| Poezia qe don të thotë jetë! | |
|
+12Eva0506 Argent Adem Berisha rrebelja Sofra Parapsikologu Orfe@ shaban cakolli Martina lilu Mysafir Poeti 16 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Tue Dec 01, 2009 1:20 pm | |
| JA DHE UNË
Ja dhe unë në mesin tuaj
Që me lot vargjet i shkruaj,
Ja dhe unë në këtë botë
Që s’kam tjetër veçse lot?!
Shtrydh trurin të them çfarë dua
Por mendja më nuk jeton me mua,
Shumë gjëra më ndodhën n’këtë jetë
Se si mbeta gjallë nuk e di as vet!
Pse vallë thonë që jeta është provim
Mos vallë ka të bëjë veç me unin tim?
Pse? a mund të më thotë ndokush
Pse zemra më dhemb, koka më digjet prush? | |
|
| |
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Dec 05, 2009 5:27 pm | |
| ME VELLON E VDEKJES
1.
U vesha me vellon e vdekjes
Ma bardhësi të zezat i mbulova,
Botës së gënjeshtërt ia dhash lamtumirën
Drejt botës së amshuar plot guxim shkova!
2.
Lotët nga sytë tuaj i vodha
Dhe buzëqeshjen ua solla në buzë,
Nuk desha që tani në fund të më qani
Kur tërë jetën time më keni përbuzë! | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Dec 06, 2009 5:23 pm | |
| SONTE DUA TË JEM
1. Sonte dua që të jem pikë shiu Dhe të të vijë lehtas në dritare, Të vështroj bardhësin tënde Pa guxuar të të prekë fare!?
2. Sonte dua të bëhem fluskë sapuni Që të rrjedh mbi atë trup të bardhë, Dhe të prekë çdo pjesë tënden Sonte dua tek ti me ardhë!
3. Në shtratin tënd dua të jem qarqaf Që bardhësinë tënde e mbulon, Dua vetëm unë të të prekë Asgjë tjetër mos të të takon! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Mon Dec 07, 2009 2:33 pm | |
| Urime per poezite shume te frymezuara dhe vargun e mrekullueshem! | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Mon Dec 07, 2009 10:19 pm | |
| Eh Eva, vargu im eshte shume larg vargut tend, por nuk kam cfare te bej, kaq kapacitet kam... | |
|
| |
voglushja Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 906 Age : 42 Vendi : ngat njanit Profesioni/Hobi : psikologe Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Mon Dec 07, 2009 10:25 pm | |
| parapsikologu,mua me pelqejn poezit e tua, ate qka lexoj ne vargjet e tua,mes rreshtav shoh se je poet,madje i mire,mos u bej modest,te uroj suksese | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Wed Dec 23, 2009 10:06 pm | |
| Eh voglushja, une Poet...larg jam akoma te jem i tille, por qe shkarravis ca gjera eshte e vertete... | |
|
| |
voglushja Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 906 Age : 42 Vendi : ngat njanit Profesioni/Hobi : psikologe Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Thu Dec 24, 2009 12:29 am | |
| gjdo fillim eshte i veshtire parapsikologu,por meq je nga ferizaj ma merr mendja qe ke mjafte frymzim sepse ke nga frymzohesh,andaj kuraj dhe lej anash modestitn,shkruaj ferizajt i duhen poetet | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Thu Dec 24, 2009 12:55 am | |
| EH I DUHEN SHQIPTARISE POR PAK CMOHEN VLERAT KY ESHTE PROBLEMI... | |
|
| |
voglushja Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Thu Dec 24, 2009 12:59 am | |
| o parapsikologu seshte ka qmohet asnje vlere nder ne perveq rrenave dhe andrrave qe shohim diten me sy hapur,ke plote te drejte ne kete qe thua | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Thu Dec 24, 2009 1:07 am | |
| MEGJITHATE UNE SHKRUAJ PER SHPIRTIN TIM DHE ATA QE DUAN TE ME LEXOJNE..JANE DIKU MBI 900 POEZI.... | |
|
| |
voglushja Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Thu Dec 24, 2009 1:09 am | |
| Shpresoj qe shkrimet e juaja te shohin se shpejti driten e botimit nese nuk i ke botuar se vertet ja vlen ,une te them sinqerisht me pelqejn shume poezit e juaja | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Mon Jan 04, 2010 3:35 pm | |
| Po sjell dicka qe e shkruajta pakes me pare, shpresoj te mos e prish imazhin e temes:
ROBËRI E RE
1.
Të liruar nga robëruesit
Për tu robëruar sërish
Nga një robërim i thjeshtë
Të robëruar dyfish!
2.
Nga armiku e dijmë
S’na pret gjë e mirë
Por të ta bëj vëllau
Qenka shumë vështirë!
3.
Na rjepin lëkurën
Pastaj kërkojnë votën,
S’na habisin veç neve
Por edhe tërë botën!
4.
Me akull të ftohët
Na e fërkojnë ballin,
Me gënjeshtrat e tyre
Na bëjnë t’marrim malin!
5.
Dhe populli i mjerë, vuan
Pushtetari i poshtër, karrigen ruan!
Dhe taksat për çdo ditë na mbledh
Jo për bugjetin, për vehte i vjedh!
04 Janar 2010 / 13:30 | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Mon Jan 04, 2010 4:30 pm | |
| Urime i nderuar per vargjet tuaja apel dhe dhimbje. Vargje qe zgjojne dhe i bejne te shohin me qarte ata qe kane sy, diku e keqja frenohet me siguri, me forcen e mendimit te Poetit. Suksese e mbaresi per Vitin e Ri 2010 dhe ju uroj gjithshka te mire per ju dhe familjen tuaj. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! | |
| |
|
| |
| Poezia qe don të thotë jetë! | |
|