| Poezia qe don të thotë jetë! | |
|
+12Eva0506 Argent Adem Berisha rrebelja Sofra Parapsikologu Orfe@ shaban cakolli Martina lilu Mysafir Poeti 16 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Poeti Anëtar i ri
Numri i postimeve : 172 Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Poezia qe don të thotë jetë! Wed Jul 30, 2008 3:50 pm | |
| Ja miqt e mi, po vij para jush kesaj radhe me nje poezi time te posa shkruajtur. Besoj se do ta pelqeni.
GJITHËNJË ME TY
Edhe pa shikuar horizontin
Edhe pa e parë dot qiellin
Do të jesh gjithënjë me mua
Ti që në shpirtin tim e sole diellin
Çdo mëngjes do të zbardh
Me ty në mendjen time
Çdo ditë do të jetë e jotja
Zemra që më solli të freskëta agime!
Çdo darkë do të të shoh ty
Se si e lumtur ik në gjumë
Dhe e di se në ketë lumturi tënden
Bëjë pjesë dhe unë!
Edhe yjet, edhe hëna, edhe dielli
Që përhere do të të shoqërojne ty
Dije që unëpo ti dergoj
Dije se edhe unë jam aty!
Puthjet e tua do ti pres
Mu sikur rrezet e diellit,
Dhe dashurinë time përmes tyre
Do të ia dëftoj qiellit!
Kur trupi yt te prek rërën
Dhe nga ajo do të marr ngrohtësi
Mbaje mend shpirti im
Se në çdo grimce rëre jam me Ty!
30.07.2008 / 14:25 | |
|
| |
Mysafir Hero anëtar
Numri i postimeve : 3456 Age : 50 Vendi : **Mergim** Profesioni/Hobi : ,,Ne zemren e njonit..... Registration date : 19/11/2007
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Wed Jul 30, 2008 3:56 pm | |
| | |
|
| |
lilu Moderator
Numri i postimeve : 2153 Age : 45 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : agjente shitjesh Registration date : 07/07/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Wed Jul 30, 2008 3:57 pm | |
| eshte shum e bukur Poeti. me pelqeu vertet shume. sukse per te tjera si kjo po kaq te bukura. | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Wed Jul 30, 2008 4:04 pm | |
| Miqt e mi, do te kete edhe te tjera ne kete faqe. Respekt te vecante per te gjithe ju dhe gurbetqarje, lilu, shume ju falemnderit per vleresimin qe me beni. | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Aug 10, 2008 9:33 pm | |
| Ja edhe nje nga thesari im (sa e mbarova):
PRITJA SA E GJATË!
Me orë të tëra qëndroja
Sytë hapur në largësi,
Shikoja mos vallë diku larg
Do të shfaqesh ti!
Por ti nuk dukesh, nuk vjen
Stuhi e fortë ne po na ndanë
Edhe dielli pa ty nuk shëndrit
Kurse zemra ime qan, qan.
E ti plagët veç mi thellon
Unë askund shërim nuk gjej,
Dhe këtë dhembje që më përvëlon
Askujt nuk ia rrëfej!
10.08.2008 / 20:24 | |
|
| |
Martina Anëtar
Numri i postimeve : 297 Age : 36 Vendi : Belgjike Registration date : 04/08/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Aug 10, 2008 11:16 pm | |
| E Vetmuar Rrezet e henes prane dritares shikoja ne yjet plote drite, ty po te kerkoja. E vetmuar ne dhome time rrija me nje flete dhe laps ne dore mendoja per dashurin tone qe me nuk egziston. Dikur shum u deshten, pa njeri tjetrin nuk jetuan, nje dit pa paritmas, mbeten te vetmuara. Tash ne yje e kerkoj, mos po e takoj, dhe tja them nje fjale "se ende e dashuroj". | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Aug 10, 2008 11:43 pm | |
| eh po site mos pelqehen poezitë e poetit,ju përgëzoj edhe ju Martina për poezinë e bukur | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Aug 10, 2008 11:50 pm | |
| Te falemnderit shume z. Shaban. gezohem qe e pelqeni poezine time.
Martina te flamnderit ty per pjesemarrjen ne kete teme. | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Mon Aug 11, 2008 12:42 am | |
| Ja edhe nje sepse sonte si duket me eshte hapur thesi i inspirimit:
RIKTHIMI
Ti më vjen sikur një rreze
Dhe më futesh në gji,
Zemrën time te ngrirë
Ma ngroh përsëri!
Dhe në sytë e mi të shterrur
Që pa ndarë derdhnin lotë,
Solle dritën e dashurisë
Më të fortën në botë!
Unë që rrugën kisha humbur
Atë ditë kur ike ti
Rikthimi yt më përtriu
N’rrugë më solli përsëri!
Me buzëqeshjen tënde të ëmbl
Edhe bota u mbush me gëzim
E si t’mos ngjallet jeta ime
Me ty në përqafim!
10.08.2008 / 23:38 | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Thu Aug 14, 2008 1:58 pm | |
| TË TË THEM
Të them sa të dua
Më nuk ka kuptim,
Sepse këtë e thotë
Tash tërë trupi im
Të të them më mungon
Do të jetë pak,
Shpirti po më qan
Zemra pikon gjak
Të të them t’kam xhan
Ti këtë tashmë e di,
Kam rënë thellë mbrenda
Kam rënë në dashuri me TY!
12.08.2008 / 9:30 | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Fri Aug 15, 2008 12:08 am | |
| O zemer e mjere O zemer e djegur Ta puthje nje here Pa le te kishe vdekur T'ja puthje nje here syte Ta plotesoje deshiren Le te mbeteshe pa drite Do ti mbaje mend fytyren Eh si eshte ndertuar kjo bote Themelet dot nuk ja gjen Germon, por mundi te iken kot Se ne drite asgje nuk kren Ketu lindi gezimi Ketu lindi perpjekja Me tutje hidherimi E me tutje vdekja Vitet jane duke kaluar Dita diten zevendeson Dhe njeriu i shqetesuar Ti ktheje prapa kerkon Me falni qe shkruaj keshtu Kjo eshte menyra ime Nuk kisha rruge tjeter Histori eshte jeta ime Zemren e qeshur, te gezuar Kur dikush e ngacmon Sjo me s'ka per te pushuar Por vetem helm leshon. | |
|
| |
Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Aug 16, 2008 12:31 pm | |
| FRESKI E SHPIRTIT TIM
Një jetë në pritje më kaloi Si te isha me burg i dënuar Që pret ditën e fundit të dënimit Për tu liruar!
Dhe unë ty të pres si të ishe qelës Që dyert e jetës sime i hap, Dhe së bashku me erën e freskët mëngjesore Në përqafimin tim hudhesh me vrap!
E unë hap dritaren ta përqafoj botën Nga gëzimi që e mbaj në zemër, Jeta ime tash ka një kuptim Jetës time ti i dhe emër!
16.08.2008 / 10:45 | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Aug 16, 2008 2:04 pm | |
| NË HORIZONTIN TIM 1. Në horizontin tim po lind një diell I ndrojtur lëshon rrezet mbi mua, Nuk me ngroh, veç më miklon As më thotë të urrej, as të dua!
2. Vetëm më pushton nga largësia Mu sikur yjet që pushtojnë qiellin, Dhe në botën time të errësuar Sjell dritë mu sikur dielli!
3. Më freskon në shpirt Sikur vesa në mëngjes, As më largon dhe as më afron Vëtëm më thotë të pres! | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Aug 16, 2008 4:25 pm | |
| Ferrparajsa
Pa pike pezmi vdes qysh neser po fundja fatit pse t'ia prish Pushtoma shpirtin, vere e vjeter, me lidh me pranga perendish.
Shkelqen parajsa permatane, s'ka ferr e terr e tmerr pa fre, se nga te gjithe qe shkuan e vane asnje s'u kthye prape mbi dhe
Por cfare merzie e perzishme rrafshire e botes n'ameshim! Pa pabesi te befasishme, pa nje perplasje, nje tundim
M'u ndiz ne deje zjarr i pare, me prush e afsh me perkedhel. Nje mije demone ta heqin zvarre, i zmbraps ky dufi yt rrebel!
Me yjet flet kur pret vetem ne ferrparajsa gjithesish. Plugoma shpirtin, vere e vjeter, te thyej pranga perendish. | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Aug 16, 2008 4:26 pm | |
| APOTEZA GRI
Qielli eshte gri Toka eshte gri Gri dhe puthja
Buka s’ka ere Era s’ka ere S’ka ere lulja
Endrra eshte gri Gjaku eshte gri Gri dhe zjarri
Molla s’ka ere Uji s’ka ere S’ka ere bari
Moti eshte gri Shpirti eshte gri Gri dhe kenga
Era pa ere Buka pa buke Pa zemer zemra
| |
|
| |
rrebelja V.I.P
Numri i postimeve : 2960 Registration date : 06/10/2007
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Aug 17, 2008 3:33 pm | |
| Poeti i kam lexuar me shum se dy her poezit e tua edhe me te vertet gjdo fjal do te ishte e tepert per te then se sa te bukura jan ,suksese edhe te lutem na sill edhe poezi te tjera sepse ja vlen te lexohen Rrespekt Rrebelja!! | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Mon Aug 18, 2008 12:19 pm | |
| rebelja, te falemnderit shume per vleresimin dhe respektin qe i ben punes sime. Ja ne shenje kompensimi nje poezi nga te vjetrat (ta quaj ashtu):
ËNDRRA E VËRTETË
1.
Të gjeta të fshehur nën hijen e blirit
Kur nga sytë e tu drita buronte,
Dhe aromë e luleve të mbështillte trupin
Kurse dashuria sikur rrezja ndriqonte!
2.
Pastaj të kërkova nën ujëvarat e rralla
Atëherë kur drita iku nga qielli,
Ti kishe ikur në botën me ëndrra
Kurse unë kujtoja se është zënë dielli!
3.
Tani shpesh shkoj tek hija e blirit
I mbyll sytë dhe në ëndërr t'kërkoj,
Por ti s'je askund, dhe me ty as dielli
Ëndrrën e vërtetë tani ëndërroj! | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Wed Aug 20, 2008 2:10 pm | |
| MESNATA PA TY
Ulur ne karrige pres mesnatën pa ty Përpëlitëm dhe shohë ëndrra zgjuar pa ty prapë jam Pres që të gjejë ty, prapë rri ,rri, rri…
Përpëlitëm, djajtë e mesnatës më pyesin se çka dua Rri ulur dhe nuk u përgjigjem Kokën ulur ëndërroj lulet e tua ato nuk me flasin Nuk kërkojnë tu përgjigjem prapë unë rri …
Ç’dëshiron që të them vallë a do t’më pyesësh unë nuk jam ne gjendje që të pyes sepse jemi të ndarë kjo ndarja jonë është sepse ti je larg meje Kurse un jam këtu ne mesnatë shoh’ ëndrra zgjuar e rri.. . | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Wed Aug 20, 2008 4:52 pm | |
| KUR MË NUK KE BUZËQESHJE
Kur trishtimi të reflekton në sy Ngase diellin e kanë mbuluar retë, Kur mendon se bota është me Ty Por rrugën e jetës e kalon fill vetë!
Kur nuk merr frymë dot Por erërat të thajnë, Kur këmbët të këputen Dhe më nuk të mbajnë!
Kur nga dhembja që ndjen Më dot nuk buzëqesh, Kur ti vishesh E bota të çvesh!
Kur ti dashuron, Por lot ke në sy Kur ti i ofron të gjitha Dhe gjen veç trathëti!
Mbështet kokën tek unë Dhe lotët zbrazi mbi mua, Edhe nëse të urren tërë bota Mos harro: Unë TË DUA! | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Wed Aug 27, 2008 11:59 am | |
| Kete poezi ia kam kushtuar nje mikeshes sime e cila e ka humbur vajzen e saj te vogel para disa vitesh:
ASKUND NUK JE TI!
Të mbajta në duar sikur një kristal Të rrita me shumë dashuri, Tani kur më duhesh së tepërmi Askund nuk je ti!
Të mbajta në prehër, të putha në ballë Net të tëra kalova pa gjumë në sy, Sot sytë nuk mund ti mbyllë nga dhembja Askund nuk je ti!
Zgjohem në mëngjes me sy plot lot Të kërkoj gjithkah nëpër shtëpi, Vetëm zërin tënd të tretur e dëgjoj Askund nuk je ti!
Me dhembjen në zemër dal nga shtëpia Drejt varrezave nisem me shpejtësi, Gjithkah të kërkova dhe nuk të gjeta dot Aty po pushoje ti!
Një ditë dhe unë zemër do të vij tek ti Të ta dhurojë këtë dashuri, Dhe së bashku përgjithmonë Aty do të pushojmë unë dhe ti!
25.08.2008 / 9:55 | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
Numri i postimeve : 146 Registration date : 03/09/2007
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Wed Aug 27, 2008 12:25 pm | |
| Sofra, poeti, biligoa, martina, parapsikologu, po përse këtu nuk është edhe rrebelja me poezitë e saja, ju përshëndes dhe ju përgëzoj për poezitë tuaja shumë të bukura. Ju uroj suksese dhe uroj që gjithëmonë të jeni të motivuar nga gëzimet e të ariturat për të iu kushtuar aftësistë e juaja krijuese e artistike. | |
|
| |
Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Thu Aug 28, 2008 11:57 pm | |
| MË PYESIN
Më pyesin gjithnjë Pse lot derdhë e s’ndalem kurrë? Them: Ngase në ne fshihet një fomi Edhe kur në moshë themi: U bëra burrë!
Më pyesin po ashtu Pse vuaj e s’ndalem dot? Them: Sepse kjo botë Është e mbushur me lot!
Më pyesin Ç’shtë dashuria? Them: Mos më pyetni mua Por vuajtjet e mia!? | |
|
| |
Argent Anëtar
Numri i postimeve : 244 Age : 48 Vendi : Ilirida Registration date : 12/08/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Wed Sep 03, 2008 1:22 am | |
| Nje dite
Nje dite kurr te zgjohesh, mos i laje syte me lote si te tregon dikush qe sjam ne ket bote. Mose pyete se si vdiqa por pyet si jetova si me kaluane ditet e fundit qe pa ty i kalova.. | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Oct 18, 2008 9:44 am | |
| SI NJË ËNDËRR
1. Nëpër valët e jetës sikur varkë letre Lundroj dhe stuhitë më rrahin me fuqi, Valët e tërbuara më kërcnojnë Sikur më vështirsojnë rrugën gjer tek Ti!
2. Malet e larta më bëhen pengesë Dhe si për inat rrugën m'vështirësojnë, Një botë e tërë është ngritur në këmbë Të të dua Ty provojnë t’ma ndalojnë!
3. E hap gjoksin tim përpara pengesave Që kjo botë e marrë i ven lumturisë, Me forcën e mendjes hap rrugën tek ti Dhe bie me ty n’shtratin e dashurisë! | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Oct 18, 2008 10:16 am | |
| [b] ARËSY PËR JETË
1. Sikur të të kisha pranë Në këtë botë të pa anë, Dashuri të bëja me ty Pastaj le të mbyllja këta sy!
2. Të vdesësh me puthjen në buzë Është kënaqësi dhe aspak mundim, Ngase të vdesësh i dashuruar Merr drejt parajsës udhëtim!
3. Bota e tillë është krijuar Rrotulluese sikur rulet, Ta sjell në prehër dashurinë Pastaj sërish të len vet!
4. Nëse jetën me kuptimi doni ta keni Dashurisë kurr nuk duhet larguar, Sepse po nuk patët dashuri në jetë S’keni arësye as për të jetuar! b] | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! | |
| |
|
| |
| Poezia qe don të thotë jetë! | |
|