| Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... | |
|
+48Veneta Fjona Orfe@ njonidrenica Pirro i Epirit beti zeriatdheut loredana Ibrahim Rugova istogalia thellenza feneri gjakushi Kristal perendim interesant nadi GERI_G eri M Albea Ani Urata Euridika STONE Tetovari Hana Mysafir STUPCAT beri **Embelsira** E_Bukura njomeza rrebelja meli Sy kaltri Lea_uk alissa anjesa shaban cakolli Kosovarja tom sojer azzurra dibranja Riki30 silvi Anna Sofra Beton 52 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Anna Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2694 Vendi : Zurich Registration date : 26/08/2007
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Mon Oct 01, 2007 7:38 pm | |
| Nuk ka norm me brri te drejtat e barbarta derisa ligji natyror ka ka lind nji lloj por keto te drejta i shkelin meshkujt sepse ne jemi te lindur te barabart ne jet si mashkulli si femra kemi ardhun ne ket bote dhe padrejtesit i bejn meshkujt ne shum familje ne shum instutucione dhe per ket duhet te ngritet zeri i ndergjegjjes ndaj normave jo te barabart ne gjini . | |
|
| |
tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Thu Oct 04, 2007 1:35 pm | |
| Shiko, femrat i varrosin me thelle sepse kane shtate shpirtra, dhe po sikur ajo te ndodhi qe te ngjallet!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
azzurra Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1294 Vendi : Kosove e dashure Registration date : 28/08/2007
| |
| |
tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Thu Oct 04, 2007 1:42 pm | |
| Te drejtat e barabarta jane, pavaresisht se femrat nuk e perdorin kete te drejte. Ato vet nuk perpiqen me shume per shkollim, ato vet nuk perpiqen per kariere, ato vet nuk perpiqen te jene te lexuara e me dije, ato vet nga jeta kerkojne vetem rroba, kozmetike, seks; ato vet e nderlikojne jeten e tyre duke kerkuar meshkuj, meshkuj, meshkuj; lakuriq, lakuriq, lakuriq; ato vet e kerkojne burrin qe ne adoleshence dhe e kane mani te martohen pa mbushur 24 sepse thone, "pu pu pu ngelem"! Kush ua ka fajin per keto?
Te drejtat e barabarta i kane, gezojini. Ceshtja eshte se kjo nuk ju del mire, sepse keto te drejta te barabarta duhet te jene vertet te barabarta dhe te mos quheni me seks i dobet, me i respektueshem, t'i hapet rruga etj etj. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Thu Oct 04, 2007 1:43 pm | |
| Azzurra, sa kam qeshur o zoooot! | |
|
| |
silvi Anëtar
Numri i postimeve : 218 Registration date : 04/09/2007
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Thu Oct 04, 2007 1:59 pm | |
| Dmth Tom sojer, i bie qe ne te gjitha te jemi ose naive ose budallacka perderisa i paskemi dhe s'i perdorkemi...dhe pse gjithmone ben pergjithsime duke u munduar t'i fusesh femrat te gjitha ne nje kallup..!! Normat jane dhe ekzistojne ,po per momentin akoma jane te paarritshme prej nesh perderisa te jene vete institucionet qe ashtu sic i vendosin ashtu dhe i shkelin,duke filluar qe nga pagat te cila nuk jane te barabarta dhe pse behet e njejta pune etj etj...pra ekziston nje hendek goxha i madh midis ketyre te drejtave dhe per fatin tone te keq do jet aty dhe per shume kohe... | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Thu Oct 04, 2007 3:25 pm | |
| Jo, ju jeni shume te zgjuara, Silvi, e kupton gabim. Do nje ndergjegjesim shume te madh te kuptosh faktin se nuk e bejne punen njelloj nje femer dhe nje mashkull. Te lutem!
Dhe e dyta, kur flasim, sigurisht qe ne pergjithesi flasim dhe ne pergjithesi nuk do te thote 100%, nuk e kuptoj alergjine dhe kallupin. Tek kallupi hyjne 100%. Ajo merret e mireqene qe ka shume femra qe jane jo te barabarta por edhe shume me te mira se shume burra. Prandaj mos i paragjyko fjalet e mia. Por ne nuk flasim per perjashtimet, por per masen e femrave. | |
|
| |
silvi Anëtar
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Thu Oct 04, 2007 4:39 pm | |
| Do nje ndergjegjesim shume te madh te kuptosh faktin se nuk e bejne punen njelloj nje femer dhe nje mashkull. Te lutem!
Tom sojer,
Atehere me korigjo nese e kam kuptuar gabim,por ti qenke i mendimit ose me teper akoma, i bindur ,qe nje femer nuk mund te bej dot njesoj te njejten pune ashtu sikur dhe mashkulli...atehere me shpjego te lutem se per momentin jam fare e paqarte se si mund te mendosh qe te drejtat midis nesh jane te barabarta...?Kisha pershtypjen se do ishe i mendimit qe te drejtat nuk mund te jene te barabarta perderisa femrat nuk mund te krahasohen me meshkujt per sa i perket punes apo dickaje tjeter...dhe nga ktu dilet ne konkluzionin qe kto te drejta nuk mund te jene te barabarta perderisa shumica mendojne keshtu...
Te drejtat e barabarta jane, pavaresisht se femrat nuk e perdorin kete te drejte. Ato vet nuk perpiqen me shume per shkollim, ato vet nuk perpiqen per kariere, ato vet nuk perpiqen te jene te lexuara e me dije, ato vet nga jeta kerkojne vetem rroba, kozmetike, seks; ato vet e nderlikojne jeten e tyre duke kerkuar meshkuj, meshkuj, meshkuj; lakuriq, lakuriq, lakuriq; ato vet e kerkojne burrin qe ne adoleshence dhe e kane mani te martohen pa mbushur 24 sepse thone, "pu pu pu ngelem"! Kush ua ka fajin per keto?
Pra ne flasim per masen e femrave ,qe sipas teje e tere kjo mase hyn tek kto siper apo jo..?Pra nese kjo nuk quhet pergjithsim atehere cfare tjeter mund te quhet..?Nese kjo siper nuk mund te quhet "futje ne kallup"e te tere femrave cfare emri tjeter mund te marri..? | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Fri Oct 05, 2007 1:07 am | |
| Pyetje: C'eshte Nimfomania dhe sa eshte e shprehur kjo dukuri tek femrat.? | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Fri Oct 05, 2007 7:08 pm | |
| Pse femrat njehere te nxisin,pastaj të thonë mëfal e kam dashnorin? | |
|
| |
silvi Anëtar
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Sat Oct 06, 2007 7:12 pm | |
| Z,Shaban mbase ju eshte merzitur jeta te varfrave dhe kerkojne te luajne pak,por e rendesishme eshte te dine te terhiqen pa shkaktuar deme... (pak shaka) | |
|
| |
anjesa Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2275 Age : 35 Vendi : Germany, (KS) Registration date : 04/09/2007
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Sun Oct 07, 2007 12:36 pm | |
| SH. C. gabimi esht te ju, pse ju nuk pyetni ?!!! | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Sun Oct 07, 2007 1:01 pm | |
| jo,popyeti ponuk po di ku mepyet | |
|
| |
alissa Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 906 Age : 35 Vendi : germany Profesioni/Hobi : dance baby ;) Registration date : 31/08/2007
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Tue Oct 09, 2007 2:02 pm | |
| Shabi pyet te "Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen" nese e ke ndonje pyetje! se pa pyetje ska as pergjigjje :) | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Tue Oct 09, 2007 5:31 pm | |
| ty te pyeti per dite,po ti te qon me pi uje,e te kthen te etur ashtu anjesa,kosovarja,e ku me pyet,veq me pyet pertej kufijeve!
Jo,alissa,se paku te kam treguar ty,jam pak humorist,dua te beje shaka,ndryshe ju te trija jeni shume,shume te mira dhe keni rrespekt nga une.Megjithate mendoni ngapak per ne,se u dogjem ne te mjeret ne forum,si ne ara te fshatareve. Dua te ju them kaloni mire. | |
|
| |
alissa Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 906 Age : 35 Vendi : germany Profesioni/Hobi : dance baby ;) Registration date : 31/08/2007
| |
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Fri Oct 12, 2007 11:59 pm | |
| pyetja eshtee gjetur,te pyesish alissen-benehumor te pyesish anjesen-thote shuj bre te pyesish kosovaren thote,diqka nuk jam mire
Pyetja ime e thjeshte:Kur do te jeni mire? | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Sat Oct 13, 2007 12:03 am | |
| I KAM MBETUR BORXH -SILVIT-TE I PERGJIGJEM:
Silvi,ake pa viq qe hyne ne ara e terhiqet pa bere dem?
Silvi,edheune i dua shakat,mos thënë gati jam humorist kesaj radhe bera(Shaka) | |
|
| |
tom sojer V.I.P
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Sat Oct 13, 2007 8:49 am | |
| E nderuara Silvi,
1. Ne te dy nuk po merremi vesh tek fjala "pergjithesim". Ti me fjalen pergjithesim kupton 100% e grave dhe prandaj shqetesohesh dhe me te drejte dhe thua "i fut ne nje kallup" . Ceshtja eshte Silvi e dashur se fjala pergjithesim nenkupton perjashtimin qe dmth kur thua ne pergjithesi do te thote jo 100% por 70, 80, 90% e mases se grave. Silvi, nese une do te kuptoja 100% te grave me fjalen pergjithesim atehere me mire do te kisha perdorur fjalen "Te gjitha". Me kupton?
2. Ti Silvi thua me lart:
"Kisha pershtypjen se do ishe i mendimit qe te drejtat nuk mund te jene te barabarta perderisa femrat nuk mund te krahasohen me meshkujt per sa i perket punes apo dickaje tjeter...dhe nga ktu dilet ne konkluzionin qe kto te drejta nuk mund te jene te barabarta perderisa shumica mendojne keshtu..."
Pergjigja ime:
Une Silvi sinqerisht mendoj qe te drejtat jane te barabarta sepse perpara zotit dhe natyres jemi te barabarte ne kuptimin e legjitimitetit dhe te drejtave dhe detyrave. Keqkuptimi eshte se ti nisesh nga cfare bejne apo nuk bejne grate per te dale tek te barabartat, ndersa une nuk them ate. Une them qe, jane si jane grate, te drejtat jane te barabarta, "ligji" del me pare pastaj ekzekutimi apo aplikimi i tij. Pra grate jane te barabarta, por nje pjese e tyre e mire e kerkojne kete barazi ne menyre te cuditshme. Nje pjese e grave nuk e gezojne vet kete te drejte se nuk duan, se ka shume pune, se ka lodhje, se prioritetet e tyre dendur jane te gabuara. Edhe nje here temat e tyre te preferuara jane meshkujt, seksi, flirti, genjeshtra, mosveshja, kozmetika, celulitet, saunat, silikoni, diskua dhe dashurickat. Ti nuk ke se si e mohon kete gje, pavaresisht se c'perqindje i jep ti e c'perqindje i jap une, apo jo Silvi?
Te pershendes Silvi dhe u befsh dikushi ne jete. Kete kam urimin me te mire. (Nderkohe qe femrat urojne "me nje fat te mire ishallah" - dhe ky fat i mire ishallah eshte nje mashkull i bukur, i gjate, i pasur e pak debil.)
Me thuaj Silvi qe nuk eshte e vertete ne nje shumice te madhe femrash. Duhet te jemi pak realiste, apo jo? | |
|
| |
Lea_uk Anëtar i ri
Numri i postimeve : 136 Registration date : 17/09/2007
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Sun Oct 14, 2007 1:59 am | |
| Shaban Pse femrat njehere te nxisin,pastaj të thonë mëfal e kam dashnorin
Sikur mashkujt: Jo qe te nxisin po ju hyne punve aq thell sa ne fund thojne Me fal jam i martuar??? | |
|
| |
Sy kaltri Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 1972 Registration date : 09/08/2007
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Sun Oct 14, 2007 1:04 pm | |
| une i urrej ata njerëz Lea_uk se duhet si Mashkulli me i tregu Femres qe eka Dashnoren apo Gruan . por edhe Femra duhet me tregu të vërteten se shumica e Femrav thojn e kam Dashnorin a nuk e kan ?
por une per veten time as nje her nuk kisha mundur të te Gënjej një Femer se nuk dua të e mbaj në qafë se duhet me llogarit ne vete se te gjithë kemi Motra dhe si e ndim veten po te ja ben dikush Motrave tona prandaj nuk dua as une të ti ja bej dikuj
Si thet Fjala Popullore çka nuk ta kona me ta bër Dikush ty Mos mendo të ja bësh ti dikujt tjetër
Tung me Respekt nga XILI MITROVICË | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Sun Oct 14, 2007 8:01 pm | |
| Lea-uk,do të përgjigjem,pasi nuk kam komunikuar me ju asnjëherë,meshkujt për shiqimin tim janë disa,nuk e kam fjalën për gjithë meshkujt,nuk lënë gurë pa lëvizur,për të shijuar femrat duke gënjyar e mashtruar,dhe në fund thonë për natën e marteseës, thonë jo,jo,eimja duhet të kenë virgjinitetin!I themi-mac-kur ti doje të ua marrish të tjerave,tëndes kush ia paska ruajtur?Fakt,natyra e femres është më e butë,më tërheqëse dhe më e dhimbshme.Meshkujt janë më të prirur të ju hynë punëve të thella,por ju kujdesë.Mua më duket se në këto kohë shoqëri të mirëfilltë vështirë mund të gjejsh,por nëse mashkulli ia tregon të vërtetën femres,dhe epshet i nxisin si thuani ju të u hynë punëve aq thell,atëherë mashkulli dhe femra për men dimin tim duhet të bartin barrën përgjysmë.Duhet të tregojmë mençuri,në mesin shoqëror mos të sillemi vrazhdët,po vigjilencen dhe kujdesin për veti të mbajmë zgjuar.Lea-uk,u mundova të të përgjigjem dhe nëse ka diqka të qëlluar në përgjigjejen time,pasi që në kë
këtë rubrikë përgjegjejet janë tuajat,por arsyetimet duhet të jenë edhe tonat. | |
|
| |
Lea_uk Anëtar i ri
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Sun Oct 14, 2007 9:20 pm | |
| Shaban flm per pergjigjje shume me vende.. Ska dyshim qe kemi nga te dy sexet gjera te pahjishme ... Ne mendojm qe dashurija misterioze eshte me e lezetshme!! nc nc nc besa edhe ajo e hapur nuk ja leshon rrugen..
Andaj jam per Dashurin dhe ska aty asgje te keqe kur dy qifte kuptohen dhe jan per,.... Por me vetedije te shendosh duke mos lenduar asnjeren pal...
Lea | |
|
| |
Sy kaltri Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 1972 Registration date : 09/08/2007
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Sun Oct 14, 2007 9:27 pm | |
| une e pyes Lea_uk si je si ke kaluar për Fest dhe i uroj Me Fat Fiter Bajrami | |
|
| |
Lea_uk Anëtar i ri
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... Sun Oct 14, 2007 9:29 pm | |
| Xili mire dhe jo bash mire mbase nuk kam qene afer familjes dhe Festa e Fiter Bajramit nuk ndihet ne Londer sikurse ne Kosove...
dhe mezi po pres me ardhe dhe padyshim do te pime kafe me ty dhe Rikin
Lea | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... | |
| |
|
| |
| Meshkujt pyesin,femrat pergjigjen... | |
|