Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Pika ime Lumturi shpirtëzuar në sytë e mi Aleksandra Shabani Sun Aug 05, 2012 9:37 pm | |
| Pika ime Lumturi shpirtëzuar në sytë e mi .......!!!
Edhe sot një ditë më shumë si një presje e shtangur e rrokullis veten time në numërim…: Një pikë (.) Dy pika (..) Tri pika (...) Katër pika (....) Pesë pika (.....) Gjashtë pika (......) Shtatë pika (.......) Pafund pika... ( infinit numëroj................................. ) Përmalluar shikimin ta thelloj brenda pikave... I pres prej qiellit, Prej botes tjetër t’i shkëput në kërcimin tim jetësor...!!! Në rrëfimin e disa momenteve lexoj Pika të shkurtra në horizont... Këputur nga zgjimi i tyre në kërkim afatgjatë...!!! me sy mbyllur i ndjek, t’i prek në trajektoren e dëshiruar, dua të prehem në to, një emër përjetësie ta shkruaj në grushtin e zemrës...!!! E nëse përhumbëm brenda ekuacionit të një pike, Ajo, sikur me zhduket në ajër......!!! Dhe unë, s’di të ndalem në rrugëtim... Dhe me Pikën më të ëmbël të puthem, me gjurmën e saj kërkoj të dehem në vazhdim, ta bashkoj me veten atë prekje, ta vendos si një unazë në shpirt...!!! Dhe asaj, Pikës sime te lumturisë, t’i lë takim në orën e momentit tim... në vendin më të bukur, ku rilindjen ta shikoj në sytë e mi...!!! Fytyrën e saj ta ruaj si Ikonën Time të Jetës, Ikona Ime: Lumturiiii...!!!....
| |
|