| Shëndeti dhe të ushqyerit | |
|
+21Eva0506 Çamshqiptar arben bessa **Embelsira** shpendi Hana drenusha rrebelja shaban cakolli Lea_uk Beton tom sojer Sy kaltri azzurra silvi Vista meli Anna Kosovarja Sofra 25 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Anna Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2694 Vendi : Zurich Registration date : 26/08/2007
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Mon Oct 01, 2007 3:21 pm | |
| Une jam vegjetarja .Nuk preferoj anji mishe . | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Mon Oct 01, 2007 6:16 pm | |
| Edhe une kam provuar shum lloje Mish:
I kangurit nuk ma ka pelqyer, i Krokodilit eshte i mire e kam provuar.
E kam provuar te bretkosen nuk me ka pelqyer.
Me ka pelqyer i Breshkes,sidoemos supa behet shume e mire me mish breshke.
Me pelqen shume mishi i kermillave.
Ate qe dua te provoj njeher eshte mishi i Gjarperit,edhe pse e urrej kete kreatur e dua me ja henger mishin nj'her.
..by Beton | |
|
| |
azzurra Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1294 Vendi : Kosove e dashure Registration date : 28/08/2007
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Mon Oct 01, 2007 8:50 pm | |
| Mish viqi dhe calamari te peshkut dhe asgje tjeter,nuk me pelqen me shume se keta... | |
|
| |
Sy kaltri Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 1972 Registration date : 09/08/2007
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Tue Oct 02, 2007 12:48 am | |
| Më së shumti Mish Peshku ( Trofta dhe Krap ) dhe mish Qingji as një tjeter | |
|
| |
Guest Vizitor
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Tue Oct 02, 2007 1:32 am | |
| mishi i peshkut eshte shumei shendetshem por ne kosovaret nuk e kultivojme sa duhet(ne Kosove) ne mungese te tradites per dallim nga shqiptaret e Shqiperise. |
|
| |
Anna Anëtar i Suksesshëm
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Tue Oct 02, 2007 2:41 am | |
| Mish ngjale dhe bretkoce me i miri . | |
|
| |
Lea_uk Anëtar i ri
Numri i postimeve : 136 Registration date : 17/09/2007
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Tue Oct 02, 2007 12:45 pm | |
| Mishe te terur , proshut mmmmm jamiiiii
Lea | |
|
| |
Anna Anëtar i Suksesshëm
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Tue Oct 02, 2007 2:19 pm | |
| A thua do te ishte i mire mishi i krokodilit . | |
|
| |
Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Thu Oct 04, 2007 1:16 am | |
| vetem mishi i pules eshte me i miri per mua tjerat nuk i perdor asnjehere | |
|
| |
Guest Vizitor
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Thu Oct 04, 2007 1:20 am | |
| pasha robt po, per neve shqiptart Golfi dhe kaqikat e pules kurr sna dalin pi modes hahaahaha |
|
| |
Anna Anëtar i Suksesshëm
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Thu Oct 04, 2007 4:24 am | |
| Per ta mbrri jete gjatesin mire e thua ti Sofra por qe duhet te kemi ushqim me shum bio ,qe do te thot natyral e jo ushqim artificial siq konsumohet sode dhe e dyta duhet sa me shum ecje levizje qe muskulatura te jet ne vazhdamesi ne levizje e jo siq rrim ne me ore te tera paran netit dhe tv meqense une kam ven obligim vetti te jetoj mbi njiqind vjet se keshtu kam direktiv qe do ta realizoje . | |
|
| |
tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Sat Oct 06, 2007 8:44 am | |
| Informacioni i Sofres eshte i plote dhe i mrekullueshem. Une do te shtoj vetem dy gjera:
1. Vetite e mrekullueshme te hudhres 2. Marrja e nje bajameje ne dite. Nje bajame (e papjekur) ka tre elemente: kalcium, fosfor dhe hekur ne raportin perfekt qe i duhet njeriut ne dite. Nese njeriut nuk arrin te marri keta tre elemente ne raportin ditor e duhur, atehere te njeriu shtohen mundesite, ose njeriu eshte i hapur ndaj semundjeve te renda te pasherueshme.
Nje bajame ne dite. | |
|
| |
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Sat Oct 06, 2007 11:28 am | |
| nuk e dij a jetoj edhe 1 vjet per veti jo edhe me arrit 100 vjet ska shansa | |
|
| |
Anna Anëtar i Suksesshëm
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Sat Oct 06, 2007 12:36 pm | |
| Une kam ven obligim te jetoj mbi 100 vjet | |
|
| |
Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Mon Oct 08, 2007 6:40 pm | |
| Sofra te falenderoj shume per keto keshilla vertet ishin shume te mira sa qe edhe mami im i lexoi te gjitha ,shpresoj se do te jene te mirepritura edhe tjera keshilla | |
|
| |
Kosovarja Admin
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Mon Oct 08, 2007 6:42 pm | |
| Mishi i viqit edhe i peshkut mendoj se jane me te preferueshmit | |
|
| |
Musafir Vizitor
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Mon Oct 08, 2007 6:43 pm | |
| Do e arrini edhe me buke e krip nese per kete ka vendosur Ai i plotefuqishmi Allahu. |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Mon Oct 08, 2007 7:02 pm | |
| Ska përse e nderuara Kosovare përshëndeti të gjithë në familje nga Sofra. | |
|
| |
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Mon Oct 08, 2007 9:42 pm | |
| Mishi i Peshkut ma i preferuari për mua është pra Trofta | |
|
| |
tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Thu Oct 11, 2007 10:29 am | |
| Annaaaaa, ti e pikerke duhanin?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Thu Oct 11, 2007 11:43 pm | |
| Sofra te 11 ne hares anglezet apo nuk e kan studiu ende. 11. Ajo qe demton trupim mund te jete edhe kur futeshe ne makin bene ndeshje trupin e demton fort bile bile ha ha ha .. | |
|
| |
Anna Anëtar i Suksesshëm
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Fri Oct 12, 2007 3:24 am | |
| trurin e demton shum edhe shtresi dhe nga shtresi mund te vij deri tek ndonji hemoragji serebrale ne tru dhe shkove i ngjite . | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Sat Oct 20, 2007 7:04 am | |
| Lexone me kujdes këtë recet nga mjalti i cili ndihmon për shëndetin e njeriut.
Mjalti natyror është ëmbëlsuesi më i mirë në mesin e të gjithë ëmbëlsuesve të ushqyeshëm. Mjalti përmban veti shpërlarëse dhe freskuese dhe eleminon gëlqerizimin e mëlçisë, të veshkëve dhe të rrugëve urinore. Ngrënia e një lugë mjaltë në mëngjës ndihmon tretjen e sekrecionit te mukusit, ngroh pak lukthin, e forcon, e shpërlan vetinë ngjitëse të lukthit dhe e eviton përtacinë e tij, ndihmon në nxjerrjen jashtë të fecesit, e nxjerr jashtë lagështinë dhe e rrit oreksin. Mjalti është ëmbëlsuesi më i mirë për lukthin. I vetmi dëm i tij është se ndikon dëmshëm në të ëmbël, ndërsa uthulla mund ta eliminojë këtë dëm, e ekuilibron dhe i ruan në tërësi të gjitha vetitë dhe dobitë e mjaltit. Pirja e një sasie të mjaltit të tretur në mëngjës është më e shëndetshme se shumica e pijeve (lëngjëve) që janë ëmbëlsuar me sheqer, dhe më siguri, është më e mirë se pijet e ëmbëlsuara në mënyrë artificiale. Pijet e ëmbëlsuara me sheqer shkaktojnë më shumë dëm sesa dobi. Pija e ftohtë e bërë nga mjalti e forcon trupin, e ruan fuqinë rinore te tij, e freskon disponimin, e stimulon mëlcine dhe zemrën, duke siguruar shumë energji dhe ekuilibër të nevojshëm. Kur zemra është e shëndoshë, enët e gjakut e transportojnë lehtë gjakun nëpër to, ndërsa arteriet e transportojnë gjakun e pasuruar me substanca ushqyese në të gjitha pjesët e trupit. Dobitë shëndetësore nga pirja e ujit të ftohtë janë: e ftof trupin, ndihmon ruajtjen e lageshtisë së trupit në shkallë natyrore, rregullon temperaturën e trupit, ndihmon zbërthimin e materieve dhe është vendimtar në procesin e tretjes së ushqimit, Uji gjithashtu e furnizon trupin me oksigjen dhe minerale të domosdoshme, zvogëlon mundësine e formimit të gurevë, dhe luan rolin kryesor në çdo funksion të trupit. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Shëndeti dhe të ushqyerit Fri Oct 26, 2007 8:51 am | |
| Shkenctarët pranë Qendrës Mjekësore të Univerzitetit të Ohajos,njoftuan ditë më parë se një lloj reçeli me mana lufton kancerin.Ata thonë se gjatë trajtimit të disa llojeve të kancerit tëgojës reçeli me mana të zeza dha rezulltate të mira..Në kuader të këtyre provave shkenctarët lyajnë tumorin me reçel dhepas një kohe marrin mostrat dhe i analizojnë,për të përcaktuar nëse reçeli ka ndryshuar përbërjen biologjike të tumorit.Provat në laboratore vazhdojnë,kurse shkenctarët janë optimist sereçeli me mana të zeza është shërues tumoresh. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit Fri Oct 26, 2007 11:11 am | |
| Faleminderit i nderuari Shaban për këtë informacion. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Shëndeti dhe të ushqyerit | |
| |
|