Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: PEGASI ALBANIA POEZI NGA TINI QERRAJIJA, ITALI Sat Nov 02, 2013 1:29 am | |
| POEZI NGA TINI QERRAJIJA -OLIMPET DIELLORE!
Jetës
Jeta, një rrjedhë e trashëguar formash, lutet në ato gravitete devocionesh, mes dhimbjeve të lëçitura, në banketet e shpëtimit,
Ku alternativat varen në kordonet e tejdukshme të iluzioneve,
Ku fajet u shesin mirazheve pasqyrimin e vërtetësisë,
Ku uria ngop bordelet, duke kafshuar simetritë e shpirtit;
Ku gijotinat ngecin, mbi idetë e zbathura të përparimit,
Ku perëndorët çiftëzohen me politikën e arnuar pushtetesh,
Ku meritat mbarsen, në mbështjella vemjesh,
Ku dashuritë binjakëzohen me degëzimet siamesë të çudive,
Ku faljet internojnë të pafetë, në ato brigje monoteiste…
Aty, ku hapat e rritur shkallëzimesh, ndalojnë pragjesh, duke mundur metamorfozat abstrakte të frikës…
Sonate feshferimash
Një ditë Mbi ato dualizma fëshferimash Do të përqafojë lotet e virgjëra të ajrit Qe te pa prekura nga eliziret e mëkatit Derdhen ne rrahjet e rrezatimit Aty do të shpërngulem mes viganeve Qe te trullosur nga lajkat e kohës Arratisen ne guacat gjugje te Vetëvetës Me ty do të jam aty Miku im Si një tingull qe ngacmon kufijt e përgjumur Nga bëlbëzimet universale Përtej ajzbergëve Pa skaj Te dëshirave qumështore
Unë dhe vjeshta
Ne at sinfoni qukitjesh Kur mërgojn cicërimat e shpirtrave Përtej harqeve rinore Plot petale fotosintezash Aty ku dielli ikën mes meridianesh Duke përplasur Krahet ngjyrë ari Unë dhe vjeshta Një dimension i zverdhur gjelozie Trazojmë këmbanat qe me rrallë jehojnë serenatat Me plotë thërrime lutjesh Qe piqen në zjarrët bubulake Ku gjarpërushem ato shuhën Ne largesitë plot lëvozhga ngricash Aty ku dimri rilind përseri
Olimpet diellore të mëngjeseve
Mengjeset derdhin vesen mbi petale Vjollcë ËmbËlsisht,,,, Duke bekuar dritËn qe lutet përtej Flatrave te tejdukshme Te atij shikimi Që pushton Olimpet diellore Ku paradokset Perendi me spektra dyshimesh Luajn me këndet plot psheretima amanetesh Mes urave të thepisura nga dëshirat E zhvarrosura përtej kulteve Të kujtesës Mengjeset derdhin vesen mbi petale Vjollcë Përtej bestytnive të fjetura në gërmadhat E të vërtetes
Titina Kalej (titina595@gmail.com) Tini Qerrajija ,ka lindur në Shkodër më 1 shtator 1974 , ka të kryer universitetin "Luigj Gurakuqi"Në Shkodër ...
Aktualisht ajo punon dhe vepron në Itali .Qe e vogël ajo ka pasur pasjon poezinë.Bota e sajë është ndryshe nga moshataret e sajë.Për atë parësore ishin librat dhe autorëtklasik si Viktor Hygo,Kamy,Kafka,Gibran etj.,ndërsa prej atyre shqiptar Ismail Kadare,Dritero Agolli,Mimoza Ahmeti, e shumë të tjerë...
| |
|