| Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës | |
|
+80detektivi Driniiiii ...... rrimtaf Tatoo BashKom Drini_ku haxhiu xhiti xhema Agrone Qerim Klmendi Muja e Halili Medalim Eklips klodian ngadhenjimi Hamitmatjani dezertori Tigrina sela-mi ramadan mekaniku Mirushe Blerti_Gashi martin rinesa Martina Labinot Drenica feratkoca Delia comeback Eva0506 anila katunariplak Gjura Nezir Myrta ELIE Luki Ibrahim Rugova Driola Kushtrimi86 Mergimtari Mysafir Pirro i Epirit Euridika blerim istogalia stabili Ademi85 njonidrenica Arizona paioni Riki30 malesorja e Kosoves MUHAMETII Mister metiii fina luan mreti zeriatdheut voglushja murturi petritkola loredana xhavo_ USHTARILIRIS E_Bukura Guximi Xili rolling albin dibra fi2a1 rroni Ago Muji Kosovarja Tetovari Sofra Leka i Madh Beton Orfe@ 84 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Ago Muji Ushtarak
Numri i postimeve : 2974 Registration date : 07/03/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Mon Oct 13, 2008 9:21 pm | |
| Un se pari si them vetit ushtarak, po ky forum e ka pare te udhes te me thote ashtu per shkak te kontributut qe kam dhene ne ate fushe ne kete forum. Se dyti asgje nga ato qe thashe sme ben te turprohem dhe as qe tentoj te mbetem enigmatik, por pse jam "ushtarak" sdo te thote qe kam diapazon te ngushte te njohurive e smarrkam vesh nga fushat tjera. Te bashkuar po, ama kurr ashtu si ke qef ti, duke ndenjur e pritur qe e mira te na vije nga qielli, un jam njeri i veprimit dhe e di qe mosveprimi te sjell humbje, MBROHEMI DUKE SULMUAR, gjithmone te gatshem dhe vigjilent, gjithmone ta kemi parasyshe rrezikun sepse kur ai na vie ne befasi shancat e shpetimit jane te vogla. Saliu, po te ishte ende ligji per tradhti kombetare duhej te ishte ne burg tash, por ai vet e hoqi kete ligj qe tua hapte rrugen njerezve te vet( ne vitin 1994 me insistimin e Anastas Janullatosit). E Ibrahim Rugova ka dek e sun del nzgjedhje veq mos ti jet hatri se e ka lene nje pasardhes, Hashim Thaqin, qe po shkon ne perpikmeri hapave te Ibres. Une jam ne gjendje te kontriboj per shtetin real shqiptar( qe jane institucionet e Shqiperise Natyrale) e jo per keto shtete kukulla e te korruptuara.
Gjuthashtu me Nderime nga Ago Muji | |
|
| |
Luki Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 664 Age : 47 Vendi : Prishtinë Registration date : 03/10/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Mon Oct 13, 2008 9:38 pm | |
| I nderuar, kisha pas qef te takohemi une e ti te pim kafe e ta njohim me mire njerin tjetrin se kush eshte dhe qka eshte, dhe ta dim se cili eshte me ushtarak dhe kush ka dhene me shume per kete toke te pergjakur, qe ti te gjithe i fyen. Per ty as Thaqi nuk qenka i duhur, vall mos eshte Tadiqi. Keshtu do te dalim te pim kafe. | |
|
| |
Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Mon Oct 13, 2008 9:41 pm | |
| Nxjerr konkludime te shpejta ti ore shok, edhe un kisha pas qef m u taku edhe me fol shtruar, e se besoj qe eshte e mundur te njihemi me nje te pire kafe, por megjithate nje takim do ishte kenaqesi | |
|
| |
Luki Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 664 Age : 47 Vendi : Prishtinë Registration date : 03/10/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Mon Oct 13, 2008 9:43 pm | |
| Ku jetoni ju dhe si mundemi te takohemi tregom | |
|
| |
Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Mon Oct 13, 2008 9:46 pm | |
| Jetoj ne Prishtine, te kontaktoj une me mesazh privat kur mund te dal e te takohem me ty, shpresoj te ndodhe javen e ardhshme. Si mendon? | |
|
| |
Luki Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Mon Oct 13, 2008 9:49 pm | |
| Ok, bene edhe ashtu, veq mos harro. | |
|
| |
Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Mon Oct 13, 2008 9:49 pm | |
| Asesi sepse do jete kenaqesi takimi me ty , do i bisedojm ne sy qeshtjet e atdheut. | |
|
| |
Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Mon Oct 13, 2008 9:55 pm | |
| Po munde bjer ne kontakt edhe me ademin e Istogalin se kisha pas qef me u taku edhe me ta. | |
|
| |
MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Mon Oct 13, 2008 10:23 pm | |
| - Ademi85 shkruajti:
- stabili nuk mundem ta fajesojm I.Rugoven per keto masakra
Fajsimi i shkon direkt UCK shkurt dhe qarte si thote populli latine Ore Adem85, po a je duke e dite se qfare je ka flet. Po pse na detyron te flasim, perse hedh gaca pa nevoje!? Po si fajsimi i shkon direkt UCK, po duhet te vije turp se qfare flet. Po mos te ishte UCK, ne ende do te ishim nen Serbi,... ky forum as qe do te ekzistonte. E sa per rugoven, sot armata serbe cetnike do te sillej kendej pari, duke dhunuar, malltretuar, burgosur e vrare shqiptare. Po mosni o zoteri se me kete qfare jeni duke thene vetem sa e vertetoni se nuk e njihni as per se afermi politiken dhe realitetin e hidhur qe ia ka shkaktur Serbia Kosoves nepermjet rugoves. Kishe shpifur edhe dicka per UCK-ne, ne nje koment me heret. O zoteri po trimat e UCK-se kane qene idealista, Adem Jashari, Zahir Pajaziti e shume luftetare tjere kane qene idealista, me nje kallash te keq i kane dale tankut perpara. Ata nuk i jane pershtatur realitetit sikurse rugova yt. Ata jane perpjekur qe ta qojne ne vend amanetin e deshmoreve per liri e pavarsi, qe edhe sot nuk e gezojme plotesisht. Sikur rugova te perkrahte Ushtrine Clirimtare te Kosoves, Serbia ndryshe kish me ju qase Kosove, nuk do i bente gjithe ato masakra qe i beri. Por rugova lere qe nuk e perkrahke UCK-ne, por ai e sabotojke ate, i quante ata dore e zgjatur e Serbise. Pse rugova nuk i priu UCK-se, sikurse kryetari i Bosnjes? Sikurse ta bente kete ushtaret do te motivoheshin edhe me shume, dhe perkrahja e nderkombetareve do te kishte me qene edhe me e madhe. A e din ti se dy jave pas takimit te rugoves me nje zyrtar nderkombetar, sulmohet familja jasharaj, sepse pikerisht ne ate takim rugova i kishte qujatur ushtaret e UCK-se, grupe te armatosura, te cilet po e destabilizojne vendin. Cuditem, me te vertete cuditem qe edhe sot ne i mbyllim syte, nuk duam ta shohim te verteten! Me t'mira | |
|
| |
Mergimtari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 755 Age : 111 Vendi : Jashtë forumit Registration date : 31/05/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 12:10 am | |
| Po e shoh të nevojshme të ndërlidhem në këtë pikë dhe t'i sqaroj disa gjëra. "Une mendoj keshtu se deri ne vitin 1997 ka qen Dr. Rugova , kurse pas ketij viti ka qen UÇK-ja."(Mendimi i Luk-it)
- Ky është mendimi yt dhe e respektoj por po gabon me këto që po thua , I.R ka qenë përçarës i LPK-së (Lëvizja Popullore e Kosovës që më parë quhej dhe LPRK= Lëvizja Popullore për Republikën e Kosovës) pasi që krijoi LDK-në në kahje krejtësisht të kundërt me atë të LPK-së , pra I.R dhe LDK-ja e tij po vepronin kundër popullit. LPK-ja ishte nismëtarja e UÇK-së , LPK-ja drejtohej nga burra të guximshëm dhe atëdhedashës të mëndhenj , njëri ndër ta ishte edhe Baca Ahmet Haxhiu , për të cilin sotë ne flasim shumë pak por të mos thënë fare , mos nuk është turp që të mos flasim për njerëz të tillë ? Për shqiptarë të vërtetë , për njerëz që ja kushtuan të gjithë jetën e tyre çështjes kombëtare , më saktësisht çështjes së Kosovës pasi që shume prej tyre vdiqën dhe ranë heroikisht për atëdhe dhe nuk janë më me neve që të vazhdojnë rrugën e bashkimit të trojeve shqiptare. Këtë rruge apo amanet ne duhet t'a vazhdojmë dhe t'a çojmë deri në fund , sepse pa e çuar deri në fund kurrë nuk do t'u jemi mirënjohës dëshmorëve të kombit shqiptarë. Baca Ahmet Haxhiu në fillim ishte pjesë dhe drejtues i LRBSH-së (Lëvizja Revolucionare për Bashkimin e Shqiptarëve) bashkë me Bacën Adem Demaçi , Fazli Grajqevcin , Metush Krasniqin dhe shumë të tjerë. Shiti gjysmën e tokës për t'u pajisur me mjete shtypëse dhe mjete të qepjes , për të shtypur fletushka dhe për të qepur flamuj , flamuj të cilët i patën shpërndarë në të gjitha qendrat kryesore të Kosovës , e patën bërë Kosoven Kuq e Zi. Pas këtij aksioni serbomëdhenjët u patën nervozuar tej mase dhe patën filluar t'a marrin seriozisht këtë lëvizje dhe pas një kohe të shkurtër shumë trima të kësaj lëvizje patën ra në duart e UDB-së. Ku njeriu i cili morri denimin më të madh për këtë ngjarje ishte Baca Adem Demaçi , i cili u dënua me 15 vjet burg të rëndë. Ahmet Haxhiu ishte shtylla ose njeriu kryesor në LPK , në sektorin e armatimit ushtarak , ku transportonte armë nga Zvicrra për në Kosovë , ky njeri ja patë dërguar mitralozin e famshëm që e shohim sotë nëpër foto në duart e legjendarit të pavdekshëm Bacës Adem Jashari në kohëra mjaft të vështira . Ky ishte një ndër themeluesit e UÇK-së , por fatkeqësisht nuk i priti ditët e para të luftës , pasi që u burgos për të pestën(5) herë nga UDB-ja dhe ishte goxha i moshuar duke marrë parasysh burgosjet dhe torturat e mëhershme , kështu që torturave të fundit nuk ju rezistoi dotë dhe pati provuar të vetëvritej në qeli pasi që nuk dëshirontë të vritej nga torturat e serbomëdhenjëve , por patë shpëtuar dhe duke e pa gjendjen e tij të mjerueshme e patën dërguar në Spitalin e Prishtinës , ku edhe aty torturohej nga mjekët serbë dhe nga policët serbë që e ruanin. Pasi që u bë për vdekje e lëshuan me pretekst-in se po e lirojmë deri sa të shërohet ... por shokët e tij nuk pritën dhe e dërguan në Lozanë të Zvicrrës për t'a shëruar por vdekja ishte e paevitueshme , kështu që pati qëndruar disa javë tek djali i tij , dhe aty vizitohej shpeshë nga shokët e tij të lëvizjes që vepronin në mërgim. Ditëve të fundit të jetës së tij ju patë kërkuar që t'a kthenin në vendlindje që të shihej për herë të fundit me shokët e tij të lëvizjes. Dhe kështu ndodhi , u kthye në atëdhe , u ç'mallua me shokët dhe pas disa ditësh vdiq. Lavdi Bacës Ahmet Haxhiu dhe të gjithë dëshmorëve të tjerë që dhanë jetën për kombin shqiptarë.
- Aksionet e UÇK-së Luki kanë fillu në vitet '94-'97 , ku ka patur aksione të suksesshme nga Zahir Pajaziti , Hamzë dhe Adem Jashari me shokë , Luan Haradinaj , Edmon Hoxha , Hakif Zejnullahu dhe shumë të tjerë. Nga këto aksione patën pësuar goxha shumë serbët dhe shpesh herë figura të larta serbe. Ndërsa ky Rugova yt i dashur që po e mbron gabimisht dhe pa fakte lështonte lloj-lloj deklaratash duke e kritikuar UÇK-në si Organizatë Terroriste , të dërguar nga Serbia , e shumë deklarata të tjera që nervozonin tej mase ushtarët e lirisë , ushtarët dhe drejtuesitë e UÇK-së.
Ibrahim Rugova nuk kishte gjakë të pastër shqiptari , ishte përçarës , spiun dhe tradhtarë. Këto ishin 3 pika-të e tija më të forta. - Përçarës në popull sotë dhe mëparë , por në fillim ishte përcarës i LPK-së për një kohë tepër të shkurtër. - Spiunonte tek Slloba dhe tek UDB-ja. - Tradhtoi përkrahësit e vet duke ikur në Itali , njejtë sikur Zogu. Po të mos ishin ndërkombëtarët vështirë që do të ishte kthyer në Kosovën e pasluftës.
(U ndërlidha me figurën e të madhit Ahmet Haxhiu pasi që e pashë të arsyeshme mbas postimit të asaj pike nga ana e Luki-t që e kam cekur në fillim.)
Luki të sugjeroj dhe të këshilloj të lexosh më shumë për lëvizjet popullore dhe për historinë e mirëfilltë shqiptare , dhe jo për partitë politike të cilat po luftojnë vetëm për karrige dhe jo për popullë.
Miqësisht , Mërgimtari. | |
|
| |
Gjura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 1902 Age : 41 Vendi : Shqiperi Registration date : 18/02/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 1:06 am | |
| Nuk ja vlen ta zgjatesh aq shume se sa komenti im personal;
Lindi kopil, u be sherbetor , jetoj si servil, dhe vdiq kancerogjen kjo eshte e tera per te. me respekte nga Gjura | |
|
| |
stabili Anëtar
Numri i postimeve : 459 Age : 66 Vendi : Kosove Registration date : 10/05/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 11:32 am | |
| Dikush është si gypi - sa më bosh(i zbrazët)që të jetë aq më shumë kumbon(tingëllon)! | |
|
| |
comeback Anëtar i ri
Numri i postimeve : 86 Age : 44 Vendi : miami Registration date : 10/10/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 1:28 pm | |
| Ibrahim rugova ishte dhe mbetet president i respektuar i nderuar per shqiptaret,mendoj per shqiptaret. | |
|
| |
comeback Anëtar i ri
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 1:40 pm | |
| Vrana konti nese mu drejtove mua,te uroj suksese,permirsim me shendetin. Nese dikujt tjeter ateher kerkoj falje. | |
|
| |
Delia Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 514 Registration date : 13/01/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 4:58 pm | |
| Nëse Historija nuk ndishohet e kët se besoj Ibrahim Rugova mbetet i pari në të Kryetar Shtetit të Kosovës Shteit më të rij në bot që kjo u nis që nga 1912 e gjerë ditën e Qlirimit të saj deshtëm apo nuk deshtëm ne ajo asht reailetet , si dhe nuk e kuptoj dotë kur e gjithë elita Politike edhe sod po vazhdon rrugën e tij dhe i bëjn homazhe te vorri i tij . Si dhe ishte po ajo që deri fillimit të luftes i gjith Populli i shkonte mbrapa dhe mbajti një shtet pararlel me një pushtues siq ishte ky i fundit dhe qdo thirrje të tij Populli ju përgjigj ashtu siq duhej .Nuk ishte si sod por kishte respekt njeri me tjetrin si popull mendoj e sod më thuani si asht puna E që sod kur kemi Shtet e qeveri të po ktij Populli po duken punt si po shkojn Korrupcion ,Prostitucion ,Farfërij ma zi se ne afrik e kush nuk qan kokën ,për kët e fajsoni të ndjerin po lereni që qet të prehet ati ku asht i qoft i lehët dheu i Kosovës. | |
|
| |
Kushtrimi86 Anëtar i ri
Numri i postimeve : 172 Age : 38 Vendi : Prishtine Registration date : 29/08/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 7:57 pm | |
| - comeback shkruajti:
- Ibrahim rugova ishte dhe mbetet president i respektuar i nderuar per shqiptaret,mendoj per shqiptaret.
I.Rugova ishte spiun, punoj per Serbine dhe vdiq duke punuar per Serbine... | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 8:02 pm | |
| Te shtoj diqka Kushtrimi86, njerzit qe la pas ende vazhdojne te punojne per shkiet... |
|
| |
njonidrenica Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 838 Registration date : 09/06/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 8:06 pm | |
| kushtrim86 edhe pse un sjom pajtu me shum qendrime ndaj UQK te rugoves un mendoj se aj ska qen spijun i serbis, rugova metvrtet ka qen ni lider shum frigacak jo i vendosun po dhe jo spijun. | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 8:07 pm | |
| Te vazhdij pak ku e la i nderumi Vrana Konti. Kopilat qe la serbija vazhdojen me punu per dajte e tyre!!!! | |
|
| |
Kushtrimi86 Anëtar i ri
Numri i postimeve : 172 Age : 38 Vendi : Prishtine Registration date : 29/08/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 8:08 pm | |
| - Vrana Konti shkruajti:
- Te shtoj diqka Kushtrimi86, njerzit qe la pas ende vazhdojne te punojne per shkiet...
Te lumte Vrana Konti Me respekt Kushtrimi | |
|
| |
Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 8:29 pm | |
| - Vrana Konti shkruajti:
- Te shtoj diqka Kushtrimi86, njerzit qe la pas ende vazhdojne te punojne per shkiet...
qifti i Rame Mares e Fadil Syleviqit | |
|
| |
comeback Anëtar i ri
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 8:43 pm | |
| Kushtrimi 86 dhe kopeja jote,ju jeni ata qe edhe me tutje po punoni per serbet | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 8:54 pm | |
| - comeback shkruajti:
- Kushtrimi 86 dhe kopeja jote,ju jeni ata qe edhe me tutje po punoni per serbet
E ke iden se qka po shkruani? Apo veq e keni per ti bere tjeret te revoltohen nga ky shkrim?! Sa budalla eshte ne kete toke breeee! |
|
| |
Delia Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 514 Registration date : 13/01/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 9:05 pm | |
| Ha haha të mjerët ata që nuk din më shum apo din po dikush tjeter i paguan për ti quajtur kopila e ku di qka po nejse nejriu sa din aq tregon . Po të ishte tradhtar se me siguri nuk ka qen të ndjerit me sa dij unë ka pasur të pushkatuar nga familja e tij qysh moti .Dhe nisur nga kjo se besoj se do të punonte shpijun siq po e quajn disa , emir do të ishte te kem fakte dhe jo me fjal sokakut . | |
|
| |
Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Tue Oct 14, 2008 9:07 pm | |
| - comeback shkruajti:
- Kushtrimi 86 dhe kopeja jote,ju jeni ata qe edhe me tutje po punoni per serbet
Thuma ti mu emrin edhe mbiemrin edhe une ne vend te vendit po pranoj qe punoj per serbet, dhe po largohem prej ketij forumi. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës | |
| |
|
| |
| Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës | |
|