...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Nje Komb ABETARE te ndryshme? Tue May 25, 2010 12:12 am | |
|
Një popull, një histori, një kulturë, një gjuhë, por të shpërndarë në pesë shtete. Ideja për unifikimin e sistemit arsimor në mbarë hapësirat ku jetojnë shqiptarët është riaktualizuar sërish. Për herë të parë, kjo edhe mund të bëhet realitet. Për këtë ekziston vullnet edhe në Prishtinë, edhe në Tiranë Edhe më tutje fëmijët shqiptarë mësojnë nga Abetare të ndryshme,me vetëm një gjuhë që i bashkon. Me unifikimin e sistemit arsimor, fëmijët kosovarë mund të mësojnë nga Abetarja e Shqipërisë, që nuk do të ndryshojë shumë nga ajo e Kosovës. Ose, anasjelltas. Por, ministri Hoxhaj thotë se në tregun e arsimit parauniversitar do të ketë shumëllojshmëri të librave, duke rritur kështu konkurrencën dhe duke përmirësuar cilësinë. “Jo patjetër ne duhet ta kemi një Abetare të vetme në të gjitha trojet shqiptare, mirëpo unë mendoj që Abetarja e Kosovës do të duhej të përdoret ose të konkurrojë në Shqipëri dhe anasjelltas”, vlerëson Hoxhaj. Eksperti i arsimit, Dukagjin Pupovci mendon se edhe Kosova edhe Shqipëria kanë abetare të mira. Megjithatë, sipas tij është më me rëndësi që edhe në Kosovë, edhe në Shqipëri të hartohen tekste sa më cilësore që mund të përdoren në të dy anët e kufirit. “Jo vetëm Abetarja, por edhe tekstet nga matematika dhe shkencat e natyrës C'fare mendon ju antare te forumit,duhete te vazhdoj keshtu arsimi ne shtete shqiptare apo duhet te jemi nje kombe i plot..
| |
|
xhema Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2337 Age : 59 Vendi : Ferizaj -gjermani Registration date : 30/03/2009
| Titulli: Re: Nje Komb ABETARE te ndryshme? Tue May 25, 2010 12:16 am | |
| | |
|
xhema Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2337 Age : 59 Vendi : Ferizaj -gjermani Registration date : 30/03/2009
| Titulli: Re: Nje Komb ABETARE te ndryshme? Tue May 25, 2010 9:58 am | |
| un mendoj turpi i institucioneve tona ska kufij se Abetarja esht shej i par i kombit ton qe aty ku i thuhet bukes buk eujit uj te jet vetum nj Abetare,por kur i ke ne pushtet ksi teveqela dhe hajdut, dhe punojn per interesa te huja e jo per ata qe prej te cilve jan te zgjedhur,un mendoj se kupa po mushet duhet marrmasa adekuate ndaj ktyre matrapazve! | |
|
Sponsored content
| Titulli: Re: Nje Komb ABETARE te ndryshme? | |
| |
|