| "ECJE NË QELQ"-FATMIR TERZIU | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: "ECJE NË QELQ"-FATMIR TERZIU Sun Dec 14, 2008 5:09 pm | |
| NË DY KOHË
Det i ftohtë Rrezet bien thikë Rrëra e thatë Mbi kokë Varna që rrëshqet e zhurmshme kalëruar mbi frymë pushuesish përballë në një kodër një Kala që flet për histori pushtuesish…
Rrugës për në det një Luan i çimentuar Mbeti gojëhapur rrugën për të treguar.
Varna 1996 | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: "ECJE NË QELQ"-FATMIR TERZIU Sun Dec 14, 2008 5:10 pm | |
| KARTMONEDHA
Aty shoh fjalë Shoh djersën që kullon rrëke Shoh gjak Mund, lodhje edhe fat Aty pikturohet jeta Ndoshta jo me moshën e saj zë vend parcelizuar në hapësirën e katër cepave ngjeshet nën shifra, lyer me bojë Dyfytërësi stampuar! Dhe zë e mendoj pastaj zë e kujtoj gojëdhëna, ndërtoj minihistori me shenja skllevërish, gishta mbretërish, pamje bedenash, rrugë të pabitisura kolona Tempujsh njërëz të vdekur, njërëz të gjallë dhe mendjen bëj çorap, asgjë s’vendos, asgjë s’fus në thes nga tërë ky “kërkim” ku jam pleks. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: "ECJE NË QELQ"-FATMIR TERZIU Sun Dec 14, 2008 5:10 pm | |
| MUZEUM
Direkët ngulur thellë në tokë Trarët nxirë flejnë nën çati Dy “V” mbajnë shtrënguar fort Atë prag të vjetër, atë shtëpi.
Një tufë rrezesh krihen në dritare Dera e rrëndë përkulet me respekt Era lëshon puhizën stendave varë Aty ku historia sot brezave u flet.
55 | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: "ECJE NË QELQ"-FATMIR TERZIU Sun Dec 14, 2008 5:11 pm | |
| LULE
Dy rrokje Tre gërma Një fjalë, Ku L- ja përsërit veten e saj Ndoshta, si dhuratë për bukurinë e rradhë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| INTEGRIM
Rri e vëzhgoj i hutuar Bukurinë që shtrihet pambarim Mas me sy e me pëllëmbë Parkun që zgjatet si një qilim. Lule, gjithëfarësoj ngjyrash zogj që këndojnë papushim flutura që lodhen, pushojnë e luajnë rreze që flenë mbi shatërvan të gjithë si një kor, si një familje unë dhe një mizë diç bluajme unë dhe ajo mizë ngjajmë të huaj.
Wandle Park 2007 | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| PERSIATJE
Kur ç’do gjë të ecën mbrapsht Kur dita të lodh Kur trupi yt dehet Kur koka të djeg valë Shko diku ku është qetë Dëgjo vetëm frymëmarjen por me heshtjen mos u bëj palë
mos u pajto me pushtetin e errësirës,
se ia këput fijet dritës! | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: "ECJE NË QELQ"-FATMIR TERZIU Sun Dec 14, 2008 5:12 pm | |
| ËNDËRR
Aty ku ndodhem unë Në fakt ku je edhe ti Ndërtoj pallate Katet lartësoj në sekondë Fusha stolis Male qeth Botën t’a sjell në dorë Pastaj hap sytë edhe qesh Se prej teje këtë ëndërr e pata peshqesh.
59 | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| LONDËR
As mal, as kodër Vetëm fushë erë dhe pak vapë shi që të bën çdo stinë dush Londër.
Qëndër e botës, metropol që lëviz Veriun, Jugun tërë Botën bashkon në një pikë Aty mbi Tamiz.
Rrugë që tokës, nëntokës, qiellit, oqeanit kapilarë u shtojnë çdo ditë nisen e zbresin në Londër.
Aty ditët, muajt, vitet, shekujt dëshmojnë historinë lirshëm librave, muzeumeve qetësojnë të gjallë e të vdekur.
Aty edhe gjuha ime, mes dyqind të tjerave Flitet në rrugë, në shkollë e komunitet Londër, të falemi përjetë.
Unë një lëvizje digitale në këtë vrull turrem t’i bashkohem ecjes së Kohës Mirënjohje Londrës! | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| PA TY E DASHUR
Kafen që piva pa ty Kafen me emrin “Moka” Mezi e kam gëlltitë Pa TY kafja s’shkoka.
Në kafenë që ndejta deri vonë Djersë të ftohta më zbritën në trup Një foto mbeti e syve të mi pronë U përlota mbi të për turp.
Në xhamin e ftohtë të dritares përballë Thinjat ndriçonin si neonë Pse kafenë më le t’a pi në vetmi mbrëmë? Tregomë të lutem, tregomë!
Kafenë që pij pa ty Të ftohtë, të ngrohtë, apo “Moka” E kuptoj përditë e më mirë Pa TY asnjë kafe s’shkoka. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: "ECJE NË QELQ"-FATMIR TERZIU | |
| |
|
| |
| "ECJE NË QELQ"-FATMIR TERZIU | |
|