|
| Kush ka qenë Enver Hoxha? | |
|
+60cristal Gjura shpendo el43 Himalaja Luki Ibrahim Rugova istogalia Kushtrimi86 ELIE Xili murturi Delia katunari MUHAMETII njonidrenica Pirro i Epirit Kosovarja Ademi85 Martina Eva0506 stabili dibranja Argent Shqipja malesorja e Kosoves mall fina lilu Mister MARY metiii luan mreti **Lumi_ paioni nardlushnja Kasper gent echo idol Orfe@ genta USHTARILIRIS Ago Muji Mergimtari xhavo_ besim78 rolling aurora jasini rroni Leka i Madh zeriatdheut tom sojer Guximi LISI Sofra Riki30 E_Bukura Beton loredana 64 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
rolling Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jul 26, 2008 3:24 am | |
| sofra!
nuk mendoj qe ja vlen te lodhesh shume per ato qe i tha biligoa, ajo nuk tha asgje nga vetja por vetem nga disa artikuj qe nuk e di se ku i ka gjetur. e pash qe edeh zeriatdhut eshte shume i nervozuar me te
ajo ketee ka pasur ti postoje ato,
pershendetje | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jul 26, 2008 3:41 am | |
| - rolling shkruajti:
- sofra!
nuk mendoj qe ja vlen te lodhesh shume per ato qe i tha biligoa, ajo nuk tha asgje nga vetja por vetem nga disa artikuj qe nuk e di se ku i ka gjetur. e pash qe edeh zeriatdhut eshte shume i nervozuar me te
ajo ketee ka pasur ti postoje ato,
pershendetje Faleminderit rolling për sygjerimin që e bënë për mua, por unë nuk lodhem dhe aq sa mendon ti.Kam dëshirë të flasim me fakte dhe jo me falsifikime që mbi to sot po shkel rinija anekënd trojeve tona. Sa më shumë që po e sulmojnë Enver Hoxhën aq më shumë po e shtojnë kureshtjen e rinisë për të mësuar për Enver Hoxhën dhe kur arrijnë rinija ti kenë veprat e tija në dorë mahniten nga largëpamësia, trimëria përball superfuqive të botës... dhe në të njejtën kohë mahniten nga puna që ka bërë populli për 50 vjet në kohën kur Enver Hoxha ishte udhëheqës i Shqipërisë. | |
| | | rolling Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jul 26, 2008 3:43 am | |
| per ekte pune duhet te punoje nje televizion, qe ta vetdijesoje popullin se kush ka qene enver hoxha, te tregoje fakte nga koha e tij dhejo vetem ta perserise ate refrenin "e famshem": ka vrare, ka maltretuar, e ka izoluar shqiperine, e ka anashkaluar kosoven | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jul 26, 2008 9:54 am | |
| ''biligoa pa keqkuptim ju lutem por me te vertet deshira eshte te lexoje mendimin tuaj (analizen) ,jo vetem ne kete teme por ne shume tema te mungon shume ,apo hiqe nuk bene replika me antaret ,nuk te kuptoi pse ?'',mendoi se keni nje talent te papare kete munde ta quajm edhe si nje komlimet per juve ,por shume pak lexoi mendime tuaj ne tema . Pa te keqe ! | |
| | | fina Anëtar i ri
Numri i postimeve : 83 Registration date : 19/06/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jul 26, 2008 11:31 am | |
| per bemat e mira te shokut Enver kundruall kosovareve nuk e besoj qe dikush ketu nga ju forumist te dashur ka te drejt te flas me shume sesa une...familja ime eshte nje deshmi konkrete se si eshte sillur ai dhe sa shume ka dashur ''vellezerit''e tij kosovar..por ju si duket keni shikuar shume filma dhe keni lexuar libra me bollek te cilat flasin per bemat dhe ''lavdet'' e Enver Hoxhes(e te cilat jane botuar vetem gjate kohes sa ai ka qene gjalle)..ok vazhdoni ta basoni sepse edhe femija kur e lexon edhe beson ne Harry Potter(por ju si duket nuk jeni me femije....fatkeqesisht) | |
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jul 26, 2008 3:23 pm | |
| fina!
sjellja e neverit ndaj shqiptareve qe jetonin ne ugosllavi nuk mund tre tregohet me nje familje, askush nuk bindet as per te mire as per te keq se enveri ka bere nje veper, shiko te gjitha, sikur te ishte sali berisha a fatos nano ne ate kohe kryetar i shqiperise, shqioeruia do te zhdukej,
jugosllavia e asaj kohe ka qene superfuqi ne krahasim me shqiperine ecila po i [perjetonte dy luftera pernjehere.
enveri arriti ta mbaje ate shqiperi ne ate menyre qe asnje udheheqs tjeter nuk do te mundte, sikur enveri te sihte gjalle ne kohen mku jugosllavia u shkaterrua kososva do te kishte harrauar qer ka qnen pjese e ugosllavise tash dhe do te sihim nje shtet | |
| | | zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jul 26, 2008 6:27 pm | |
| BETON ky talent eshte e perveluar si pule ne kuzhinat yuosllave.
Prandaj edhe flet e kurdisur ne kete menyre, jo ne sy e perball se ashtu e kane kurdisur permes intrigash sllave, eshte vertet nje njeri qe ka mbet nga shovinistet jugosllav. Jane shume te ri ne kete forum dhe i kane harruar propagandat nga Beogradi dikur qe dilnin nga kazanet serbe, por te njejtat sote po ndodhin vetem se nje dallim eshte se po flasin bijte e bijat e baballarve qe ishin bashkpuntore te serbise. TITISTAT, PASHIQAT. | |
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jul 26, 2008 9:51 pm | |
| biligoa lexo me poshte Në vijim të dëshmisë së tij në gjyqin e Kadri Hazbiut, ish-kreu i diplomacisë shqiptare zbulon aktin final të grupit armiqësor të kryesuar nga Mehmet Shehu. I gjithë rrëfimi i Nesti Nases kësaj radhe i referohet një bisede të fshehtë që ka pasur me kryeministrin në ditët e para të dhjetorit ‘81. I pakënaqur nga zhvillimet në Kongresin e fundit të Partisë të nëntorit ‘81, Mehmet Shehu që ishte kritikuar nga udhëheqja e lartë për fejesën e djalit të tij me një vajzë me biografi të keqe, e kishte menduar këtë si situatën më oportune për të realizuar ëndrrën e kahershme për përmbysjen e pushtetit popullor dhe ndryshimin e kursit politik në Shqipëri. Me këtë plan të tij kreu i diplomacisë komuniste është njohur gjatë një takimi sekret që kanë pasur në vilën e kryeministrit javën e parë të dhjetorit. Nesti Nase është thirrur nga Mehmet Shehu për të siguruar mbështetjen e tij për zhvillimet e reja që do të pasonin pas grushtit të shtetit. Promovimi në arenën ndërkombëtare i kursit të ri politik që do të vendosej në Tiranë me forcën e armëve, ishte misioni i fundit që do të kryente njeriu që kishte drejtuar për shumë vite diplomacinë shqiptare. Pikërisht në atë takim Nesti Nasja do të mësonte edhe emrat e protagonistëve të cilët do të ndryshonin forcërisht skemën e qeverisjes në Shqipëri. “Aty mësova rolin e Kadri Hazbiut e të Feçor Shehut për likuidimin e Enver Hoxhës dhe goditjen e KQ me tanket e Saukut”, dëshmon ish-ministri i Jashtëm duke iu referuar gjithnjë bisedës me shefin e tij pak ditë para se ai të vetëvritej në kushte të dyshimta. Më herët Nesti Nasja ka akuzuar Kadri Hazbiun për sabotimin që i ka bërë jehonës së veprave të Enver Hoxhës në botë dhe lëvizjes revolucionare për shpalljen e Kosovës Republikë në vitit ‘68 e ‘74. Ndërkaq, ish-kreu i diplomacisë shqiptare vë në vëmendjen e trupit gjykues se Hazbiu në vazhdimësi ka mbajtur një qëndrim përçmues ndaj grupeve marksiste-leniniste që sponsorizonte KQ i Partisë...
NESTI NASE: Kadri Hazbiu kishte urrejtje për jehonën e madhe që bëhej për veprat e Udhëheqësit, por nuk e shfaqte hapur. Kështu Kadri Hazbiu, merrte në telefon në mëngjes kur shikonte fjalët e mira për veprat e Enverit, jehonën e madhe që bëhej për to dhe ironizonte në mënyra të ndryshme. Po kështu dhe Mehmet Shehu të njëjtën metodë përdorte. Mehmet Shehu thoshte ç’janë këto pallavra që na mbushën këta, kurse Kadri Hazbiu përveç këtyre shtonte dhe anët e tjera, shqetësohej shumë për radiogramet e gjata që vinin me vlerësime për veprat e udhëheqësit dhe sipas tij amortizonin radiot e ambasadave. etj., etj. D.m.th., nuk ishte në gjendje ta shprehte hapur këtë urrejtjen që kishte për këtë jehonë kaq të madhe që u bëhej veprave të udhëheqësit por gjente këto forma, këto mënyra për të më fyer mua ose për të më penguar mua për të zbatuar ato porosi që kisha nga Partia për veprat e udhëheqësit. ARANIT ÇELA: Për problemin e Kosovës... NESTI NASE: Tashti, çështja e Kosovës. Dihet që në vitin 1968 Kosovës iu dha statusi i krahinës autonome, por në këtë kohë kishte dhe një lëvizje për statusin e republikës. Një gjë dua të them si Mehmet Shehu dhe Kadri Hazbiu jo vetëm që kanë urryer problemin për çështjen e luftës dhe të përpjekjeve që bënin kosovarët për afirmimin e tyre të mëtejshëm kombëtar, por kanë bërë të gjitha përpjekjet s’kanë lënë forma pa përdorur për ta penguar afirmimin e mëtejshëm kombëtar të popullit të Kosovës. Më kujtohet fare mirë kur më mori në telefon edhe në mënyrë imponuese më tha që bisedova me Mehmet Shehun dhe duhet që në asnjë mënyrë mos të pranojmë idenë e dhënies të statusit Republikë e Kosovës, sepse ka një Shqipëri etj., etj. Në telefon, po më thoshte idetë kryesore të udhëzimit që u duheshin dhënë përfaqësive; po në të njëjtën kohë thashë më mori dhe Mehmet Shehu e më tha të njëjtat gjëra, të njëjtat mendime si të Kadri Hazbiut. Ishte ky një orientim në kundërshtim flagrant me qëndrimin dhe vijën e Partisë, ishte pikërisht në kundërshtim me qëndrimin që ka mbajtur Partia jonë jo më ’81, por qysh gjatë luftës dhe deri në fund. Për këtë mund t’i kujtoj Kadri Hazbiut që gjatë vitit 1981 u bë një artikull i tërë ku tregohet gjithë historiku që nga Bujani, gjatë luftës, në mbledhjet e ndryshme që janë bërë dhe deri në ditët që zhvilloheshin ngjarjet në Kosovë se si në çdo kohë, në çdo situatë, Partia jonë ka mbajtur një qëndrim kurse neve i dhamë udhëzimin jo vetëm që të mos përkrahet ideja e dhënies së statusit Kosovës, por të luftohet kjo si një ide reaksionare, si një ide që bie në kundërshtim me interesat e Shqipërisë sepse ka një Republikë që është Republika Popullore e Shqipërisë, prandaj nuk duhet në asnjë mënyrë që të përkrahet ideja e dhënies së statusit Kosovës republikë. Po kjo veprimtari armiqësore nuk qëndroi deri këtu si të thuash vazhdoi më tej. Pikërisht në vitin 1970, Sekretari i Parë i KQ mbajti një fjalim shumë të rëndësishëm në Tropojë ku ngriti problemin e marrëdhënieve tona me Kosovën dhe ngriti të ligjshme në bazë të normave ndërkombëtare, në bazë të drejtave tona, në bazë të lidhjeve tona të gjakut, në bazë të asaj që janë në tokën e tyre që ne kemi të drejtë të interesohemi d.m.th., vëllezërit tanë në Kosovë dhe t’u japim çdo ndihmë e përkrahje për afirmimin e tyre të mëtejshëm kombëtar dhe s’ka kurrkush të drejtë të na pengojë neve në këtë drejtim dhe do bëjmë të gjitha përpjekjet që vëllezërve tanë në Kosovë t’u japim atë përkrahje dhe atë ndihmë që nevojitet atyre për afirmimin e mëtejshëm të tyre kombëtare. Kadri Hazbiu dhe Mehmet Shehu u munduan për ta siluruar këtë orientim e këto porosi të udhëheqësit sepse në këto porosi mbas zbërthimit që u bënë nga Ministria e Jashtme dhe nga institucionet e tjera arsimore e kulturore u përcaktuan dhe programet mbi kontaktet që do të krijoheshin midis Kosovës dhe Shqipërisë dhe në këto programe parashikohej ardhja e grupeve arsimore, artistike-kulturore-shkencore dhe vizitorët dhe filloi si të thuash puna në këtë drejtim. Po Mehmet Shehu dhe Kadri Hazbiu edhe më vonë në atë kohë dhe Feçor Shehu që ishte drejtor i Sigurimit, krijuan një atmosferë mbytëse për kosovarët, i ndiqnin këmba-këmbës, nuk linin gjë pa bërë për të krijuar dyshime tek ata, nuk lejoheshin të takoheshin me të tjerët, nuk lejoheshin të merrnin kontakt me farefisin e tyre edhe të tjera veprime të kësaj natyre, të cilat në fund të fundit çfarë bënin, shpinin ujë në mullirin e serbomëdhenjve. ARANIT ÇELA: Tani çfarë di ti Nesti për grushtin e shtetit që përgatiste Mehmet Shehu... NESTI NASE: Në vitin 1981, në qershor më thërret Mehmet Shehu në zyrën e tij, ti e shikon thotë që gjendja tek neve është bërë e padurueshme me qëndrimin që po mban Sekretari i Parë lidhur me ngjarjet në Kosovë. Duhen bërë të gjitha përpjekjet, më thotë, që të ndryshojë kjo gjendje dhe filloi të më shpjegojë d.m.th., për gjendjen që ishte krijuar dhe problemet që kishin dalë dhe se si bëhej e domosdoshme që me hir ose me pahir kjo gjendje duhet të ndryshonte. Këtë ma tha në qershor të vitit 1981, duke më theksuar në mënyrë të veçantë që për këto probleme që po të flas ty tashti kam biseduar gjerë e gjatë me Kadri Hazbiun dhe Feçor Shehun. Pra, këtu ra sinjali i parë ose si të thuash është hera e parë që më doli hapur Mehmet Shehu lidhur me qëllimet finale të organizatës kundërrevolucionare, çështjen e marrjes të udhëheqjes së Partisë dhe të pushtetit me hir ose me pahir. ARANIT ÇELA: Vetëm një herë ta ka thënë këtë Mehmeti, vetëm në qershor të ‘81... NESTI NASE: Jo. Këtë ma ka thënë edhe në dhjetor 1981. Ishte pikërisht pas Kongresit. Dihet që plani i Mehmet Shehut dështoi për arsye se në shtator u prish fejesa që ai i bëri djalit të tij me vajzën e një familjeje reaksionare, gjë që krijoi ato probleme dhe ato gjëra që unë tani nuk dua të zgjatem. Këto gjëra i krijuan Mehmet Shehut një situatë krejt ndryshe nga ajo që prisnin para Kongresit dhe gjatë zhvillimit të tij, ku mendonin që të dilnin me njerëzit e tyre në udhëheqjen e Partisë, që të viheshin në krye njerëz që të përkrahnin Mehmet Shehun, kryetarin e bandës dhe të vinin në minoritet Sekretarin e Parë. Pra, kur shkova në dhjetor ka qenë ditët e para 1 a 2 dhjetor nuk më kujtohet ekzakt data tashti. Mehmet Shehu mbasi më foli diçka për problemin e reparacioneve të luftës që kishin në atë periudhë në shqyrtim dhe për një lëvizje të atasheut francez, më vuri në dukje me një theks të veçantë se nuk doli gjë nga Kongresi. Me hir pra, theksoi ai, nuk u bë gjë, tashti ka mbetur çështja që të veprojmë me pahir. Situata për të sa vinte e bëhej akoma më e rëndë, më e vështirë. Sekretari Parë d.m.th., udhëheqësi e ka vënë gjendjen si të thuash e ka sjellë në një situatë të tillë që është bërë e padurueshme që duhet hequr qafe dhe që duhen përdorur të gjitha format edhe armët për të bërë këto ndryshime që parashikojnë lidhur me ndryshimin e gjendjes në tërësi në vendin tonë. Për këtë – tha, kam ngarkuar me detyra konkrete Kadri Hazbiun, Feçor Shehun që të marrin masa lidhur me zhvillimin e veprimeve që do të bëhen për marrjen e udhëheqjes me forcë me anën e përdorimit të armëve. Tashti pse ma tha mua Mehmet Shehu këtë sepse këtu i mbetet merak Kadri Hazbiut, kjo kuptohet. Më tej Mehmeti më tha: Nesti duhet të kesh parasysh të justifikosh dhe të argumentosh ashtu si duhet dhe sipas rregullave ndryshimet që do të bëhen në këtë rast, të ekspozosh një politikë të tillë që t’i përgjigjet këtyre ndryshimeve. Në mënyrë të veçantë ai kërkoi të ekspozoja një politikë të re, një qëndrim të ri lidhur me Çështjen e Kosovës dhe që i përgjigjej interesave të Beogradit, gjë që i vinte mbas oreksit të Jugosllavëve. Dhe aty për aty la të kuptohet se grushtin e shtetit nuk do ta bënin ato ditë, por në një moment të shpejtë kur udhëheqësi nuk do të ishte në Tiranë. Këtu ishte si të thuash kurorëzimi i gjithë veprimtarisë armiqësore të Kadri Hazbiut e që kryesohej nga Mehmet Shehu. Ai e kishte urgjente këtë dhe më tha se për këtë plan kishin rolet e tyre të rëndësishme Kadriu me Feçorin. ARANIT ÇELA: Çfarë qëndrimi kishte Kadri Hazbiu për grupet Marksiste që vinin në Shqipëri... NESTI NASE: Kadri Hazbiu kishte mendime të ndryshme dhe një farë nënvleftësimi për lëvizjet marksiste-leniniste d.m.th., e kishte shumë të thellë ironizmin, nuk dilte hapur, por e shprehte mosbesimin për forcën e këtyre grupeve marksiste-leniniste. Ai më vinte në tallje dhe në formë ironike thoshte: Nesti, me këto do të bëhet revolucioni?! Pra tregonte qartë kundërshtimin me përkrahjen që u jepte Partia këtyre grupeve komuniste. ARANIT ÇELA: Lidhur me këtë çështjen e puçit ushtarak. Nesti Nase thotë tekstualisht kështu: Mehmet Shehu më ka thirrur vetë në zyrë me pretekstin për të biseduar për problemet e reparacioneve pas kësaj shkëmbyem dhe disa fjalë lidhur me problemin e atasheut ushtarak francez. Pastaj ai më tha, e shikon më tha me hir nuk u bë gjë, ngjarjet nuk u zhvilluan ashtu siç kishim parashikuar ne, ndaj duhet vepruar me pahir, unë kam biseduar e kam ngarkuar me detyra konkrete Kadri Hazbiun e Feçor Shehun për masat që duhet të marrin dhe për realizimin me forcë të qëllimit tonë. Tashti këtë nuk e pranon ti Kadri Hazbiu… KADRI HAZBIU: Kategorikisht, kam edhe shpjegime për të thënë ka një gjë të tillë ndaj Nesti Nases, unë kam ngritur e kam vënë në dispozicion si të ministrit të Brendshëm, Hetuesisë kur isha i lirë edhe në hetuesi, hetuesve të mi tre momente që pretendoja se mund të vlejnë për të nxjerrë nga Nesti Nase ku e kanë qëllimin këto. Atëherë e rëndësishme është kjo në qoftë se Nesti Nase këto deponime i ka dhënë mbas këtyre, unë mendoj se kjo që është shpifje është shpifje po është nga Mehmet Shehu apo është nga Nesti Nase, këtë unë nuk e di po në qoftë se mbasi i kam dhënë unë hetuesisë në fund këto çështje ai shpif edhe për hakmarrje drejtpërsëdrejti. Ky është mendimi im. Veç asaj desha të them një gjë, Fiqrete Shehu dhe unë për këtë jam vënë në dijeni nga Partia atëherë kur meritoja besimin që më kish dhënë partia kam mësuar se sipas deponimeve të Fiqretes, Mehmet Shehu kishte ngarkuar Nazar Berberin dhe Veli Llakën, ajo që doli dhe në Plenum që forcat e tankeve të mos lëvizin pa urdhrin tim. Tashti Fiqrete Shehu këtë e hedh poshtë edhe nxjerr një gjë të tillë në qoftë se konkluzioni është ky, në qoftë se isha unë komplotist në këtë çështje pse për tanket do të urdhëronte zëvendësministrat kur mund të urdhërohesha unë. Mehmet Shehun ne mund ta lexojmë nëpërmjet gjithë veprimtarisë së tij edhe testamentit të tij kundër meje... lexoje | |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jul 26, 2008 11:10 pm | |
| Vertete qe Shqiperia eshte ne krize sociale, por te gjithe sadopak e kemi ndryshuar jeten. Tek ''te gjithe'' hyni edhe ju sepse, kushtet e jeteses i keni shume me mire se ne kohen e Enver Hoxhes. Nje kompjuter di qe e keni, kurse ne ate kohe, edhe nese kishit nje TV bardh e zi, vetem ne enderr e shikonit nje me ngjyra. Fola per ''argetimin'' sepse te tjerat i dini ju, ose jeni bij komunistash qe keni jetuar luksin duke thithur gjakun e shqiptarit!
T'i jepni te drejte Enver Hoxhes, Sot eshte vetem nje Turp ??? | |
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sat Jul 26, 2008 11:34 pm | |
| - biligoa shkruajti:
- Vertete qe Shqiperia eshte ne krize sociale, por te gjithe sadopak e kemi ndryshuar jeten. Tek ''te gjithe'' hyni edhe ju sepse, kushtet e jeteses i keni shume me mire se ne kohen e Enver Hoxhes. Nje kompjuter di qe e keni, kurse ne ate kohe, edhe nese kishit nje TV bardh e zi, vetem ne enderr e shikonit nje me ngjyra. Fola per ''argetimin'' sepse te tjerat i dini ju, ose jeni bij komunistash qe keni jetuar luksin duke thithur gjakun e shqiptarit!
T'i jepni te drejte Enver Hoxhes, Sot eshte vetem nje Turp ??? ahhaahhah nese shikon keshtu skenderbeu paska qene ji edhe me torturues, ne kohe te skenderbeut askush nnuk ka pare as ne enderr nje TV pa ngjyra e lere me kompjuterin(tu pergjigjaa me te njejtin naivitet qe fole ti) e ka humbur gjyimin ne kohe, ke koh te neverit nje TV pa ngjyra kas qene luks si nje lap top i sotit | |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 12:04 am | |
| A s'eshte e vertete se: Enver hoxha me fashistin Tito tradhtun edhe kosoven ne londer fshefen dokumtacionen e republikes kosoves. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 12:14 am | |
| Zeri, mos shko me ofendime personale. Shqiperia gati qe 100 vjet esht shtet, mendo sa vjet eshte prapa shteteve te zhvilluara t'Evropes, krejt fal Enverit. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 12:17 am | |
| - biligoa shkruajti:
- Premtimi shkruajti:
- Biligoa, do te ishte me mire, qe t'na pershendetesh me diqka tuajen, mendoj me disa fjale ( te buruara nga mendja juaj), sepse ne kete menyre po na pershendet "x" autori dhe jo ju.
17500 te burgosur politike 6027 te pushkatuar politike 1065 te vdekur neper burgje politike 50000 familje te internuara 7022 te vdekur neper internime
kjo eshte historia e vertete e diktatorit Me keta gjashte rreshta e permbylle historin e Enver Hoxhes?? Me vjene mire qe keni shkruar diqka nga mendja juaj. Kjo eshte per t'ju pergezuar. Vazhdim te mire. |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 12:18 am | |
| - biligoa shkruajti:
- A s'eshte e vertete se:
Enver hoxha me fashistin Tito tradhtun edhe kosoven ne londer fshefen dokumtacionen e republikes kosoves. A është e vërtet biligoa vlen e njëjta pyetje edhe për ty.. se ; Enver Hoxha e paska shitur Kosovën në Londër. Silli dokumentet e pa falsifikuara.Kurse sa i përket asaj që ju disa bëni krahasime të Shqipërisë me një TV psh bardh e zi apo kolor. Unë të bëjë ty një pyetje tani.Ç'shikohet sot nëpër TV-et, që janë me ngjyra biligoa ?! Mos po dalin në dritë filma apo ndonjë dramë televizive ?! si dikur biligoa... që edhe ne në Kosovë i shikonim përmes TV bardh e zi si dramat; " gërshet lufte", "Besa e trojeve", filmat " Barot për male", "Dy krisma në Paris" e shumë e shumë filma të tjerë që ishin bërë në atë kohë, të cilët edhe sot shikohen me ëndje. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 12:42 am | |
| - Cito :
- A është e vërtet biligoa vlen e njëjta pyetje edhe për ty.. se ; Enver Hoxha e paska shitur Kosovën në Londër. Silli dokumentet e pa falsifikuara.
Kjo eshte e vertetuar, edhe se ende gjurmohen arhivat e Europes ! - Cito :
- Kurse sa i përket asaj që ju disa bëni krahasime të Shqipërisë me një TV psh bardh e zi apo kolor. Unë të bëjë ty një pyetje tani.
Krahasimin e bera se sot cdo njeri ka nje drytare para vetes, Une kam lexuar veprat e Enver Hoxhes dhe kam menduar si ju, pas shume hulumtimesh ne histori deshmohet se ai ka qen nje diktator qe sherrin ja kan pa shqiptaret hulumtoni ne histori dhe do te kuptoni se Enver Hoxha ka qene pjesmarres ne masakren e Tivarit ne menyr indirekte ku u masakruan dhe u zhduken mbi Njeqind Mij shqiptar nga Kosova. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 12:53 am | |
| - biligoa shkruajti:
-
- Cito :
- A është e vërtet biligoa vlen e njëjta pyetje edhe për ty.. se ; Enver Hoxha e paska shitur Kosovën në Londër. Silli dokumentet e pa falsifikuara.
Kjo eshte e vertetuar, edhe se ende gjurmohen arhivat e Europes !
- Cito :
- Kurse sa i përket asaj që ju disa bëni krahasime të Shqipërisë me një TV psh bardh e zi apo kolor. Unë të bëjë ty një pyetje tani.
Krahasimin e bera se sot cdo njeri ka nje drytare para vetes,
Une kam lexuar veprat e Enver Hoxhes dhe kam menduar si ju, pas shume hulumtimesh ne histori deshmohet se ai ka qen nje diktator qe sherrin ja kan pa shqiptaret hulumtoni ne histori dhe do te kuptoni se Enver Hoxha ka qene pjesmarres ne masakren e Tivarit ne menyr indirekte ku u masakruan dhe u zhduken mbi Njeqind Mij shqiptar nga Kosova. biligoa të lutem përgjigjmu drejtë se çfar të bëra pyetje. Pasi të më japësh përgjigje do kalojm me radh edhe në të tjerat, nëse vetëm ke bërë pyetje rastësisht për të nxitur diskutim atëhere unë do të shkruaj dhe do të bindesh se Enver Hoxha nuk ja ka shitur dhe nuk i ka dhuruar Titos Kosovën. Nëse do përgjigje do ta jap menjëhere pasi të ndëgjojm se ti çfar mendon; E ka shitur apo jo Kosovën.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sun Jul 27, 2008 1:08 am, edituar 2 herë gjithsej | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 1:05 am | |
| Biligoa, vetem nje pyetje kam per ty. Jeni ju personi i njejte qe dikur me pate thene "...shakau i fotos tuaj qe keni ne avantare edhe i lexoje shkrimet tuaja ( kur e kisha foton e Ukshin Hotit), apo jeni tjeter person?? Sepse, me duket shume kontradiktore mendimi juaj i atehershme dhe ky qe shpreheni tani per Enver Hoxhen. Do te tuash pse? Pergjigjen e ke leht ta kupton... Qysh heret e kam kuptu ( nga shkrimet tuaja) se shpesh bijni ne kontradite, vetem tani po e vertetoj qdo here e me shume. |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 1:27 am | |
| - Premtimi shkruajti:
- Biligoa, vetem nje pyetje kam per ty. Jeni ju personi i njejte qe dikur me pate thene "...shakau i fotos tuaj qe keni ne avantare edhe i lexoje shkrimet tuaja ( kur e kisha foton e Ukshin Hotit), apo jeni tjeter person?? Sepse, me duket shume kontradiktore mendimi juaj i atehershme dhe ky qe shpreheni tani per Enver Hoxhen. Do te tuash pse? Pergjigjen e ke leht ta kupton...
Qysh heret e kam kuptu ( nga shkrimet tuaja) se shpesh bijni ne kontradite, vetem tani po e vertetoj qdo here e me shume. Premtim sinqerisht me kete qe keni shkruar me siper, jane te kota komentet ??????? Fund. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 1:44 am | |
| Normal qe u pergjigje ne ate menyre qysh edhe e kam prite, sepse nuk jeni ka dini as qka shkruani ( po harroni krejt qka po shkruani ne fillim, dhe shkrimet tjera veq po jane ne kontradite me te parat...). Vazhdo merru me stilin tend te shkruarit...Sepse, e shoh se nuk jeni prej atyre qe dini te debatoni siq duhet. |
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 12:42 pm | |
| J per ato qe thone se ENVERI KA VRARE ka pushkatuar e pse jo keta ndytesira ja ku jane faktet se pse SHOKU ENVER EDHE i denoj nuk jane fakte qe sjelle vetem ti biligoa trillimet por fakte qe te deshmojen qe si eshte udheheq SHQIPERIA se sa armiq ka pas nga mbrenda lexoje kete gjykim tani fol marina te tua ENVER HOXHA Teksa këmbëngul në këtë akuzë, Enver Hoxha urdhëron aty për aty Haxhi Kroin, shefin e zyrës së tij për t’i njohur të pranishmit me dosjen misterioze. Sakaq, njeriu besnik i kreut të partisë fillon të lexojë dokumentin me kodet dhe identitetet e spiunëve të KGB-së. Në sallë, si në një çerdhe spiunazhi dëgjohen pseudonimet e atyre që kanë shërbyer për zbulimin e fshehtë të BS-së “Lumi”, “Lisi”, “Rrufeja”, “Lupi”, “Metodiku”, “Deti”, “Anadoti i Krujës” “Adriatiku”, “Bjeshka”, etj. Materiali sekret vazhdon më tej me përshkrimin e misionit të çdo njërit, periudhën e veprimit dhe në fund mbyllet me funksionet e rëndësishme në krye të ushtrisë shqiptare që ushtron kjo “ushtri” spiunësh. Ka mjaftuar kaq që vartësit e afërt të Enver Hoxhës të ndizen sërish e t’i kërkojnë llogari Kadri Hazbiut për këtë “vepër tradhtie në gjirin e partisë dhe të udhëheqjes së saj”. Përballë gjithë kësaj furtune ish-ministri i Brendshëm mbetet i befasuar dhe mundohet ta bindë “komandantin”, se në asnjë rrethanë nuk ka menduar t’i fshehë gjë partisë, ca më tepër të vepronte me ndërgjegje kundër interesave të saj. Po asgjë nga argumentet e tij nuk ngjit në bindjen e patjetërsueshme të udhëheqësve të lartë për përfshirjen e Hazbiut në grupin agjenturor të Mehemt Shehut. Po cila ishte e vërteta e kësaj dosje dhe pse këmbëngulte Enver Hoxha të fajësonte për të ish-ministrin e Brendshëm, ndërkohë që në të bëhej fjalë vetëm për një lloj shërbimi që u kishte kërkuar Sigurimi i Shtetit disa prej ish-studentëve tanë gjatë periudhës së studimeve në BS?...
KADRI HAZBIU: Po mirë more shoku Hekuran, edhe unë këtë po them tani, si janë rregullat. Emrat e bashkëpunëtorëve duhet të jenë në kartotekë. ENVER HOXHA: Nuk ka rëndësi kartoteka këtu, ju i kishit bërë listat me emra e me të gjitha kërkesat. KADRI HAZBIU: Po mirë, ne i dinim këta, po unë nuk i dija të gjithë. ENVER HOXHA: Këtu çështja është Kadri, se mundet që ti nuk i dije, gjë që do të thotë të paktën se ti ishe syleshë, nuk e ke bërë kryer detyrën që të ishte ngarkuar. KADRI HAZBIU: Dakord, shoku Enver, po ka një gjë këtu, që me kokën time jam i bindur se këtë gjë nuk e kam bërë. ENVER HOXHA: Po me cilën kokë e ke bërë? KADRI HAZBIU: Nuk di ç’të them. Unë kam pasur lidhje me aparatin e KQ me shokun Rita Marko, që ka qenë sekretar i KQ, pastaj me tradhtarin Mehmet Shehu si kryeministër, kisha lidhje edhe me shokun Hysni. Kam pasur lidhje gjithashtu edhe me ju. Unë di edhe një gjë që, për çështjet themelore, nuk kam neglizhuar pa ju informuar dhe këtë ma thotë ndërgjegjja. Tani ju kam thënë juve që ne kemi këto lidhje me rusët apo nuk ju kam thënë, unë i besoj kujtesës suaj. ENVER HOXHA: Jo, këtu unë nuk e bazoj në kujtesë, po në dokumente të shkruara. Unë kam me dhjetëra vëllime ditar me shkrim, ku regjistroj çdo ditë çfarë bëj dhe në këto materiale, në datat që janë bërë veprimet e mia, asnjë shënim nuk kam që të përputhet me thëniet e tua. Po të m’i kishe thënë ti mua këto gjëra unë do të hidhesha përpjetë, për arsye se kanë ndodhur pikërisht në një kohë që unë luftoja me gjak kundër Beqir Ballukut, mbasi, siç e dini, në atë kohë isha i sëmurë në shtëpi, dhe kur u informova për këto u detyrova të ngihesha nga krevati. Pra e kam me të shkruar këtë çështje. Prandaj ti nuk mund të më thuash se ke ardhur e më ke informuar mua për këto. KADRI HAZBIU: Jo, shoku Enver, këtu e kisha fjalën. ENVER HOXHA: Unë dua të shtoj edhe një gjë. KADRI HAZBIU: Urdhëro! ENVER HOXHA: Që për këtë çështje nuk ka ardhur të më thotë ndonjë gjë as Hysniu, po në dokument figuron që shoku Hysni ka ardhur për t’i thënë se si duhej organizuar ushtria. Këto që thuhen këtu nuk i zë në gojë fare Hysniu. Tani këtu del që ti ja ke thënë vetëm shokut Hysni. Lexoje një çikë Haxhi (Kroi) ti dokumentin, që ta përmbledhim këtë çështje. Kjo është letra e Ismail Qinetit, ku është bërë një shtesë për të treguar se ku janë tani këta rezidentë e bashkëpunëtorë, se në praktikën e Hysniut nuk figuron ku ishin. Këndoje tani! HAXHI KROI: (Këndon dokumentin): Tiranë, 6. I. 1975. Agjentura në radhët e ushtarakëve që studiojnë në BS deri në vitin 1960, qoftë ajo që ishte rekrutuar atje, edhe ajo që vinte prej këtej, dihej dhe njihej nga organet e sigurimit të vendit. Organet e sigurimit të vendit, me disa nga bashkëpunëtorët tanë kanë pasur lidhje pune direkte, për të cilat do të flasim më poshtë, kurse për bashkëpunëtorët që kisha në lidhje ose jo, ata sigurimi i vendit i dinte se janë të tillë. ENVER HOXHA: Sigurimi i vendit është rusi. HAXHI KROI: Po (vazhdon leximin): I.“Bashkëpunëtorët në lidhje me punëtorët operativ të vendit (sovjetik): 1.Shefqet M. me pseudonimin “Lisi” ardhur në BS në 1956 në akademinë e transportit dhe të prapavijës. Në 1957 e rekrutuam bashkëpunëtorë me cilësinë e rezidentit dhe pati në lidhje dy informatorë, Lirinë dhe “Anadotin e Krujës”, me të cilët pati vetëm dy takime. Mbasi u rekrutua, ky ju dha në lidhje punëtorit operativ të vendit (BS). “Lisi” i ka mbajtur lidhjet deri në kohën që u ndryshua situata. Pas kësaj kohe ato i preu. Edhe nga punëtori operativ i vendit nuk i është bërë ndonjë tentativë për ta rimarrë apo për ta afruar. “Lisi” si më përpara, edhe më vonë ka mbajtur qëndrim të vendosur, është treguar besnik ndaj partisë. U kthye nga BS në kohën kur pala sovjetike preu bursat, d.m.th. në vitin 1961. Ky duhej të përfundonte studimet në vitin 1961. Tani është në Ministrinë e Mbrojtjes Popullore në uzinën mekanike të ushtrisë. 2. Turhan D., me pseudonimin “Lumi”, ardhur në BS në vitin 1957 dhe në vitin 1958 u rekrutua në drejtim të ushtarakëve të akademisë së krahinës së Leningradit. Po këtë vit ju dha në lidhje punëtorit operativ të vendit, sektorit të marinës. Ky përfundoi studimet në vitin 1960, d.m.th pa dalë haptazi akoma qëndrimi armiqësor i udhëheqjes komuniste të BS. Qëndrimi i tij ka qenë i mirë, është element i vendosur dhe besnik. Tani është komandant i forcave vullnetare në Lushnjë. 3. Luan C., me pseudonimin “Deti”. Ardhur në BS në vitin 1956 në shkollën e marinës. Përfundoi studimet në vitin 1960. Këtë e kemi rekrutuar atje në vitin 1957 dhe po atë vit i është vënë në lidhje punëtorit operativ të vendit, sektorit të marinës, po atij që mori edhe Pëllumbin. Lidhjet e tij me punëtorin operativ të vendit u prenë për shkak dyshimesh për dekonspirim. Deri në fund ai mbeti pa lidhje nga ana e punëtorit operativ të vendit. U kthye në Shqipëri në vitin 1960. Eshtë komandant i grupit elektrik të nëndetëseve. 4. Tare M., me pseudonimin “Adriatiku” ardhur në BS në vitin 1954 dhe larguar në vitin 1958. Në fillim të vitit shkoi në Riga dhe mandej në Baku. Këtë e rekrutuam në vitin 1956. Pas rekrutimit, në pamundësi për ta vënë në lidhje me punëtorin operativ të vendit, këtij të fundit i rekomandova për ta marrë në lidhje, duke e pas udhëzuar ditë më parë “Adriatikun” për lidhjet që do të merrte me punëtorin operativ. Në Riga ka qenë lidhur me punëtorin operativ të vendit, kurse me transferimin në Baku, nuk e dimë nëse ka marrë ndonjë rekomandim. Eshtë shef shtabi, regjimenti i artilerisë bregdetare në Fier. II. Bashkëpunëtorët në lidhje të punëtorit operativ tonë dhe që diheshin nga ana e organeve të sigurimit të vendit. Qoftë bashkëpunëtorët që kemi rekrutuar, si dhe ata që merrnim në lidhje, mbasi vihej në detyrë prej këndej në lidhje pune, organet e vendit kishin dijeni, mbasi me anën e tyre organizonim gjithë procedurën e rekrutimit ose të marrjes në lidhje. Të tillë bashkëpunëtorë që kemi pasur në lidhje dhe që nga vendasit diheshin janë: 1. Ylli Xh. me pseudonimin “Lupi”, ardhur në BS në vitin 1954, larguar në vitin 1959. Ka qenë në burg për veprimtari armiqësore. Tash është mjek në Rrëshen. 2. Thimi R., i quajtur “Anadoti i Krujës”, ardhur në BS në vitin 1955, larguar në vitin 1960. Është shef i ndërlidhjes i Forcave Vullnetare në rrethin e ... 3. Qëndro Ll., me pseudonimin “Zakoni i vendit” ardhur në BS në vitin 1955, larguar në vitin 1959. 4. Dhimo Dh., me pseudonimin “Kiçoku” ardhur në BS në vitin 1955, larguar në vitin 1961. Eshtë shef i degës topografike në Ministrinë e Mbrojtjes Popullore. 5. Gëzim Sh. me pseudonimin “Agimi” ardhur në BS në vitin 1955, larguar më 1959. Eshtë komisar i korpusit të Fierit. 6. Besim B., me pseudonimin “Dali” ardhur në BS në vitin 1954, larguar më 1957. Eshtë i sëmurë nga nervat. 7. Haxhi K., me pseudonimin “Metodiku” ardhur në BS në vitin 1955, larguar më 1958. Aktualisht është i arrestuar. 8. Foto L., me pseudonimin “Besimtari” ardhur në vitin 1958, larguar më 1961. Ka vdekur në një aksident ajror. 9. Ilmi Sh., i quajtur “Proletari”, ardhur në BS në vitin 1958, do të largohej në vitin 1962. Ndodhet në uzinën e Pashalimanit. 10. Ahmet A., pseudonimi “Beteja e Cepos” ardhur në BS në vitin 1959, do të largohej në vitin 1965. Eshtë efektiv i mbrojtjes kundërajrore. 11. Maliq H., nuk ka pseudonim, ardhur në BS në vitin 1957, larguar në vitin 1960. Ish-komandant i korpusit të Korçës. III. Bashkëpunëtorë të rekrutuar në Shqipëri dhe që në BS nuk janë mbajtur në lidhje, por që sovjetikët kishin dijeni për ta: 1. Zylfo M., me pseudonimin “Rrufeja” ardhur në BS në vitin 1955, larguar në 1960. Vdekur. 2. Musa R., me pseudonimin “Kamenica”, ardhur në BS në vitin 1955, larguar në vitin 1958. 3. Kristaq Sh., i quajtur “Qafoku”, ardhur në BS në vitin 1956, larguar më 1961. Eshtë shef i karburantit të ushtrisë. 4. Kristaq Q., me pseudonimin “Kasaforta”, ardhur në BS në vitin 1958, larguar më 1961. Eshtë shef i Drejtorisë Operative në Ministrinë e Mbrojtjes Popullore. 5. Sami X., i quajtur “Drini”, ardhur në BS më 1958, larguar më 1963. 6. Skënder H., i quajtur “Poeti”, ardhur më 1959, do të largohej në 1964. 7. Saraç B., i quajtur “Urali”. 8. Koço K., me pseudonimin “Mekaniku”, ardhur më 1959, do të largohej më 1965. 9. Arjan B., me pseudonimin “Laboratori” ardhur më 1959 do të largohej më 1965. 10. Anesti L. Me pseudonimin “Aparati”, ardhur më 1957, larguar më 1961. 11. Ibrahim Ll., me pseudonimin “Tankisti”, ardhur më 1958, larguar më 1961. 12. Menduh T., aktualisht komandant i Akademisë. 13. Janaq B., me pseudonimin “Luani”. 14. Ismail M., me pseudonimin “Pionieri i Lëvizjes”. 15. Fadil S., me pseudonimin “Prongozi”. 16. Thanas Ç., tani komandant i artilerisë në repartin 4625 në Patos. Sikurse shihet, pothuajse gjithë agjentë që kishim në radhët e ushtarakëve, diheshin nga organet e sigurimit të vendit. Kjo u është dhënë atyre sa herë që vinin grupe ushtarakësh për studime. Me ta ne organizonim shpërndarjen e tyre dhe takimin me bashkëpunëtorë e me punëtorë operativë të organeve tona. Kur shihej e nevojshme, disa nga këta bashkëpunëtorë u janë dhënë në lidhje edhe punëtorëve operativë të vendit, të cilët për atë kohë bënin punën e ndërlidhësit midis bashkëpunëtorëve dhe punëtorit tonë operativ. Për bashkëpunëtorët e ardhur nga fundi i vitit 1959 dhe më vonë organet e vendit nuk kanë dijeni, mbasi në këtë kohë nga ana e punëtorit tonë operativ nuk u janë dhënë jo vetëm bashkëpunëtorët, po as si lista, sepse që nga kjo kohë, d.m.th nga fillimi i vitit 1960, lidhjet edhe midis punëtorit tonë operativ me organet e vendit u prenë. Punëtori operativ Ismail Qineti Shënim: Lista e mësipërme është sipas origjinalit të shokut Ismail Qineti, që ndodhet në degën e Sigurimit të Ushtrisë, por në të janë shkruar disa sqarime, se ku ndodhen aktualisht personat e mësipërm. Zëvendëskryetari i degës së Sigurimit të Ushtrisë Përparim Buçari ENVER HOXHA: Çthua tani ti, Kadri, për këto gjëra? KADRI HAZBIU: Kështu janë këto, shoku komandant. Në ministri, siç dihet, ne kishim këshilltarët sovjetikë në çdo degë, duke përfshirë edhe sigurimin e ushtrisë, edhe zbulimin. ENVER HOXHA: E di ti që këshilltarë sovjetikë kishte edhe nafta, kishin edhe sektorë të tjerë? KADRI HAZBIU: Flas për Ministrinë e Punëve të Brendshme, ku çdo sektor kishte këshilltarin e vet dhe këta te ne kanë marrë çdo gjë. ENVER HOXHA: Domethënë kanë marrë çfarë kanë dashur? KADRI HAZBIU: Ashtu është, asnjë sekret nuk u mbahej. ENVER HOXHA: Po a ishte e drejtë kjo praktikë? KADRI HAZBIU: E drejtë nuk ishte, shoku Enver, po ne kështu kemi vepruar. ENVER HOXHA: Po pse të vepronit kështu? Këshilltari është për t’ju dhënë këshilla kur i kërkohet, jo për të marrë të gjitha aktet e dokumentet që ekzistojnë në ministri. KADRI HAZBIU: Për t’u këshilluar, shoku Enver, ata këshilloheshin me dosjen, po kjo i ka të gjitha të dhënat brenda. Ne u kemi dhënë atyre edhe agjentë nga të zbulimit tonë që ishin dërguar në vende të ndryshme. Rusët i dinin të gjithë këta. ENVER HOXHA: Po edhe mund të mos i dinin, dhe aspak nuk duhej t’i dinin. KADRI HAZBIU: Që nuk duhej t’i dinin, shoku Enver, kjo është e qartë, po ju aty nga viti 1959 a 1960, më kini thënë mua t’ua mbyllim rubinetin sovjetikëve. Këtë porosi e mbaj mend mirë që ju ma keni dhënë në atë kohë. HEKURAN ISAI: Po u është mbyllur rubineti atyre në atë kohë, në vitin 1959? KADRI HAZBIU: Nga fundi i vitit 1959 apo i 1960 rubineti atyre u është mbyllur për zbulimin. Në atë kohë ne, shoku Enver, kështu e kemi konsideruar, çdo gjë ata e dinin, që nga dosjet, nga agjentura e gjithçka tjetër që u interesonte. Përsa i përket degës së Sigurimit të Ushtrisë, te ne ka pasur edhe kjo këshilltarët e vet sovjetikë, të cilët interesoheshin që të mos shkonte ndonjë kuadër nga tanët i dyshimtë në akademitë ose në shkollat ushtarake sovjetike. Cila do të jetë agjentura që do të keni, për këtë do t’ju themi që këta të bashkërendojnë punën me shokët tanë atje, na thoshin. Kështu ka qenë praktika që kemi pasur... | |
| | | fina Anëtar i ri
Numri i postimeve : 83 Registration date : 19/06/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 1:21 pm | |
| kjo po i bie sikur te thuash 20 vjet burg..por shoku Enver..30 vjet burg..o shoku Enver..40 vjet bug..ju lutem....PUSHKATIM,, kjo eshte ajo qe bente me se miri shoku Enver | |
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 2:18 pm | |
| haha fina e nderuar ju dogji realiteti apo fakti hhahah ju hasi shara ne gozhde a u habitet nga faktet jo nderuar skei pse habiteni e ngelelin me gishti ne goj hahhah ngek mek ska e nderuar shendet te paqim fina tung | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Jul 27, 2008 4:55 pm | |
| biligoa tha;
Kjo eshte e vertetuar, edhe se ende gjurmohen arhivat e Europes !
Biligoa me thuaj se dicka qe shitet a mund te kerkohet prapa si prone e jotja dicka qe e ke shitur ?
Enver Hoxha ka ngritur zerin per Kosoven ka kerkuar qe Kosova ti bashkohet Shqiperise.
Ne kete rast eshte fjala per Kosoven, nese Enveri e ka shitur Kosoeven si ka pas mundesi ta ngris zerin publikisht ne Bote e te thote se Evropa e ndau padrejtesisht Kosoven nga trungu i Shqiperis, ose ku thote se Kosova eshte Shqiperi.... Perse nuk ngriten zerin asnje shtet ne bote e te thote sa ishte i gjall ai... e t ja mbyllnin gojen per ti thene Enverit; Ti e ke shite Kosoven ....cka kerkon tani apo, mos kerko dicka cka e ke shitur...Por sot lehin qosheve tradhetaret e se kaluares me te sotmit duke shtremberuar historin dhe falsifikuar ashtu si u konvenon atyre. Por kot e kane se me falsifikime nuk mund te ecin para, sa me te madhe ta bejne gropen e falsifikimeve aq me keq per ta kur te bien dikur ne te.
Si thua ti ?
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sun Aug 03, 2008 1:59 am, edituar 1 herë gjithsej | |
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Aug 03, 2008 1:35 am | |
| ENVER HOXHA ishte udhe refyes dejte bashkimitkombetare dhe ideologu e shtetit shqiptare lavdi veprs se pavdekeshme te te madhit ENVER HOXHA | |
| | | malesorja e Kosoves Fillestar/e
Numri i postimeve : 27 Age : 41 Vendi : larg Registration date : 27/07/2008
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? Sun Aug 03, 2008 2:05 am | |
| Tu them te drejten tgjith ju qe e mbroni Enverin jeni nga Kosova dhe plotesisht keni te drejte .. se keni perjetu diktaturen e tij skeni pas greve urie e keni pas barkun plot se keni qen jasht Shqiperise . Mire e kishin cek disa anetar se te gjitha botimet te gjitha shkrimet qe jan ber ne kohen e tij kan qen te kontrolluara mire e mire , kush ka pas guxim te luaj me jeten e tij te shkruaj keq per xhaxhin ne ate kohe !!! Nastradini ka ren prej dardhe dhe kur kan ardh ta vizitojn se pari i ka pyet a keni ren ju prej dardhe ? | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Kush ka qenë Enver Hoxha? | |
| |
| | | | Kush ka qenë Enver Hoxha? | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |