|
| Feja apo Kombi.? | |
|
+48Iliriani fatlum Andi Ballshi istogalia a.f.k.sh. Atdhetari BashKom albaninr1 dodgjeka Kastrioti feride Eva0506 Best Xili rrimtaf xhema haxhiu feratkoca Delia gimche ...... kastriot_mehmeti murturi xhavo_ Parapsikologu Mergimtari eri Tr fisi rolling Ali Baba Tepelena Driniiiii ramadan mekaniku arbeni24 MUHAMETII dardan01 xhiti Ada_Kondi ILTA Medalim petritkola zeriatdheut Ilmi Veliu detektivi laloni besarti socratus Agrone Aldo 52 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Driniiiii Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Sep 07, 2010 9:24 pm | |
| KOMBI,pastaj Feja, fete i kemi per qefi...[b] | |
| | | Driniiiii Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Sep 07, 2010 9:25 pm | |
| | |
| | | detektivi Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2116 Age : 44 Vendi : Here ne kosove here ne Evrop Profesioni/Hobi : zbulimi i tradhtareve dhe hajnave Registration date : 15/03/2009
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Tue Sep 07, 2010 10:38 pm | |
| jo se behesh ateiste Drinii.. Kombi tani feja jane te lidhura...... Qdo kafshe lidhet per nje kuji edhe njerezit duhet te lidhen per fe sepse feja e ruan njeriun nga te keqijat punet e keqija .. | |
| | | BashKom Admin
Numri i postimeve : 767 Age : 54 Vendi : Prishtin Registration date : 27/08/2009
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 12:18 am | |
| Kjo i bie si buka a bëhet pa kryp ashtu edhe kombi pa fe ,as njëra as tjetra nuk bëjn pa njëra tjetrën . | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 12:27 am | |
| Detektivi ke fjalen per kafshet shtepijake apo... Une me duket isha i kiart Kombi pastaj feja, ne fet i kemi per qefi. Zoti eshte nje per te gjith, fet jane si partit politike me programet e veta bein konkurenc. Te paret ton kane besu ne Diell nuk e kane patur edhe keq... Une besoj vetum Zotin nje, te tijerat nuk me interesoin. | |
| | | Iliriani Fillestar/e
Numri i postimeve : 15 Age : 56 Vendi : Shqipëria Registration date : 05/09/2010
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 8:05 am | |
| Të lumtë Drini,
E ke mendjën dhe zemrën kristal, dmth: nuk je fare i turbullt. Nuk je viktim i dogmave të huaja fetarë. E dini shumë mirë se kombi dhe atdheu janë...MBI TË GJITHA.
Mos harroni o njerëz të mirë se fetë që i kemi na kanë ardhur nga ushtritë okupues (romakët, grekët, dhe turqit, etj). A ju merr mendja se këta (armiq't tanë) na i kanë sjellur fetë e tyre sepse ju ka ardhur xhynah për shqiptarët "të pa-fe"? Jo, armiqët tanë i kanë sjellur/instaluar fetë e tyre tek neve si mjet nënshtrimi dhe asimilimi. Kudo në botë okupuesit gjithnjë e kanë përdorur fenë e tyre për të nënshtruar, pasivizuar e për t'ia humbur identitetin, gjuhën (e sidomos emrat në gjuhën e tyre) si dhe kulturën e kombit apo popullit që e kanë okupuar/robëruar. Diku këta okupuesit kanë pasur 100% sukse e diku jo, ndoshta vetëm 50%, por dëmi gjithsesi iu është bërë secilit komb që ka qenë dhe është i okupuar.
Shikoni skoçezet, irlandezët dhe uellshët në Britaninë e Madhe përshembull; ata pothuajse i kanë humbur gjuh't e tyre (gjuha: GEJLIK) për shkak të okupimit shekullor nga anglezët. E janë me qindra raste të tilla nëpër botë. Ku me dit' sa kombe/popuj janë asimiluar e zhdukur nga okupimet dhe asimilimet gjatë shekujve.
E kjo për mua është mëkati më i madh i njerëzimit. Sepse sa më shumë kombe (popuj e race të ndryshme) me gjuhë e kulturë të ndryshme, aq ma i pasur dhe interesant është planeti jonë.
Tung | |
| | | BashKom Admin
Numri i postimeve : 767 Age : 54 Vendi : Prishtin Registration date : 27/08/2009
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 9:57 am | |
| Ju lumt Drini dhe Iliariani ,fetë apo besimi ndrrohen sipas dëshirës e Kombi Jo. | |
| | | detektivi Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2116 Age : 44 Vendi : Here ne kosove here ne Evrop Profesioni/Hobi : zbulimi i tradhtareve dhe hajnave Registration date : 15/03/2009
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 10:24 am | |
| te besosh ne zote e te jesh i pa fe ska kerkund ,tashe po ndegjoje. Qdo komb ka fe e qdo fe ka komb . vetem ateistet skane zote..... | |
| | | xhema Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2337 Age : 59 Vendi : Ferizaj -gjermani Registration date : 30/03/2009
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 11:37 am | |
| ILIRIAN-un mendoj se feja myslimane na ka shpetu nga asimilimi,duke u bazuar ngjitha trojet tona etnike, kjo fej e ka ruajtur gjuhen,se ket e dukumentojn dhe faktet gjithkah ku shtrihen shqiptart me ket fej, gjuha e nji populli e din se esht fundamentale per nji popull,ket e pranojn edhe shum shkenstar dhe teolog tan,(FEJA MUSLIMANE)ktu nuk ka dyshim100% Pra vllezrit tan me fej tjera kan shpetu nen émbrellen ton,se kush e di sod se qfar gjuhe kishim fol apo nuk kishim mundur fare te komunikonim ne gjuh shqipe. Sa i perket shtetev arabe jam i bindur se dot na njofin 100% por per te mos u identifikuar shtetet arabe se po ju ndihmojn muslimanve ne mes te evropes dhe per te mos e e islamizuar prapaganda serrbe ter evropen me 5 mil shqiptar esht ber kjo zvarritje te jesh i bindur.Dhe pos tjerash per momenti feja Muslimane esht e denigruar n´ter boten prej nji pjese te shteteve imperialiste pra per arsye te tyre ekonomike qe te i eksplatojn pra pasurin e tyre, dhe propagandojn kunder ksaj feje.etj
PS mua mu duk se ke jetu dikund ne nji shtet arab dhe e ke pas rastin mej pa gjerat ma mir ti se ,si dhe qka ,esht atje,veqse nuk shof kurfar tradite te tyre ne trevat tona. un mendoj se kjo fej don nji rrespekt se paku per ket merit sepse ne jem nji popull shum interesant qe asimilohemi per 5 minuta sepse nuk kemi vetdije kombetare te mjaftushme dot te thon se na ka shpetu deri me tani mendimi imi. | |
| | | xhiti Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1858 Age : 64 Vendi : Prishtine Profesioni/Hobi : zbulim i tradhtarve Registration date : 26/03/2009
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 11:50 am | |
| Katedralen ne mejdis te Kosoves e Fotografin e majka tereza ne Zyra te LDK e i.RUGOva .. E po te njofin shtetet muslimane. seshte tu na njofte Papa qe ja marun katdralen per hater te Rugove Popit .. E more shahira po te menqum jeni.. Po mos u bani merak se edhe Rusia edhe serbia kane me njofte kete ,,Shtet Multietnik Kosovare" pa sovranitet pa ushtri.. Popullin Kosovare populli me i ri ne bote ja humben historin trashegemin ketij populli shqiptare ,... Me vone ku me dijte se qka kan me na quajt keta lapera....njerez dhe disa qytetare qe nuk shofin me lerge se hundes se tyre dhe biznesit te tyre qe jane ne gjendje edhe familjen me zhduk per para.. | |
Numri i postimeve : 15 Age : 56 Vendi : Shqipëria Registration date : 05/09/2010
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 5:27 pm | |
| Kryesorja është që të mos na vërbojnë fetë e ndryshme që i kemi e të mos i marrim traditat dhe kulturat e të huajve. Ne jemi SHQIPTARË por edhe EUROPJANË! Dhe këtë mos ta harrojmë KURRË! Ta kesh një fe bënë por kurr mos lejo që të jetosh pra të sillesh si italian, grekë, sllav, arab apo turk, etj, etj. Ne e kemi karakterin tonë të lashtë e të mrekulluëshëm.
Iliriani.
p.s.
1/ Nuk do të thotë se njerëzit që nuk besojnë në fe, automatikisht nuk besojnë zot.
2/ Ateistet, kanë të drejtë të kenë mendimet/idetë e tyre, si çdo njeri.
3/ Nëqoftëse ka Zot, atëherë zoti sheh gjithçka apo jo??? Pra unë mendoj se kur t'i vjen dita secilit (pra vdekja); përshembull një "ateist" (kupto këtu një njeri pa fe) që ka jetuar një jetë të pastër, pa i bërë keq askujt do të shkoj në parajsë EKSPRESS (pra pa ndalesa në asnjë stacion), kurse ai që ka thënë se është fetarë (besimtar) i cilit do fe por e ka ndjekur atë fe sa për sy e faqe, shembull: ritet, datat e shenjta, etj fetare, por faktikisht tërë jetën e tij ka bërë çmos; shembull; ka përfituar nga puna, djersa dhe gjaku i të tjerëve apo ka bër vepra të liga, ai NUK do të kaloj mirë për në atë "dynjah"!!! He sa ka të tillë.
| |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 8:32 pm | |
| Xhem, pa keqkuptime, te duket pak emri yte, i cili nuke eshte emer shqiptar? Nuk eshte asimelim te kesh nje emer te nje populli tjeter. Mua nuk me pengoin fet, pore me pengoin ata njerz qe ne emer te nje feje, e te Zotiti manipuloin me njerz. Zoti eshte i te gjithve, dhe nje. Une jetoi ne nje vend ku ka perplasje fetare, ku urrejtija eshe shume e madhe edhe ne 2010 kurre nuk do ja deshiroija nje urrejtije te tille ne popullin tim , si ne ket vend. KOMBI pastaj Feja. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 9:54 pm | |
| Ia ke qëlluar Drin,
Edhe çështja e emrave është SHUMË me rëndësi. Provo t'i thuash një arabit, turkut, grekut, italianit, serbit apo maqedonit, etj. etj që t'i emrojnë fëmijët e tyre me emra shqiptarësh e shikoje reagimin e tyre.
A janë më mirë emrat: Alban, Shkodran, Driton, Iliria, Ardiane e Afërdita apo emrat: Hasan, Hysen, Abdul, Jorgaq, Kristaq, Pjetër, Gjergj, Maria, Ezmarelda, Jozefina, Hamide, Hatixhe, Nazmije etj??? Moni bre moni se mëkatë është!
Feja islame për mendimin tim është padyshim një Lëvizje Arabe për arabizimin e gjithë botës, dhe ju lumtë arabëve, ata janë atdhetarë, por këtë "ju lumtë" s'mund t'ia them shqiptarëve, apo turqëve, apo boshnjakëve, apo pakistanezëve, etj, etj të cilët luftojnë mu për këtë lëvizje apo qëllim, që punojnë e luftojnë për qëllimet e të huajve e jo për çështjet e tyre. | |
| | | ...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 10:25 pm | |
| - Cito :
- Edhe çështja e emrave është SHUMË me rëndësi. Provo t'i thuash një arabit, turkut, grekut, italianit, serbit apo maqedonit, etj. etj që t'i emrojnë fëmijët e tyre me emra shqiptarësh e shikoje reagimin e tyre.
A janë më mirë emrat: Alban, Shkodran, Driton, Iliria, Ardiane e Afërdita apo emrat: Hasan, Hysen, Abdul, Jorgaq, Kristaq, Pjetër, Gjergj, Maria, Ezmarelda, Jozefina, Hamide, Hatixhe, Nazmije etj??? Moni bre moni se mëkatë është!
Feja islame për mendimin tim është padyshim një Lëvizje Arabe për arabizimin e gjithë botës, dhe ju lumtë arabëve, ata janë atdhetarë, por këtë "ju lumtë" s'mund t'ia them shqiptarëve, apo turqëve, apo boshnjakëve, apo pakistanezëve, etj, etj të cilët luftojnë mu për këtë lëvizje apo qëllim, që punojnë e luftojnë për qëllimet e të huajve e jo për çështjet e tyre. JENI NGA SHQIPERIJA JU ZOTRI? | |
| | | Atdhetari Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1415 Age : 113 Vendi : Arbëri Registration date : 13/11/2009
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 10:33 pm | |
| Emrat me kuptim shqip ishin te ndaluar ne ate kohë , megjithse me sa jam i njohur une nga ana fetare janë te lejuar emrat me kuptim Kombëtar .? Jo që vetëm ishte e ndaluar zyrtarisht nga shovenizmi Sllavë por edhe te dënonin me burg , prandaj mos i fajesoni gjeneratat e asaj kohe . - Cito :
- Shqiptarët e kishin të ndaluar që fëmijët e posalindur t’i emërojnë me emra shqip, si: Shqipe, Driton, Dardan... etj, kurse për emrat e qyteteve në vend se të shkruhet në tekstet shkollore Shkup është shkruar në gjuhën sllave SKOPJE, apo për Kërçovën- Kiçevo..
http://www.shqiperia.com/lajme/lajm/nr/6450/Bolshevizmi-dhe-realiteti-i-shqiptareve-te-Maqedonise Ata shqiptarë që ishin të përkatësisë Orthodoxe dhe që mbanin emra Orthodoxe sot nuk janë shqiptar për fat të keq ! Së bashku me ta , sot do ishim shumicë në Maqedoni . Ja edhe një artikull në lidhje me emrat ne Maqedoni http://www.zemrashqiptare.net/article/Komente/5031/ Mendimi im është që këto pyetje dhe këto biseda të hapen te shqiptarët me përkatësi tjera fetare sepse ata janë shum më të rezikuar nga ana e tyre fetare qe komandohet nga Athina se sa ne Muslimanët nga asimilimi : - Cito :
- Shqiptarët ortodoks në Maqedoni
Dikur në Maqedoni numri i shqiptarëve ortodoks ishte shumë i madh. Tani shumica nga ta janë asimiluar, mirëpo gjurmët që kanë lënë këta shqiptar mbeten udhë rrëfyese për njohjen e historisë tonë në Maqedoni. Sot numri i ortodoksëve shqiptarë është shumë i vogël. Por a do të thotë kjo se duhet të harohen veprat e të gjithë atyre shqiptarëve, që ende nuk dalin në drit? Historianët tanë nuk e kuptojn se pikërisht këtu gjinden argumentet më të forta historike për shqiptarët në Maqedoni. Të gjithë e dinë se cdo gjë ortodokse, sllavët dhe grekët gjithmon e paraqesin si të tyren, ndërsa ne, edhe pse argumentet janë në anën tonë gjithmon i anashkalojm këtë pjesë të historisë, duke e vlerësuar si histori e “kategorisë së dytë”. Pjesa më e madhe e ortodoksëve shqiptar jetonin në rajonin e Rekës. Ishin të njohur si gurë-gdhendësit më të mirë në gjithë Ballkanin. Jugosllavët duke shfrytëzuar fejën si preteks filluan të bëjn veprimet e para për ta zhdukur këtë komunitet, fillimisht duke i ndryshuar shkollat shqipe në maqedone, ndërsa me vonë u morën edhe masa më të ashpra ndaj atyre që vazhdonin ta quanin vetën shqiptarë. Numri i shqiptarëve ortodoks ishte diku reth 180 000 deri në 200 000. I përqëndruar kryesisht në rajonin e Rekës. Pas mbarimit të Luftës së Dytë Botërore përbërja demografike e fshatrave të Rekës ishtë përafërsisht kjo. (këtu i keni në përqindje vetëm shqiptarët ortodoks, pasi që të gjitha këto katunde ishin etnikisht të pastra ose me shumicë shqiptare) SENCA - 50% VULLKAVIA - 50% BELIçICA - 100% NISTROVA - 50% NIVISHTA - 20% RIMNICA - 10% ZHUZHNJA - 20% VAU - 70% BOGDI - 50% VERBENI - 70% KRAKARRNICA - 100% KIçINICA - 100% DUFI - 40% Sllavët e shfrytëzuan shumë mirë fejën dhe mos interesimin e Kishës Autoqefale Shqitpare, si rezultat këta njerëz të gjithë u asimiluan. Ky mos funksionim i kishës shqiptare na ka kushtuar shtrejt dhe do të vazhdoj të na kushtoj. I kushton shqiptarëve në Maqedoni dhe po i kushton Kosovës. Se cfarë ka ndodh në të vërtet? Si është tentu të asimilohen këta njerëz më së miri e ilustron Josif Bageri në poezitë e tija (libri “Reka, Vendi Im”). Prandaj shumë ngrohtësisht po e këshillojë këtë libër për të gjithë shqiptarët. Mos e qo me large , shiqo se si reagon pronari i forumit me te madh shqiptare ( ka më shumë se kaq por ne shpejtësi e gjeta ) : http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=69115&page=5 Gjitha postimet e tij jane kopje te Janullatosit . | |
| | | Atdhetari Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1415 Age : 113 Vendi : Arbëri Registration date : 13/11/2009
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 10:46 pm | |
| - Cito :
- fionaa
JENI NGA SHQIPERIJA JU ZOTRI? Gjithë jemi nga Shqipëria . | |
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 11:03 pm | |
| Sa qenka mundu zotrote te na shet patriotizem kot se koti bah!!!!!
Mendon se jemi te verber ti a!Nga e nxore kete ti se arabet mendojn te arabizimin e gjith botes !! frika te shtyn te mendoseh nje gje till a ?ishall fjala jote ne vesh te zotit dhe padyshim se nje dite gjith univeris do jete me musliman te paster qe besojn vetem te nje zote.. leri ti anashe vendet krishter sepse ka deviju rrugen e Allahut atje dhunon femiun krijon familje me te, till jan kristijanet evropjan ,kurr nuk do arrin knaqesin apsulotu asnje individ deri sa te pranoj se nje Zote eshte dhe nje FE.Allahu thot mos shiko pamjen e jashtme te njerzimite por shiko shpirtine tyre,shiko miljoneret perfundimin e tyre si i vien te gjith perfundojn ne vetvrasje.droga,prostuticion i kemi dhurate nga evropjanet. Asgje nuk kemit e perbashket me Arabet perveq fes,qeshtja e emrave eshte gje personale edhe ashtu Shqiptaret e Kosoves kan emra tamam shqiptare,ew nese flasim per Shqiptaret e Shqiperis ajo dihete me se nuk kan emra arab por Grek (sllave)italijon.E vetmja feja muslIman eshte se te meson ta duASH dhe te mbroshe kombin ma ne menyre sa me reale e jo duke ber thirrje per vrasje sikure se kishat ortodokse.Lexo Kuranin ti e meso te verteten e fes e mos ja fute kote nga racizmi sikur te ben shum per kombe sepse jam e bindur se ati qe nuk i ben per fe qe eshte lidhje drejte perdrejt me Allahun nuk i ben ase per kombe(ishe ti zotrote ne kohen e luftes ne kosove/?
Te vetemit shqiptaret e shqiperis jan qe i pengon feja musliman arsyja dihete me se jetojn nen hijen komuniste .Pse merreni me qeshtjen e fes muslimna kur shiko ca te ben komshiu yt grek do mare gjith shqiperin dhe ju beni sehire jo pse musimant ashtu pse keshtu ,Shqiptaret e Maqedoni dhe nje pjese shume madhe e Shqiptarve te kOSoVES duke prejshtu ata qe besojn ne'' varre" kan besim te sinqert.dhe nuk dallojn fen nga kombi,sepse jan dy gjera shum shum te perbashket,Sikure ti ndiqnim rregullat e fes nuk do ndodht rasti i fundit i shqiptarite nga shqiperij 40 vjeqarit qe dhunoj nje hungareze 11 vjeqare ne greqi , ky raste ka ndodhe tani besoj se keni ndegju ket po e mare shembell sepse Shqiperij cdo dite perballet me krime te renda,ku nuk kursejn gra e femij cdo dite ,ende kanunin i lekes eshte ne fuqi,E Allahu askujt si ka jap te drejt te vrase apo ti mare jeten tjetri, keshtu zotrote mati fjalet mir kur don te flasesh per muslimnet Shqiptare
| |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 11:04 pm | |
| - Cito :
- Gjithë jemi nga Shqipëria .
bah???????? | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 11:08 pm | |
| - Cito :
- Emrat me kuptim shqip ishin te ndaluar ne ate kohë , megjithse me sa jam i njohur une nga ana fetare janë te lejuar emrat me kuptim Kombëtar .?
Jo që vetëm ishte e ndaluar zyrtarisht nga shovenizmi Sllavë por edhe te dënonin me burg , prandaj mos i fajesoni gjeneratat e asaj kohe .
Cito: Shqiptarët e kishin të ndaluar që fëmijët e posalindur t’i emërojnë me emra shqip, si: Shqipe, Driton, Dardan... etj, kurse për emrat e qyteteve në vend se të shkruhet në tekstet shkollore Shkup është shkruar në gjuhën sllave SKOPJE, apo për Kërçovën- Kiçevo.. http://www.shqiperia.com/lajme/lajm/nr/6450/Bolshevizmi-dhe-realiteti-i-shqiptareve-te-Maqedonise
Ata shqiptarë që ishin të përkatësisë Orthodoxe dhe që mbanin emra Orthodoxe sot nuk janë shqiptar për fat të keq ! Së bashku me ta , sot do ishim shumicë në Maqedoni .
Ja edhe një artikull në lidhje me emrat ne Maqedoni http://www.zemrashqiptare.net/article/Komente/5031/
Mendimi im është që këto pyetje dhe këto biseda të hapen te shqiptarët me përkatësi tjera fetare sepse ata janë shum më të rezikuar nga ana e tyre fetare qe komandohet nga Athina se sa ne Muslimanët nga asimilimi :
Cito: Shqiptarët ortodoks në Maqedoni
Dikur në Maqedoni numri i shqiptarëve ortodoks ishte shumë i madh. Tani shumica nga ta janë asimiluar, mirëpo gjurmët që kanë lënë këta shqiptar mbeten udhë rrëfyese për njohjen e historisë tonë në Maqedoni. Sot numri i ortodoksëve shqiptarë është shumë i vogël. Por a do të thotë kjo se duhet të harohen veprat e të gjithë atyre shqiptarëve, që ende nuk dalin në drit? Historianët tanë nuk e kuptojn se pikërisht këtu gjinden argumentet më të forta historike për shqiptarët në Maqedoni. Të gjithë e dinë se cdo gjë ortodokse, sllavët dhe grekët gjithmon e paraqesin si të tyren, ndërsa ne, edhe pse argumentet janë në anën tonë gjithmon i anashkalojm këtë pjesë të historisë, duke e vlerësuar si histori e “kategorisë së dytë”. Pjesa më e madhe e ortodoksëve shqiptar jetonin në rajonin e Rekës. Ishin të njohur si gurë-gdhendësit më të mirë në gjithë Ballkanin. Jugosllavët duke shfrytëzuar fejën si preteks filluan të bëjn veprimet e para për ta zhdukur këtë komunitet, fillimisht duke i ndryshuar shkollat shqipe në maqedone, ndërsa me vonë u morën edhe masa më të ashpra ndaj atyre që vazhdonin ta quanin vetën shqiptarë. Numri i shqiptarëve ortodoks ishte diku reth 180 000 deri në 200 000. I përqëndruar kryesisht në rajonin e Rekës. Pas mbarimit të Luftës së Dytë Botërore përbërja demografike e fshatrave të Rekës ishtë përafërsisht kjo. (këtu i keni në përqindje vetëm shqiptarët ortodoks, pasi që të gjitha këto katunde ishin etnikisht të pastra ose me shumicë shqiptare) SENCA - 50% VULLKAVIA - 50% BELIçICA - 100% NISTROVA - 50% NIVISHTA - 20% RIMNICA - 10% ZHUZHNJA - 20% VAU - 70% BOGDI - 50% VERBENI - 70% KRAKARRNICA - 100% KIçINICA - 100% DUFI - 40%
Sllavët e shfrytëzuan shumë mirë fejën dhe mos interesimin e Kishës Autoqefale Shqitpare, si rezultat këta njerëz të gjithë u asimiluan. Ky mos funksionim i kishës shqiptare na ka kushtuar shtrejt dhe do të vazhdoj të na kushtoj. I kushton shqiptarëve në Maqedoni dhe po i kushton Kosovës. Se cfarë ka ndodh në të vërtet? Si është tentu të asimilohen këta njerëz më së miri e ilustron Josif Bageri në poezitë e tija (libri “Reka, Vendi Im”). Prandaj shumë ngrohtësisht po e këshillojë këtë libër për të gjithë shqiptarët.
Mos e qo me large , shiqo se si reagon pronari i forumit me te madh shqiptare ( ka më shumë se kaq por ne shpejtësi e gjeta ) : http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=69115&page=5 Gjitha postimet e tij jane kopje te Janullatosit . Besa nese lejojn te behete regjistrimi i popullates fetare gjysmen e Shqiperis do e marri GREKU sikur se ta ka ber BAN me qamerin ,po ketyre mir jav bejn se dun kombin keta e ikin by... per ne greqi te dhunojn femij ...nuk duan keta ti takojn asnje feja se feja i thot stop dhunese e kombi po i mesoka mir te uruarit | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 11:25 pm | |
| | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 11:27 pm | |
| Nuk isha aspak jashtë temës! | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 11:28 pm | |
| [i]Aha do thot ti qenke nga prizreni ik ke tyrbete ti e bej lutje dhe kujdes me fjalorin ti /i] | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 11:30 pm | |
| Ajo farë Fiona hapur po e shanë kombin e vetë...dhe po më ofendon mua kur ma bën pyetjen "JENI NGA SHQIPËRIA ZOTRI?", sepse po, jam nga Shqipëria...jam nga Prizreni. | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 11:33 pm | |
| | |
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? Wed Sep 08, 2010 11:34 pm | |
| [i]Per fiona kombi dhe feja jan dy gjera pothujse te perbashkta.Nuk edu un kombin nese nuk kam fe.....
Pytja ime ishte nga cili vende jeni sepse mund tjesh edhe nga maqedonij nuk ishte pytje me prapavi por thjesht nga cili vende je, sepse edhe pse jemi shqiperi i ter kombi jetojm me kufi
| |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Feja apo Kombi.? | |
| |
| | | | Feja apo Kombi.? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |