| Poezia qe don të thotë jetë! | |
|
+12Eva0506 Argent Adem Berisha rrebelja Sofra Parapsikologu Orfe@ shaban cakolli Martina lilu Mysafir Poeti 16 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Poeti Anëtar i ri
Numri i postimeve : 172 Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Oct 18, 2008 10:18 am | |
| POEZI PËR NJË YLL BOTE
Kërkoja në qiell Me një vështrim kot, Kurse me mua ishte Një YLL që ka kjo botë!
Kërkoja nëpër tokë Thellë aty në brendi Të gjeja pasurinë e mëshehur E ti ishe me mua, ti që je flori!
Sa bëja gabime vallë nga hutimi Që hudhje vështrimin atje në largësi, Kur pranë meje kisha Një Yll të shtrenjtë flori! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Oct 18, 2008 10:40 am | |
| Poeti, ju falenderoj per kete thesar. Jam pa fjale, te mrekullueshme! | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Oct 18, 2008 11:04 am | |
| - Eva0506 shkruajti:
- Poeti, ju falenderoj per kete thesar. Jam pa fjale, te mrekullueshme!
Eva0506 - te falemnderit ty qe me lexon dhe e vlereson poezin time. | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Oct 18, 2008 5:34 pm | |
| NË RRUGË PA KTHIM
1. Po nisem në rrugë pa kthim Në rrugën ku ti nuk je, Atje ku rrezet e diellit Nuk do jenë me mua sepse ti si le!
2. Po nisem fillikat vetëm As hijen tënde me vehte se marr, Shpirti im po ikë në qiell Kujtimet për ty do ti mbyll në varr!
3. Po nisem dhe prapa po lë veç kujtimet Asgje nga kjo botë s’do të vij me mua, Bile as ajo fjalë e ëmbël që ta thoja TË DUA!
4. Do të ta lë kujtim që ta mbash në zemër Kur me lot si lum ti të qajsh për mua, Dhe të më sjellësh në mendje Sa herë dikujt tjetër i thua TË DUA!
18.10.2008 / 16:30 | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Oct 18, 2008 10:47 pm | |
| E bukur, koncize, e vertete, gjithe ndjenje, nje poezi qe mund te te ndryshoje diten. Faleminderit Poeti dhe suksese te metejshme e te pashterrura ju uroj. - Poeti shkruajti:
- NË RRUGË PA KTHIM
1. Po nisem në rrugë pa kthim Në rrugën ku ti nuk je, Atje ku rrezet e diellit Nuk do jenë me mua sepse ti si le!
2. Po nisem fillikat vetëm As hijen tënde me vehte se marr, Shpirti im po ikë në qiell Kujtimet për ty do ti mbyll në varr!
3. Po nisem dhe prapa po lë veç kujtimet Asgje nga kjo botë s’do të vij me mua, Bile as ajo fjalë e ëmbël që ta thoja TË DUA!
4. Do të ta lë kujtim që ta mbash në zemër Kur me lot si lum ti të qajsh për mua, Dhe të më sjellësh në mendje Sa herë dikujt tjetër i thua TË DUA!
18.10.2008 / 16:30 | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Oct 19, 2008 4:11 pm | |
| - Eva0506 shkruajti:
- E bukur, koncize, e vertete, gjithe ndjenje, nje poezi qe mund te te ndryshoje diten. Faleminderit Poeti dhe suksese te metejshme e te pashterrura ju uroj.
Eva0506, ke respekt te vecante nga ana ime. Poezia ime eshte pasyre e jetes sime, nuk ka zbukurime, nuk ka melmesa, eshte e ndertuar duke shkelur neper jeten time. | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Fri Nov 07, 2008 10:53 am | |
| Nje poezi imja e para dy diteve:
FLOKËT E TUA
1. Flokët e tua më sillen në kokë Më mahnisin me bukuri, Buzët e tua të kuqe flakë Oh sa madhështi!
2. Do të doja ti ledhatoj Lehtas si të jenë mëndafsh, Aroma e tyre e veçantë Më mbush me afsh!
3. Dhe ti sillesh si një princesh Që princin e saj e pret me e pa, Dhe në përqafimin e tij Me gëzim me ra!
4. Kurse unë si i mjerë do mbetem Duke ruajtur kujtimet për ty, Dhe në zemrën time të vetmuar Ta ruaj këtë dashuri! | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Nov 15, 2008 5:16 pm | |
| RREZARTA
Rreze te arta leshoje Bije sa ishe ne kete bote Dhe sot shpirti yt rrezaton E ne zhgrehemi ne lot!
Krenohemi qe te kishim Gezimi yne i shtepise, Dhe qajme pa pushim Qe ike jeten ende pa e nis!
Sot te kujtojme te gjithe Me buzeqeshjen qe t'rrezonte ne fytyre, Shikojme gjithkah perreth nesh Nuk gjejme femije me te mire!
Por jo nuk do te qajme me Nuk duam shpirtin te ta rendojme, Edhepse me dhembje te madhe ne zemer Do te vazhdojme te jetojme!
Dhe ngushllim do t'gjejme ne kujtimet Qe ti na le trashegim, Rrezarte bije e embela bije Shpirti te paste gjete shpetim!
Dhe atje lart ne parajse Ku vetem engjujt bejne jete, Do te vijme dhe ne nje dite Pergjithmone me ty per t'mbete! | |
|
| |
elisa Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2298 Registration date : 10/07/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Nov 15, 2008 8:09 pm | |
| Poezit e tua jon shume te bukura , respekt nga une . | |
|
| |
eri M Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 737 Registration date : 02/04/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sat Nov 15, 2008 8:46 pm | |
| - elisa shkruajti:
- Poezit e tua jon shume te bukura , respekt nga une .
elisa e kishe fjalen se jane te nje niveli artistik apo i shikove per nga hijeshia! | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Nov 16, 2008 2:06 pm | |
| - eri M shkruajti:
- elisa shkruajti:
- Poezit e tua jon shume te bukura , respekt nga une .
elisa e kishe fjalen se jane te nje niveli artistik apo i shikove per nga hijeshia! Ja elisa dhe eri M, qe te vendosni se a kane poezit e mia bukuri apo vlere, asnjeren apo te dya para jush po e sjell poezine qe e shkruajta para 5 minutash: IKE, U LARGOVE
Ike duke lënë thellë në mua Palgën e rëndë dhe shumë lot, Ike dhe kokën prapa se ktheve Si t’kisha qenë më i keqi në botë!
Ike dhe më për mua s’mendove Vallë aq leht u fshika dashuria? Ike dhe as lamtumirë s’më the Nuk të shqetësuan vuajtjet e mia!
Ike dhe vetëm për vehten mendove Qastet e lumtura shpejt i harrove, Vallë dashurinë që unë ta dhurova Pse nuk e pranove!?
Dikur në kokën time bëje be Asnjë minutë pa mua se kalove, E tash sikur asgje nuk ndodhi në mes nesh Ike, u largove!
16.11.2008 / 12:03 | |
|
| |
elisa Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2298 Registration date : 10/07/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Nov 16, 2008 2:12 pm | |
| Poet faleminderit shume per keto poezi te bukura qe sjelle ne forum , e kom then edhe prap do ta them jon shume te bukura edhe jan te nivelit artistik . Respekt nga une | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Nov 16, 2008 2:20 pm | |
| Te falemnderit ty elisa qe me lexon dhe me vlereson sepse poeti vertete nxjerre vetvehten ne shesh, por e ben per te tjeret dhe jo per vehten e tij! | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Nov 23, 2008 12:37 am | |
| NJEREZIT NDOSHTA TAKOHEN
Njerezit ndoshta takohen nje dite Kur dhembje me te mos kete ne bote Njerezit jane te tille, shpresojne Edhe kur shpresa mund te jete e kote!! | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Nov 23, 2008 4:41 am | |
| Vegimi i një nate vjeshte | Gëzim MEKULI
Vegimi i një nate vjeshte
Në një natë pa hënë, pa yje, Një pragdimri në veri, S'po më zbriste gjumi syve Dhe s'më flihej kurrsesi.
Mendja sillej e përsillej Në shkretina prej vetmie. Terri mbas dritares fshihej, I pabesë, pa dritë, pa hije.
Teksa prisja të më vinte Or'e gjumit të shpresuar, Mjedis dhomës pashë një dritë, Ish' e ngrohtë, ish' e praruar.
E mbuloi të gjithë hap'sirën Krejt në shndritje me vizllim .Askund s'mbeti vend i errët Shkoi terri në mërgim.
Kaq e bukur ajo dritë - Rezendritur s'kish të dytë, Unë i shtangur mbeta ngrirë E s'mund t'i besoja sytë:
Isha zgjuar? Shihja ëndërr? Vërtetë ishte a delir? Atë çast një zë i ëmbël Pëshpëriti: Pse s'fle, bir?
Shihe natën – ësht' e errët. Shihe orën – u bë von'. Nesër vjen një ditë tjetër, Një përballje e re të fton.
Unë e di çfarë është dhimbja Dhe largesa dhe vetmia, Por mëngjesit, kur zbardh dita, Pret kujdesjet si fëmia.
Ndaj përmbi dhimbje të shpirtit, Mbi vetminë që vret në zemër, Mos ul krye, lart të ngrihesh, Mposhti e mos lyp rrugë tjetër!
Çfarëdo që të ndodhë në jetë, Këto fjalë mos harro kurrë: Si çdo nënë e vërtetë - Linda djalë por rrita burrë! ...
Kaq tha dhe shkoi sikur erdhi Ajo dritë – m'e mirë në botë. Mbas dritares ndriti dielli. Në veri bënte më ngrohtë.
(Kushtuar nënës sime, Shkurte Mekuli, e cila iku ngakjo botë, në 2002, si pasojë e luftës në Kosovë)
|
| |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Nov 23, 2008 2:05 pm | |
| [color=Red] [u]VETËM LULET
1. Lumi e ndaloi rrjedhën e vet Zogjët e pushuan këndimin në gemb, Era më nuk dëshëron të fryej Zemra ime më nuk dhemb!
2. As vetëtimë, as bumbullimë Lart nga qielli më nuk vie, As dhe druri i lartë në male Nga druvari për tokë nuk bie!
3. Vetëm lulet nëpër luadhe Valles ia marrin me gëzim, Edhe puhi e lehtë e verës Më flladitë shpirtin tim!
4. Nga qielli si rreze drite Që shëndritë me shumë fuqi, Ti më hyre në zemrën time Jetës m’i dhe bukuri![color] | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Nov 23, 2008 2:07 pm | |
| [color:f847=Red ] BUZËT E TUA
1. Sa e ëmbël është buzëqeshja Kur shkëlqen në buzët e tua, Ah! Do të doja ti shijoja Edhe e fundit nëse është për mua!
2. Do të doja që të shkrihem Duke të puthur pandërpre, Ah! Përse nuk të takova Që atë ditë që unë kam le!
3. Dhe tani unë kur i shoh Si trëndafilat plotë bukuri, Ah! Dhe jetën do ta jipja Vetëm të jem bashk me ty!
4. Nuk kam forcë as dëshirë Edhe zemra se pranon, Ah! Tani ke tjetrin pranë Dhe e lumtur ti jeton?! | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Nov 23, 2008 2:08 pm | |
| VESËS
Ajo që bënte dritë në qiell Dhe jetës i jipte bukuri, Nuk mund te isha kurrë unë Ajo rreze ishe TI. Fjalët tua, puthja jote Dashuria gjer n'amshim, Më bëjnë pa pra të të ndjej Të mbështetur në prehrin tim. Dhe si lulet ngjyra-ngjyra Në mëngjeset plotë me vesë, Që i presin rrezet e diellit Me aq mallë edhe unë të presë! | |
|
| |
Blerti_Gashi Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 593 Age : 36 Vendi : Në Troje të Enver HOXHES !! Registration date : 20/10/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Sun Nov 23, 2008 2:12 pm | |
| Sofra, Poeti, ju pergezoj per keto poezi te bukura qe sjelleni ne forum, jeni te mrekullueshem, suksese te metutjeshme. | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Tue Jul 21, 2009 2:13 pm | |
| PO VDIÇA
Po vdiça sot unë Të lutem mos qaj Jeta ime edhe ashtu Ishte lot dhe vaj
Po vdica unë një ditë Të lutem varrin ma vizito Dhe mendo se edhe në atë botë Jam ai që të do!
Po mbeta në jetë Dije nuk jetoj unë Pa dashurinë tende Jeta s'më hyn në punë! | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Tue Jul 21, 2009 2:15 pm | |
| PO DESHE TË DIJSH
Po deshe të dijsh se si ndjehem unë Shiko drejt qiellit në largësi Aty ku është burimi i lotëve Jam unë që po qaj për Ty!
Po deshe ta ndjesh dhembjen që kam në zemër Eja më vizito aty ku bie shi Jam unë duke qajtur për dashurinë e tretur Aty ku unë vajtoj për Ty! | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Tue Jul 21, 2009 2:16 pm | |
| ZEMRA E LËNDUAR Zemra më dhemb oh sa shumë Kur je këtu, por i vetëm jam unë Zemra si kurrë më parë më qan Kur nuk je me mua, por të kam pranë! Zemra po më pëlcet copë-copë Pse të shkretën po e hudh për tokë? Pse zemrën time kështu po e shkel Pranverën për mua pse se len të qel?? | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Tue Jul 21, 2009 2:17 pm | |
| DHEMBJA NUK KA FUND
Dhembja nuk ka fund Është shumë vështirë RREZARTA e ëmbël Kujtim shumë i dlirë!
Eh do kalojnë vitet Një ditë te ti do të jemi Asgjë nga kjo botë N'varr s'do të kemi
Veç kujtimeve të ëmbla Që do i lejmë kujtim Dhe dashurinë që marrim Atje në amshim.... | |
|
| |
Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Thu Oct 29, 2009 11:10 pm | |
| MË VJEN NË ËNDËRR 1. Ik në gjumin e natës, me mendjen tek ti Një dritë e fortë në zemër më godet, Ngadal thellësit e mia të errëta të vuajtjes Me dritën e dashurisë provon ti vret!
2. Hyn në kokën time ngadal si puhi Pastaj si vullkani merr hov dhe forcë, Më përshkon trupin, mendjen dhe kokën Nën lëkur më hyn dhe më then çdo koskë!
3. Hap sytë me trishtim errësirën vështroj Sikur mbrenda vehtes time kam bërë fole, Errësirë nga mbrenda, errësirë nga jasht Ëndrra më bartë hapsirës si pelën pa fre!
4. Pse kështu më mundon, çdo ditë dhe çdo natë Ëndrrat e mia kështu pse m’i vret? Pse më vjen çdo natë vetëm në ëndërr Dhe asnjëherë nuk më erdhe në jetë! | |
|
| |
Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! Mon Nov 30, 2009 12:54 pm | |
| DHEMBJA
Heshtje, asgjë nuk pipëtin Por këtë heshtje Vetëm i dashuruari e ndin!
Heshtje, asgjë nuk bëzan Por këtë heshtje Dashuria në zemër e mban!
Heshtje, asgjë nuk ndëgjohet Kujdes se dashuria me dhembjen Takohet! | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezia qe don të thotë jetë! | |
| |
|
| |
| Poezia qe don të thotë jetë! | |
|