|
| Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? | |
|
+120...... rrimtaf agim__barja haxhiu Delia xhiti Labinot Drenica arberia xhema Ramizi Driniiiii socratus detektivi an-di tonche laloni klodian Dritoni PeriiKeputur Muja e Halili Hamitmatjani tornado Tigrina ngadhenjimi Liisi dezertori egzona- Eva0506 L1ndush3 kercova feratkoca mentori Veneta Kushtrimi86 el43 Fjona katunariplak Luki katunari nikchee che Parapsikologu buqe Pirro i Epirit zeriatdheut stabili Ademi85 Kasper prishtinalia uk Ago Muji njomeza Ibrahim Rugova Martina istogalia njonidrenica Çlirimi anila Ali Baba Tepelena Arizona morena lilu elisa murturi beri voglushja idol rolling besim78 echo Mergimtari Driola luan mreti eri M meti1986 MUHAMETII fi2a1 rroni Urata agim barja nardlushnja loredana Lanetja fati Guximi interesant Mysafir nadi tom sojer Xili feneri Lavdi Orfe@ drit98 xhavo_ shkodrani_1 Ballistet Ani ai xhevdeti dibran schumi NetSerseri shaban cakolli meli genta BUKUROSHI shpendi azzurra E_Bukura perparimi Riki30 Beton Leka i Madh kingXa Sy kaltri Sofra petritkola Kosovarja silvi Anna 124 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Fri Sep 26, 2008 9:45 am | |
| Te them te verteten ne nuk kemi ndonje person te denje per tu cmuar per aftesite e tija politike. Ndoshta pak edhe do te mund ta vecoja: PANDELI MAJKO | |
| | | petritkola Hero anëtar
Numri i postimeve : 3261 Vendi : Shqiperi Profesioni/Hobi : Mbushes Topi Registration date : 01/09/2007
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Fri Sep 26, 2008 2:31 pm | |
| Parapsikologu,
Ju lutem shikoni kete video... Eshte Pandali Majko me gojen e tij. http://video.filestube.com/video,adc26bca30ccff8403e9.html | |
| | | stabili Anëtar
Numri i postimeve : 459 Age : 66 Vendi : Kosove Registration date : 10/05/2008
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Fri Sep 26, 2008 3:10 pm | |
| | |
| | | stabili Anëtar
Numri i postimeve : 459 Age : 66 Vendi : Kosove Registration date : 10/05/2008
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Fri Sep 26, 2008 3:12 pm | |
| Dikush orientohet majtas,dikush djathtas e dikush ska fare orientim ! | |
Numri i postimeve : 3261 Vendi : Shqiperi Profesioni/Hobi : Mbushes Topi Registration date : 01/09/2007
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Sat Sep 27, 2008 3:03 am | |
| ... dikush ka orinetim Kombetar... | |
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Sat Sep 27, 2008 5:52 am | |
| Arsyet amerikane dhe shqiptare për ftesën në NATO
Nga Mero Baze
Senati amerikan votoi miratimin për Protokollet e Hyrjes në NATO të Shqipërisë dhe Kroacisë, duke demonstruar një pozicionim të qartë të politikës amerikane për rajonin dhe veçanërisht për Shqipërinë. Zhvillimet politike në Shqipëri, pas marrjes së ftesës për në NATO, kishin krijuar pikëpyetje që mbeten ende të hapura në Uashington dhe tejkalimi i këtij ngërçi me votimin nga Senati është një fitore domethënëse për Shqipërinë. Tashmë, Shqipëria shmangu ndëshkimin që mund të merrte si komb, për shkak të defekteve të demokracisë dhe hapave shqetësuese mbrapa që po bënte në disa aspekte. Pas një paralajmërimi të ashpër të diplomacisë amerikane në fund të muajit korrik, dhe mesazheve të qarta të ardhura nga Uashingtoni që konfirmuan qëndrimet e diplomatëve amerikanë në Tiranë, Tirana zyrtare duhet të bëjë tashmë kujdes në përdorimin pozitiv të kësaj arritjeje historike për Shqipërinë. Të gjitha pikëpyetjet e ngritura pas muajit prill 2008 rreth zhvillimeve në Shqipëri janë të hapura, dhe qëndrimet e reja të Uashingtonit, të shprehura sidomos në fjalën e zotit Fried në Komisionin e Jashtëm, do të jenë një test i fortë për të mbajtur nën kontroll çdo përpjekje për cenim të standardeve demokratike në vend. Uashingtoni mbetet realisht i shqetësuar mbi të gjitha për faktin se shumica në pushtet shfrytëzon çdo rast për të sulmuar Prokuroren e Përgjithshme, Ina Rama. Debati më i fundit i tyre rreth vdekjes së qytetarit Kosta Trebicka dëshmonte qartë një tendencë për të pasur target sulmi Prokurorinë e Përgjithshme, për t`i dalë përpara në mënyrë paragjykuese çdo rezultati hetimi. Ky sulm ka pasur sulme të tjera ndaj saj, që prej kohës kur kryeparlamentarja Topalli i sugjeroi prokurorisë pistat e hetimit për Gërdecin dhe zboi nga Kuvendi diplomatët perëndimorë që kishin ardhur të dëgjonin raportin vjetor të zonjës Rama. Kjo klimë mbytëse ndaj saj ka rritur vëmendjen e qeverisë amerikane ndaj hetimeve të Gërdecit, të cilat, siç tha zoti Fried, mund të kenë përfundime shqetësuese për qeverinë. Nga ana tjetër, shqetësimi i diplomacisë amerikane për hapat mbrapa në Shqipëri mbetet konstant dhe është bërë kujdes t’u përcillet dhe përfaqësueseve të opozitës që kanë vizituar Uashingtonin, si dhe vetë qeverisë, në takimet zyrtare me të. Përpjekjet e qeverisë për të personalizuar qëndrimet e ambasadorit Withers po ashtu kanë qenë të dështuara, pasi Uashingtoni ka konfirmuar qëndrimet e tij zyrtare duke e vënë shpesh qeverinë dhe njerëzit rrotull kryeministrit në pozitë të vështirë. Ratifikimi prej Senatit për Protokollet e Hyrjes në NATO të Shqipërisë dhe Kroacisë ka rritur po ashtu kujdesin në Uashington që kjo të mos përdoret për eufori që të mbulojë hapat regresivë. Ajo që ndodhi me ftesën për në NATO, është një mësim i madh për ta. Fill pas marrjes së ftesës për në NATO, qeveria e Tiranës nisi sulmet ndaj Prokurores së Përgjithshme, futi në krizë marrëdhëniet me presidentin, për shkak të tendencës për të kontrolluar përbërjen e Gjykatës së Lartë, nisi përpjekjet për të ndryshuar ligjin për shërbimet sekrete, sipas modelit “emergjent” të Tom Ridge pas 11 shtatorit 2001, i dha sinjale të qarta largimit të misionit të OSBE nga Tirana, si dhe demonstroi arrogancë në mbrojtje të ministrit Mediu, i akuzuar si përgjegjësi kryesor për tragjedinë e Gërdecit. Zhvillimet e brendshme politike në SHBA rrezikonin që Shqipërisë t’i shtyhej ky miratim në vitin që vinte. Demokratët që besojnë se do të fitojnë pushtetin, kishin një plan të qartë për të përdorur problemet e ndodhura në Tiranë si një arsyetim për të pritur zgjedhjet parlamentare të Shqipërisë dhe miratimi të bëhej pas saj. Por ngjarjet e Gjeorgjisë dhe arroganca ruse ndaj Perëndimit krijuan një situatë të re gjeopolitike dhe demokratët në SHBA, ende në opozitë, dhanë konsensusin e plotë për zgjerimin e menjëhershëm të NATO-s, duke i bërë kështu një nder historik kombit shqiptar. Kandidati për zëvendëspresident, Joseph Biden, një mik i madh i Shqipërisë, ka dhënë në këtë mes një ndihmesë historike. Por kjo, siç theksoi dje ambasada amerikane në njoftimin e saj, e obligon Shqipërinë të ndërmarrë një sërë reformash të reja dhe të vazhdojë ato që ka nisur. Kjo do të thotë se qeveria e Tiranës duhet të bëjë kujdes të mos keqpërdorë arsyet amerikane të marrjes së ftesës për NATO dhe po ashtu të gjejë shumë arsye shqiptare, me qëllim që t’i bindë të gjithë, se e ka merituar këtë ftesë si komb. | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Sat Sep 27, 2008 12:24 pm | |
| [quote="petritkola"]Parapsikologu,
Ju lutem shikoni kete video... Eshte Pandali Majko me gojen e tij. http://video.filestube.com/video,adc26bca30ccff8403e9.html[/quote]
Pandeli Majko keni nje logjike ne koke me te vogel se pula .
Sa pa kuptim kjo logjike pule kurre mbroni Carr Lazari -në Carre Lazari me ushtri te tij bejke plane te futet permes Maqedonis ne Kosove ishin ata djelmosha me these qe ju kunderpergjigjen o logjika e kokes se pules . Ata me these po ti i nderuar mos doje me cokollata me i prit ushtirn e Car Lazarit ne Maqedoni te futen permes maqedonis ne Kosove ??? si thua ??? | |
| | | Xili Hero anëtar
Numri i postimeve : 4309 Registration date : 06/04/2008
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Sat Sep 27, 2008 7:10 pm | |
| Hashim Thaqi Lulzim Basha | |
| | | Musafir Vizitor
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Sat Sep 27, 2008 7:36 pm | |
| Bajram Rexhepi
Nexhat Daci. |
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Sun Sep 28, 2008 4:18 am | |
| - Xili shkruajti:
- Hashim Thaqi
Lulzim Basha Tiranë- Gjysma serbe e familjes së kryeministrit ka ngritur krye duke vendosur në çdo rast kur Berisha ka marrë një vendim. Nuk bëhet fjalë thjesht për një shënim në certifikatën e trungut familjar të bashkëshortes së tij, ku lexohet "vendlindja: Beograd", por për një ndikim në vazhdimësi. Sidomos tek e bija që rezulton të ketë punuar gjatë me hartimin e dosjeve në favor të serbëve. Nuk ka asgjë të vërtetë në atë që pretendohet nga katërshja e zyrës, Argita dhe bashkëshorti dhe ministri Lulzim Basha dhe zëvendësministrja Edith Harxhi për mbledhjen nga ana e tyre e dosjes për Milloshevic që e çoi këtë në Gjykatën e Hagës për krime kundër njerëzimit. Në vend të kësaj, janë hartuar me dhjetëra dosje që akuzonin drejtues kosovarë për krime. | |
| | | istogalia Anëtar
Numri i postimeve : 298 Age : 41 Vendi : Istog,Kosova Profesioni/Hobi : futbollist Registration date : 31/08/2008
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Sun Sep 28, 2008 4:41 pm | |
| akdemik nexhat daci njeri me vlera te medha | |
| | | Xili Hero anëtar
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Sun Sep 28, 2008 4:42 pm | |
| | |
| | | njonidrenica Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 838 Registration date : 09/06/2008
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Sun Sep 28, 2008 4:43 pm | |
| | |
| | | Xili Hero anëtar
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Sun Sep 28, 2008 4:51 pm | |
| | |
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Tue Sep 30, 2008 1:11 am | |
| Nexhmije Hoxha: Saliu, nje komunist fanatik “Saliu ne shtepine tone eshte futur nga dera e pasme. Ai ishte nje komunist fanatik. Bente te pamunduren edhe atehere qe nepermjet zellit te tepruar te tentonte te vinte ne pushtet”. Keshtu eshte shprehur per kryeministrin Sali Berisha e veja e diktatorit Enver Hoxha, Nexhmije Hoxha, ne nje interviste ekskluzive ne emisionin “Shqip” ne Top Channel. “Kur Enveri vajti njehere ne klinike per te takuar nje shokun tone qe ishte semure, mjeket me thane se Saliu mbante doren larte dhe nuk ja jepte njeriut duke thene se kam takuar xhaxhin Enver”, ka rrefyer ajo. Duke folur me tej per kryeministrin, Hoxha deklaroi se kryeministri Berisha nuk ishte pranuar si doktor personal i Enverit se rezultonte se “e vjeherra e tij ishte agjente e UDB-se”. “Ai s’ka qene asnjehere doktori i Enver Hoxhes”, eshte shprehur ajo. Per hapjen e dosjeve te bashkepunetoreve te ish-sigurimit te shtetit, Hoxha ka deklaruar se eshte dakord me hapjen e tyre. Ajo eshte shprehur kunder vetem me personat qe kerkojne kete gje, duke deklaruar se “nuk jane ata qe kane vuajtur nga ai sistem qe e kerkojne”. “Ta kerkojne te perndjekurit kete do t’ju jepja te drejte, por e kerkojne persona te tjere. Nuk dua te permend Ismail Kadaren ketu…”, theksoi Hoxha. Ajo e konsideroi luften e klasave si nje fenomen qe ekziston edhe ne kohen e sotme dhe u shpreh kunder denimit te ketij fenomeni. “Lufta e klasave eshte nje fenomen qe ekziston sot dhe do te ekzistoje gjithmone. Dhe keshtu nuk ka se si te denohet kjo gje. Edhe sot po behet nje lufte klasash, por e eger… Sot nuk te vrasin, por te lene te vdesesh”, thekson Hoxha. Akuzat se Enver Hoxha ka pasur gisht ne vrasjen e shokeve te tij, Hoxha i hodhi poshte duke deklaruar se “shoket e tij e tradhetuan”. Ajo ka akuzuar se jane “fuqite e jashtme” qe kane punuar gjithmone kunder sistemit. “I thane edhe Mehemit… ‘u plake’ i thane, ‘vepro!’. Por ai u pergjigj se ‘s’kam se c’bej se ai eshte gjigandi i Shqiperise’”, tha Hoxha. Ajo deklaroi se vdekja e Mehmet Shehut e “dermoi fizikisht Enverin, sepse nuk e priste”. Hoxha ka hedhur poshte zerat se ka qene ajo qe ka drejtuar vendin pas vitit ’74, kur Enver Hoxha u semure. “Absurde. Ai ka drejtuar”, tha bashkeshortja e diktatorit. “Edhe kur ishte Enveri mire, nuk ishte vetem ai qe drejtonte, por ishte drejtim kolegjial. Por fjala e tij ishte ligj”, theksoi Hoxha. Ajo e ka konsideruar veten me fat qe ka qene bashkeshortja e Enver Hoxhes duke e quajtur ate si “bashkeshortin ideal”. “Edhe sot e konsideroj veten si gruaja me e lumtur qe kisha nje bashkeshort ideal. Ka qene shume e bukur”, eshte shprehur Hoxha. | |
| | | Xili Hero anëtar
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Tue Sep 30, 2008 3:34 pm | |
| | |
| | | Driola Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1062 Registration date : 25/06/2008
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Tue Sep 30, 2008 4:49 pm | |
| Krejt palidhje asnjerin se pelqej,kap njerin meshoj tjetrit,per politikant vendor e kam fjalen.E sa per te huaj e kisha vequ Bill Klinton. | |
| | | rroni Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1721 Registration date : 09/05/2008
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Tue Sep 30, 2008 10:46 pm | |
| E pelqej dhe kam deshir ta shof njeher ne krye te vendit Adem Demaqin. | |
| | | Mergimtari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 755 Age : 111 Vendi : Jashtë forumit Registration date : 31/05/2008
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Tue Sep 30, 2008 11:09 pm | |
| - rroni shkruajti:
- E pelqej dhe kam deshir ta shof njeher ne krye te vendit Adem Demaqin.
Në krye të cilit vend po mendon shoku rroni ? | |
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Wed Oct 01, 2008 2:10 am | |
| Kryeministri nuk i flet më shumicës
Nga Mero Baze
Kryeministri, Sali Berisha, po kultivon një mënyrë të re të komunikimit të tij me publikun, duke imponuar propagandë në vend të informacionit dhe duke shmangur gazetarët nga debati me të. Dalja e tij e fundit publike ishte një shembull për këtë metodë të re. Në vitin e parë dhe të dytë të tij si kryeministër, Sali Berisha ishte shumë i hapur. Konferencat e tij të shtypit ishin të mbushura me gazetarë të njohur dhe ai mund të debatonte me ta gjatë pyetje-përgjigjeve. Pak nga pak numri i gazetarëve u reduktua dhe numri i zyrtarëve u shtua. Tashmë, konferencat e tij të shtypit janë si mbledhje qeverie, ku mund të dëgjosh, por s’mund të pyesësh për t’u sqaruar. Po përse ndodh kjo? Shkaku i parë i besueshëm është mungesa e përgjigjeve. Le ta ilustrojmë me konferencën e tij të fundit. Ai foli rreth 15 minuta për raportin e “Transparency International”, duke keqpërdorur raportin dhe duke anashkaluar thelbin e tij. Ai foli për 224 zyrtarë të penalizuar, një shifër e gënjeshtërt, që ka parasysh shkarkime nga puna për qëllime shpesh shumë larg korrupsionit dhe për 53 zyrtarë të arrestuar, të cilët tashmë që flasim janë të gjithë të lirë. Propagandë e qartë ishte dhe bilanci i reformave antikorrupsion. Ai tha se ka bërë tri reforma: ka ngritur Task Forcën Antikorrupsion, ka reformuar ekipin Antikorrupsion pranë kryeministrit dhe ka rritur shpejtësinë e përgjigjeve ndaj medias dhe qytetarëve. Siç dihet, Task Forca Antikorrupsion ka ekzistuar në të gjitha qeveritë dhe ka qenë kot, ekipi i reformuar Antikorrupsion pranë qeverisë deri më sot nuk ka asnjë impakt publik, kurse përgjigjet ndaj medias dhe qytetarëve janë shumë të verifikueshme që janë propagandë. Shtypi ka një muaj që kërkon thjesht dy përgjigje, kush e ka vjedhur spotin antikorrupsion dhe si është prokuruar, dhe kryeministri nuk jep ende përgjigje, por fyen këdo që pyet për këtë gjë. Gërdeci ishte po ashtu një përpjekje e qartë për të devijuar pyetjet. Në këtë emision ne kemi dëshmuar bashkimin e dy historive, të trafikut të armëve në Rinas me demontimin në Gërdec. Historitë i bashkon Mihal Delijorgji dhe njerëzit e afërt të kryeministrit që bashkëpunuan me të. Kryeministri si një avokat i papërmbajtur i fajtorëve të Gërdecit deklaroi se nuk ka asnjë provë zyrtare ta provojë këtë. Nxitimi për të marrë përsipër ndikimin në hetim kaq brutalisht nuk është transparencë, por implikim. Kryeministri ka pakësuar ndjeshëm fjalorin dhe për monopolet ekonomike. Tha se e kemi gjetur Shqipërinë nën kthetrat e Klanit të Zemunit dhe tani e kemi çliruar. Në fakt, një nga këshilltarët kryesorë të zotit Berisha, lobisti serbo-boshnjak Damir Fazlliç, i superpaguar prej tij, ka akuza të qarta që është pjesëtar i Klanit të Zemunit dhe që ka biznese shumë të dyshimta me rrethin më të afërt politik dhe familjar të kryeministrit. Ne mund t’ia faktojmë këtë. Kryeministri harroi të ripërmendë ata që ka akuzuar për trafikantë nafte dhe armësh para vitit 2005. Nuk i përmend dot, se tashmë i ka klientë të pushteti të tij. Asnjë proces nuk është iniciuar nga qeveria kundër atyre që ai quan klane kriminale në ekonomi, përveç arrestimit të disa kriminelëve ordinerë. Dhe së fundi ka një rritje të agresivitetit të tij ndaj gjithkujt që mendon se nuk e ka nën kontroll. Çdo media që nuk e quan të vetën, e fyen, çdo institucion që mendon se nuk e ka nën kontroll, e sulmon, çdo faktor politik që i prodhon opozitë, e denigron. Është një situatë tipike e njeriut që nuk lufton më për shumicën, por për një pakicë që e ndjek pas. Në koshiencën e vet duket se e ka humbur atë dhe lufton të bindë të vetët, të cilët dhe kështu të bindur ngjajnë.
Marrë nga “Faktor Plus” | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Wed Oct 01, 2008 2:12 am | |
| Petrit Kola me pelqen shume shume rrespekt i nderuar ! | |
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Wed Oct 01, 2008 2:33 am | |
| Berisha sulme ndaj prokurorisë që të mos i marrin të birin në pyetje
| [url=http://www.bashkimikombetar.com/javascript:void window.open('http://www.sot.com.al/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=79455', 'win2', 'status=no,toolbar=no,scrollbars=yes,titlebar=no,menubar=no,resizable=yes,width=640,height=480,directories=no,location=no');] [/url] | [url=http://www.bashkimikombetar.com/javascript:void window.open('http://www.sot.com.al/index2.php?option=com_content&task=view&id=79455&Itemid=1&pop=1&page=0', 'win2', 'status=no,toolbar=no,scrollbars=yes,titlebar=no,menubar=no,resizable=yes,width=640,height=480,directories=no,location=no');] [/url] | [url=http://www.bashkimikombetar.com/javascript:void window.open('http://www.sot.com.al/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=79455', 'win2', 'status=no,toolbar=no,scrollbars=yes,titlebar=no,menubar=no,resizable=yes,width=400,height=250,directories=no,location=no');] [/url] | Monday, 29 September 2008 | Paniku nga lajmi se prokuroria do të marrë në pyetje të birin, Shkëlzenin, po e detyron kryeministrin të bëjë sulme ndaj njerëzve akuzës për t’i trembur. Nga analiza e dy fjalimeve të gjata të mbajtura në datën 28 dhe 29 shtator 2008 nga kryeministri Berisha del se të sulmuarit kryesor janë, prokuroria, gjyqtarët dhe KLD, indirekt Presidenti si Kryetari Këshillit të Lartë të Drejtësisë. Sulmi ndaj prokurorisë nuk duket çudi, po të kemi parasysh se është nën hetim skandali i Gërdecit dhe jo më larg se dje, Gjykata e Lartë refuzoi të lironte dy nga të arrestuarit për shpërthimin tragjik. Por mënyra se si bëhet ky presion,duke u përsëritur në dy ditë rresht, në formë kërcënimi, tregon se kryeministri ka një problem të madh dhe kërkon të jap mesazhe imediate qoftë grupit të hetimit, kombëtar dhe ndërkombëtar, qoftë SHBA-ve të cilat janë të përfshira direkt në këtë çështje. Shkëlzeni dëshmitar Arsyet familjare, ndonjëherë janë më të rëndësishme se ato shtetërore, por në rastin e Berishës, ato mpleksen dhe nuk dallohet se ku fillon njëra dhe ku mbaron tjetra. Burime nga prokuroria, thonë për gazetën “Sot”, se pas pyetjes së rreth 200 dëshmitarëve, të të pandehurve dhe të ministrit Media që është pa imunitet, i ka ardhur radha djalit të kryeministrit të pyetet. Shkëlzen Berisha është i implikuar nga dëshmia e paraqitur në prokurori nga Kosta Trebicka dhe nga punëtorë të Fabrikës së Demontimit të municioneve në Gërdec Djali i kryeministrit Sali Berisha, Shkëlzeni, në një deklaratë publike ka dhënë sqarime lidhur me akuzat për përfshirjen e tij në trafik armësh. “Gjatë verës, një miku im më kërkoi të prisja në takim një person të quajtur Kosta Trebicka për një shqetësim të këtij të fundit. Në vijim, në prani të mikut tim, për herë të parë dhe të fundit kam takuar z.Trebicka. Duke m’u prezantuar, zoti Trebicka më sqaroi se ishte pronar i një kompanie shqiptare që pretendonte të nënkontraktohej nga një kompani amerikane, e cila kishte kontratë me ministrinë e Mbrojtjes. Zoti Trebicka ngriti pretendimin se përfaqësuesi i kompanisë amerikane i kishte thënë atij se unë i kisha kërkuar kompanisë amerikane që të mos zgjidhte për nënkontraktor zotin Trebicka, por një kompani tjetër. Në prani të personit që e shoqëronte i thashë z.Trebicka se një gjë e tillë ishte e pavërtetë; se unë kurrë nuk e kisha njohur shtetasin amerikan për të cilin bëhej fjalë dhe se kurrë nuk i kam sugjeruar atij ose ndonjë tjetri lidhjen ose jo të kontratave në një sferë të tillë aktiviteti” sqaron Shkëlzen Berisha në letrën e tij publike. Djali i kryeministrit thotë në letër se i ka kërkuar zotit Trebicka që të takohet në një ballafaqim me shtetasin amerikan të cilit i referohej. “Z.trebicka më tha se ishte i bindur që bëhej fjalë për një spekulim dhe u largua pa organizuar kurrë një ballafaqim të tillë. Kjo ishte hera e parë dhe e fundit që unë kam takuar zotin Trebicka. E gjithë kjo bisedë është bërë në prani të personit i cili më kishte kërkuar një takim me zotin Trebicka”- deklaroi Shkëlzen Berisha Ndërkaq kanë dalë fakte të tjera që tregojnë se Shkëlzeni di më shumë se kaq, madje është i implikuar në skandal. Vdekja misterioze e Trebickës, akoma e pasqaruar nga hetimi, e vë prokurorinë para detyrimit për ta pyetur Shkëlzenin. Ndërkaq, i biri i kryeministrit është shprehur se do të përgjigjet për ato që di, nëse prokuroria do ta kërkojë një gjë të tillë. Burime të rezervuara nga grupi i hetimit thonë se është krijuar edhe një rrethanë tjetër që nuk e lejon prokurorinë të tolerojë lënien mënjanë të Shkëlzenit. Dëshmitari Rrahaman Selmanllari, i implikuar në aferën e Gërdecit, i thirrur nga prokuroria, nuk gjendet në Shqipëri. Pra, i vetmi dëshmitar i rëndësishëm i papyetur për Gërdecin dhe trafikun e armëve, është djali i kryeministrit. Presioni i SHBA-ve për Gërdecin Ka disa zhvillime që tregojnë se kryeministri Berisha kërkon të japë mesazhe drejt SHBA-ve, për ta lehtësuar pozitën e tij të rënduar nga implikimi në skandalin e Gërdecit. Berisha për herë të parë ka pranuar se hetimi ka kaluar kufijtë e vendit dhe është bërë ndërkombëtar. Ai ka përmendur në fjalën e tij se “pret rezultatet e hetimit kombëtar dhe ndërkombëtar”, nënkupto dhe të SHBA-ve, sepse këto janë të përfshira direkt në investigimin Gërdecit, për shkak të lidhjes me Pentagonin dhe Afganistanin. Qëdrimi amerikan është ai shprehur në Komisionin e jashtëm të senatit, ku u diskutua edhe Gërdeci. SHBA është për hetimin deri në fund të çështjes me çdo çmim, edhe sikur përgjegjësia të prekë qeverinë. Ndërkaq, pas këtij mesazhi, ambasadori i SHBA-ve ka kundërshtuar ligjin për prokurorinë që po përgatit qeveria, duke u kërkuar opozitës dhe presidentit që të bllokojnë miratimin e tij. Pra, duke i hequr Berishës mundësinë e presionit mbi organin e akuzës, SHBA nuk ka bërë gjë tjetër veçse e ka nxjerrë zbuluar kryeministrin para grupit të hetimit. Meqenëse nga kjo ndërhyrje u vonua ligji për prokurorinë, kryeministrit nuk i mbeti gjë tjetër veçse t’i kërcënojë direkt prokurorët me burg. Për ta demonstruar këtë, dje ministri i drejtësisë denoncoi dy prokurorë të Shkodrës për shkelje të procedurës penale. Ndërkaq, duke i mëshuar në fjalimin e tij, çashtjes së reformave bipartizane, Berisha kërkon tu bëjë të ditur SHBA-ve, se nga ai varet stabiliteti politik i vendit. Nëse do të kërcënohet me hetime, ai do të destabilizojë politikisht vendin, pra do të ndalen reformat, aq të domosdoshme për integrimin euroatlantik. Pra dje kryeminstri ka luajtur të gjitha kartat që kishte në dorë, për të frenuar oreksin e hetuesve të Gërdecit në Shqipëri dhe në SHBA. |
| |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Wed Oct 01, 2008 2:45 am | |
| Kreu i Kuvendit të Kosovës, me foton e Enverit në shtëpi Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi mban ende në shtëpinë e tij, fotografinë e Enver Hoxhës, udhëheqësit 50 -vjeçar komunist të Shqipërisë.
Bashkim Shala Hene, 29 Shtator 2008 10:21:00
Një foto e madhe e diktatorit shqiptar, në bibliotekën e Jakup Krasniqit. Reagimi: S’kam pasur kohë për bibliotekën
PRISHTINË- Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi mban ende në shtëpinë e tij, fotografinë e Enver Hoxhës, udhëheqësit 50 -vjeçar komunist të Shqipërisë. Ky fakt është zbuluar nga kamera e RTK-së, gjatë emisionit të mëngjesit të ditës së dielë. RTK-ja ka filluar një emision “ Një kafe me politikanet e Kosovës”, emision i cili realizohet në shtëpinë e këtyre të fundit.
Pas Fatmir Sejdiut dhe Hajredin Kuqit, radha për të qenë personazh i këtij emisioni i ka ardhur kryeparlamentarit Jakup Krasniqi, njeherësh edhe sekretar i Përgjithshëm i PDK-së dhe ish- zëdhënes i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Panoramat me piktura dhe buste të Skënderbeut dhe Adem Jasharit që ishin të shumtë në numër, dominonin shtëpinë e madhe të kryeparlamentarit. Por në bibliotekën e Krasniqit, kamera e RTK-së ka fokusuar edhe një foto relativisht të madhe të Enver Hoxhës, e ngjitur me të ishte fotoja e Ismail Kadaresë dhe më pas vijonin disa gravura të tjera.
Pyetjes së gazetares Delfina Krasniqi, lidhur me foton e Enver Hoxhës në bibliotekën e tij, kryeparlamentari Krasniqi i është përgjigjur se “ishte një dhuratë”, por megjithatë ai ka vijuar rreth kësaj pyetjekur i ka deklaruar gazetares së RTK-së se: “nuk kishte pasur kohë për të sistemuar këtë pjesë të bibliotekës”. Ndërkohë që Kryetari i Parlamentit të Kosovës ka pohuar se ai është mjaft i lidhur me Shqipërinë dhe pushimet i kryen gjithmonë në Shqipëri dhe vetëm në qytetin e Durrësit. Jakup Krasniqi ka qenë i vetmi politikan që përfaqëson partitë e mëdha në Kosovë që është deklaruar për bashkim të Kosovës me Shqipërinë, por më pas ka ndërruar mendje.
Në një takim përkujtimortë zhvilluar në Kukës për nder të Tahir Sinanit nga Tropoja , ish- komandant i Zonës OperativetëPashtrikut, Jakup Krasniqi, që asokohe mbante vetëm postin e Sekretarit të Përgjithshëm të PDK-së, së bashku me deputetin e BDI-së në Maqedoni, Fazli Veliun janë deklaruar për bashkim të Kosovës me Shqipërinë." Gjatë gjithë historisë ne kemi pasur të drejtë, por kjo e drejtë nuk na mjaftoi që as të ishim bashkë, as të ishim të lirë.
Një pjesë të madhe të kësaj drejtësie e fituam me luftrat çlirimtareqë zhvilluam, porende nuk është realizuar ëndrra e komandantit legjendar Adem Jashari dhe edëshmorëve të tjerë që dhanë jetën për lirinë e Kosovës.Pengesat që po i vihen Kosovës për pavarësinë e saj thërrasin shqiptarët kudo që janë që të mendojnë për fatin e ardhshëm të shqiptarëve, për pozicionin e ri që duhet të kenë ato në histori. Zëri i atdheut thërret gjithë ata shqiptarë që merren me politikë dhe që kanë përgjegjësi politike që të mendojnë për të gjithë hapësirën kombëtare dhe jo vetëm për pjesë të veçanta të saj"-deklaroi një vit më parë Jakup Krasniqi.
Por më pas Krasniqi ka ndërruar mendje. Pyetjes së gazetarëve lidhur me pikëpamjet e tij për bashkim të Kosovës me Shqipërinë, Krasniqi i është përgjigjur:” edhe unë kam të drejtë të ndryshoj mendje”. Ndërkohë, në Kosovë vazhdon të nderohet ende figura e Enver Hoxhës.Vitin e kaluar ka qenë qyteti i Deçanit ai që ka nderuar ish-diktatorin komunist të Shqipërisë në 99 vjetorin e lindjes, kuoratorët që e kanë marrë fjalën para fansave të ekzaltuar të Enver Hoxhës e kanë cilësuar atë si “kapedanin më të madh të historisë shqiptare”.
Ndërkohë që qyteti i Ferizajve në Kosovë ka nderuar tre herë radhazi , ish -diktatorin komunist Enver Hoxha. Madje në 21 vjetorin e vdekjes së tij në prill të vitit 2006 , nostalgjikët e Enver Hoxhës në Ferizaj kanë vendosur një pllakatë në njërin nga sheshet e këtij qyteti, ndërkohë që autoritetet vendore të këtij qyteti e kanë cilësuar si të dhunshëm dhe antiligjor vendosjen e kësaj pllakate.Komiteti Organizator për vlerësimin e figurës së Enver Hoxhës i ngritur prej kohësh në qytetin e Ferizajt kishte ndërmarrë në vitin 2005 një nismë që një objekti,rruge apo sheshi në qytetin e Ferizajve t’i jepet emrii Enver Hoxhës ku ishin mbledhur rreth 500 firma nga qytetarët dhe i janë paraqitur Kuvendit Komunal për të vendosur, por kuvendi nuk e ka shqyrtuar këtë kërkesë.
Gazeta Shekulli | |
| | | nikchee Fillestar/e
Numri i postimeve : 16 Age : 34 Vendi : Shtime Registration date : 01/10/2008
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Wed Oct 01, 2008 3:05 am | |
| Pershendetje bashkeforumas sa i perket komentit te sy kaltrit jeten se kisha dhan per askend vetem per atdhe Politikani qe me pelqen eshte Fatmir Limaj lider i qedrueshem , i ka te gjitha tiparet e nje lideri . | |
| | | rroni Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1721 Registration date : 09/05/2008
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? Wed Oct 01, 2008 9:03 am | |
| rroni shkruajti:E pelqej dhe kam deshir ta shof njeher ne krye te vendit Adem Demaqin.
Në krye të cilit vend po mendon shoku rroni ? Mergimtari Po shoku Mergimtar e kisha fjalen kuptohet ne krye te Shqipris qe eshte e mundur ,po nese kjo nuk eshte e mundur ateher ne krye te vendit te Kosoves. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? | |
| |
| | | | Cili politikan ju pëlqen më shum dhe pse ?? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |