| Satirë kohore nga poeti Jorgo S.Telo | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Satirë kohore nga poeti Jorgo S.Telo Wed Dec 24, 2008 2:57 pm | |
| SEÇ VAJTON BILBILI (Vargje satirike për masakrën ndaj bustit të "Bilbilit të Dhëmbelit" – Andon Zako Çajupit – – që ndodhet i harruar në sheshin para Qendrës Kulturore të fëmijëve Gjirokastër.) | |
|
| |
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Satirë kohore nga poeti Jorgo S.Telo Wed Dec 24, 2008 2:58 pm | |
| Nga Jorgo TELO Seç vajton BilbiliKrejt i masakruar:"Brenda Gjirokastrës mbeçë i harruar…" | |
|
| |
| Titulli: Re: Satirë kohore nga poeti Jorgo S.Telo Wed Dec 24, 2008 2:58 pm | |
| Seç vajton Bilbili
Në mes të qytetit:
"Shpirtin po ma grini.
Ububu, ç'më gjeti!" | |
|
| |
| Titulli: Re: Satirë kohore nga poeti Jorgo S.Telo Wed Dec 24, 2008 3:00 pm | |
|
Seç vajton Bilbili
Nën shesh të Çerçizit:
"Kam mbetur pa plagë
vetëm pas kurrizit."
Seç vajton Bilbili
Bërë pikë e vrer:
"Këtë mllef, i gjori,
kujt t'ia di për nder?"
| |
|
| |
| Titulli: Re: Satirë kohore nga poeti Jorgo S.Telo Wed Dec 24, 2008 3:01 pm | |
| Seç vajton Bilbili
Gugit si pëllumbi:
"Ke, vëlla Çerçiz,
Veç një plagë plumbi."
Seç vajton Bilbili
Afër Kapedanit:
"Atë plagë, Çeço,
E ke prej gjermanit…!" | |
|
| |
| Titulli: Re: Satirë kohore nga poeti Jorgo S.Telo Wed Dec 24, 2008 3:01 pm | |
| Seç vajton Bilbili
Prishur prej torturës:
"Ç'po heq un' i shkreti
Pranë Prefekturës!"
Seç vajton Bilbili
Tretur prej merakut:
"Kujt t'ia di për nder,
Bashkisë, apo Qarkut?
Seç vajton Bilbili
Flet e dëgjon vetë:
Kështu mos më lini
dhe më çoni gjetkë…! | |
|
| |
| Seç vajton Bilbili
Zëri si gjëmim:
"Më shpini te shkolla,
që mban emrin tim." | |
|
| |
| Titulli: Re: Satirë kohore nga poeti Jorgo S.Telo Wed Dec 24, 2008 3:03 pm | |
| Kjo poezi është natyrisht shumë fshikulluese... Ndaj futuni në përmbajtjen e saj... Fshikullon gjendjen e bustit të poetit të madh Andon Zako Çajupi në Gjirokastër, temë e prekur edhe më parë. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Satirë kohore nga poeti Jorgo S.Telo | |
| |
|
| |
| Satirë kohore nga poeti Jorgo S.Telo | |
|