Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

URIME NGA GJITHKUND : “DHE NJËQIND VITE ALEKSANDRA!"

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Kristaq F. Shabani
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit

Male
Numri i postimeve : 11718
Vendi : Gjirokaster, Albania
Profesioni/Hobi : Poetry
Registration date : 04/07/2008

URIME NGA GJITHKUND : “DHE NJËQIND VITE  ALEKSANDRA!" Empty
MesazhTitulli: URIME NGA GJITHKUND : “DHE NJËQIND VITE ALEKSANDRA!"   URIME NGA GJITHKUND : “DHE NJËQIND VITE  ALEKSANDRA!" EmptyWed May 09, 2012 7:37 pm

7 MAJI
URIME NGA GJITHKUND : “DHE NJËQIND VITE TË LUMTURA, ALEKSANDRA!”

Një ditë e magjikshme për familjen sot , pasi maji është i lidhur ngushtësisht me familjen tonë…. Që në mëngjes herët , pas kundrimit të hënës më të plotë se e plota, pas humorit të mbrëmshëm , dita lindi plot diell dhe gezimi u sipërua ….
Qirinjtë u ndezën brof të gjithë … duke dhënë pamjen festive në shtëpi, të kombinuar me një tufëzim trëndafileësh të ngjyrimeve të ndryshme …Një parësi trëndafil Stambolli , të cilin e ka sjellë strëgjyshi im, Aleks, nga Stambolli në fshatin e lindjes Lliar , Zagori , qysh ne maj të vitit 1892, plot 120 vjet më parë … Kemi mbjellë nga ky trëndafil në kopshtin tonë trëndafilor. këtu në Gjirokastër…
Dhe urimi filloi : Aleksandra sot ka ditëlindjen e saj ... Një ditë urimore, entuziaste...
Me qindra urime nga mikesha , miq dhe të afërm... Gazmend, përkujdesje dhe shkrepëtima vargjesh të reja , mendime të nisura në rrugë..., drekim festiv ...
Dhe në këto çaste, m’u kujtua nje poezi , e cila është shkruar , kur ajo ishte ende shumë e vogël dhe konkurronte me mua , duke më thënë se dhe unë shkruaj... poezi, skica të vogla .. Unë qeshja ....
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://kristaniada.tripod.com  http://pegasialwriters.tripod.com

URIME NGA GJITHKUND : “DHE NJËQIND VITE ALEKSANDRA!"
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» PEGASI URIME NGA GJITHKUND : “DHE NJËQIND VITE ALEKSANDRA!"
» Njëqind poezitë më të mira të shqipes
» Poezi nga poetja Majlinda Shabani (Aleksandra)
» Pegasi, Bukuria, Shendeti nga Majlinda Shabani (Aleksandra)
» Aftesia perzgjedhje e ushqimit,Majlinda Shabani (Aleksandra)

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Arti dhe kultura :: Gjuha dhe Letërsia Shqiptare-
Kërce tek: