmedi me nr. 22391] .
Vlenë të thekësohet se sot në momentet e rilindjes fetare s demokratike që po përjeton kombi shqiptar edhe ulemaja islame dhe institucionet muslimane janë vënë në përkrahjen e çështjes kombëtare. Të gjithë duhet të bashkohemi dhe me mundin tonë të përpiqemi për të vënë një gur në themelet e unitetit të kombit shqiptar…..
Proverb. Kush e mohon bazën e tij ai është fare i pabazë. | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 7:27 pm | |
| Beton:
Hahahaaaa, sa me ke qeshur me ate "gabimin" qe me ke gjetur. Pa keqkuptime, i njeh rasat e gjuhes shqipe?
Ani qeshu tere diten po se ke kohe kjo eshte e drejta juaje dhe m'varet nga koha qe e keni per te qeshe po ke deshire me shume te qesheshe me veten kshyre veten ne pysqyr e te garatoj se ka per te qesh'nese jo ne replikat e radhes po te tregon nga nje barcolet te qeshesh te kesh per tere dite. Por mos u mundo kur nuk ke fakte te sjellish ne teme te hulumtoish antaret e te gjejshe gabimet qe bejen ne shkrim se nje nder ata je ti i pari.
Ke apo nuk ke kohe, nuk ka rendesi kjo. Nese s'ke mos shkruaj, nese ke shkruaj qe te ndjehesh rehat me shkrimet tuaja.
Kete nuk ke pse te ma thaushe se nuk je as polic i im as prefesor i imi,ti nese done lexoj (postimet),mendimet e mia n'se jo n'der 600 antar ka kush i lexon per ndyshe nuk do te kishte vler te jemi ne kete forum. Po une shkruja kurre kam kohe dhe ndihem apo nuk ndihem rahat me shkrimet e mia deshira ime e jo e ytja.
Sa jam i luhatshem, ky eshte vetem nje ide e juaja, se perndryshe nuk eshte aspak e vertete.
Ani i luhatshem bile bile 200% je i kam lexuar postimet e tuaja edhe E_Bukura e ka cek kete qe para disa diteve tek nje postim ke shkruan une nuk dua as nje ''turke as nje musliane'' ku eshte ai postime por nejse ke kohe te korrigjoish postimet e ke kohe te hulumtoish se te tjeter ç'shkruajn.
Jam musliman dhe pranoj si te vertete cdo gje brenda Islamit dhe kjo tregon se sepaku nuk jam i luhatshem.
Kjo nuk ka te beje me je apo nuk je Musliman mos e fute fejen ne veten tende personale,ti je ti e feja nuk i perket luhatsimit tuaj.
Permisimi i gabimeve dhe luhatshmeria ka dallime.
Te falemenderoj me ne fund e pranove vete kete qe dallim ka bile bile shume .
Kombi shqiptar nuk mundet te tjeteresohet se vlerat tona kombetare jane shfaqe dhe do te shfaqen me fuqin e tyre maksimale per te ruajtur ç'do pllembe te Atdheut siç e lyp tradita e jemi te gatuar Shqiptar, e jo fetar,prandaj ne krye te sobes e ka vendin Kombi tek une pastai Feja.
respekt edhe nga une. !! | |
| | | Ani Anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 8:04 pm | |
| - Beton shkruajti:
- Ani i luhatshem bile bile 200% je i kam lexuar postimet e tuaja edhe E_Bukura e ka cek kete qe para disa diteve tek nje postim ke shkruan une nuk dua as nje ''turke as nje musliane'' ku eshte ai postime por nejse ke kohe te korrigjoish postimet e ke kohe te hulumtoish se te tjeter ç'shkruajn.
Ne matematike perqindja me e larte eshte 100% :p :d . Pra nese jam 100% i luhatshem i bie se jam teresisht i luhatshem, nuk ka nevoje te thuhet 200%. Nejse me shume si shaka ishte kjo! Me gjej ate shkrimin ku kam thene une nuk dua "as nje turke as nje muslimane". Nese e gjen kete shkrim jam i luhatshem, nese jo atehere shih me mire dhe kuptoj shkrimet e mia. Kurr nje njeri s'ka cka thote, perserit akuzat e njejta kunder "kundershtarit", gjeja ndroj postimet(mos harro te permendesh rradhes tjeter). :d Une mund te korrigjoj dhe te bej cka te dua me shkrimet e mia(pa ndryshuar idete), por mos ma merr per ters, nuk behem administrator dhe te them keto fjale: "nga rregullat e Stafit nuk ju lehohet gjuhe te huaja ,mundohuni ne shqip te perkthehen keta shkrime per ndrishe fshihen shkrimet." lehohet-shkruhet lejohet ndrishe- shkruhet ndryshe. Stafi-shkruhet me shkronje te vogel. Mua i nderuar(nuk ta them me ironi), me vjen shume bezdi kur shoh administratore, formulare dhe shkrime te rendesishme qe shkruhen me nje shqipe ta 'pa-paster'. Per kete ta bera kete verejtje dhe shpresoj te mirekuptohemi se nuk kam dicka kunder teje, edhepse kemi mendime te ndryshme dhe shpesh akuza te pa-baza(ty ndaj meje). i juaji Ani, cheers | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 9:15 pm | |
| Ne matematike perqindja me e larte eshte 100% :p :d . Pra nese jam 100% i luhatshem i bie se jam teresisht i luhatshem, nuk ka nevoje te thuhet 200%. Nejse me shume si shaka ishte kjo!
Ani kure te behen pytje per matematik nuk ke pergjigje me laret te te pret nje pytje nga antarja Vjollca sa i perket matematikes.?! dhe shume pytej me vende eshte ajo prandaj mundohu te japish nje pergjigje ne ate pytje.!
Me gjej ate shkrimin ku kam thene une nuk dua "as nje turke as nje muslimane". Nese e gjen kete shkrim jam i luhatshem, nese jo atehere shih me mire dhe kuptoj shkrimet e mia.
Ne rregull,edhe pse jam 100% qe e kam lexuar e ke fshije te tjerat ja leme kohes .!
Kurr nje njeri s'ka cka thote, perserit akuzat e njejta kunder "kundershtarit", gjeja ndroj postimet(mos harro te permendesh rradhes tjeter). :d
rradhs do ta kopjoi postimin e kam si fakt se e ke fshije nuk kam kohe te merrem me postimet e tuaja kete te pakten duhet te kuptoish.
Une mund te korrigjoj dhe te bej cka te dua me shkrimet e mia(pa ndryshuar idete), por mos ma merr per ters, nuk behem administrator dhe te them keto fjale:
Nuk ke te bejshe me moderator ne replika por me nje nick ''beton'' vrejtje .
"nga rregullat e Stafit nuk ju lehohet gjuhe te huaja ,mundohuni ne shqip te perkthehen keta shkrime per ndrishe fshihen shkrimet."
lehohet-shkruhet lejohet ndrishe- shkruhet ndryshe. Stafi-shkruhet me shkronje te vogel.
Ani ketu nuk eshte tema e drejtshkrimit e hapim nje teme tjeter e mundohu te mos dalsh nga tema.
Mua i nderuar(nuk ta them me ironi), me vjen shume bezdi kur shoh administratore, formulare dhe shkrime te rendesishme qe shkruhen me nje shqipe ta 'pa-paster'. Per kete ta bera kete verejtje dhe shpresoj te mirekuptohemi se nuk kam dicka kunder teje, edhepse kemi mendime te ndryshme dhe shpesh akuza te pa-baza(ty ndaj meje).
Per kete te beje edhe une vrejtje se ketu nuk eshte tema per v'rejtje. Ani po ke deshire e hapim nje teme tjeter,dhe une nuk kam kunder teje a'sgje me mirkuptim ajo qe jam kunder teje eshte se nuk sjell fakte ne teme nuk kunderpergjigjesh ne pytje por mundohesh te kaloish edhe bile bile ne fyrje,e kete e kam shume bezdi .
Per temen; Jo qe feja i ka fajet por breshkat e ''disave'' qe mundohet te fyen vlerat e kombit.
Edituar për herë të fundit nga në Tue Feb 12, 2008 9:50 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| | | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Feb 12, 2008 10:02 pm | |
| Beton: Pasi qenke nervezuar, dukesh se ndjehesh pak ngushte per gabimet dhe iluzionet. Flasim ndonjehere tjeter(pas nje jave), ndersa Vjollces i kam dhene pergjigje. Shpresoj nje dite ti lexon keto shkrime ndonje matematicient dhe do qeshet pak me ate qe vazhdoni te ngulni kembe, po s'ke faj, nuk shpjegohet thyesa pa i ditur pjesetimin dhe shumzimin.
cheers
Ani
Perkundrazi betoni nuk nervozohet kurre e sidomos kur kam me kend te replikoj,dhe nuk ndjehem asnjehere ngusht sepse ende nuk e kam provuar ngushtesin por vetem se po me zgjerohet horizonti prandaj edhe kame deshire te replikojm pa fyerje duhet te largoish nga koka se po replikon me nje moderator apo admin. Por edhe ne nese jem moderator apo admin jemi te njejte sikurse ju por dikush duhet ta kete edhe kete post e pse jo edhe ti nje dite.
E sa per pytjen e Vjollces te matematikes nuk ke dhene perrgjigje ja kjo eshte ajo qe kem bezdi e ngul kembe se ajo pytje te cilen e ka bere vjollca eshte me vend, por edhe ti me taktik dhe vend i je shmangur Bravo!. Ti isha ai qe ke mare vend te pare ne vendlindjen tuaj,po qe i dine pjestimin dhe shumzimin.
Per temen; Nuk kam kuptim ne vete kurre ''disa'' mundohen para Kombite te qesin fejen se nuk jam Arab une po Shqiptar jame,dhe kete e mbroj gjithmon dhe ku do qe te jeme.
Edituar për herë të fundit nga në Tue Feb 12, 2008 10:36 pm, edituar 2 herë gjithsej | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? | |
| |
| | | | Feja apo Kombi.? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |