|
| Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? | |
|
+76haxhiu agim__barja arbeni24 Medalim Isa Uka Tatoo arberia eri Tr xhiti Ada_Kondi xhema socratus ramadan mekaniku an-di Lancelot detektivi sokrati Aktiv PeriiKeputur VINCA ngadhenjimi Hamitmatjani anila Kasper Blerti_Gashi Mirushe gjakushi Gjura Eva0506 ylari MUHAMETII paioni feneri MARY besim78 aurora jasini Parapsikologu istogalia Roza alban kita Loti Mergimtari Xili Eagle Eye Argent Euridika E_Bukura ariana18 stabili cuni Ali Baba Tepelena xhavo_ nardlushnja lilu tom sojer Jeetaa zeriatdheut rolling Mister murturi fina Orfe@ MARIA USHTARILIRIS Zogisti_Legalist Delia Leka i Madh Ago Muji Beton prizreni73 Riki30 Aquila ss1 Sofra Anna petritkola 80 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 3:23 pm | |
| - Ago Muji shkruajti:
- fortlumturia e tij u dergua nga greqia e jo nga zoti
Ago Muji Nuk me kujtohet cili film eshte qe thote! O,vella ne e kemi vdekjen nga Serbi e jo nga Zoti ,edhe fatlumtuaria e MARIA me kujtoi ate film (Drame),qe fatkeseishte nuk me kujtohet titulli i filmit . Sa me vjen keqe per disa qe nuk duan te pajtohen me realitetine . | |
| | | MARIA Anëtar i ri
Numri i postimeve : 117 Registration date : 10/07/2008
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 3:51 pm | |
| Githashtu sepse harova me lart zeri i atdhehut do doje.... do doje... do na beje ...do na beje do... do... do.. do.. do.. po ja qe s'do!Sepse nuk mundesh! Gjithsesi te keshilloj te vizitosh ne internet faqen e ''ujqerve gri''. Jane nacionaliste turq qe kundershtojne me mish , shpirt ,me akte terroriste dhe dhune, me vrasje te perkrahesve te flakte te Kishes Orthodhokse dhe kane te njejtat ide me ty. Atje mund te gjesh shoqeri te mire dhe mbase dhe ti mund te bashkohesh dhe te sakrifikosh jete njerzish nen hijen e Gjysmehenes.Sa per Enver Hoxhen No koment !Ska nevoje te analizoj Xhaxhin, ty te pelqeka.... pra nuk te pelqeka demokracia ja pra doli e verteta cte bejme xhaxhi nuk ngrihet dot!!Une nuk u obligova nga shteti i dashur Zeri i Atdhehut u obligova nga kisha me vulen e Mitropolise se Shenjte. Sa per ty beton nuk isha une ajo qe te provokova. Ti u mundove te behesh i forte, po te mundesh gjeme.Vrana une nuk i kam bere keq askujt qe ti beja atyre gjithsesi mbaj mend kur iken per per ekipin Grek te grave qe ishte derguar nga kisha Orthodhokse Greke qe gjendej ate kohe ne rethin e Korces kishin respekt te vecante, po te duash me beso.Po nje gje nuk mund ta mohoni qe jeni nacionaliste dhe kjo gje nuk ka dale kurre per mire!! Qe keshtu kujdes ose per te ndezur gjkrat
PER e bukura nuk kam cte te shkruaj per Camerine nuk di te flas per Camet dhe as dua te flas. Nuk me intereson!!!ME RASTIN E 10 VJETORIT TE SINODIT TE SHENJETE | |
| | | Mergimtari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 755 Age : 111 Vendi : Jashtë forumit Registration date : 31/05/2008
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 3:57 pm | |
| Sa i perket temes : Ne çdo cep te globit , por JO ne token Shqiptare . Shpresoj qe kjo gje te ndodh sa me shpejt qe te jete e mundur sepse pashe qe vitin qe vjen ai do te mbush 81 vjet. Ndersa kjo vlen per MARIA-n : Oj ti MARIA qe e quan veten "SHQIPTARE" nuk e di se ç'pjelle je apo me çfare lloj shoqerie je rritur , por ti dhe Janullatosi yt i shenjte nuk keni vend ne trojet Shqiptare . 1) Vete fakti qe ai ka ardhur nga Greqia eshte nje gje e keqe duke e marre parasysh qe Greket jane armiqte tane te perhershem dhe do te jete pergjithmone. 2) Duke e pa qarte se çfare po ben Vasil Bollano me enderrat e tija qe perkrahen nga Janullatosi , qeveria greke dhe qeveria Berisha . Nuk besoj qe ja vlen te shtoj me shume sepse koleget dhe shoket e mi te paskan shkruar mjafte ndersa ti filozofon gjera te parendesishme dhe ju ik pyetje qe ata t'i shtrojne per kete qelbesiren Janullatosin. Sa i perket atyre fotove qe ke sjellur , mendoj se disa prej tyre i perkasin kategoris tende dhe pjesa tjeter kategoris se njerezve te paditur dhe te keq arsimuar. Njerez qe nuk shohin me larg se sa hunda e tyre. Por per nje gje mundem me te siguru se ky popullaritet qe te ben krenare per te do t'i bie shume gjate viteve te ardhshme dhe ndoshta duke filluar nga viti qe vjen. Dhe do ta shohesh kete qelbesire me pak njerez ne ate shesh duke kremtuar pashket.
Por na trego pse ai , Vasil Bollano dhe shume bashkepuntore te tyre po tentojne te greqizojne Shqiperine ? | |
| | | Ago Muji Ushtarak
Numri i postimeve : 2974 Registration date : 07/03/2008
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 4:00 pm | |
| | |
| | | Ago Muji Ushtarak
Numri i postimeve : 2974 Registration date : 07/03/2008
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 4:04 pm | |
| At-Nikolla Marku: Janullatos, betohu para Zotit dhe përgjigju për 16 pyetjet e mia
At-Nikolla Marku, kreu i Kishës Orthodokse Autoqefale Kombëtare Shqiptare, “Shën-Maria”, me qendër në Elbasan, ka folur sërish për gazetën “SOT”, lidhur me problematikën dhe përpjekjet e tij qysh prej 13 vitesh, për të arritur shkëputjen dhe indipendencën e Kishës Orthodokse Shqiptare, nga ndikimi grek, i përfaqësuar nga Hirësia e tij Janullatosi. Z. At-Marku, prej vitesh njiheni si “luftëtari” i vetëm në përpjekjet për shkëputjen e ndikimit helen ndaj autonomisë së Kishës Autoqefale Shqiptare, cili është motivi ? A ka motiv më të bukur dhe më të besueshëm para besimtarëve dhe para Zotit, kur e di përse punon dhe lufton, për çështjen kombëtare, për interesat dhe virtytet shqipëtare, duke i çliruar ato nga rreziku i përhershëm grek. Por unë në vazhdim dua t’i kërkoj Janullatosit përgjigjet e 16 pyetjeve të cilave ai vetëm i shmanget. 1- Ç’na kujton viti 1908, kur në Boston Kisha greke refuzon të varrosë një djalë shqiptar 25 vjeç, a thua nuk ishte ky bir i Zotit, ky refuzim u bë sepse kishte zëra dhe ishin hedhur alternativat për të ndërtuar Kishën e parë Shqiptare siç është ajo e Shën-Gjergjit ne Boston? 2- kush i dha urdhër kishës Siriane të Bostonit për të mos e varrosur djaloshin shqiptar? 3-Ç’mund të na thoni z. Janullatos, mbi ekzistencën e statutit të Kishës Orthodokse Shqiptare, të hartuar në Korçë në vitin 1929 dhe të miratuar në vitin 1937 nga Patrikana e Stambollit, po për sakrifikimin e Kryepeshkopit të pare të Shqipërisë At Visarion Xhuvani, i cili në kulmin e karrierës së tij, kleri grek i kerkoi të largohej nga detyra pasi kishte kerkuar forcimin e Kishës Shqiptare? 4-A mbetet në fuqi sot ky Statut, dhe si njihet nga bota Orthodokse mbarëbotërore, po spjegimi i nenit 16 të këtij statusi dhe rëndësia e veçantë e tij? 5-Si shpjegohet ardhja juaj z. Janullatos, me titullin Eksark ( i përkohshëm) dhe qëndrimi i tij jashtë çdo kakuni juridik në krye të Kishës? 6- Përse veprat teologjike fetare të përkthyera nga Fan Noli, u zëvëndësuan me përkthime greke, ku spikat në literature, kulturë e përzierë me ndikim helenist, ndaj përse nuk rikthehen veprat tona kishtare të shkruara në gjuhën e nënës e me diksionin e ëmbël të gjuhës shqipe? 7- Përse ju z. Janullatos, gjithmonë prezantoheni dhe deklaroni në media se, “Shqiptarët nuk janë të zotë të drejtojnë Kishën Shqiptare”, duke na quajtur edhe të papjekur për të drejtuar? 8- Me ç’të drejtë morale dhe fetare ju duhet të përfaqesoni orthodoksinë shqiptare në Shqipëri, kur bijtë e këtij vendi janë më burra dhe më të zotë se ju? 9-Hirësi, ju pyes nga i merrni paratë ju, cilët janë njerëzit që ju financojnë, tregoni dokumenta dhe motivimin e tyre legal, përse fshihen ndihmat, cilët janë emrat e njerëzve që ju financojnë ju, pse hezitoni apo është Kisha dhe shteti grek pas jush? 10- A ju ka kontrolluar shteti shqiptar deri sot lidhur me financimet? 11- Hirësi, duhet të dini se, një nga veprat më madhore të kombit shqipetar është shkolla Kostandin Kristoforidhi, ju e keni ndryshuar atë me pak para nga pamja e jashtme dhe e brëndshme, kush ju mësoi të ndryshoni historinë tone, kur dihet se ajo u ndërtua tre shekuj më parë nga patriotët elbasanas për dije dhe mësim të gjuhës shqipe? 12- Kujt i shërben ndërhyrja juaj dhe ju? 13-Përse kërkoni ta ndryshoni destinacionin e shkollës K.Kristoforidhi, çfarë planesh ke kurdisur për atje? 14-Sa i paligjshëm keni qenë deri sot në Shqipëri, betohuni para Zotit? 15- A e njihni ju hirësi ligjet dhe kanunet Teologjike , që i kanë lënë amanet martirët tanë dhe historia jonë? 16- A keni dëshirë të vdisni në territorin shqiptar dhe të bëheni Shenjtor? Z. At-Marku, a keni patur mbështetjen e politikës në rrugën tuaj të vështirë dhe betejat me Hirësinë e Tij? Në pozicionin ku ndodhem unë vërej me keqardhje se forca të mbrapshta edhe nga politika, nuk kanë dhënë aq sa duhet por edhe kanë penguar në misionin tim kombëtar të çlirimit të ndikimit grek mbi Kishën Orthodokse shqiptare. Në krye të Kishës Orthodokse Autoqefale Shqiptare qëndron prej 13 vitesh një i huaj në mënyrën më ilegjitime, duke punuar dhe forcuar interesat helene në Shqipëri. Ne kurrsesi, nuk mund të harrojmë kontributin e Kostandin Kristoforidhit, Petro Nini Luarasit, Papa Kristo Negovanit, Visiarion Xhuvanit, Luigj Gurakuqit, Aleksandër Xhuvanit, Eqerem Çabejt apo të Kostaq Cipos e Mahir Domit, shumica e tyre martirë të periudhës së Rilindjes Kombëtare, që bënë plejadën e ndritur të ngritjes së gjuhës Shqipe, të çështjes kombëtare shqiptare, që rrojtën e vdiqën faqendritur para Perëndisë e Kombit. Bisedoi ARTUR AJAZI | |
| | | MARIA Anëtar i ri
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 4:42 pm | |
| O Ago, mos te dukem gje Janullatosi ty une qe me drejtohesh sikur te isha une ? Ne 1908 me sa di une ai nuk ka ekzistuar datelindhja e tij eshte 4 Nentor 1929 dhe ne te shumtat e rasteve i dashur Ago ai nuk ka qene as klerik qe te te pergjigjem.Janullatosi pra na qenka politikan po po po sigurisht ose ore me mire mos eshte Xhejms Bondi i maskuar si prift .Sa per zotin Marku se une me sa di eshte shkisheruar dhe nuk eshte as klerik mund te shikoni emisionin e Zotit Cani qe te shikoni nga kush perfaqesoheni. Gjithsesi ju e dini, mua nuk me intereson.Mos me keni pare te komentoj politiken ne ndonje nga shkrimet e mia ?Kursesi une i jam drejtuar gjithmone Hiresise se tij dhe asnje greku tjeter.Pra ky na qenka mekati me i madh? Na qenka i huaj... le la vrasim atehere!Shikojini keto ide se keshtu jane bere nja dy luftra boterore mos brockullisni kot do do.... ai... ai une te keqe nga ai nuk kam pare kur te shikoj do them dhe une qe eshte i keq deri atehere une do mbaj keto ide qe kam.Ore e kuptoni ju qe jeni jashzakonisht nacionaliste dhe ureni njrez vetem dhe vetem sepse jane te huaj?Ju duket normale kjo?Per hir te Zotit ai eshte njeri ka gjak si ne ,ka shpirt si ne ,ka tru si ne,ka kembe ,duar ,utyre tamam si ne nuk dote thote qe ai meqe eshte i huaj eshte ndonje gje e jashtezakonshme.Une fundjas respektoj nje njeri qe e respekton e gjithe bota nje njeri qe na nderon kur na perfaqeson, ai eshte njeri i ngritur dhe i njohur ne te gjithe boten ne vetem perfitojme pasi ai eshte ne krye te Keshillit Boteror te Kishave dhe ne tavolinen e tij, te dashur miq shkruan Albania. Ju pelqen apo jo ai eshte ne krye te kishes sone dhe ju sapo na quajtet ne orthodhokseve injorante pa njohuri sepse te mencur do ishim vetem sikur te donim te vdiste nje njeri sepse na duket vetja me e mire ,sepse egoismi na qeron syte se na duket vetja me e ngritur jo pra ne nuk jemi "mendjemedhenj'' i pranojme te gjithe sepse Zoti na beri per te mos bere dallime ne rast se feja juaj e ka me dallime atehere skam cthem feja duhet respektuar. | |
| | | MARIA Anëtar i ri
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 4:51 pm | |
| O po mergo nuk e dija qe jemi ne 520 para Krishtit te ma thoje mor bur qe ti njoftoj dhe te huajt qe ne ketu ne shqiperi pranojme vetem Amerikanet e paster te kulluar si qelqi qe vrasin femije dhe gra ne Irak dhe asnje te huaj tjeter.Me keqardhje te madhe ju them se nuk do vije me kure koha e meparshme.Cdo i huaj gezon pothuajse te gjithe te drejtat e nje shtetasi shiptar e vetmja e derjte e nuk gezon eshte ajo e votes.Me vjen keq dhe turp qe ka ide kaq te mykura dhe idiote si keto por skam cbej jane idete tuaja edheperse une i urrej ato duhet ti respektoj dhe kete do bej o edhe dicka tjeter duket qarte ketu.Sa per Vasil Bollanon mendoj qe eshte shume tr... burre por kjo kursesi nuk vlen per Fortlumturine e tij. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 4:55 pm | |
| - MARIA shkruajti:
- Shiko premtim une nuk rroj ne Greqi por e kam vizituar shume here per arsye profesionale dhe i njof shume mire.
Zonjush apo Zonje, ne momentin kur te kam thene se me habite fakti si nuk hutoheni te shkruani ne gjuhen e ketij "njeriu te mire"-greqishte. Nuk isha i sigurt, por tani e vertetova se s'pari shkruani pikrishte nga greqija e jo siq thuani ju nga Shqiperia. Ndoshta keni harruar kur keni qen per here te fundit ne Shqiperi ( nese keni qen ndonjehere). Shpejte tu shpluhen rrenjet bre! Kerkove debate, te ofruam qdo njeri ketu dhe ja qfar po na ofrone ti... |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 4:55 pm | |
| beton nuk isha une ajo qe te provokova. Ti u mundove te behesh i forte, po te mundesh gjeme.
MARIA Une as kerkoj me te gjete sepse nuk kam arsye me te gjete thjeshte nuk i takoj asja bote te njerzimit tende e nuk me intereson fare hiq me te gjete (nuk ka arsye pse me thua gjeme ). Ti kerkon te gjeje ate rrethe te mbroj janullatosin te jem afer tij ne ate shpqerin tuaj .JO , JO Maria je ne adres te gabuar tek une .!
Se nje gje nuk te kuptoj pse e mbron ,C'te lidhe (te bashkon),me mbrojte nje njerri kurre gjithe e dime qe eshte grek i ardhur ne Shqipei .As te njejtin gjak nuk e ke ,as te njejten kulltur,as te njetin Flamur etj etj .. Si do te ishte nese nje Turke te vije nga Turqia ne nje Xhami te shqiptareve te fes islame me udheqe Xhamin e kishe mbrojte ti.!?,se une JO .! Apo nje Serbe tek shqitaret krishter te udheqeje nje kishe Shqiptare ? Do e kishe mbrojte ty kete se une JO as kete faket JO.
Por mir ta ka thene edhe Mergimtari,nuk e dij se me c'fare shoqerie je rrit Maria e kjo ndikon shume tek ti ,qe tek une JO.Rrethi dhe shoqeia ime permbajn Mbiemrin ATDHETAR .JO JANULLATOS. | |
| | | tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 6:30 pm | |
| Maria me ta qitrina Pio n'agapas kalitera?
Maria, duket jeton ne Greqi. Mire ben, halli te ka cuar. Je edhe ortodokse. Shume mire, besimi eshte i lire dhe ne Shqiperi jane rreth 20% ortodoks (qe nuk domethene se jane grek!!!!).
Por qe je fanse e atij Janullatosi, nuk e kuptoj. Janullatosi mund te jete i kenduar, erudit, i shkolluar, inteligjent ... ashtu qofte, por jo per Shqiperine. Ai paguhet te bej ate qe ben dhe po e ben "bukur". Po mbledh kocka dhe po mbjell kocka qe neser te vertetoje katerciperisht se valla Toskeria eshte greke.
Ai po hap shkolla greke ne kete toskeri edhe me klasa me dy e tre nxenes. Perse ky burre i "shquar" nuk punon prane qeverise greke qe te ndihmoje ne hapjen e shkollave shqipe ne Greqi, qe femijet te mesojne gjuhen e nenes, gjuhen e bukur shqipe, qe te mos indoktrinohen keshtu si ti me helenizmin? Kjo eshte pyetja e pare.
Pyetja e dyte, Maria a eshte Çameria shqipetare, sipas mendimit tend?
Pyetja e trete, Maria a eshte Toskeria greke? Pyetja e katert, Maria a jane njerezit e perendise te barabarte mbi kete toke? A mos jane greket ndonje race speciale?
Nese thua po, si po te duket kjo pune e Janullatosit dhe e Partise se tij tashme fare hapur per te pretenduar Toskerine?
Nese thua jo asgje nuk po ndodh, atehere je verbuar. Nese thua qe Çameria eshte greke dhe Toskeria po ashtu, atehere zoti te ndihte.
Tung | |
| | | zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 7:42 pm | |
| O j mari marius maria greke mos shtije ne shkrimet qe mi dedikone mua prifta grek barbona Se ja u ruje mjekrEn une ja u lije me benzine e ja u kalli e mbetesh pa prifta oj grekofile gjake prishur Ato barbona qa ke dergu pasha besen isha tall m to i kisha mare e i kisha detiru me e qeth njeri tjetrin me ja u hek mjekren dhe mos me shkruaj fjale greke o serbe e shkokordhime | |
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 7:44 pm | |
| BETON mos i fshini hrimet e mija mos keni meshre ne grek ok te jete e mundur si hebrejt hitleri qei ka be sapune i kisha bere edhe ato serb e grek tung mos mi fshini shkrimet per bese mosni | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 7:53 pm | |
| Verejtje per te gjithe anetart!!!! Cdo post qe permban fyerje, apo cdo gje qe eshte jasht rregullave, do te fshihet.... |
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 8:00 pm | |
| armikun jo me e fyej por me i dhane plube no goje si tipi i mrise ok | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Sun Sep 07, 2008 8:55 pm | |
| Pse mire te duket ty ajo se qfare ka bere Hitleri ne Hebreje, shum keq qe keni nje mendim te till .... Vrite!!!, por ne forum mos fyej as ti e ashkush, pasiqe ka shum anetar te rinje te cilet duhet te mesohen per gjuhe pa fjal te ndyra, keto fyerje nuk priten nga ti se paku... |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Mon Sep 08, 2008 1:42 am | |
| - tom sojer shkruajti:
- Maria me ta qitrina
Pio n'agapas kalitera?
Maria, duket jeton ne Greqi. Mire ben, halli te ka cuar. Je edhe ortodokse. Shume mire, besimi eshte i lire dhe ne Shqiperi jane rreth 20% ortodoks (qe nuk domethene se jane grek!!!!).
Por qe je fanse e atij Janullatosi, nuk e kuptoj. Janullatosi mund te jete i kenduar, erudit, i shkolluar, inteligjent ... ashtu qofte, por jo per Shqiperine. Ai paguhet te bej ate qe ben dhe po e ben "bukur". Po mbledh kocka dhe po mbjell kocka qe neser te vertetoje katerciperisht se valla Toskeria eshte greke.
Ai po hap shkolla greke ne kete toskeri edhe me klasa me dy e tre nxenes. Perse ky burre i "shquar" nuk punon prane qeverise greke qe te ndihmoje ne hapjen e shkollave shqipe ne Greqi, qe femijet te mesojne gjuhen e nenes, gjuhen e bukur shqipe, qe te mos indoktrinohen keshtu si ti me helenizmin? Kjo eshte pyetja e pare.
Pyetja e dyte, Maria a eshte Çameria shqipetare, sipas mendimit tend?
Pyetja e trete, Maria a eshte Toskeria greke? Pyetja e katert, Maria a jane njerezit e perendise te barabarte mbi kete toke? A mos jane greket ndonje race speciale?
Nese thua po, si po te duket kjo pune e Janullatosit dhe e Partise se tij tashme fare hapur per te pretenduar Toskerine?
Nese thua jo asgje nuk po ndodh, atehere je verbuar. Nese thua qe Çameria eshte greke dhe Toskeria po ashtu, atehere zoti te ndihte.
Tung Tom sojer ! MARIA -duhet te jete nje goce intelegjente sipas mendimit time,ndodhse rrethi apo shoqeria e ka drejtuar ne rruge te gabuar ,nga ajo qe kam lexuar nga shkrimet e MARIA nuk i takon nje bote jo intelegjente apo ta pakuptushme,shresoi dhe kam besim te plote tek MARIA qe ne kete mese ,ne kete shoqeri do t'i ndyshoje shume mendime edhe pse ne debate eshte fanse ne jeten e perditshme mendoje se eshte shume shpirt mire. Me kohen mendoj se MARIA ne mesin tone do te jete NJE-sh ,yll , ne mendimet e saj ashtu siç i takon nje vajze shqiptare te jete e gatuar shume shqip . Pershendes MARIA | |
| | | MARIA Anëtar i ri
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Mon Sep 08, 2008 5:32 pm | |
| Shikoni une nuk po bej ndonje vrasje as mekat te madh. Vetem po mbroj nje njeri qe vetem dhe vetem sipas mendimit tim eshte i mire. Gjithsesi le opsion gabimi mbase gaboj por me te vertete e besoj ate qe them po prape eshte e drejta juaj te me kritikoni dhe une nuk e kam problem.Jetoj ne Shqiperi dhe jam ritur ne kulturen me te bukur dhe te paster shqiptare atje ku lindi gjuha Shipe atje ku cetat tona luftuan ne malet e moraves bashkeme cetat greke kunder italianit. Ne Korcen e bukur dhe te madherishme, Mbretereshen e kultures shiptare. "Parisin" e Shqiperise.Kjo eshte kultura ime, nuk jetoj ne Greqi kam thene vetem se e kam vizituar ate vend dhe tju them te drejten kane qene shume here por kjo nuk do te thote kursesi qe une jam greke sa per grekofile mendoj se qendron perderisa une po mbroj nje shtetas grek,por une nuk kam lavderuar ato qe ka bere greku as politiken e tij.Sa per Anastas Janullatosin nuk kam asnje lidhje gjaku por me ka ndihmuar ne nje ceshtje shume te dhimbshme per mua dhe une ja kam borxh, mbase dhe gabim e kam por e shof si gjyshin tim,ndjehem se ja kam borxh nuk eshte nevoja tju a them problemin pasi indirekt une e kam thene shume here.Ne rast se ju besoni se kam gabim ok!Sa per zerin e Aatdheut une besoj se jo te gjithe shqiptaret kane te njejtat ide me ty. Mos fol ne emer te te gjitheve po ne emrin tend gjithsesi une pas "ujqerve gri" te kshilloj te vizitosh dhe faqen zyrtare te Neonazisteve Hitleriane. Me te vertet mendon se je i shendetshem menderisht?Me vjen keq qe po ta them por per ate Zot ato nuk jane ide te nje njeriu qe gezon shendet te plote mendor.Ti ke te drejten ta shprehesh ate qe beson i dashur mik por deri aty ku nuk cenon te drejten time.Perderisa akoma nuk po me cenon te drjten te vetme te shenjte nga ligji dhe Zoti pra te drejten e jetes ti mund te shkruash mesazhe pa fund por turpi nuk eshte i imi une nuk urej as nje popull as madje tyqe me bombardon cdo here me mesazheracizmi(Beton si thua eshte racizem te te bejne sapun sic i bente HItleri hebrenjte apo jo?)sepse nuk me inteseson ti vetm mbron ate qe thua sic e bej une ti ke menyren tende une timen nuk ka problem por mos i thuaj keto fjale kur je me njerez ne publik se do tja fusish friken dhe do te humbasesh shoqerine. Ne rast se edhe ata kane te njejta ide me ty kerko ne google per ''neonazi''.Sa per ty premtim spo kuptoj cfare debati me ofrove ti vetem sa me ke ofenduar dhe tani kerkon nje debat me mua ?Ti vete ke thene qe nuk je si mua atehere perse bie ne nivelin tim une fatkeqsisht ose fatmiresisht nuk am ate nivel tendin ,nuk dua te te besdis pasi ti kur nuk ke cthua ja fut kot ben pyetje qe une as qe jam ngateruar fare dhe kur nuk dua te bisedoj per nje gje nuk do ta bej po ke ndonje gje pa perfshire camet ,toskerine ''vorio epirin" atehere thuaje.O njerez a me keni pare te shkruaj per camerine apo per toskerine apo per politike? Mos po mbroj shtetin grek apo ndonje qe tjeter? Sa per pyetje politike refuzoj kategorimatikisht te pergjigjem pasi une nuk kam informacion te plote si ju dhe kam qejf te flas per ato qe di dhe jo per ato qe s'di.Ne rast se kjo nuk ju pelqen nuk kam c'bej.Gjithsei politiken e kam inat dhe te gjithe politikanet tone nis nga Saliu dhe mbaro ku te duash asnje nga ata nuk me intereson pasi ne politiken tone shikoj vetem korupsion dhe asgje te drejte.Ceshtja e Camerise ka qene e gjitha politike dhe une nuk dua te ngaterohem atje pasi ne forumin tuaj ka shume tema per te biseduar por mua nuk me ka interesuar asgje pervecteologjise dhe kesaj teme qe edhe kjo fatkeqsisht ka qene nentitull i politikes .Une mbase jam ne rruge te gabuar le te me drejtoje Zoti ne rrugen e drejte dhe ''OHSANNA''per te me drejtuar atje. Per ty kjo Zeri i atdhehut, eshte Aramaisht pra pothuajse gjuha e hebrenjvete sotshem pra israelit vendi qe eshte perzgjedhur nga Zoti, toka e shenjte ku buron jeta e te gjithe feve.Sa per ato qe i ka bere Hitleri Hebrenjve dhe ty te pelqekan kaq duhet te dish zeri i atdhehut se perpara pak muajsh Angela Merkel eshte ndjere e detyruar per te kerkuar falje popullit Israel edhe nje hje here per ato qe kishte bere nje Psikopat si Adolf Hitleri nen emrin e Gjermanise Naziste.Lufta e dyte boterore ka kushtuar shume jete njerzish te pa fajshem femijesh ,grash, burrash ,ushtaresh pra per mendimin tim duhet te kesh turp dhe mund te te them se na turperon si shtet.Ne rast se nuk pergjigjem pese ditet e ardhshme nuk do te thote se braktisa forumin kursesi. Do te me duhet te shkeputem per pak dite nga bota jone e piset per tu gjendur ne nje ambint me afer Zotit fatkeqsisht aty nuk me lejohet as celulari im i qe e kam si lekure dhe as kompiuteri im por do kaloje!!!.Do tju pergjigjem te gjitheve kur te kthehem deri atehere pergjigje te mbara dhe shume faleminderit per cdo gje madje dhe sapunin Zeri..... me bere te qesh nje cope here. | |
| | | MARIA Anëtar i ri
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Mon Sep 08, 2008 5:54 pm | |
| Beton une do doja shume te bashkepunoja me ju, do ta kisha madje per nder por gjithsesi idete nuk na piqen por nuk ka problem. Sa per rrugen e gabuar Zoti me dhente driten e tij dhe me tregofte drejtimin me te mire.TOM une nuk kam thene qe Cameria eshte greke dhe nuk do ta them kurre sepse nuk eshte,nuk kam thene qe Toskeria eshte greke, une madje qe ne fillim kam thene vete qe nuk ka as "vorio epir'' epir eshte nje dhe ashtu do te mbetet. NuK kam lavderuar kurre Vasil Bollanon dhe as ato qe ben sepse ai po zhduk cdo gjurme shqiperie nga jugu. Une nuk kam mbrojtur asnje politike greke une mbroj Anastas Janullatosin si njeri dhe vetem si njeri me politike nuk do merem.Une njoh nje njeri dhe kaq asgje me shume, mesa e njoh une nuk me eshte dukur politikan sa per gjuhen ne liturgjine hyjnore ja u them me sinqeritet qe te djelave kur sherbesa kryhet nga episkopi ndihmes qe shumicen e rasteve eshte Hiresi Andoni sherbesa behet vetem ne ghuhen Shqipe paster dhe vetem Shqip ndersa kur sherbesa kryhet nga Fortlumturia e tij nje lutje ne mengjes qe zgjat pothuajse 1-3 minuta thuhet ne Greqisht dhe me pas ne Shqip, ne mes te liturgjise se shenjte dy here thote Shqip ''o Zot, shtire syrin prej qiellit dhe vizito dhe regullo kete vreshte, te cilen e ka mbjellur dora jote e djathte" dhe nje here ne Greqisht asgje tjeter sa per predikimin e kam degjuar njehere ne Ship dhe le qe nuk mora vesh ate qe tha po mbajti nja 45 minuta kursesi nuk them qe eshte e mire qe flet Greqisht por eshte 80 vjet njeriu le mos kerkojme mbrekulli une besoj me te vrtete qe nuk mundet.Sa per shpirtin e tij kam pare si i drejtohet njerzve dhe mund te pyesni cdo besimtar orthodhoks te Tiranes qe ben pjese ne katedralen''Ungjellezimi i Hyjlindeses'' dhe po e shane ata atehere mos mu pergjigjni me ne mesazhet e mia. | |
| | | Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Mon Sep 08, 2008 6:12 pm | |
| "Une nuk kam mbrojtur asnje politike greke une mbroj Anastas Janullatosin si njeri dhe vetem si njeri me politike nuk do merem "
E nderuar MAry , per te vleresuar nje njeri duhet njohur mire, e per te mbrojte ate njeri ,duhet njohur edhe me mire ,duhet njohur shume me mire se sa ajo qe nevoitet per te vleresuar ate njeri . PErdeirsa Greqia ende mbane ne fuqi ligjin e luftes me Shqiperine , a nuk eshte fakt i mjaftueshem ky qe te "hulumtojme" pakez ne politike ? Do te ishte mire qe te hulumtohet pak sepse kjo "mikepritje" neve shqiptarve na ka kushtuar shume . -Dallimi i shqiptarve me popujt tjere (fqinje ,ballkanas ) eshte se nese shqiptaret t'a bejne nje te mire , e bejne kete me zemer dhe sinqeritet te madh ,ndersa "fqinjet" tane e kane te kunderten ,kuurre nuk te bjene "Te mira" .Nese duket ne momente te caktuar se po n'a e bejne nje "te mire" ,atehere KUJDES, se pas saj vijne 10 te kqija . E ka thene edhe E_Bukura ,i ka dhene nje pershkrim te sakt dhe shume te pershtatshem "Kali i Trojes" qe do t'i thoja "Kali Modern i Trojes" Me dashamiresi , ju kisha propozu te lexoni pak politikë ,sidomos per politiken shoviniste greke ndaj shqiptarve , ku si mjet shume tinzar, shume i maskuar perdoren edhe Janullatosi . Ja nje teme ne forumin ton eku flitet per keto politika e qe ju propozoj t'a lexoni ..e nese mendoni se nuk deshironi te merreni me politikë , atëherë do te ishte mirë t'a mbani dhe vleresoni per vete por mos te dilni ne mbrojte te tij..Gjithesesi kjo ishte vetem si sygjerim apo keshille .
http://www.bashkimikombetar.com/politike-f1/janullatos-dhe-politika-e-tij-hegjemoniste-ndaj-shqiperise-t750.htm?highlight=politika | |
| | | Argent Anëtar
Numri i postimeve : 244 Age : 48 Vendi : Ilirida Registration date : 12/08/2008
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Tue Sep 09, 2008 3:37 am | |
| Ej mose u merni me kete fare koloneli po ja gjeje une vendine keti kapadani o Beton | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Tue Sep 09, 2008 12:17 pm | |
| Per te qeshur O MARIA shume qesharake,kurre thua nuk merem me politik ,nuk te intereson te dishe ceshtjen e Cameve te popullit tende,ndaj shovenisteve Greke qe kane bere ndaj Shqiptareve ,kalon tek Hitleri aman aman nuk mereshe me politik sa qesharake .
Para se te kalosih ne kojshi kshyri pune tuja ne shtepi MARIA .,mos paragjyko te tjeret fillo nga vetja .
S'kam c'fare te shtoj me shume se MARIA nuk meret me politik ! ,per historin e hitlerit paska njohuri e per çamet jo !!,per te mbrojtuar Izralilin paska njohuri e per politiken e palestinezve jo !!!
Sa absurditet kjo ! | |
| | | E_Bukura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Tue Sep 09, 2008 2:46 pm | |
| Maria,duke lexuar shkrimet tuaja qe nga fillimi dhe deri tek ky shkrime i juaji i fundit, nuk eshte e veshtire te kuptohet se keni theksim te interesit personal ne mbrojtjen qe i ben Janullatosit, dhe aspake ndonje interesi tjeter...(ngase nuk ekzistone, edhe pse deshirone ti apo ndokush tjetere). Pervec kesaj, gjate leximit te shkrimeve tuaja, me bije ne sy nje gje tjeter: ne fillim kembengule ne cdo menyre ( politiko, shoqerore, fetare etj) se Janullatosi meriton lavdate. Dhe assesi dicka tjeter! Gjithnje sipas mendjes tende te... Me pas, ndryshone menyren e te biseduarit dhe thua se "...nuk mirrem me politike, nuk e njohe politiken, nuk kam permendur camerin, "verio epirin" etj."! Kjo vetem se e frocon bindjen time per mendjen tende te ... Te kame permendur jo pake raste per Janullatosin, ne menyre qe ta kuptone veten se jeni e hendikepuar ( nga mendja), por nuk e di nese e keni kuptuar, apo parqiteni se nuk e keni kuptuar. Perderisa nuk keni folur per asnjeren nga pikat qe i kam cekur. Por keni shkruajtur per historine ( dhe politiken e Hitlerit), per cudi! Nuk eshte se duam patjeter t'a mesojme historine e cameve, apo politiken ne pergjithsi. Eshte e domosdoshme qe t'i dine keto dhe shume gjera tjera, kur mere guximin te shprehesh per Janullatosin ne kete menyre. Ndryshe, nese vazhdone te thua se nuk e njehe dhe nuk te intereson politika, atehere heshte dhe mos shkruaje per Janullatosin, ngase i gjithe emri dhe veprimtari e ketij, eshte e lidhur me POLITIKE. Te duhet vetem ta deshifrone, te pakten une, deri diku kam harritur ta beje. Te permenda skandalin e eshtrave te ushtareve greke, ne Kosine. Nuk e moret parasysh, edhe pse ka shume per te folur per kete raste dhe per te kuptuar kush deshirone, pervec juve qe...! Per kohen te cilen po flasim, Janullatosi ishte ne Athine ne nje takime konficedial me kryeministrin grek, Karamanlis. Cfare ndodhi me pas? Nuk u dha asnje deklarate nga asnjeri! Dyshimet shtohen edhe me tej, kur dihet se Janullatosi eshte me kombesi dhe shtetesi greke dhe kur dihet se ne greqi feja ortodokse eshte praktikishte sipas kushtetutes, fe zyrtare. Sekretet ne mes te ketyre dyve ( Janullatos dhe Karamanlis) nuk mund te jete ndryshe, vec se politike, qe t'i nuk do t'i njehe dhe jo qe nuk mundesh. Eshte shume e thjeshte te kuptohet se qe nga viti 1991, e deri tek sot, Janullatosi, me veprimet qe po i bene tregone se ka ardhur ne Shqiperi per qellimet te cilat t'i kam cekur qe nga fillimi...,"Kali i Trojes". Si dhe me projektin e nje gjenocidi kunder shqiptareve, i cili ne nivelet e larta shteterore-fetare greke njihet si plani "Mihalis", sipas emrit te despotit greke qe ne shek, XIII pushtoi trojet shqiptare deri ne Drin, kuptohet ne aleance me Serbin, e cila njekohesisht pushtoi pjesen tjetere. Ultranacionalisti grek Gage, ne vitin 2003 i ka bere nje profil Janullatosit ne nje artikull qe e ka botuar ne shume gazeta dhe revista ne amerike, me titullin:" Ne nuk duhet te humbim as nje dite te vetme", bazuar ne refimin qe ky i fundit i ka bere Gage ne zyren e vet ne Tirane. Ky artikull fillon ne kete menyre:" NJe plumb ka mbetur pezull ne dritaren e zyres spartane ne Tirane te kryepeshkopit Janullatos, kreu i Kishes Ortodokse te Shqiperis, plumb qe eshte ndaluar ne fluturimin e vet drejte tij, nga xhami i dyfishte i dritares. Plumbi eshte shkrehur nga snajper gjate revoltes politike te 97-es qe e shtyu Shqiperine-nje vend me se shumti musliman, ne kaos dhe pothuajse i mori jeten kryepeshkopit...Une e mabj ate ketu, thote Janullatos, qe te me kujtoje mua qe jeta mund te marre fund ne cdo sekonde. Ne nuk duhet te humbim asnje dite te vetme...Cdo nate snajperet do te qellonin ne zyren dhe banesen time, kujtone kryepeshkopi, por asnje prej tyre nuk qelloi njeri te Zotit". Pra, ky plumb-relike qe supozohet te jete kujtim i nje lufte, ne kuptimin me te plote te fjales qe cenka bere kunder Janullatosit ne 97-en, ky plumb ne kontekstin e deklarates se mesiperme te Janullatosit eshte politike e ultrapolitike. Nje lexues perendimore qe njihet me kete artikull te Gage te shkruar mbi rrefimin e Janullatosit do te krijoje pershtypjen sikur Shqiperia eshte dicka si Libani i viteve 1970-80, ose si Sudani i sotem, pra nje vend ku zhvillohet nje lufte e pergjakshme fetare muslimane kunder te krishtereve. Per ta vertetuar kete, ne po te njejtin shkrim,Janullatosi citohet te kete bere nje paralelizim mes Shqiperis dhe Irakut, si vende-kjo fjale duhet te sjelle ne origjinal ne anglishte qe te kuptohet mire-"Where cultures clashes". Termi ne fjale eshte ai i librit te Samuel Huntington " Clush of Civilizations" qe bazohet mbi paradigmen e konfliktit te kulturave me baze fetare, qe jepet si shkak i luftrave te pergjakshme ne shek, XXI.
Me duhet te permend edhe nje fakte. Keto dite sapo kam ardhue nga pushimet, te cilat i kalova per 6 dite ne Krohaci. Gjate kohes sa isha atje, me rastisi qe te njihem me dy krohate ( pasi qe njera nga ato, me pa tatuazhin qe mbaje une, te "Çe-s" dhe kureshtja e shtyu t'me ofrohet...ngase te njejtin tatuazh mbante edhe ajo), dhe nga aty filluam te flasim dhe lidha "miqesi". Njera nga ato, ishte tejet e zgjuar, kishte mbaruar studimet dhe ishte ne nje moshe me te pjekur se une. Filluam te shkembejm mendime rreth ceshtjeve te ndryshme ne diten e pare. E nesermen u takuam serish, dhe gjate bisedes e kuptova se kishte njohuri te thella per historine dhe kulturen e shqiptareve. Kjo me pelqeu dhe ishte arsyea shtese qe me shtyri te lidhem me teper. Ndere kohe, teksa po bisedonim per religjionet ( ajo i takonte besimit Ortodoks), per nje momente me tha se shqiptaret keni vuajtur gjithnje nga nje semundje e quajtur " konsiderate e tepruar". Nuk e kuptova menjehere, por me pas me shpjegoje shume gjera, dhe ne fund ceku rastin e Kosoves, ku mund te na kushtoje shume kjo konsiderate e teperte qe kemi per shtetet e perendimit dhe ameriken. Poashtu, permendi faktin e Janullatosit ( per te cilin kishte informacione te shumta...) dhe me tha se pikrishte edhe ne kete raste, keni treguar konsiderate te tepruar, duke u bazuar vetem ne gjerat siperfaqesore te cilat i ka bere Janullatosi. E qe ne fakte, nese analizoni me thelle do e kuptoni se eshte vetem "Kali i Trojes". Te pakten koha do e vertetoje me mire, ishin fjalet e dundit te saj. Cili ishte interesi i nje krohate, e besimit Ortodokse, qe t'me thoshte keto dhe shumecka tjeter per Janullatosin?
Shendet. | |
| | | petritkola Hero anëtar
Numri i postimeve : 3261 Vendi : Shqiperi Profesioni/Hobi : Mbushes Topi Registration date : 01/09/2007
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Wed Sep 10, 2008 5:03 pm | |
| Maria,
Cilat jane raportet Janullatos,Kolonel, Prifte, Besimtar, Antishqiptar,Njeri? | |
| | | rolling Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Wed Sep 10, 2008 9:29 pm | |
| - petritkola shkruajti:
- Maria,
Cilat jane raportet Janullatos,Kolonel, Prifte, Besimtar, Antishqiptar,Njeri? hahahaha rofsh o petrit. e mrekullueshme. te gjitha keto Janullatos,Kolonel, Prifte, Besimtar, Antishqiptar jane njejte por Njeri nuk asocion me Janullatos | |
| | | Loti Fillestar/e
Numri i postimeve : 13 Age : 33 Vendi : Albania Registration date : 10/09/2008
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? Wed Sep 10, 2008 9:39 pm | |
| Duhete te varoset nje nje vende qe nuk i duhet askujt dhe persiper me ja gjujet ata Bomen e Hiroshimes qe mos te jet nje me e vogla cikrim e pjsese trupore te tij e gjall . | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? | |
| |
| | | | Ku duhet varrosur Kolonel Janullatosi? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |