| Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! | |
|
+10Pirro i Epirit che eri M Leka i Madh rrebelja Albea Euridika Beton besa-bese Sofra 14 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Wed Nov 07, 2007 7:11 am | |
| Këtë temë po e filloj për të biseduar së bashku për Gjuhën Shqipe të cilën për çdo ditë ndëgjojm apo lexojm që po bastardohet me fjalë të huaj, madje deri aty, ku flasin para medjave Televizive, si dhe deri aty ku shkruajnë në shtypin ditor. Ç' mendoni ju forumist të nderuar, cilat fjalë të huaja nuk e kanë vendin në Gjuhën Shqipe, por që po përdoren sot në trojet tona. Po filloj unë së pari, psh fjala; Divorc, Forca, Mazhuranca.Kaq për fillim si mendoni ju a i kemi këto fjalë në gjuhën shqipe. Pasi t'i gjeni këto fjalë mund të shkruajm edhe fjalët e tjera që juve ua merr mendja se janë fjalë të huaja. Kujdes se kemi edhe huazime të cilat i ka secila Gjuhë në Botë. | |
|
| |
besa-bese Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1178 Registration date : 27/10/2007
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Thu Nov 08, 2007 4:18 am | |
| Une mbetem pa tekst kur lexoj neper gazetat tona, kemi edhe gabime drejte-shkrimore, edhe fjale te huaja te cilat sikur e shëmtojnë gjuhen tone te embel, prandaj jo vetem kenga jonë qe po dhunohet nga shume kengetarë tanë, por nje dhune te njejte e kemi edhe ne te perditshmet tona te shkruara dhe ato elektronike.
Dhunimin e gjuhes veq mediave e hasim edhe tek shume politikaj qe sipas mendjemadhesise dhe duke treguar se i kan msu 2-3 fjale anglisht, rëndom dalin nga binaret dhe ja fusin serbisht!!!
ja disa fjale te huaja qe e kanë njëllosur gjuhen shqipe ne mesin e tyre ka edhe barbarizma por qe jerisht perdoren edhe sot ne te folur e në të shkruar:
joshqip.........................shqip
patriot (fjalë greke)........ atdhetar
online ...........................ne linje, i/e lidhur
indeksi .......................... treguesi
modifikoj ......................... ndryshoj
dublikim - dobël .................dyfishim , dush
website............................. faqe (interneti)
disaktivizoj ....................... c'aktivizoj
konfuze ................... e ngaterruar, e peshtjelluar, e hutuar
strukture................... ndertese, ndertim
amanet.......................porosi
behar.........................pranvere
boks..........................grushtim
cakmak......................ndezes
divorc........................ndasi, shkurorëzim
domate.......................molle e arte
haber........................lajm
hava..........................qiell
inshallah.................... e dhashte Zoti
jeshile........................gjelber
perhajr.......................me fat ose urime
separat......................ndaras
vozis.........................ngas
Aludon.......................permend, hedh fjalen
Akses ....................... hyrje, rruge
Dedikoj ....................... kushtoj
Destinacion ....vendmberritje, paracaktim, vend i caktuar
EDITOJ ..................... korrigjoj, rregulloj, redaktoj
Influencë .................... ndikim
Intensiv............... i shpejte, i vrullshem, i gjalle, i forte,
Neglizhencë.............pakujdesi, mosperfillje, shkujdesje Specifik ................. i vecante, i/e qarte, i/e shprehur
Special .................. i posacem, i vecante, i preferuar, i jashtezakonshem
Inauguroj ................përuroj
kidnapuar ................ rrembyer
maxhorance ............... shumice,
surprize .....................befasidistribuimi .................. shperndarja
kauza ........................shkaku
ju pershendes dhe urime per temen
| |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Thu Nov 08, 2007 4:13 pm | |
| Sofra & besa bese kush jane fajtore..! Te paret fajtor jane ''disa'' intelektual si deputet qe ne fillim te dites fillon ne parlament (jo mirmengjesi apo tungatjeta por Ciao..!) kjo eshte me keqja e te keqes qe rrenjet e bastarimit te gjuhes filloin nga intelektualet tane se pari e lere mo tek te tjeret. teme shume e mire vazhdim te mire ne teme. ...by Beton | |
|
| |
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Fri Nov 09, 2007 1:25 am | |
| Une, fajin per perdhodjen e gjuhes sone ia lë sejcilit që e flet dhe e shkruan, dmth, sejcili shqiptar sot se paku ka mundesi qe te lexoj e shfletoj, perderisa mundohen me mish e shpirt te mesojnë anglishten apo ndonje gjuhe tjeter, duhet perherë te shfletojne dhe permiresojnë te folurit dhe te shkruarit edhe ne gjuhen shqipe. Tek ne në popull, nese dikush te veren se flet bukur, kurr mos prit komplimendin por te kunderten, ta mveshin mendjemadhesinë!!!! pra ende jemi larg dhe mentalitetin tone duhet ndrruar rrenjesisht ne kete aspekt po mendoj. Ta njohesh sportin, dmth je ithtar i kesaj lemie, ta duash punen dmth se je ithtar i saj etj etj por ta shkruash dhe flasësh edhe gjuhen amtare siq e kerkon vet ajo dmth kultivon ndjenja dashurie per gjuhen tende. per fund, ju shkruaj nje fjale shqip e ju mos e harroni kurr! Greqisht..... AKOMA Shqip........ ENDE | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Fri Nov 09, 2007 1:58 am | |
| nje premisim besa bese nese me lejohet
Greqisht nuk ekziston.
te falemenderoj per punen qe bene me gjithe keta fjale te gjuhes shqipe. Ne shqipri ka shume fjal te huazuara edhe pse mua shume me intereson te premisohem me gjuhen e nenes por gjithmon ka disa pengesa qe nuk di as vete ku te drejtohem mendoj se mesoi nje fjla shqipe me mire nga te Shqipris por e keqja eshte se edhe ne Shqipri ka fjal shume te huazuara.
Lavatriçe si i themi ne shqip me intereson me dite kjo fjal eshte italishte Celular = eshte italishte. Farmaci = Lavazhe = imagjinoi = Divorcime = Si dhe vet tema ka nje fjal te huazuar ==))) Bastardim (((=== nuk eshte fjal shqipe.
e shume e shume fjal te tjera qe nuk me kujtohen per momentin.
shume teme e mire me pelqen shume | |
|
| |
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Fri Nov 09, 2007 3:13 am | |
| I nderuari Beton, Ne studime kam pasur shoke qe kan studju gjuhen dhe letersine, sipas tyre jo vetem qe ka fjale jo shqipe qe ne i flasim e shkruajmë, por e meta eshte qe ne fjalorin tone "thonin ata" fliten e shkruhen fjeae qe logariten te huaja nese ato i vjedhim nga nje gjuhë dhe i perdorim ne gjuhen tonë. nese une ju them Falemnderit dhe ju me pergjigjeni me te lutem, kjo me thonin ata nuk ia vlenë, automatikisht eshte fjale serbe, me preferonin te ju them pas "falemnderit-me nderë qofshi" asgje tjeter. atebote rrethi dhe rajoni ishte me teper i njohur per ne, por sot jemi deshmitarë se ne shume gjuhe pas falemnderimit pason ju lutem (bitte). Sa i perker BASTARDIMIT, e pranoj se nuk eshte shqip, vie nga nje gjuhe e cila nuk e ka ne alfabetin e saj shkronjën "dh", une ne fjalitë e mia kam perdorur te shumten BASTARDHIM(hiqe "H" dhe jet bastardim), dhunim dhe keqperdorim te gjuhes. Sa i perketfjales AKOMA, kete fjale e ke 10000% fjale greke te cilen i kam ndegju greket me veshtë e mi ne punë dhe kam debatuar lidhur me kete fjale, Divorc!!!, shkurorezim, Farmaci, farmaceutika, dege e mjekesise e cila ka te beje me barëra,imagjinata, skemi fjaletjeter pos per te imagjinuar, sme kujtohet diq ndonese edhe e perdori edhe vet, skam fjalor te gjuhes shqipe afer se me knaqesi kisha shfletuar. Huazimi i fjaleve te huaja eshte ne te gjitha trojet tona. Mbetesh i pershendetur vëlla Beton. | |
|
| |
Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Fri Nov 09, 2007 3:24 am | |
| Besa bese sa i peket fjales bastard une personlishte kam njohuri me gjuhen italiane ne ate qe kam kuptuar une nga fjala bastarde do te thote Melez n'se te thote diçka kjo fjal e sa per fjalen farmaci mund te themi Barnatore tingllon me mire shqip,si ne kosove ka shume fjal qe kan ndrishuar e kjo me pelqen kure eshte e mundur te ndrishoim pse jo ..p.sh ne kosove disa vite me pare ka qen nje fjal ..samoposlluga ha ha ha e sote e ndegjoje shume bukur shqip vetsherbim etj etj.. E sa per Greqishte ta bera me dije se Greqi nuk ekziston kure nuk ekziston nje popull grek edhe nje gjuhe greke nuk ekziston ha ha ha .. | |
|
| |
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Fri Nov 09, 2007 3:31 am | |
| Bastard ne shqip ska te beje me MELEZIN, bastard ka dmth-nie te keqe, edhe nje njeri quhet bastard, mund te themi se sllavomaqedonet ishin bastardë te vertet me rastin qe spo mundemi ta larggojmë nga truri jonë. bastardim edhte edhe keqperdorim, dhunim, keshtu diqka por ne mungesë te fjalorit spo mundem sakte ta shpjegoj, edhe pse afersisht eshte ashtu siq e dhash. une mendoj ashtu pershendetje | |
|
| |
Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Mon Jan 14, 2008 8:03 pm | |
| Uroj qe kjo teme te vazhdoj edhe me tutje pasiqe ajo qe shtjelohet ne kete teme është një qështje shumë e ndjeshme .
Ështe nje problem që sapo te hapim nje liber apo nje gazetë apo edhe ne TV-te tona ,thuaja ne cdo fjali te shkruar a te degjuar ,do te hasim ne fjale te te zevendesuara .
Eshte e vertete që për një numer të caktuar fjalesh nuk ka perkthim bukfal ne gjuhen shqipe mirëpo të pakten ato që I kemi të mos I “bastardojme”
Ka te drejtë edhe Beton kur “bastard e perkthen me Melez” pasiqe fjala Bastard kuptohet si përzierje e dy racave ne krijimin e dickaje të tretë( duke humb vlerat e paraardhsve ) "Bastardim "ne kete rastin tone konkret kuptohet ( edhe ne baze te fjalorit) si dicka qe ka humb vetite e veta (Bastardim -çoroditje ..)
Une ju uroj vazhdim ne temë . Është temë shumë e dobishme që na ndihmon të gjithve në përmirësimin e të folurit të gjuhes së paster shqipe .
Pastaj edhe ruajtja e shprehjeve siq është ajo që ka cekë besa-bese me lart ( falemnderit- me nder qofsh) mendoj është shumë e rëndësishme pasiqë është një shprehje e vacant ,tipike shqiptare.
Ka shume fjalë që ne ( edhe unë personalisht ) I pedorim cdo ditë dhe pavetedijshem i sherbejme "Bastardimit" te gjuhes pa pasur nevoj pasiqë kemi shprehjet e e duhura për t’I përdorur ato në gjuhen tonë ,te pakten ato qe kemi .
Si psh :
Refuzoj - kundërshtoj , adekuate - e duhur (e pershtatshme) , imazh - shembelltyr …etj etj [/size] | |
|
| |
Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Tue Jan 15, 2008 11:54 am | |
| Ne ke mi shume fjal ga gjuhet fqinje sebo-greke italiane si dhe nga koha e turkut,qe shpresoi koha do t'i zduk' nga fjalori po te mundohemi te hin fjal te reja. Po ashtu ndarjes martesotre i themi ''divors'' qe eshte nga anglishtja ''divorce''.pse jo Shkurorzim. ka edhe shume fjal qe te mundohemi me kohen hine fjal shqipe ne fjalorin tone . Frizer = mund te themi (Floktore) Berllog =Mbeturina Qereminde = tjegulla | |
|
| |
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Tue Mar 25, 2008 3:23 am | |
| po i cek edhe disa qe takohen shpesh ; "prezore" -dritare "sobë" - dhome-odë "hajat" - koridor ...... eshte per te ardhur keq kur shprehjet e huazuara pa pikë nevoje perdoren ne televizionet t'tona e kjo munf te ndikoj shume te masa-sidomos tek te rinjtë te cilet nje pjese edhe kan "trashegu" prej rrethit por me kete "pasurohen" ende.. duhet te egzistoj nje ligj per gjuhen , qe do te kishte nje kontroll sidomos tek perdoorimet panevoje te ketyre "barbarizmave" neper TV , tekste mesimore etj ..mendim imi!! | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Tue Mar 25, 2008 3:36 am | |
| Unë po i cekdisa si "mazhoranca-shumica, presidenti-kryetari, divorci-shkurorzimi dhe qindra fjalë të tjera që po sillen nga gjuhët italiane, franceze dhe greke në emër të modernitetit ( që po i sjellin të lazdruarit).... Kurse në të kaluarën kanë mbetur fjalë nga pushtuesit gjat pushtimit që i kemi pasur në vendin tonë. | |
|
| |
Albea Anëtar
Numri i postimeve : 213 Registration date : 18/02/2008
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Tue Mar 25, 2008 3:43 am | |
| Gjithmone kam vrejtur se ekziston kjo dukuri te jet neper revista te ndryshme,Tv, me bashkbiseduesit te jene nga shoqria,etj por mendoj se te rinjet nuk kane faj kane faj prinderit qe ne qoftese komunikojne me nje gjuhe te paster me femijet e tyre normal se edhe ata do te mesohen ashtu sic ju eshte mesuar. | |
|
| |
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Tue Mar 25, 2008 3:49 am | |
| "në emër të modernitetit ( që po i sjellin të lazdruarit).... " dhe pikerisht kjo edhe mua me duket me e keqe . me e paarsyeshme sepse faktikish po behet nje "barbarizim" modern i gjuhes ...ne emër te "modernizimit" sigurisht qe prindi ka nje rendesi te madhe mirepo zakonisht ne kohen e shkollimit te lartë ,dua te them ne moshen e rritur fillojne pikerisht shumica e "barbarizmave moderne" . Gjithsesi prindi duhet t'a trashegoj gjuhen e paster dhe te kete ndikim tek fmijet qe te mos flasin fjale te huaja ne kur komunikojne shqip nderime | |
|
| |
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Wed May 14, 2008 6:07 pm | |
| "bastadrimi" i gjuhes shqipe nga televizionet tona mendoj që do të duhej të ishte shqetësimi më i madh , për arsye se , siç dijmë, te vegjlit dhe të rinjtë tanë një kohë të madhe e kalojnë të ulur para TV-së .Nga ana tjetër , nëse çdo ditë degjojmë fjalet e huaja që perdoren ne vend të fjalëve shqip, rrezikojmë që këto shprehje të na kalojnë në shprehi dhe të mos na duket diçka "tragjike"..andaj besoj se do të duhej që këto gjëra të rregullohen me ligj ,si për TV,si për gazeta e sidomos për tekste shkollore... | |
|
| |
rrebelja V.I.P
Numri i postimeve : 2960 Registration date : 06/10/2007
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Wed May 14, 2008 7:09 pm | |
| Pajtohem plotesisht me mendimin e Erudikes por do te shtoja edhe diqka bastardimi i gjuhes shqipe me fjal te huaja esht edhe i rezultat i mos serioziteti te mesimdhenseve tan ,mua me ka ndodhur shum her gjat kohes sa kam qen ne shkoll perdornin fjalet e juaja ne vend te aytre shqip kete e benin madje edhe profesorat e gjuhesh shiqipe kishe profesora se atyre nuk mund te ju thuash ashtu ,pastaj si rezultat i mos kujdesit te prinderve ka shum faktor te tjer qe ndikojn ne harrimin e fjaleve te bukura shiqpe | |
|
| |
Leka i Madh V.I.P
Numri i postimeve : 1368 Vendi : Dielli lind nga malet! Registration date : 02/09/2007
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Wed May 14, 2008 7:35 pm | |
| e vertete jane keto qe thua Rrebele. Kjo eshte vec nje aspekt i problemit, sepse shkolla nuk po i kushton aspak rendesi problemit te gjuhes.
Une mendoj se shkaktari themelor i coroditjes se gjuhes ne Kosove eshte administrata neokoloniale e UNMIK ut. Duke qene se kjo admisnitrate eshte e huaj dhe instotucionet jane kinse vebndase, ata po e coroditin shqipen duke e kthyer ne nje shipqe zhele te gershetuar me lloj lloj fjale te huaj e kalki anglo latin. | |
|
| |
eri M Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 737 Registration date : 02/04/2008
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Wed May 14, 2008 9:00 pm | |
| Temën e përshëndes! Ka shumë fjalë që kanë hy si miza në kos dhe përdoren në gjuhën shqipe. Ende ma tepër ka të atilla që sakatohen gjatë drejtshkrimit! Të gjitha e prishin shijen e gjuhë sonë! | |
|
| |
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Wed May 14, 2008 10:35 pm | |
| i/e nderuar eriM, eshte shume e vertete se gabimet drejteshkrimore e cungojne ne njefar menyre gjuhen shqipe.. edhe vet personalisht e dij qe beje gabime drejteshkrimore ,disa nga ngutia ,disa nga pakujdesia e disa edhe nga padija ..por mudohem gjithesesi qe keto gabime te jene sa me te pakta .. nga ana tjeter , e verejë nganjehere qe edhe une , perkunder qe mundohem ne menyren time te mos perdor fjale te huaja ,edhe i perdor nganjehere sepse aq shpesh i degjon sa qe ,siq e thash me lart, fillon te behet e natyrshme. e kjo per mendimin tim eshte ajo me e rresikshmja sepse rrezikon te zhduken fjale origjinale shqipe nga perdorimi . | |
|
| |
eri M Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 737 Registration date : 02/04/2008
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Wed May 14, 2008 10:41 pm | |
| Ata që e ndjejnë se shqipja përjeton lëngatë nga barbarizmat siçishin turqizmat, sllavizmat, evropianizmat e tashti amerikanizmi, duhet të kujtohen se edhe identiteti i shqiptarëve vetëm u integru në modën e botës duke i përjashtu nga shqiptaria edhe ca simbole, siç ishte kapuçi i bardhë e të tjera! Nuk jam për konservatizëm por kam xhelozi për ca gjëra specifike që moderohen keq ! | |
|
| |
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Wed May 14, 2008 10:57 pm | |
| - eri M shkruajti:
- Ata që e ndjejnë se shqipja përjeton lëngatë nga barbarizmat siçishin turqizmat, sllavizmat, evropianizmat e tashti amerikanizmi, duhet të kujtohen se edhe identiteti i shqiptarëve vetëm u integru në modën e botës duke i përjashtu nga shqiptaria edhe ca simbole, siç ishte kapuçi i bardhë e të tjera! Nuk jam për konservatizëm por kam xhelozi për ca gjëra specifike që moderohen keq !
Po e kuptoj shume mire shqetesimin tuaj dhe pajtohem gjithesesi .Per te mbeshtete kete (aprovim) po marr nje shembull konkret qe mua personalisht me pengon shume (shpresoj te mos dal nga tema ) P.sh. neper dasma (po flas ne rrethin ku jetoj )perdoret veshja "allaturka" , kur do te ishte shuume me e hijshme , shume me origjinale dhe veshja kombetare . Gjuhes (drejteshkrimit dhe drejteshqiptimi te saj) mendoj qe duhet kushtu me shume kujdes dhe rendesi sidomos ne objekte shkollore , ani ,dialekti nuk ka te keq (mua personalisht me pelqen t'a flas dialektin geg ) edhe pse me gjuhen standarde (letrare) ka dallime ne shqiptim dhe ne te shkruar normalisht por problemi qendron ne ate se sidomos te rinjte ne nje mase te madhe kan marr vullnetarisht shume fjale te huaja ne fjalorin ditor . | |
|
| |
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Sat Sep 20, 2008 3:27 pm | |
| Ajo që më së shumti po ndikon në "bastardimin" e gjuhes së paster shqipe (n'Kosovë ) është Media,kur dihet ndikimi i madh qe media ka sot tek masa ! | |
|
| |
che Fillestar/e
Numri i postimeve : 8 Age : 33 Vendi : istog Registration date : 15/09/2008
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Tue Sep 23, 2008 1:42 am | |
| Problemin duhet shikuar ne rrenje dhe vetem duke ditur mir mund te japim zgjidhje dhe mund te japim mendime te arsyshme. Ato qka permendi ne pergjithsi pajtohem si roli negativ i medjave pastaj depertimi ne njefar mase edhe ne tekste shkollore e shum e shum te tjera qe te gjitha me vend, por problemi i ka rrenjet heret sepse te gjithe e dim historin e dhimshme qe e kemi pasur secili pushtues na la nga diqka pra edhe gjuha mund te futet ne pjesen e asaj . Une ne fund dua te perfundoj me fjalet e dr.QABEJ qe thot :NESE GJUHA PASTROHET NGA BARBARIZMAT DHE NGA FJALET E HUAJA AJO NUK VARFEROHET PO BEHET ME E PASUR DHE ME E BUKUR. | |
|
| |
Pirro i Epirit Anëtar i ri
Numri i postimeve : 135 Age : 33 Vendi : maja e madhe perball Registration date : 15/09/2008
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Tue Sep 23, 2008 12:29 pm | |
| ja se qfare lexova ne kohen ditore se gjuhetaret kan ardhur ne nje konkludim se standartizimi i gjuhes shqipe ka pasur ndikim me te madh ne barabarizimin e gjuhes shqipe,sesa edhe vet globalizmi | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! Wed Sep 24, 2008 9:11 am | |
| Nuk e kuptoj perse eshte hequr postimi i fundit qe kam derguar per kete teme, si dhe postimi ne temen "Nje plumb per..."? | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! | |
| |
|
| |
| Bastardimi i Gjuhës Shqipe me fjalë të huaja, Përse !!! | |
|