|
| ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? | |
|
+6veletini xhavo_ Aldo laloni socratus Agrone 10 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? Fri Mar 20, 2009 8:28 pm | |
| Une e mora nje shembull shume te thjeshte, ate se pse njeriu lind me pa nje dore, kemb apo pa nje sy. Ti, sigurisht qe per kete mendon se zoti i ka punt ne dore dhe ai e di me se miri. Qka ka lidhje zoti ketu, nese nje femer gjate shtatezanis nuk tregohet e kujdesshme si ne (zh)veshje apo perdore gjera jo te mira per ushqim, te cilat patjeter se ndikojne edhe tek fosnja. Dhe jemi mesuar te themi " epo, zoti ka dasht keshtu te lind". Jo more, dil rrugeve ne temperatur te larta apo perdor gjithqka pa kujdes se zoti ne fund prap kur don e lind femijen normal. Une zotin nuk e njoh, dhe nuk e pranoj ne asnje forme. Kjo qe po flasim ketu, eshte nje qeshtje tjeter. Se pse nuk e njoh zotin sikur ti, kam fol e kam fol ne shume tema. Ti the se ne dijme aq sa zoti na ka lejuar te dijme! E kjo sdo te thote te lirohemi nga kerkimi i dijes dhe te mbyllemi. Ne njefare menyre kjo nenkupton se nese marrim shembull ty dhe mua, zoti e ka percaku qe Xhavo nje dite te harrije piken e dijes 9( nese marrim nga 1 deri tek 10), dhe mua deri tek 6. Dhe si ti, poashtu edhe une jemi te lire ( nga zoti) te kerkojme, por jemi te limituar, une tek 6 dhe ti tek 9 apo? Kur une te vij tek 6, e provoj, e provoj dhe dikur duhet te ndalem, sepse duhet ti theme vetes " deri ketu me ka limituar zoti". Nuk pajtohem hiq. Nese zoti me ka krijuar mua, ai sigurisht duhet te kete edhe ndikim tek une. Gje qe smund te vertetohet ne asnje menyre. Une gjithqka qe bej e bej sepse une du vete, per nje moment bej ashtu momentin tjeter mund te ndryshoj, per nje moment mund tme pelqej diqka momentin tjeter jo. Kjo ndodhe sepse une zgjedhe, pa me ndikuar apo oriehntuar dikush... |
| | | Merisa Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 276 Age : 33 Vendi : Kosovë Profesioni/Hobi : mjekesi Registration date : 16/03/2009
| Titulli: Re: ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? Sat Mar 21, 2009 11:17 am | |
| ne nuk jemi krijes e natyres por e zotit sepse zoti na ka kriju qe adhurimin tja dedikjm vetem atij. e jo ti bejm adhurim dikujt tjeter perpos tij | |
| | | socratus Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 556 Age : 43 Vendi : Prishtinë Profesioni/Hobi : psikologji, teologji, design Registration date : 11/02/2009
| Titulli: Re: ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? Sat Mar 21, 2009 12:33 pm | |
| | |
| | | xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? Sun Mar 22, 2009 3:19 pm | |
| - Akili shkruajti:
- Une e mora nje shembull shume te thjeshte, ate se pse njeriu lind me pa nje dore, kemb apo pa nje sy. Ti, sigurisht qe per kete mendon se zoti i ka punt ne dore dhe ai e di me se miri. Qka ka lidhje zoti ketu, nese nje femer gjate shtatezanis nuk tregohet e kujdesshme si ne (zh)veshje apo perdore gjera jo te mira per ushqim, te cilat patjeter se ndikojne edhe tek fosnja. Dhe jemi mesuar te themi " epo, zoti ka dasht keshtu te lind". Jo more, dil rrugeve ne temperatur te larta apo perdor gjithqka pa kujdes se zoti ne fund prap kur don e lind femijen normal.
Une zotin nuk e njoh, dhe nuk e pranoj ne asnje forme. Kjo qe po flasim ketu, eshte nje qeshtje tjeter. Se pse nuk e njoh zotin sikur ti, kam fol e kam fol ne shume tema.
Ti the se ne dijme aq sa zoti na ka lejuar te dijme! E kjo sdo te thote te lirohemi nga kerkimi i dijes dhe te mbyllemi. Ne njefare menyre kjo nenkupton se nese marrim shembull ty dhe mua, zoti e ka percaku qe Xhavo nje dite te harrije piken e dijes 9( nese marrim nga 1 deri tek 10), dhe mua deri tek 6. Dhe si ti, poashtu edhe une jemi te lire ( nga zoti) te kerkojme, por jemi te limituar, une tek 6 dhe ti tek 9 apo? Kur une te vij tek 6, e provoj, e provoj dhe dikur duhet te ndalem, sepse duhet ti theme vetes " deri ketu me ka limituar zoti". Nuk pajtohem hiq. Nese zoti me ka krijuar mua, ai sigurisht duhet te kete edhe ndikim tek une. Gje qe smund te vertetohet ne asnje menyre. Une gjithqka qe bej e bej sepse une du vete, per nje moment bej ashtu momentin tjeter mund te ndryshoj, per nje moment mund tme pelqej diqka momentin tjeter jo. Kjo ndodhe sepse une zgjedhe, pa me ndikuar apo oriehntuar dikush... Keto perkufizimet tua janë plotësisht te pakuptimta, per arsye se ti ske kurrfar baze as shkencore as fetare, per keto qe i ke shprehur me lartë. Janë përkufizime "ne ajër". Ti, pra, deri me sot s'ke dhënë asnjë fakt me te voglin për ta arsyetuar mosbesimin tëndë, porse vetëm sillesh rreth dyshimeve brenda vetes sate. Diçka tjetër është fakti e argumenti e diçka tjetër është këmbëngulja jote në mosbesim. Ti pyet përse lind nje femijë sakat, në kohen kur e ke gjysmen e përgjigjes vetë. Sigurisht se Zoti i ka krijuar ligjësit në këtë botë, brenda te cilave funksionon kjo. Nëse dilet jasht tyre nga pakujdesia apo arsye tjera sigurisht se janë edhe pasojat. Mirpo ana tjetër është edhe me esenciale, qe lidhet me faktin e ekzistencës se njeriut: nuk përfundon çdo gjë me ketë botë. Pra është edhe një sprovë për besimtaret e dënim për pabesimtarët. Këto gjëra, si lindja e femijeve te gjymtë, fatëkeqësitë natyrore, padrejtësitë në këtë botë etj. janë argumente shumë te fuqishme për ekzistimin e jetës përtej kësaj bote. Sikur te mos ishte bota tjetër, kjo botë ndoshta do te ishte, por do te ishte me ndryshe. Kur jemi te dija, ju lutemi mos i perzieni gjëra. Dija individuale qe fitohet me përpjekje individuale dhe dija e pergjithshme si DIJE në vetvete, janë dy gjëra te ndryshme. Po t'i vështrosh zbulimet me te mëdha shkencore qe kanë shënuar kthesë në histori e qe simbolizojnë zgjerimin e dijes sonë ndaj natyres, do ta kuptosh se shumica e tyre kanë ndodhur rastësisht, papritmas ose ne ënderr. Me shtimin e dijes sonë proporcionalisht shtohet vetëdija jonë se sa pak dimë. "Di aq shumë sa sdi asgjë" (Sokrati) "Me shtimin e njohurive tona per boten, shtohet edhe vetedija jone se s'do te behemi kurre zoter teresisht te fatit tone. Madje edhe po te supozojme progresin me te madh te mundhsem te shkences, masa e rrethanave te pushtuara ne krahasim me masen e masave te papushtuara e te papushtueshme, do jete pa ndonje peshe. Njeriu dhe bota s'rrine ne proporcion. Njesia e ecjes se gjerave s'eshte njeriu dhe jeta e tij njerezore." (A.I.)Ne dimë aq sa Zoti ka lejuar te dimë në momentin e caktuar. Te pretendosh se mund te bësh çka do vetë - ky është pretendim sa naiv aq edhe i palogjikshëm. " Bindemi me pozitën tonë njerezore. Ne jemi gjithashtu në situata... Unë mund të veproj qe te ndrrojë situata. Mirpo ka situata qe janë në esencë të pandryshueshme, madje edhe kur manifestimi i tyre merr pamje tjetër dhe kur pushteti i tyre ngjadhenjyes fshihet pas velit: duhet te vdes, duhet te vuaj, duhet te luftoj, i nenshtrohem rastit, nderliksem ne menyre te pashmangshme me fajin. Keto situata themelore te ekzistences sone i quajme "situata kufitare" (Karl Jaspers, hyrje ne filozofi). | |
| | | detektivi Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2116 Age : 44 Vendi : Here ne kosove here ne Evrop Profesioni/Hobi : zbulimi i tradhtareve dhe hajnave Registration date : 15/03/2009
| Titulli: Re: ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? Sun Mar 22, 2009 3:55 pm | |
| Normal qe e zotit! Edhe kurani edhe bibla edhe besimet tjera edhe shkenca e pranon qe njeriu i pare ishte Ademi dhe hava! Atehere prej tyre u shtu njerezimi. Zoti krijoi natyren dhe njerezimin shtazet dheinsektet! Ai i shkaterron dhe i krijon. Kushe nuk beson ai nuk ka lidhje me jeten as nuk din asgje! Kjo bote u linde dhe dote shkaterrohet dhe prap do krijohet bot tjeter. Si lindim ashtu vdesim-jo prej natyres po zoti vendos per dike nepleqeri per dike ne te r! Prej qkafit lindim !? prej uji(sperme) a ka kushe ne bote qe krijon njeriun lindim prej hiqit zhvillohemi hecmi dhe flasim. Disa expert boteror munduan te krijojn lopen-po nuk munden kurrsesi! Pra besoni ne zote i vetmi qe ka fuqin mbi gjithqka. | |
| | | Aldo Anëtar
Numri i postimeve : 490 Age : 37 Vendi : durres Registration date : 06/01/2009
| Titulli: Re: ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? Sun Mar 22, 2009 4:10 pm | |
| o shoku besimtar si qeka shtu bota nepermjet eves dhe adamit? | |
| | | socratus Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 556 Age : 43 Vendi : Prishtinë Profesioni/Hobi : psikologji, teologji, design Registration date : 11/02/2009
| Titulli: Re: ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? Sun Mar 22, 2009 4:15 pm | |
| | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? Sun Mar 22, 2009 11:38 pm | |
| - xhavo_ shkruajti:
- Akili shkruajti:
- Une e mora nje shembull shume te thjeshte, ate se pse njeriu lind me pa nje dore, kemb apo pa nje sy. Ti, sigurisht qe per kete mendon se zoti i ka punt ne dore dhe ai e di me se miri. Qka ka lidhje zoti ketu, nese nje femer gjate shtatezanis nuk tregohet e kujdesshme si ne (zh)veshje apo perdore gjera jo te mira per ushqim, te cilat patjeter se ndikojne edhe tek fosnja. Dhe jemi mesuar te themi " epo, zoti ka dasht keshtu te lind". Jo more, dil rrugeve ne temperatur te larta apo perdor gjithqka pa kujdes se zoti ne fund prap kur don e lind femijen normal.
Une zotin nuk e njoh, dhe nuk e pranoj ne asnje forme. Kjo qe po flasim ketu, eshte nje qeshtje tjeter. Se pse nuk e njoh zotin sikur ti, kam fol e kam fol ne shume tema.
Ti the se ne dijme aq sa zoti na ka lejuar te dijme! E kjo sdo te thote te lirohemi nga kerkimi i dijes dhe te mbyllemi. Ne njefare menyre kjo nenkupton se nese marrim shembull ty dhe mua, zoti e ka percaku qe Xhavo nje dite te harrije piken e dijes 9( nese marrim nga 1 deri tek 10), dhe mua deri tek 6. Dhe si ti, poashtu edhe une jemi te lire ( nga zoti) te kerkojme, por jemi te limituar, une tek 6 dhe ti tek 9 apo? Kur une te vij tek 6, e provoj, e provoj dhe dikur duhet te ndalem, sepse duhet ti theme vetes " deri ketu me ka limituar zoti". Nuk pajtohem hiq. Nese zoti me ka krijuar mua, ai sigurisht duhet te kete edhe ndikim tek une. Gje qe smund te vertetohet ne asnje menyre. Une gjithqka qe bej e bej sepse une du vete, per nje moment bej ashtu momentin tjeter mund te ndryshoj, per nje moment mund tme pelqej diqka momentin tjeter jo. Kjo ndodhe sepse une zgjedhe, pa me ndikuar apo oriehntuar dikush...
Keto perkufizimet tua janë plotësisht te pakuptimta, per arsye se ti ske kurrfar baze as shkencore as fetare, per keto qe i ke shprehur me lartë. Janë përkufizime "ne ajër". Ti, pra, deri me sot s'ke dhënë asnjë fakt me te voglin për ta arsyetuar mosbesimin tëndë, porse vetëm sillesh rreth dyshimeve brenda vetes sate.
Diçka tjetër është fakti e argumenti e diçka tjetër është këmbëngulja jote në mosbesim.
Ti pyet përse lind nje femijë sakat, në kohen kur e ke gjysmen e përgjigjes vetë. Sigurisht se Zoti i ka krijuar ligjësit në këtë botë, brenda te cilave funksionon kjo. Nëse dilet jasht tyre nga pakujdesia apo arsye tjera sigurisht se janë edhe pasojat. Mirpo ana tjetër është edhe me esenciale, qe lidhet me faktin e ekzistencës se njeriut: nuk përfundon çdo gjë me ketë botë. Pra është edhe një sprovë për besimtaret e dënim për pabesimtarët.
Këto gjëra, si lindja e femijeve te gjymtë, fatëkeqësitë natyrore, padrejtësitë në këtë botë etj. janë argumente shumë te fuqishme për ekzistimin e jetës përtej kësaj bote. Sikur te mos ishte bota tjetër, kjo botë ndoshta do te ishte, por do te ishte me ndryshe.
Kur jemi te dija, ju lutemi mos i perzieni gjëra. Dija individuale qe fitohet me përpjekje individuale dhe dija e pergjithshme si DIJE në vetvete, janë dy gjëra te ndryshme. Po t'i vështrosh zbulimet me te mëdha shkencore qe kanë shënuar kthesë në histori e qe simbolizojnë zgjerimin e dijes sonë ndaj natyres, do ta kuptosh se shumica e tyre kanë ndodhur rastësisht, papritmas ose ne ënderr.
Me shtimin e dijes sonë proporcionalisht shtohet vetëdija jonë se sa pak dimë. "Di aq shumë sa sdi asgjë" (Sokrati)
"Me shtimin e njohurive tona per boten, shtohet edhe vetedija jone se s'do te behemi kurre zoter teresisht te fatit tone. Madje edhe po te supozojme progresin me te madh te mundhsem te shkences, masa e rrethanave te pushtuara ne krahasim me masen e masave te papushtuara e te papushtueshme, do jete pa ndonje peshe. Njeriu dhe bota s'rrine ne proporcion. Njesia e ecjes se gjerave s'eshte njeriu dhe jeta e tij njerezore." (A.I.)
Ne dimë aq sa Zoti ka lejuar te dimë në momentin e caktuar.
Te pretendosh se mund te bësh çka do vetë - ky është pretendim sa naiv aq edhe i palogjikshëm.
"Bindemi me pozitën tonë njerezore. Ne jemi gjithashtu në situata... Unë mund të veproj qe te ndrrojë situata. Mirpo ka situata qe janë në esencë të pandryshueshme, madje edhe kur manifestimi i tyre merr pamje tjetër dhe kur pushteti i tyre ngjadhenjyes fshihet pas velit: duhet te vdes, duhet te vuaj, duhet te luftoj, i nenshtrohem rastit, nderliksem ne menyre te pashmangshme me fajin. Keto situata themelore te ekzistences sone i quajme "situata kufitare" (Karl Jaspers, hyrje ne filozofi). Baze fetare fakt eshte qe nuk kam. Sepse po te mbahesha per cilen do fe, per keto gjera do te ishte nje fyerje per veten time. Kurse te thuash se nuk kane baz shkencore, ketu gabon plotesisht. Shembullin qe e mora te lindjes se fsoshnjeve, te cilet lindin me hendikep, nuk eshte pjell e imagjinates sime, por njerezit ( shkenctaret) i kushtojne jeten nje studimi deri sa te harrijne rrezulltate dhe ne fund e vertetojne me menyre faktike. Edhe kjo qe po them une per femijet e lindur pa nje dore, kembe apo sy, e kane thene njerez adekuat. Fatkeqesia eshte se une nuk bazohem vetem ne nje burim ( sikur ju, ne kuran) dhe shume leht e sjellnin ajetin nr kaq apo aq. Pra asnjeher si kam kufizu vetes qe te lexoje vetem kuranin ( edhe pse vij nga nje familje muslimane, bile kogja qe i permbahet kesaj feje) por sa here me eshte dhene mundesia kam lexu edhe diqka nga fet tjera, nga ateistat, filozofia, psikologjia dhe ne fund kam zgjedh kete qendrim si me te arsyshmin per veten, edhe pse per tjeret i frikshem, budallaki, absurd etj. Me sa di une gjate gjithe debateve qe kemi pasur ne dy, asnjehere s;te kam mbet borgj ne ndonje pyetje, gjithnje jam mundu dhe te kam dhene pergjigje dhe nuk i kam ik asnje debati me ty. Kurse ju, nganjehere keni dijtur edhe t'me injoroni ne menyre klasike vetem e vetem qe ti ikni ndonje debati apo konkretisht pyetje. Perderisa jeni i sigurt se ka bote tjeter, sepse ne te kunderten kjo bote do te ishte ndryshe. Atehere na shpjego pak si do te ishte ndryshe?Nuk po du me u zgjate shume. Keshtu qe kam edhe diqka. E di qe e keni lexuar kuranin, nuk dyshoj. Bile edhe jeni munduar ta sdujoni, kam bindjen. Dhe nese eshte keshtu, atehere pyetja eshte: a te ka ren te lexon ne kuran, ne nje moment ku zoti tregon se si e ka zhdukur nje fshat te gjithin, sepse ishin njerez qe nuk besonin ne zot, njerez zullumqare dhe keqberes dhe ishte perhapur me te madhe fenomeni i homoseksualizmit!, por ne mesin e tyre ishte nje njeri shume besimtare dhe shume i devotshem, te cilit zoti i dha detyren qe ti beje ata njerez te ndryshojne, dhe nga mos-skuksesi i tij tek ata, nuk beri dallime as ne ate, i zhduku te gjithe ata njerez s'bashku me kete te fundit, duke u arsyetuar....Vazhdoni ju, duhet ta dini. Kam nje pyetje per kete qe thash me siper, por heren tjeter, nese nuk e hudhe posht me ndonje ndryshim te madhe, sepse gjerat i theme ashtu siq i kujtoje dhe jo copy-paste. |
| Titulli: Re: ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? Mon Mar 23, 2009 1:23 am | |
| Une kur thash ske bazë fetare, une te tregova se ti po flet me "fjal te hallkut", muhalife, me te ndegjuara, jo s'tha ky po tha ai, ju thuani keshtu apo ashtu, terrt verrt, pa e ditur fare qëndrimin e Islamit ndaj këtyre qështjeve. Unë sigurisht qe nuk jam njeri kompetent qe te jap qendrimet përfundimtare islame rreth këtyre qështjeve, mirpo mund te ndihmoj në atë drejtim. Thatë: - Cito :
- Perderisa jeni i sigurt se ka bote tjeter, sepse ne te kunderten kjo bote do te ishte ndryshe. Atehere na shpjego pak si do te ishte ndryshe?
Shumë pak me rendesi është se si do te ishte, por thjeshtë do te ishte me ndryshe, ku çdo gjë do te perfundonte këtu, si drejtësia ashtu edhe padrejtësia etj. etj. Pra te gjitha hesapet do te qeroheshin këtu. Mirpo pasi qe kjo nuk është fakt, sepse ne e dimë qe edhe kriminelet me te medhenj kanë vdekur si gjithë njerezit tjerë pa u përgjigjur për krimet e tyre, atëhere ekzistenca e një Dite të Drejtësisë para Allahut është faktike dhe e pashmangshme. Drejtësia nuk është e vetmja arsye, mirpo ndër ato. Është e vertetë se Zoti e ka përmbysur popullin e Lutit përshkak te amoralitetit te tyre te tepruara dhe homoseksualizmit, mirpo s'është e vertetë qe Luti ka qenë ndër te përmbyturit. Edhe po te tregoj risi te mëdha shkencore në drejtim te kuptimit te jetes tjetër. Revistat shkencore po mirren shumë me ketë qështje koheve te fundit. Ata jo qe e nuk e kan mohuar mundësinë e ekzistimit te botës tjeter, por shkencarisht e kanë parë si diçka plotësisht te mundur. Nuk ka birë nane qe ka dalur deri sot e ta mohoj Zotin shkencarisht. Ata mund ta mohojnë si individ, por jo si shkenctarë, sepse shkenca "bën me gisht" drejt Zotit. | |
| Titulli: Re: ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? Mon Mar 23, 2009 1:43 am | |
| Si ne, ashtu edhe çdo gjë qe ne e quajm natyrë është e krijuar dhe ka Shkakun e Parë apo Shkaktarin, Krijuesin që është përtej ligjësivë qe sundojnë në botën e krijesave. Natyra është definicion fiktiv dhe abstrakt, që përmbledhë çdo gjë te prekshme, te ndjeshme apo te kapshme për shqisat tona. Edhe ne vetë si njerez jemi pjesë e definicionit natyrë, por s'jemi krijues te vetvetes. Ne jemi thjeshtë pjesë e procesit te perseritshëm qe e ka nisur Dikush. Tingëllon disi shumë e ngurt, mirpo shkenca kështu i redukton gjërat, iu humb sensin sentimental. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? Mon Mar 23, 2009 4:24 pm | |
| Jo zoteri, nuk eshte e vertete se une po flas me fjale te hallkut. Po flase vetem nga ajo qe kam lexuar vete si dhe nga praktika. Megjithse me ka rastis shume te rrije neper oda, asnjehere s'jam marre me ato fjale perjashtim ndonje fjale te menqur, e cila edhe ka pas te beje me realitetin. Nejse, ska rendesi se si i cileson keto qe po them une. Dmth qenka e vertete se e paska permbys ate popullin e Lutit! Kush eshte ky Luti, me shpjego pak me shume, sepse nuk me kujtohet pik-presje qdo gje qe ka te beje me kete popull te Lutit? Por ajo qe me duket absurde, eshte zhdukja e ketij populli ( s'bashku me Lutit, te pakten une keshtu e dije). Shtrohet pyetja logjike. Pse te zhduket nje popull qe e ka perfshi fenomeni i homoseksualizmit, kur dihet se nese nje popull jane i gjithi homoseksual, ata faktikisht nuk bejne martesa me gjini te kunderte dhe sipas kesaj vetvetiu shkojne drejt zhdukjes, apo edhe kete here jam ka flas me fjale te hallkut dhe ne ajer??? Une e di qe ky far Luti e ka pas per detyre-obligim nga zoti qe ta beje kete popull qe te kthehet ne rrugen e zotit dhe ti largohet homoseksualizmit, dhe me qe kete nuk ka harrite ta beje ( Luti) gjithashtu e dije se sbashku me ate edhe gjithe ate popull e ka zhduk zoti!! Paj drejten me te thene, kur kam qen parashkollore kam besu shume ne kete marifet dhe shume marifete tjera qe tregoheshin nga me te rriturit apo teksa i ndegjoja rastesisht neper biseda te rastesisshme. Sot jo. Sepse s'jam aq injorant sa te besoje ne gjithqka. Mos fillo te ndihesh ne siklet derisa nuk po ta pranoj zotin tend. Nuk kam ndonje qellim qe ti marr adhuruhesit e zotit tende, perveq se te shprehe mendimet e mija, asgje me shume. Te thashe keshtu, sepse shprehja e juaj e fundit "...nuk ka bir nane..." tregon nje lloj neverie qe keni teksa beni debat per keto gjera. Fundja e fundit muslimanet e mirfillet shquhen per "qetesin shpirterore". |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? | |
| |
| | | | ne jemi krijes e natyres apo e zotit??? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |