| Qellimet e Ardhjes ne kete Bote | |
|
+10Guximi Aldo tasholli gjakushi fi2a1 E_Bukura MUHAMETII Beton interesant Orfe@ 14 posters |
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Fri Apr 18, 2008 7:05 am | |
| A e dini pse keni ardh ne kete bote? A e dini pse jetoni? A e dini se cili eshte qellimi i njeriut? A e dini se per çka jetoni? A e dini se ku do te shkoni
| |
|
| |
interesant Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 606 Age : 39 Vendi : Tokë Registration date : 11/04/2008
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Fri Apr 18, 2008 11:07 am | |
| Ardhja jone ne kete bote eshte shume e kjarte dhe reale, e them keshtu duke u mbeshtetur ne thenjen e ALlahut te Madheruar :" Unë nuk i Krijova xhinët dhe njerëzit për tjetër pos që të më adhurojnë". ( Kaptina Dharijat - 56 ) ( e ne adhurim futem shume gjera te rendesishme dhe me vlera te medha). Jetojme per te permbushur ate me cfar jemi te obliguar,gje qe na ben te kemi dallim nga shtazet te cilat nuk kan asnje obligim jete reale. Ate cfar eshte shume e sigurt dhe jo e mohueshme eshte se do te shkojm te gjithe ne fillim ta shijojm varrin ( token ku nga kjo Allahu na ka krijuar ), e pastaj te stacioni final i cili na pret per te japur pergjithesi se sa kemi qene ne te perpikte ne obligimet dhe regullat qe na u kan parashtruar ne kete bote. E normal qe shpresa jone e para dhe e fundit eshte qe te arrijme kenaqesin e Allahut te Lartmadheruar, dhe shpresojme ne meshiren e Tij . | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Sat Apr 19, 2008 12:13 am | |
| Teme shume e mire biligoia , kam pregadite nje formul shume te bukur per keta pyetje para disa viteve por nuk me kujtohen ,,do te mundohem te ju japi pergjigje te gjithave (me shpejtsi)me kohen shpresoj qe do sjell me shume matriall per keta pyetje .A e dini pse keni ardh ne kete bote?Kam ardhe ne kete bote se u linda ne Spital pak shaka Ne kete bote kam ardhe nga dashuria e Nenes dhe te Babait.
A e dini pse jetoni?
Mendoj se gjithkush qe eshte ketu duhet te jetoje se nuk mund te vdesim kurre kemi deshire ne JETOJM PER TE VDEKUR.! A e dini se cili eshte qellimi i njeriut?Veprat te pa vdekura le te mbeten per qellimin e njeriut.!
A e dini se per çka jetoni?Duhet te dallojm njeriun nga kefshet.
A e dini se ku do te shkoni
Ata dy metra vend te pakten qe na takojn ne kete tokë,aty jemi te sigurt qe do te shkojm siç gjithe te tjeret . vazhdime te mbare ne teme ju kisha lute te gjitheve qe te pergjigjeni ketyre pytjeve . | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Sat Apr 19, 2008 8:20 pm | |
| - biligoa shkruajti:
- A e dini pse keni ardh ne kete bote?
A e dini pse jetoni? A e dini se cili eshte qellimi i njeriut? A e dini se per çka jetoni? A e dini se ku do te shkoni
Ne pyetjen e pare, mendoj se erdha nga nje "aksident" ne mes te nenes dhe babes. Pyetja e dyte, e trete dhe e katert jane te njejta. Qe te vdesim ose te mos vdesim kurre! Pyetja e peste, siq e ka then Betoni, ja dy metra nen toke. |
|
| |
MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Fri May 09, 2008 12:30 am | |
| Qellimin e krijimit na ka treguar Zoti ne Kuran, ku thote se: Nuk i kam krijuar xhinet dhe njerezit per tjeter veqse te me adhurojne. Pra kjo bote eshte e shkurter kalimtare dhe eshte vetem shkaktare per ta arritur boten e ardhshme... ... | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Fri May 09, 2008 12:37 am | |
| Kjo bote nuk eshte shkaktare ,perkundrazi qellimi i kesaj bote eshte te arym qellimin per brezat e ardheshme te kemi nje shtet te fort nje shqipri etnike , ky eshte qellimi i kesaj bote. | |
|
| |
E_Bukura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Sun May 11, 2008 4:42 am | |
| Qellimi i ardhjes ne kete bote eshte qe te vdesim. Qellimi per te cilin ( duhet ) jetojme, eshte qe te mos vdesim kurre! Do te shkojme atje ku kane shkuar te gjithe paraardhesit tane, te cilet s'jan kthyer asnje... | |
|
| |
fi2a1 Anëtar i ri
Numri i postimeve : 124 Age : 40 Registration date : 11/05/2008
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Sun May 11, 2008 6:29 pm | |
| - biligoa shkruajti:
A e dini pse jetoni? A e dini se cili eshte qellimi i njeriut? A e dini se per çka jetoni? A e dini se ku do te shkoni
deshti allahu te vij edhe une ne kete bote do ta cek nje ajet te KURANIT ku ALLAHU thote se NJERZIT DHE EGJINET NUKI I KRIJOVA PER TJETER GJE VETEM TE ME BEJN ADFHURIM MUA . DO TE SHKOJ NE AHIRET NE BOTEN TJETER A NE XHEHNEM A XHENET ATY VEQ ALLAHU E DIN RRESPEKTE PER TE GJITHE JU PERSHENDES | |
|
| |
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Sun May 11, 2008 9:26 pm | |
| As e dija kur erdhe ! As e dij pse erdha. As e dij pse duhet të ik dhe kur të ik! Megjitahtë mbasi erdha ja po veproj dhe nuk mendoj të vdes pasi vdekja vetë vjen! Por mendohem se si të jetoj! | |
|
| |
MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Sat May 17, 2008 12:22 pm | |
| Allahu nuk na ka krijuar per tjeter veqse per ta adhuruar, kete na thote ne kuran ne suret Dhariat, ajeti 56. Pra ai e ka zgjedhur kete menyre ti manifestoj cilesite e veta, ne nuk mund ta ndryshojme. Nese Ai neve na tregon se ka vendosur te bej diqka, neve nuk na takon te pyesim pse e ka zgjedhur kete menyre, por vetem mund te supozojme se Ai Zoti e ka zgjedhur menyren me te mire dhe me te duhur, sepse Ai e pershkruan veten si me te dijshmin, te drejtin, te urtin, meshiruesin etj. | |
|
| |
tasholli Fillestar/e
Numri i postimeve : 36 Age : 34 Vendi : prishtina Registration date : 26/02/2009
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Thu Feb 26, 2009 8:59 pm | |
| Kjo jete eshte si nje tren i cili leviz me shpejtesi te madhe dhe ndalet neper stacione qe te zbresin udhtaret.dikush nga ne e ka me afer at stacion e dikush me larg per arsye se Allahu i madheruar momentin e fundit te jetes se njeriut d.m.th momentin e vdekjes e ka mbajt te msheft ne dijen e vet dhe nuk ka dasht askujt me i tregu. Tema eshte mjfat e mir dhe pergjigjja eshte si me lart qe mund ta gjejm edhe ne kuran ku Allahu i madheruar thot:
Nuk i krijova njerzit dhe xhinet per arsye tjeter veqse te me adhurojn.
Pra d.m.th qe ne jemi te krijuar qe ta njohim dhe ti bindemi urdhrave te krijuesit ton.
Kjo bote eshte bot e grumbullimit te veprave tona varsisht qofshin ato te mira apo te kqija ku nboten tjeter dot shperblehemi apo dot ndeshkohemi.Lusim Allahun qe te jemi prej te shperblyerve | |
|
| |
tasholli Fillestar/e
Numri i postimeve : 36 Age : 34 Vendi : prishtina Registration date : 26/02/2009
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Thu Feb 26, 2009 9:02 pm | |
| edhe diqka se harrova sa i perekt pytjes ku do te kthemi pergjigja eshte Te Allahut jemi dhe tek aii do te kthemi | |
|
| |
Aldo Anëtar
Numri i postimeve : 490 Age : 37 Vendi : durres Registration date : 06/01/2009
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Thu Feb 26, 2009 10:02 pm | |
| - Orfe@ shkruajti:
jetoj per te shijuar mrekullite e botes. qellimi eshte te arrij ate qe te tjeret e kan te pamundur jetoj per te kenaqur veten time ne rradhe te pare do te shkojm ne qiell si energji.(energjia shnderrohet por nuk humbet kurre) | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Thu Feb 26, 2009 11:34 pm | |
| - Orfe@ shkruajti:
Pyetjet e tilla i shtrojne vetem disa psikopat, te cilet nuk jane ne planetin e quajtur toke. Po kush dreqin hyne e te mendoj keso lloj gjerash palidhje, palidhje per vete faktin se per keto pyetje mund vetem te spekulosh, te supozosh etj etj, pervec tjerash ta humb fjalorin konkret. Une mund te them: Jetoj ne toke per te pjekur Buke, e per zier mish lope, edhe ska kush cfare thote, se misioni im mund te jete unik prej mision tend. Eeeeeiiiiiiiiiiii, mos bani hajgare. Nuk ja vlen as te mendosh per keto pyetje, e lere pastaj te hysh ne analiza te cilat te qojne vetem ne nje vend, ne nje kosh te plehrave- PSIKOPATI.
Ju pershendes
Ju pershendes. | |
|
| |
Kastrioti Fillestar/e
Numri i postimeve : 49 Age : 60 Vendi : Tetove Registration date : 29/11/2008
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Fri Feb 27, 2009 12:30 am | |
| - Guximi shkruajti:
- Orfe@ shkruajti:
Pyetjet e tilla i shtrojne vetem disa psikopat, te cilet nuk jane ne planetin e quajtur toke. Po kush dreqin hyne e te mendoj keso lloj gjerash palidhje, palidhje per vete faktin se per keto pyetje mund vetem te spekulosh, te supozosh etj etj, pervec tjerash ta humb fjalorin konkret. Une mund te them: Jetoj ne toke per te pjekur Buke, e per zier mish lope, edhe ska kush cfare thote, se misioni im mund te jete unik prej mision tend. Eeeeeiiiiiiiiiiii, mos bani hajgare. Nuk ja vlen as te mendosh per keto pyetje, e lere pastaj te hysh ne analiza te cilat te qojne vetem ne nje vend, ne nje kosh te plehrave- PSIKOPATI.
Ju pershendes
Ju pershendes. Oooo moderator i vogel, ide jo e mire eshte te shahen e te fyhen keshtu antaret qe hapen tema ,logjike e vogel kjo shume. Analizoi me mire fjalet qe shruan. Shqiptari bashkim kerkon dhe jo fyerje nga Stafi ti thuash koshi plerave PSIKOPATI. Gjithçka nga jeta meson dhe eshte mesim ,meso dhe ti, se je i vogel. | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Fri Feb 27, 2009 12:38 am | |
| Kastrioti, vetem nje gje kam per ty, se po e shoh qe spaske thene kurgjo hiq. Si moderator, qofsha i madh a i vogel, kam te drejte te shprehi mendimin tim te lire, e nese kjo bije ne kundershtim me pikepamjet e tua, atehere provoje me argumente se cenkam gabim. Nga shqipja sqenke edhe aq mire, sepse une si thash askujt kosh i plehrave, thash vetem se studimi i tyre, te con atje. | |
|
| |
Agrone Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 609 Age : 40 Vendi : jasht Registration date : 28/01/2009
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Fri Feb 27, 2009 3:09 am | |
| un kam arrlur per te ber nryshimin. jetoj per te shijuar at qe jeta me jep. qellimi im esht *****************. jetoj per qef. ka raste qe dal e pastaj vendos ku te shkoj. | |
|
| |
tasholli Fillestar/e
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Fri Feb 27, 2009 10:15 pm | |
| guximi shkrujati:Pyetjet e tilla i shtrojne vetem disa psikopat, te cilet nuk jane ne planetin e quajtur toke. Po kush dreqin hyne e te mendoj keso lloj gjerash palidhje, palidhje per vete faktin se per keto pyetje mund vetem te spekulosh, te supozosh etj etj, pervec tjerash ta humb fjalorin konkret. Une mund te them: Jetoj ne toke per te pjekur Buke, e per zier mish lope, edhe ska kush cfare thote, se misioni im mund te jete unik prej mision tend. Eeeeeiiiiiiiiiiii, mos bani hajgare. Nuk ja vlen as te mendosh per keto pyetje, e lere pastaj te hysh ne analiza te cilat te qojne vetem ne nje vend, ne nje kosh te plehrave- PSIKOPATI.
Guxim a mendon se ne jemi krijuar kot se koti pa asnje arsye dhe pa asnje mison | |
|
| |
Aldo Anëtar
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Fri Feb 27, 2009 10:19 pm | |
| qellimi im i ardhjes ne toke eshte....qe te blej nja 14588859 kg karburant se kur zbrita ne toke mu harxhu e gjitha. | |
|
| |
tasholli Fillestar/e
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Sat Feb 28, 2009 2:09 am | |
| | |
|
| |
socratus Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 556 Age : 43 Vendi : Prishtinë Profesioni/Hobi : psikologji, teologji, design Registration date : 11/02/2009
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Sat Feb 28, 2009 1:52 pm | |
| Tungjatjeta.
Aritja e NIRVANES | |
|
| |
Aldo Anëtar
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Sat Feb 28, 2009 2:41 pm | |
| - tasholli shkruajti:
- ishalla i blen:D:D:D
duhet me punu | |
|
| |
laloni Anëtar
Numri i postimeve : 259 Age : 33 Vendi : gjilan Profesioni/Hobi : leximi Registration date : 12/03/2009
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote Wed Apr 01, 2009 10:56 pm | |
| ej guxim ma shum lexo e ma pak fol. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Qellimet e Ardhjes ne kete Bote | |
| |
|
| |
| Qellimet e Ardhjes ne kete Bote | |
|