|
| Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani | |
|
+2shaban cakolli Saimir Sadikaj 6 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Saimir Sadikaj Fillestar/e
Numri i postimeve : 16 Age : 42 Vendi : Tirane Registration date : 21/09/2008
| Titulli: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Sat Oct 04, 2008 6:26 pm | |
| | |
| | | shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Sat Oct 04, 2008 7:05 pm | |
| Unë do të kisha kërkuar pak sqarime rreth kësaj teme nëse më lejohet:Bashkimi Kombëtar talente të rinj redaktor Kristaq Shabni(ndoshta duhet të jetë Shabani)
Për cilët talent bëhet fjalë këtu,në çfarë lëmije?!Më duket se tema e hapur kërkon më shumë sqarime! Rrespekt | |
| | | rinesa Fillestar/e
Numri i postimeve : 20 Registration date : 25/03/2008
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Sun Oct 05, 2008 1:21 am | |
| ka talent dhe shume z.shabani e sidoms keta djemt e rinje jane talenta e shkuar talentave shume injohe nga keta djem . lume kosova si ika..................ju pershendes shume kushtrimin me shoke............. | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Sun Oct 05, 2008 3:25 am | |
| Gjithashtu edhe unë i bashkangjitem mendimit të të nderuarit Shaban Cakollit. Edhe pse bëra pak përmirësime në titullin e kësaj teme, por nëse është gabim mbiemri që ka vënë postuesi i sili ka hapur këtë temë për diskutim le të tregon. Me respekt, Sofra | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Sun Oct 05, 2008 3:32 am | |
| Sofra I bashkangjitem edhe une mendimit te shaban cakollit ,shresoi qe na ndimon Autori i temes per te vazhduar tema . pershendeje | |
| | | Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:15 pm | |
| Ne vend të një shpjegimi simbolik Vëkuptohet që kjo është një fillesë e bukur për të shprehur talentin talenti(talentja), që tashme gjeografia e tyre është e shpërndarë në të gjithë BOTËN... T'i japim një impuls, të hidhen krijime në kete temë (rubrikë), të motivuar bukur edhe nga zoti "Sofra". Kjo rubrikë do të shërbejë që Krijuesit e rinj(Krijueset) të "hedhin" pa frikë krijimet dhe estetët, studiuesit e mirëfilltë të specializuar të shprehin mendimet e tyre për të realizuar ecuri dhe më së fundi Kryesuesit e Forumit t'i "botojnë" në një faqe të veçantë me formatim te melodizuar dhe me një grafikë të përsosur, po nën siglën e forumit. Kjo s'do të thotë që vetëm unë të motivohem redaktues, por edhe të tjerët, të cilët janë të specializuar, ashtu sikundër edhe unë. Kështu do t'i mëshohet fort evidentimit të vlerave dhe do të jepet edhe një çmim modest vlerësimi. Forumi , siç kam vërejtur edhe propoganduar në organizmat letrare, ku marr pjesë si Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve Ndërkombëtarë (OHAJO SHBA) si dhe Lidhja e Poetëve Bashkohorë të Globit (I.W.A). Madje ju them JUVE se jam iniciues edhe i anëtarësimit në W.P.S të shumë poetëve të afirmuar nga KOSOVA, MALI I ZI, SHQIPERIA dhe MAQEDONIA...Ju faleminderit që më lexuat shpjegimin. | |
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:17 pm | |
|
Blerta Tusuni
Ëndërr
në ëndërrim
Poezi
Libri u përgatit nën kujdesin e
Lidhjes së Krijuesve “Pegasi”
Gjirokastër
Shtëpia botuese “Marin Barleti”, 2004
Tosuni, Blerta
“Ëndërr në ëndërrim ”
Poezi
Redaktor: Kristaq F. Shabani
Recesentë: Zaim Hysa
Manjola Toska
Ideim kopertine dhe art grafik:
Kristaq F. Shabani
Copyright Blerta Tosuni, 2004
Impulsi sjell impulsin dhe impulset sjellin plusin
Syri vëzhgues kundron me aftësinë e tij prezente këtë botë materiale e shpirtërore që lëviz, transformohet, diagramohet, polizohet, humbet “meridiane” dhe “paralele”, “tropiku” i saj ndërron vendet me polet, buzëqeshja humbet gjysmën e saj, loti derdhet pa frenim, ujëvarat e bukura acarohen dhe varen nga shtratet me sens nevrik,… Në këtë “rrokopujë” klimatizuese dhe aklimatizuese kompozicionalizohen ëndërrimi dhe realja. Lind ideja e bukurimit, e transfertës, e këndvështrimit individual, e ndihmesës, reciproritetit e shkëmbesës së vlerës. Por krahas kësaj embrionizohen dhe zhvillojnë periudhat inkubatore dhe periudhat e tjera jetësore dhe kahja e ndjenjës negative, e cila impulsohet nga shtresat stresante , që i zgjon mjedisi, reflektimi, pasqyrimi, debolesa e drejtimit.
Origjinaliteti i vëzhgimit ndërvaret nga kuptesa e kësaj “trazire” në pamje të pakuptimtë, por ka linja rregullimi që sfilojnë me modelitetin e vet, me shfaqjen e ndjenjës nëpërmjet fjalës së thënë dhe të shkruar, ku konturohet organizmi organik… Jo e paqëllimshme është kjo hyrësi, e cila lidhet me substancën poetike që mbart ky vëllim modest i një sythi të shpërthyer poetik, i cili ende nuk e ka gazmimin apo pritjen emocionale për të reflektuar në kontakt me “ thithësit e materialit , substancës”. Ç’aftësi përmbledh kjo substancë? Me kë pikëtakohet? Ç’ndjesi, lidhësi, fluturim, qëndrim ideoemocional, mesazh mbart në vetvete me figuracionin që është përdorur nga Krijuesi?
Dallohet një zhveshje nga parimiteti apo kornizimi, duke depertuar në hapësira të lira, ku është prezente dhe kaltërsia qiellore, ajëri i pastër, mendimi impresionant, elementët e kirurgimit poetik, ku bisturia ka filluar të startojë për të operuar.
Blerta, duke përftuar nga emri i saj, që simbolizon blerimin, gjelbërimin, kërkon të shfaqet me një trajtesë të saj, me një ngjyrim të saj, me një qëndrim të saj, duke mos lënë dyshueshmërinë, dyshimin të veprojë në vjershëzat e saj.
E rëndësishme është se pikëtakon me substanca që e kanë rrjedhën e kapjes nga “mosha”, por kjo e fundit kapërcehet në trajtesën e fenomeneve të tjera të kohës, mjedisit ku jetohet dhe mësohet, duke rrokur në fokusim probleme të mprehta të jetës së njerëzve. Kjo them se e ka buresën nga zgjerimi ,pesha e mbartjes së fenomenit jetësor, ku në këtë rast edhe Blerta “ vuan” shpirtërisht që ndryshimi është i zbehtë,që lëndinat e shpirtit shpesh herë s’lulëzojnë në ato parametra që i duhen moshës, që jeta kalvaron në “korsi dhimbjeje” si rrjedhojë e gjendjeve të ngrira e të grira , grirëzimit të progresimit ekonomik.
Me substancën që paraqet, Blerta ngrë zërin e saj me forcën e saj, paçka nga nivelimi, “nën kuotë” apo “mbi kuotë”, nga dëgjesa, nga reflektimi, thirrëzon, apelon, paraqet gjendje, ndalet mbi analizë të këtyre gjendjeve, jep mendim, moralizon në sensin e pozitivitetit duke iu drejtuar moshave, njerëzve të Botës dhe të Kohës, por ndërlidhet me forcën që mbart dhe hap hapësirë vargu edhe me Universin natyror edhe Social. Si çdo vajzë ajo zbulon “poetikisht “ atë anë të prapsme të pasqyrës që nuk duket, që është enigmatike që për ta zgjidhur atë duhet të futesh në labirinte, të zgjidhësh kriptograme. Vjen natyrshëm edhe qëndrimi për probleme që e gangrenizojnë botën dhe ofshama, protesta, “ndalja” nxjerr kryet e mirë.
Marrëdhënia me “klorofilën” jetësore jep angazhim poetik dhe lëshon dritëzimet.
Blerta ka ndërtesën e vet të arkitektuar të ëndrrave, e cila qëndron pranë dhe afër, larg e afër moshatarëve të saj. Ajo kërkon të këtë pronësi të gjitha ngjyrimet jetësore dhe me këto ngjyrime të pentagramizojë jetën e asaj duke besuar në avancën, ku shpesh herë shfaq dhe efekte profetike apo lëshon kërkesa të bukura. Pa dyshim ky vëllim poetik është një fillesë përvijimi i një dëshire, i cili kërkoi profesionalizëm , përpjekje, realizim grafik për të realizuar fillesën e një debutimi. Lidhja e Krijuesve “Pegasi” duke veprimuar aftësitë e saj mundëson prurje talentesh, të cilët nisen në rrugën e vështirë të konkurrimit poetik. Kjo nuk është shtyrje apo ndërmarrje e kotë për vajzën me emrin “Blertë” nga qyteti i veçantë Libohovë në “kurmin” e bukur natyror Malit të Buretos së dëgjuar. Impulsi sjell impulsin dhe impulset sjellin plusin!… Shpresa, në këtë rast, nuk është shtatanike, siç jemi mësuar me “formatet” e gatshme që paraqiten rëndom…
Gjirokastër, mars 2004 Kristaq F. Shabani
shkrimtar, poet
Kryetar i Lidhjes së Krijuesve
“Pegasi”, ALBANIA | |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:18 pm | |
| Ëndërroj të jem lule
të lulëzoj fushën …
&&&
Mal më mal
e fushë më fushë,
ngrihu lart
e mos humb…
I.
Lëndina
e vetmisë
“Gri”
Për ngjyrat
lëviz mendimi…
Këtë mëngjes
përzgjidhja
ngjyrën më të bukur;
gjeta më të lumturën,
t’i jepte vesë,
qytetit tim,
qytetit të pashpresë…
I bashkova mendimet
të gjeja trillet,
i bashkova engjëjt
të gjeja mendjet.
Dhimbja lotonte kaq fort,
hapte çdo portë;
mes ngjyrave më të dukshme
zbulova grinë.
Nisa të këndoja
sa nuk e keni idenë,
me fjalën e zjarrtë
sillja shpresën
të “shpëtoja” qytetin e “brishtë”…
Ngjyra e tij fshihej në sy,
ngjyra e grinjtë…
| |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:18 pm | |
|
Kuarteti ynë
&
Buzë liqenit lodh mendimin
në “dashurinë” time…
Dritat ndizen tek ty.
Buzë liqenit i lutem Zotit
të mos kemi ndarje as të vogla:
Unë , ti, liqeni, zemra ime.
&
Ndarja, jo lumturi.
Ndarja – tradhti…
Një herë vjen,
Por, kur vjen:
me lot në sy.
Pse?
&&&
Zemra më rreh sa të shoh,
moj hënë,
se vetëm ti mendon
pakëz për mua,
jetimen e pafat- fatzezën…
Të falem për dritën,
por më le pa “sy”…
Jeta kur të falet,
falet jetimi,
por, vjen dhe ikën e shuar…
Pse mos
t’i kem sytë,
o errësirë e mbuluar?!
Hënë e vogël
&&&
Sa “vite” kam pa shkruar,
sa vite kam pa dashuruar,
sa vite kam që vuaj…
Thuaj të drejtën,
kur jam veç hënë e vogël
nën diell të përvëluar! | |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:19 pm | |
| Ti
&&&
Ti je yll…
Ndriço Botën!…
Ti je Ajër…
Ajros bronket…
Ti je Dashuri…
Mos i ler zemrat në vuajtje…
Tradhti dhe huq
&&&
Trëndafili im i kuq
s’e duron
dot vetminë,
ka huq.
Trëndafili im i kuq
po u tradhëtua
ka një huq
nuk mund
të ridashurojë. | |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:19 pm | |
| Dy flutura
Mbi petalet e një luleje
ulur dy flutura.
Njëra quhej “E MIRA”,
tjetra “E BUKURA”…
Njëra ishte e kuqe
e tjetra blu…
Njëra fshihte zemrën time,
tjetra sytë e tu.
Vetëm ti i fale dashuri,
flutura e bukur me ngjyrë blu,
por papritmas një ditë,
lot në sytë e mi,
“Bluja” e dashur
me krahë “tradhti”…
Tashmë “E MIRA”
vuan në vetmi.
( Kjo vjershë është shkruar
nga shoqja ime Elona Çuni} | |
| Unë për dashurinë
…lule t’i merrja erën.
… lumë për t’u karpërcyer.
…ëndërr për t’u ëndërruar.
…dhimbje ngushëllimi,
spektakël admirimi,
himn për t’u kënduar,
thesar për t’u ruajtur,
sfidë përballimi:
Ëndërroje,
Lumturohu!
Vendet e mia
&&&
Atje në qiell një vend kam,
këtu në tokë kam një vend në shpirt,
apo jo, o Shën Valentin?
Mendim
&&&
Shkëlqen loti në syrin tim,
kur u shfaq një puthje në agim,
kur kisha menduar
se isha në tradhëtim…
Shiu i Lutjes
Lutje për Dashurinë time
( e pandrojtur, por e lodhur…)
Krejt papritur
qielli u errësua nga kjo lutje,
nisi një shi
që të binte mezi priste…
Shiu lumë,
lulja limon,
u vendos paqja
e zemrës sime.
“Largësi” e paditur
Sa larg të kam shpirtkë,
sa afër nuk e di…
Ndoshta një lumë,
një urë,
një portë
më ndan nga ty…
Je larg, je larg…
Jetoj me shpresën e largësisë,
por njëkohësisht
jetoj lumturinë
që nuk përcaktoj dot në ç’vend
shfaqesh e zhdukesh
pambarimisht. | |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:20 pm | |
| Dëshirë
&&&
Dua të vdes
duke qarë,…
Dua të vdes
duke qeshur…
Dua të vdes,
por s’dua të thonë
që ajo
prej kohësh
kishte vdekur!
Me shumë dashuri këtë vjershë të Eriona Labit
e bëj pjesë të vëllimit “Ëndërr në ëndërrim”
| |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:20 pm | |
|
Shpresa e fituar
&
U ngrit lart në majë të qiellit,
lart u ngrit dhe tashti
ndriçon Majën e Qiellit
Shpresa e humbur
u kthye në fitim,…
Një jetë u ngrit në dashurim
për Mëmëdhenë…
Shpresa ime e mirë
&
Jehona jonë e vdekur
nxjerr nga goja zjarr e flori…
E humbur larg në shekuj
jetoi shpresa për flamurin e shtrënjtë,
për Mëmën Shqipëri…
Po betohem
me fjalën e një vajze të sinqertë,
të sjellshme për mosvdekje,
të rrojë shpresa në jetë të jetëve,
të fiket në u fiktë rruzulli…
Ylli,
Dielli
që do shkëlqejë nesër
kam besim: “Do të jetë vendi im!”
Përkufizimi im për jetën
&
Jeta dashurohet,
Jeta hidhërohet,
Jeta lotohet,
Jeta vajtohet,
Jeta ndodh që edhe harrohet,
Jeta pritet edhe në mes…
Jeta
me një shenjë të mirë
gëzohet,
me një thirrje
afrohet,
me një lutje
shpirtëzohet,
Me një himn të kënduar
popullarizohet. | |
| Poezia e rrufesë dhe e rritjes
1.
Dikur
një jetë të bukur jetova,
por lumturia zgjati pak,
fare pak;
zemra e vogël e pafajshme
u coptua
dhe u ribashkuan copat e saj
për t’u ribërë e madhe,
të përballojë
dhimbjen e jetës së vogël.
2. O Zot!
Besoj në ekzistencën tënde…
Ç’marrëzi bota mbart,
bota e marrë,
copton zemrën e vogël
të jetës së vogël!
Ah, e marra,
e marrosur!
Si është e mundur
që fëmija të rrit fëmijë?!
Të bëhet nënë,
kur nënë kërkon për vete?!…
Si mund të mbrojë
nga rrufetë,
kur mbrojtëse
kërkon për veten?!
Rrufeja e pamëshirshme godet
dhe mbrojtja s’mposht dot gjakun
e dy të voglave…
Që fëmija
të mbrojë fëmijën
duhet më
parë të rritet.
3.
Loton loti,
gjaku londron…
Loti kërkon të marrë hak
ndaj rrufesë që ra mbi lulen,
mbi shiun që mundi vesën,
mbi mjegullën që mori jetët… O Zot! | |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:21 pm | |
| Si shkuma e valëve
Dashuria e pafund
preku vetminë
e skllavërisë,
i vuri stërkëmbth,
e rrëzoi,…
Deti u tund,
valët u përplasën,
lumi u bë vetëm shkumë,
maji ndali lulëzimin e luleve,
dimri kërdisi botën,
gjaku thithi vëllanë,
motra, oh motra!
Lumi mori dynjanë,…
Moj dynja,
dynja e madhe,
në djall vafsh,
u prefsh në ferr,
me shkumë u mbulofsh,
u pastrofsh me valë!
Bota e mbarë
përplasur
valë më valë.
&
Jepi lutjen këtij Zoti,
[Shpresa si uji,
si vesë,
si loti]
të të japë shpresën…
& Qëndrime
1.
Në lëndinë
ku ka shumë paqe,
e ndiej vetminë…
2.
Në det ku ka
shumë zhurmë
më pranë
ndiej largësinë…
3.
Në mal ku ka
shumë borë
më shumë
ndiej ftohtësinë…
4.
Në trëndafila
me shumë erë,
më shumë
ndiej dashurinë. | |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:21 pm | |
| Lamtumirë!
Lamtumirë,
lamtumirë,
porsi zogu mbi rrëshirë!…
Lamtumirë,
hej lamtumirë!
Dashuria e pafat,
s’jeton më,…
Sa e pafat…
E di që kthehet,…
E di që po vajton…
Por, në jetë lulet çelin,
dalngadalë nëpër lëndina…
Prapë shfaqet shpresa…
Zemra derdh lot gjaku.
Ndarje që mbahet mend
Ndarja midis njerëzve
nuk është lumturi.
E mbaj mend atë ditë:
Zemra e dashuruar
në dy pjesë u nda,…
U nda, u nda!
Përse u nda?
Si u nda?
E mbaj mend
dhe keq më vjen…
S’më pëlqen,…
E mbaj mend
dhe druhem të dashuroj…
(Mos ngrysem shpejt!) | |
| Loti
Në një cep të botës
ekziston një shpirt binjak.
Kërkoje shpirtin,
të mos vuaj shpirti yt,
të mos derdhësh lot,
lot të pafajshëm.
Loti i pafajshëm:
Lot dashurie.
Tifozë
Në fushën
plot me lule,
në lëndinën
ku ka mimoza,
në zemra
me dashuri të mbira…
Në sytë e qeshur
të ngjeshur me dritë.
Mall i madh
në shpirtin bujar,
ku “të dua”
është si një “gol”,
ku ka dy tifoza
të dashuruar. | |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:22 pm | |
| Çfarë mbeti?!…
1.
Jetojmë
këtu,
atje.
2.
Mendoj
tani,
pastaj,
shikoj
për nesër,
për dje…
3.
Çfarë mbeti
nga ajo
që doja
të dija?
4.
U mundova
të vras ëndrra,
por u bëra
njësh me krimin…
5.
Mendoj për nesër
se nuk mbaj
mend për dje.
6.
Kundroj
horizontin pa fund
ç’gjendet pas asaj
që do të ndodhë nesër…
7.
Ndoshta jam,
por mendja
do të pushojë së qeni.
E çfarë mbeti nga unë,
kur mali u bë fushë,
kur dielli u bë hënë?…
&
Jeta është si lodër
që ndërton fabrika,…
Jeta është këngë,
përpiqu t’ i bësh tekstin,…
Jeta është e ëmbël…
…Kush ia di vlerën!…
&
Një shpirt u ble,
por me çfarë?
Me shpirt!
(s’kish para). | |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:22 pm | |
| &
Ndjenjë
Si e pafat,
si e pafaj
këtë mëngjes
me sytë e të tjerëve
e ndjeva veten;
si molekulë uji
zemra më plasi,
dëgjova sharje
mes turmës,
klithmë midis të vdekurve;
ëndrrën
midis ëndrrave s’e kuptova,
vdekja tejhumbte nga sytë.
Më thuaj një fjalë
Motiv popullor
Hajde, hajde
se kam një fjalë,
afrohu këtu,
moj vajzë,
afrohu të të them :
“Të dua!”
se zemrën ma plase
mua…
Afrohu pakëz tek unë
të të tregoj dashurinë.
Befas ti the: “Jo, jo,
zemra m’u coptua,
unë nuk të njoh
e jo më të dua….”
“Si ti nuk më do,
pse më bën të vuaj,
pse më shikon ashtu
sikur jam i huaj?…”
Diç do të thuash,
por s’e thua dot,…
Të vjen turp nga shoqet,
pse me mua lot?
Afrohu, afrohu,
më thuaj një fjalë,
më thuaj të dua
dhe unë do të të fal!”
Si mund të jetë?…
Jetë e lumtur
dhe e lehtë,
jetë e varfër
dhe e shkretë,
jetë e vdekur
dhe e qetë…
Jeta pa jetë
s’mund të jetë!… | |
| &&&
E trishtuar nga larg,
vetmi e lënë ,
e harruar
me lotët
dhe dhimbjen e fjalës
me prekjen e zemrës…( të valës}
Jetova fare pak
me lulen e bukur :
“Të dua!”
e humba emrin… | |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:23 pm | |
| Fotografia
Në një komodinë,
fshehtas në sirtar,
e mbaj në “zemër”,
se s’dua të var…
Kam fiksuar
14 shkurtin,
ditën e bekuar,
kur udhëtonim
“të dashuruar”.
&&& Një fjalë magjike
Buzët u prekën,
qerpikët përpëliten,
bashkohen Zemra,
një mijë ëndrra ndriten…
Jetë e lumtur,
puthje e zjarrtë,
dy njerëz bashkuar
vetëm nga një fjalë. | |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:23 pm | |
| Ëndërroj
të jem diell
të rrezatoj rreze të arta.
…. të jem borë,
të zbardhëlloj majën
më të lartë të Mendimit…
… të jem det
valët mbi shkëmbenjtë e jetës
t’i përplas… | |
| I I.
Ngjyrimet
e mia
&&&
Kërkimi i Hënës
E dija
se në këtë botë
ka njerëz të pashpirt,
kënaqësia e tyre:
Të bëjnë keq…
Sytë vogëlushorë
kërkojnë shpresë,
shpresëkëputurën
në mes…
E di:
Një fëmijë kërkon
Hënë “nënën” e tij
dhe lotët vijojnë rrugëtimin,
në shpresën e hapësirës së vogël
kërkojnë
lumturimin e madh…
Presin
(me ditë,
me muaj,
me vjet),
presin të vijë nëna(hëna) e re
t’i mbajë në duar.
Ndalimi
Ç’ndodh?
(Çfarë po ndodh,
çfarë ndodh?)
Ndodh diçka,
që asnjeri prej të tjerëve
s’e di;
ndodh vetëm ajo
që ti e merr mend,
e di,
tregoja të fshehtën të tjerëve
të zotëruar nga ankthi…
Mos e mba për vete
të marrësh hak…
Rrugë të gjatë
mora edhe unë,
pa ditur
nga do të më çojë trillimi
e pushtuar plotësisht
nga rrathë zëmërimi…
E dije vetëm ti, por s’ më ndalove…
Më ndaloi vetëm ndalimi. | |
| Titulli: Re: Bashkimi Kombetar-talentet te rinj. Redaktor Kristaq Shabani Thu Oct 16, 2008 10:24 pm | |
| &&&
Ëndërr në ëndërrim
Ëndërroj të jem lule
të lulëzoj fushën …
të jem diell
të rrezatoj rreze të arta.
…. të jem borë,
të zbardhëlloj majën
më të lartë të Mendimit…
… të jem det
valët mbi shkëmbenjtë e jetës
t’i përplas…