Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: URIME NGA GJITHKUND : “DHE NJËQIND VITE ALEKSANDRA!" Wed May 09, 2012 7:37 pm | |
| 7 MAJI URIME NGA GJITHKUND : “DHE NJËQIND VITE TË LUMTURA, ALEKSANDRA!”
Një ditë e magjikshme për familjen sot , pasi maji është i lidhur ngushtësisht me familjen tonë…. Që në mëngjes herët , pas kundrimit të hënës më të plotë se e plota, pas humorit të mbrëmshëm , dita lindi plot diell dhe gezimi u sipërua …. Qirinjtë u ndezën brof të gjithë … duke dhënë pamjen festive në shtëpi, të kombinuar me një tufëzim trëndafileësh të ngjyrimeve të ndryshme …Një parësi trëndafil Stambolli , të cilin e ka sjellë strëgjyshi im, Aleks, nga Stambolli në fshatin e lindjes Lliar , Zagori , qysh ne maj të vitit 1892, plot 120 vjet më parë … Kemi mbjellë nga ky trëndafil në kopshtin tonë trëndafilor. këtu në Gjirokastër… Dhe urimi filloi : Aleksandra sot ka ditëlindjen e saj ... Një ditë urimore, entuziaste... Me qindra urime nga mikesha , miq dhe të afërm... Gazmend, përkujdesje dhe shkrepëtima vargjesh të reja , mendime të nisura në rrugë..., drekim festiv ... Dhe në këto çaste, m’u kujtua nje poezi , e cila është shkruar , kur ajo ishte ende shumë e vogël dhe konkurronte me mua , duke më thënë se dhe unë shkruaj... poezi, skica të vogla .. Unë qeshja .... | |
|