Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Che Guevara

Shko poshtë 
+28
Riga
Eklips
Gjura
Muja e Halili
Tigrina
paioni
PeriiKeputur
Fjona
istogalia
zeriatdheut
Nezir Myrta
Epik
Orfe@
naqeta
tom sojer
echo
Lejla
besim78
Guximi
xhavo_
rolling
fatlum
Ago Muji
Eva0506
Leka i Madh
E_Bukura
Sofra
Beton
32 posters
Shko tek faqja : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutoriMesazh
Vizitor
Vizitor

Che Guevara - Faqe 8 Empty
MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyWed Jan 21, 2009 7:37 pm

E_Bukura shkruajti:
PeriiKeputur shkruajti:
Tigrina shkruajti:
Nuk e kuptoj pse disa forumiste jane kaq te pakujdesshem, valle duhet qe secili antar ta postoje biografine e Che Guevares? Gjerat qe perseriten u humbet vlera.

Madheshtia e Che Guevares nuk harrohet kurre prandaj gjdo njeri ka te drejte ta perserise biografine e Che-se se ai nuk harrohet kurre?

Fakt i pamohueshem eshte se nuk do harrohet, sidomos nga te rinjet. Por edhe mjalta behet e hidhur nese e perserisim jashte mase!

Ti si ndjekese e asaj qe po nis zjarre, pse del nga vetja? A nuk jeni ju qe i lodhni njerezit duke fol per Che-ne? A nuk jeni ju, qe keni qdo liber te Che-se? A nuk jeni ju, qe keni shkuar deri aty sa edhe keni bere tatuazh figuren e Che-se?
Pse shkruani vetem per sherre?
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyWed Jan 21, 2009 7:41 pm

Gjura shkruajti:
Plot edhe per teper kam lexuar nga kjo teme ketu, sa me eshte bere bajat dhe neveritur me.
Nuk kam asnje interes te di me shume per te dhe nuk me shtyn kureshtja te lexoj per lloj njerezish te tille qe nuk i perkasin races dhe KOMBIT tim.
Kam plot idhuj trimash shqipetar qe nga Skenderbeu e deri tek historia e fresket e luftes te lavdishme te UçK-se dhe te them te drejten pak si shume e keni tepruar me kete figure qe per mendimin tim eshte i panevojshem per kete forum.
Te flisnit me kete pasion per Hasan Prishtinen,Sami Frasherin,per Lidhjen e Prizerenit ,Kongresin e Manastirit,Kuvendin e Lezhes,Pavarsine e Shqipereise 1912,Fan Nolin,Luigj Gurakuqin,Pashko Vasen,Isa Boletinin,heronjte e 17-Janarit ,e shume e shume te tjere.
Te flisnit me te njejtin pasion per legjendarin qe eshte shembull i trimerise dhe i vetmi ne bote qe sakrifikoj mbare familjen Komandantin Legjendar Jasharajt do te ishte nje krenari e veçante ,por te lexojme gjithmone te njejtat gjera dhe te shohim vidiot e tija pa nderprerje e shoh nje teprim per titullin e keti forumi BASHKIMI KOMBETAR.
Se doni te flasim per figura te mbare botes atehere nderroni titullin e ketij forumi quajeni :BASHKIMI NDERKOMBETAR.

Dhe ne fund ju, qe keni dashur ta fikni kete zjarre, por ne vend te ujit i keni gjujt benzin! Te gjithe ato keshilla qe i ke bere, qe te shkruajm aty e ketu, te kem ate e kete idhull! Ja ka thene vetes kete me shpejt? Sepse nuk kam vrejt diqka nga keto qe i keni bere ju,neper ato tema apo tek per ato figura.

Ne fillim heret shume, te kam thene " jeni person shume ngjyresh" ka qen pershtypja ime e par,dhe sot u binda!
Eklips
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Eklips

Male
Numri i postimeve : 146
Vendi : Në ferr..!!
Registration date : 17/01/2009

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyWed Jan 21, 2009 7:47 pm

Che Guevara eshte hero, s'besoje se do kete me si ky.
Ai ka qene nje prijes i mire luftarak nje revulucionar i vertet,mbetet shembull i rinis se perjetshme dhe meriton shume merita dhe respekte.
Gjura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
Gjura

Male
Numri i postimeve : 1902
Vendi : Shqiperi
Registration date : 18/02/2008

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyWed Jan 21, 2009 8:58 pm

Akili shkruajti:
Gjura shkruajti:
Plot edhe per teper kam lexuar nga kjo teme ketu, sa me eshte bere bajat dhe neveritur me.
Nuk kam asnje interes te di me shume per te dhe nuk me shtyn kureshtja te lexoj per lloj njerezish te tille qe nuk i perkasin races dhe KOMBIT tim.
Kam plot idhuj trimash shqipetar qe nga Skenderbeu e deri tek historia e fresket e luftes te lavdishme te UçK-se dhe te them te drejten pak si shume e keni tepruar me kete figure qe per mendimin tim eshte i panevojshem per kete forum.
Te flisnit me kete pasion per Hasan Prishtinen,Sami Frasherin,per Lidhjen e Prizerenit ,Kongresin e Manastirit,Kuvendin e Lezhes,Pavarsine e Shqipereise 1912,Fan Nolin,Luigj Gurakuqin,Pashko Vasen,Isa Boletinin,heronjte e 17-Janarit ,e shume e shume te tjere.
Te flisnit me te njejtin pasion per legjendarin qe eshte shembull i trimerise dhe i vetmi ne bote qe sakrifikoj mbare familjen Komandantin Legjendar Jasharajt do te ishte nje krenari e veçante ,por te lexojme gjithmone te njejtat gjera dhe te shohim vidiot e tija pa nderprerje e shoh nje teprim per titullin e keti forumi BASHKIMI KOMBETAR.
Se doni te flasim per figura te mbare botes atehere nderroni titullin e ketij forumi quajeni :BASHKIMI NDERKOMBETAR.

Dhe ne fund ju, qe keni dashur ta fikni kete zjarre, por ne vend te ujit i keni gjujt benzin! Te gjithe ato keshilla qe i ke bere, qe te shkruajm aty e ketu, te kem ate e kete idhull! Ja ka thene vetes kete me shpejt? Sepse nuk kam vrejt diqka nga keto qe i keni bere ju,neper ato tema apo tek per ato figura.

Ne fillim heret shume, te kam thene " jeni person shume ngjyresh" ka qen pershtypja ime e par,dhe sot u binda!
Akili pse je tuj i dhene vetes aq rendesi, pse medosh se per te gjitha gjerat duhet ti me te mare leje???? kush je ti qe drejtohesh me kete gjuhe te hetuesi? kur kam mare une personalisht mendimin tend?asnjeher....
Ti je mesuar tuj ju terheq veshin dikuj, por nuk te ec gjith kund kjo loj ke kujdes kur teme drejtohesh mua me kete gjuhe se nuk ta kam per borxh.
Nese ti e adhuron kte Ameriko Latin nuk d.m.th. nuk na e imopnon as mua dhe askuj tjeter qe nuk mendon si ju.
Muja e Halili
Anëtar
Anëtar
Muja e Halili

Male
Numri i postimeve : 294
Vendi : GalaxY
Profesioni/Hobi : Mi vra shkijet
Registration date : 15/01/2009

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyWed Jan 21, 2009 9:57 pm

Gjura shkruajti:
E pa degjuar ndonje here qe Che Guevara edhe Musliman paska qene,i madh shum sa qe bajat na e keni bere me kete drogaxhi, shiqone pak Kuben ne çfar gjendje eshte ktheje koken nga Kolombia, Venecuela, Haiti ne pergjithsi nga Amerika latine thjesht eshte mjerim.
Ky eshte ydhulli i juaj.

Z.Gjura,po me prekni ne pike te dobet,Che Guevarra ka qene nje hero i vertete,dhe ti me siguri qe ie nje njeri i cili din shume pak rreth kesaj qeshtje,por me mire degjo ,dhe mos fol shume.
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyThu Jan 22, 2009 2:11 am

Gjura shkruajti:
Akili shkruajti:
Gjura shkruajti:

Akili pse je tuj i dhene vetes aq rendesi, pse medosh se per te gjitha gjerat duhet ti me te mare leje???? kush je ti qe drejtohesh me kete gjuhe te hetuesi? kur kam mare une personalisht mendimin tend?asnjeher....
Ti je mesuar tuj ju terheq veshin dikuj, por nuk te ec gjith kund kjo loj ke kujdes kur teme drejtohesh mua me kete gjuhe se nuk ta kam per borxh.
Nese ti e adhuron kte Ameriko Latin nuk d.m.th. nuk na e imopnon as mua dhe askuj tjeter qe nuk mendon si ju.

Nuk jam mesuar aspak qe ti tereq veshin vetem dikujt, por qdo kujt qe e meriton pavarsisht kush eshte ai, i njohur apo jo. Ne kete rast ti ishe ne mesin e tre personave qe e meritove, bile pak me shume se dy te parat, perkunder respektit qe kam pasur ne raste te caktuara per ty. Menyra se si ke shkruar ti, i ka perfshi te gjithe ata qe kan shkruajt ketu, dhe qe e pelqejn Che-n. Pse te heshte une? E kam thene shume here se, kur mendoje se kam pak te drejte dhe e shoh qe behen nje padrejtesi, nuk me intereson se ke kam perball nuk ja kam friken asnje njeriu te gjall, as vete "zotit"! Dhe mos shpif gjera aq shume, se nuk te kam imponu aspak mendimin time, jeni ju ai qe mundoheni ti impononi te tjereve se qfar te mendojne per Che-n, dhe te mos mirren shume, sepse na qenka humbje kohe!!!!!!

Ke edhe diqka kunder??
Riga
Fillestar/e
Fillestar/e

Numri i postimeve : 14
Registration date : 01/09/2007

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyThu Jan 22, 2009 2:13 am

Adhuruesi i tere rinise boterore ishte dhe eshte Che Guevara te cilit deri me sot nuk ka arritur t ja kaloi askush.
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyThu Jan 22, 2009 8:41 pm

Eva shkruajti:
Nuk kam pare perseritje ne kete teme, ne te tjerat ndoshta , madje edhe ne temat e argetimit gjenden perseritje , por ketu jo, sepse ka plot material per te sjelle, pervec gjthshkaje te mire qe gjenerohet lidhur me kete shembull. Nese lexuesit nuk neveriten duke pare perdite shprehje si psh: "A keni pire kafe sot?" ose A po bie shi, ose ben ftohte tek ju?" qe perseriten monotonisht gati perdite, nuk ka si te themi se po neveriten me keto te pakta shkrime qe jane ketu relativisht ne lidhje me masivitetin e njohjes se kesaj figure, per te cilen diskutohet.

Eva bukuroshe ( shpresoje mos t'me thuash te njejtat fraze, pasi po te drejtohem njejte), perseritje ka ne kete tem ! Andaj edhe me siper thashe se dallimi eshte se dikush dine te perdore fjale miradije e dikush jo, por qe eshte perseritur u lind...u rrite...u shkollua...nuk mund ta mohon asnjere ketu. Ketu e kisha qellimin kur e perkraha Tigrinen ( po them kushtimisht, sepse nuk e perkrahe edhe mendimin e saj, nese e sheh Che-ne me sy tjeter). Vec kesaj, ne forum jane bere disa grupe, te cilet mund te ekizstojne edhe pa dijeni ne mes vete apo pa qellim te keq, por qe reflektojne jo pozitivisht ne sy te forumisteve tjere, vecmas te atyre qe jane te ri. Ndonjehere e mendoje dhe bindem se kam te drejte se nuk ekziston hapsire e duhur ne kete forum per t'u shprehur. Ngase menjehere njeri ose tjetri "grupe" i sulen dhe mundohen ta shkyejne sikur ujqit delen ! Dikush me diplomaci te vrazhde, dikush direkt-popullorqe ! Dikur kam pasur kete "fat" te deles, por qe e kam tejkalu dhe sot jam ne nje pozit me te favorshme, por asnjehere nuk e kam pranu epitetin e te qenurit pjes e njerit apo tjetrit "grupe" dhe t'i sulmoje, injoroje apo t'u mbyll hapsiren te tjereve, ne emer te "grupit".
Rubrika e ARGETIMIT, eshte dic tjeter, mos e ngaterro me kete rubrik apo ndonje tjeter ! Tek argetimi mund te kete fjale te njejta, por aty shkruajne me qindra here brenda dites, ndersa ketu jo. Andaj duhet kemi me shume kujdes. Apo fjalen " apo bije shih"? me hodhe mua?! ah ah ah. Ngase une kam thene ashtu dje, por qe ka qen hera e par qe kam bere pyetje kaq te thjeshte ! Nga 2000 postime nuk mund t'i ben me shume se 5 postime neveritete. Andaj hudhja tjeter kujte batutat, dhe jo mua ! Disa here tek tema " Postimet me cilesore..." te kam kalsifiku edhe ty, ne mesin e pak tjereve. Perkunder asaj se asnjehere nuk e keni bere ju te njejten gje me mua, prap kam vazhduar, ngase nuk me ka nderruar mendimin per shkrimet tuaja nje moskujdesi juaj ! Edhe sot, edhe ne te ardhmen do kem te njejtin mendim qofte edhe nese me kunderpergjigjen ne menyren me te pa pritur...
Ne anen tjeter me Tigrinen, ne nje teme tjeter kemi pasur nje perplasje mendimesh ! Ndersa me juve gjithnje kam pasur pajtim mendimesh ! Kjo nuk d.m.th. qe t'ju shoh me po te njejtin sy edhe ne vazhdim. Ne momentin qe e shoh se pak nuk pajtohem me ty, ta theme ne menyren time. Apo ne raste te kundert kur pajtohem me mendimin e dikujt qe s'jam pajtuar asnjehere, nuk e kam problem ta pranoje ! Ndoshta se nuk jam pjes e asnje "grupi" !
I vetem "gabim" imi mund te jete se nuk i di inatet qe antaret i kan ketu !

Akili sa me eufori qe ke shkruar! Ku e more guximin t'me quan mua si vazhduese te zjarrit? Per c'zjarre e ke fjalen? Nese une dua te ndez nje zjarre, e beje vete, e vazhdoje dhe e fik kur te dua une vete. Pa pritur qe dikush ta ndez apo ta fike. Nese me ate nderhyje qe kam bere te kam prek ne "tel" atehere gjeje nje menyre tjeter dhe jo ne kete menyre, ngase po dukesh nje budalla artificial ! Vec kesaj mos gabo t'me shtin me nje these me te tjeret sic ke bere ! Pse me shtin ne nje these me Gjuren? Nuk e sheh se ai e kundershton Che-ne? Ndersa une jo vetem se e cmoje gjithe veprimtarin e Che-se, ashtu sic e ke thene edhe vete, por edhe zen vend te rendesishem tek une, eshte ne mesin e shume figurave me te rendesishem per mua.
Ajo qe urreje me se shumti ne forum eshte se disa njerez perkrahin dike vetem per faktin qe te fitojne sinpatin e tjereve ( shumices) dhe te njejten kohe kundershtojne, kritikojne, injorojne per te njejten arsye ! Nuk e bejne kete ne vend te duhur, ne persona te duhur qe dite e nate t'u japesh kritika dhe t'i kundershtone nuk eshte mjafte ! Per cudi i len keta persona ngase piket jane shume te vogla, dhe kapen pas personave qe japin maksimumin e pikeve !

Nuk eshte mire te behemi sikur cakajt dhe te godasim vend e pa vend.
Eva0506
Hero anëtar
Hero anëtar

Female
Numri i postimeve : 3323
Vendi : Shume larg...!
Registration date : 28/01/2008

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyFri Jan 23, 2009 4:43 am

E_Bukura shkruajti:
Eva shkruajti:
Nuk kam pare perseritje ne kete teme, ne te tjerat ndoshta , madje edhe ne temat e argetimit gjenden perseritje , por ketu jo, sepse ka plot material per te sjelle, pervec gjthshkaje te mire qe gjenerohet lidhur me kete shembull. Nese lexuesit nuk neveriten duke pare perdite shprehje si psh: "A keni pire kafe sot?" ose A po bie shi, ose ben ftohte tek ju?" qe perseriten monotonisht gati perdite, nuk ka si te themi se po neveriten me keto te pakta shkrime qe jane ketu relativisht ne lidhje me masivitetin e njohjes se kesaj figure, per te cilen diskutohet.

Eva bukuroshe ( shpresoje mos t'me thuash te njejtat fraze, pasi po te drejtohem njejte), perseritje ka ne kete tem ! Andaj edhe me siper thashe se dallimi eshte se dikush dine te perdore fjale miradije e dikush jo, por qe eshte perseritur u lind...u rrite...u shkollua...nuk mund ta mohon asnjere ketu. Ketu e kisha qellimin kur e perkraha Tigrinen ( po them kushtimisht, sepse nuk e perkrahe edhe mendimin e saj, nese e sheh Che-ne me sy tjeter). Vec kesaj, ne forum jane bere disa grupe, te cilet mund te ekizstojne edhe pa dijeni ne mes vete apo pa qellim te keq, por qe reflektojne jo pozitivisht ne sy te forumisteve tjere, vecmas te atyre qe jane te ri. Ndonjehere e mendoje dhe bindem se kam te drejte se nuk ekziston hapsire e duhur ne kete forum per t'u shprehur. Ngase menjehere njeri ose tjetri "grupe" i sulen dhe mundohen ta shkyejne sikur ujqit delen ! Dikush me diplomaci te vrazhde, dikush direkt-popullorqe ! Dikur kam pasur kete "fat" te deles, por qe e kam tejkalu dhe sot jam ne nje pozit me te favorshme, por asnjehere nuk e kam pranu epitetin e te qenurit pjes e njerit apo tjetrit "grupe" dhe t'i sulmoje, injoroje apo t'u mbyll hapsiren te tjereve, ne emer te "grupit".
Rubrika e ARGETIMIT, eshte dic tjeter, mos e ngaterro me kete rubrik apo ndonje tjeter ! Tek argetimi mund te kete fjale te njejta, por aty shkruajne me qindra here brenda dites, ndersa ketu jo. Andaj duhet kemi me shume kujdes. Apo fjalen " apo bije shih"? me hodhe mua?! ah ah ah. Ngase une kam thene ashtu dje, por qe ka qen hera e par qe kam bere pyetje kaq te thjeshte ! Nga 2000 postime nuk mund t'i ben me shume se 5 postime neveritete. Andaj hudhja tjeter kujte batutat, dhe jo mua ! Disa here tek tema " Postimet me cilesore..." te kam kalsifiku edhe ty, ne mesin e pak tjereve. Perkunder asaj se asnjehere nuk e keni bere ju te njejten gje me mua, prap kam vazhduar, ngase nuk me ka nderruar mendimin per shkrimet tuaja nje moskujdesi juaj ! Edhe sot, edhe ne te ardhmen do kem te njejtin mendim qofte edhe nese me kunderpergjigjen ne menyren me te pa pritur...
Ne anen tjeter me Tigrinen, ne nje teme tjeter kemi pasur nje perplasje mendimesh ! Ndersa me juve gjithnje kam pasur pajtim mendimesh ! Kjo nuk d.m.th. qe t'ju shoh me po te njejtin sy edhe ne vazhdim. Ne momentin qe e shoh se pak nuk pajtohem me ty, ta theme ne menyren time. Apo ne raste te kundert kur pajtohem me mendimin e dikujt qe s'jam pajtuar asnjehere, nuk e kam problem ta pranoje ! Ndoshta se nuk jam pjes e asnje "grupi" !
I vetem "gabim" imi mund te jete se nuk i di inatet qe antaret i kan ketu !

Akili sa me eufori qe ke shkruar! Ku e more guximin t'me quan mua si vazhduese te zjarrit? Per c'zjarre e ke fjalen? Nese une dua te ndez nje zjarre, e beje vete, e vazhdoje dhe e fik kur te dua une vete. Pa pritur qe dikush ta ndez apo ta fike. Nese me ate nderhyje qe kam bere te kam prek ne "tel" atehere gjeje nje menyre tjeter dhe jo ne kete menyre, ngase po dukesh nje budalla artificial ! Vec kesaj mos gabo t'me shtin me nje these me te tjeret sic ke bere ! Pse me shtin ne nje these me Gjuren? Nuk e sheh se ai e kundershton Che-ne? Ndersa une jo vetem se e cmoje gjithe veprimtarin e Che-se, ashtu sic e ke thene edhe vete, por edhe zen vend te rendesishem tek une, eshte ne mesin e shume figurave me te rendesishem per mua.
Ajo qe urreje me se shumti ne forum eshte se disa njerez perkrahin dike vetem per faktin qe te fitojne sinpatin e tjereve ( shumices) dhe te njejten kohe kundershtojne, kritikojne, injorojne per te njejten arsye ! Nuk e bejne kete ne vend te duhur, ne persona te duhur qe dite e nate t'u japesh kritika dhe t'i kundershtone nuk eshte mjafte ! Per cudi i len keta persona ngase piket jane shume te vogla, dhe kapen pas personave qe japin maksimumin e pikeve !

E ndeeruar E_Bukura, Varet se nga kush te vijne epitetet, ne disa raste , qofshin me dorashka apo jo, disa prej tyre pranohen dhe madje me kenaqesi. Nuk mund te them se kam qene ndonje here pjese e pafat e ndonje grupi me emrin "dele", dhe po me vjen cudi qe ju dikur paskeni bere pjese ne kete grup, pak si e pakapshme me duket, por as tek ujqit nuk kam bere pjese dhe as qe deshiroj te bej, sepse preferoj shenjen e Luanit dhe do t'iu rekomandoja te lexonit nje liber shume te bukur "I Vetem dhe Trim ne Lufte". Besoj se me gjithshka qe ju shkruani dhe me tipin qe keni mund te shkoje shume mire ky liber ineresant. Personazhi kryesor eshte nje hero i madh , ai vertet maskohet me emer dhe me identitet te rreme por si origjinali ashtu dhe kopja jane te dy interesante...

E nderuar, ate shprehjen "Bie shi" nuk e kam shkruar duke ju pasur parasysh ju, dhe per t'u habitur pse e keni marre si batute personale, sepse atje te gjithe shkruajne pak a shume ne te njejtin stil. Ju falenderoj per klasifikimin qe me keni bere ne mesin e postuesve cilesore, duhet te dini se eshte mendim reciprok qe kam pasur per ju qe ne diten e pare qe ju kam lexuar. Por une e vleresoj shume ate shprehje qe dikur e degjoja kur kam qene e vogel, kur Enver Hoxha vleresonte dhe nderonte figura te njohura te historise se popullit tone. Ajo shprehje thoshte pak a shume keshtu: Duhet te jesh me vlera qe te njohesh vlerat, prandaj vleresimi ashtu si kenaqesia, ashtu si edhe autovleresimi dhe autorespekti shkojne krahas. Ju uroj vazhdim te suksesshem si deri me sot, e nderuar, jeni nje motiv i forte dhe me shume fantazi per ta bere terheqes forumin Bashkimi Kombetar.
Leka i Madh
V.I.P
V.I.P
Leka i Madh

Numri i postimeve : 1368
Vendi : Dielli lind nga malet!
Registration date : 02/09/2007

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyFri Jan 23, 2009 12:59 pm

Gjura shkruajti:
E pa degjuar ndonje here qe Che Guevara edhe Musliman paska qene,i madh shum sa qe bajat na e keni bere me kete drogaxhi, shiqone pak Kuben ne çfar gjendje eshte ktheje koken nga Kolombia, Venecuela, Haiti ne pergjithsi nga Amerika latine thjesht eshte mjerim.
Ky eshte ydhulli i juaj.

Gjura i nderuar. Nuk eshte faji i Che Guevares perse Kuba eshte katandisur ne kete gjendje cfare eshte heperhe. Nuk eshte faji i Chese perse Amerika Latine eshte shnderruar ne nje kufome te gjalle varferie. Te thuash e te insinuosh Chene eshte me shume se injorance. CHE dhe gjithe plejada e revolucionareve kubaneze dhane ate me te miren per perparimin shoqeror te Kubes; dhe doren ne zemer rezultatet e punes se tyre revolucionare jane te lavderueshme. Bejeni nje krahasim ne mes Kubes se Felgeniko Batistes dhe asaj te Kastros. Kuba e Kastros ndonese eshte e varfer, eshte njeqind here me e sigurt, njeqind here me dinjitetshme njeqind here me ardhmeri sesa Kuba e Baptistes qe mbeshtetej ne nje klike njerezish mercenare te jankive.

Jane tjera shkaqe qe e kane katanfisur Kuben ne kete situate. Eshte injoranca nderkombetare, eshte embargoja e pashpirt e Amerikes, etj etj.

Mua me pelqeu nje dite nje thenie e Fidel Kastros: 'Me pare do te pranoja qe vendi yne te shkaterrohet nga vete ne kubanezet sesa nje gje te tille te na e benin amerikanet'
Gjura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
Gjura

Male

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyFri Jan 23, 2009 1:35 pm

Asnjehere nuk e kisha besuar edhe Kastron te keni idhull.
Nuk ju besoj syve te mi se miku i armikut tim eshte idhulli i juaj dhe i shum juve ne kte forum.
Te etiketohem si injorant per nje mbeshtetes si perkrahsi i armikut tim kete nuk e kisha besuar, por kjo me ben te kuptoj qe ktu nuk ka te bej bshkimi por thjesht mbeshtetje per Kastron , Stalinin,Slloben dhe nje ideologji te deshtuar.
Mos mendoni se edhe te madhit Enver Hoxha i beni nder me kta MOSTRA qe perkrahni ju,se gjojka ju mbroni ideologjin e Enver Hoxhes ne kete rast mashtroni veten tuaj.
Ju beni si te turbuar se pse nuk e mbeshtes nje Kuban.
Po pse nuk bete ze qe kur Haxhiu01 nuk la figur kombetare pa e njollos?.
Me keni befasuar me kta shkrimet e fundit.
Leka i Madh
V.I.P
V.I.P
Leka i Madh

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyFri Jan 23, 2009 2:04 pm

Gjura ku e pe a ku e degjove qe dikush e ka Kastron idhull. Kjo eshte falsifikate e se vertetes. Te lutem rilexoje edhe njehere shkrimin tim dhe pasatj fiqiru me me gjakftohesi.

Realpolitika e Kubes eshte krejt dicka tjeter dhe s'ben ta konfondoni me figurat e saja revolucionare qe sjane me sic eshte Che Guevara. Une thashe se eshte injorance skandaloze te thuash se ne Kuben e Ce Guevares eshte e pranishme droga, prostitucioni etj etj. Droga e prostitucioni eshte i pranishem edhe ne Gjermanine ta zeme te viteve te Helmut Kolit (kancelarit gjerman qe bashkoi Gjermanite), por kjo asnjehere nuk i bie qe sebepi i Kolit po ndodhin keto laperhane ne Gjermani.

Une jam i zene teper me pune jashta forumit dhe s'mendoj te merrem me nje injorant si HaxhiuO1. Me sa e shof atij mjaft ia paskan mbyllur gojen, ndaj nese e shihni kete si te pamjaftueshme jepjani nje batare edhe ju.

I juaji
Leka i Madh
Gjura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
Gjura

Male

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyFri Jan 23, 2009 2:54 pm

Leka i Madh shkruajti:
Gjura shkruajti:
Ky eshte ydhulli i juaj.

Gjura i nderuar. Nuk eshte faji i Che Guevares perse Kuba eshte katandisur ne kete gjendje cfare eshte heperhe. Nuk eshte faji i Chese perse Amerika Latine eshte shnderruar ne nje kufome te gjalle varferie. Te thuash e te insinuosh Chene eshte me shume se injorance. CHE dhe gjithe plejada e revolucionareve kubaneze dhane ate me te miren per perparimin shoqeror te Kubes; dhe doren ne zemer rezultatet e punes se tyre revolucionare jane te lavderueshme. Bejeni nje krahasim ne mes Kubes se Felgeniko Batistes dhe asaj te Kastros. Kuba e Kastros ndonese eshte e varfer, eshte njeqind here me e sigurt, njeqind here me dinjitetshme njeqind here me ardhmeri sesa Kuba e Baptistes qe mbeshtetej ne nje klike njerezish mercenare te jankive.

Jane tjera shkaqe qe e kane katanfisur Kuben ne kete situate. Eshte injoranca nderkombetare, eshte embargoja e pashpirt e Amerikes, etj etj.

Mua me pelqeu nje dite nje thenie e Fidel Kastros: 'Me pare do te pranoja qe vendi yne te shkaterrohet nga vete ne kubanezet sesa nje gje te tille te na e benin amerikanet'
Une nuk frymezohem dot sado qe te me thuash ti dhe ju, ( flas ne shumes ) qe te drejtohem dhe te perbetohem per nje vend qe ka hero te vehtin kubanezin Chene.
Une kam bindjet e mija dhe ne lufte kam hyre e do hyj prap ne emerin e revolucionareve shqipetare e te heronjeve te popullit tim.(Historise te popullit Shqipetar)
Ketu dua te dal une.
KUBA ka qene ,eshte dhe do te ngelet mik i ngushte i armikut tim(Serbise) flas per vehten time.
Une si shqipetar nuk do vete kurre te luftoj ne emerin e revolucionarit Kubanes CHESE ,ne KUBE dhe ne asnje vend te botes.
Ku cenohen kufinjte e KOMBIT tim kam plot revolucionare dhe idhuj SHQIPETARE ku frymezohem une dhe brezat qe vijne.
Emri KUBE ,MOSKE,BEOGRAD, PEKIN, bijen ne kundershtim me historine tone.
I bije sikur te benim te njejten gje te ngrinim ne qiell heronjte e popullit serb,Carllazarin se frymezoi popullin e vet per lufte.
I bije sikur te ngrinim ne qiell heronjte e popullit Rus,te kinezeve,te bullgareve , te grekeve etj. etj. etj......
Valle populli Kubanez e merr shembullin e Adem Jasharit siç po veproni ju anetare te nderuar te forumit BASHKIMI KOMBETAR kaq per zemer siç po veproni ju???????
Une nuk jam kundra qe ai ka qene dhe do te ngelet revolucionar i pavdekshem, por eshte i popullit mik(KUBA) te armikut tim (SERBIA).

Kete ju po ma quani injorance.

Edhe une nuk kam kohe si ti se kam plot pune te tjera,por nje dite duhet ti vihej kapaku kesaj teme se po riperseriten gjerat e thena dhe vidiot per Chene.

Perse duhet te sulmohem,te kritikohem te injorohem vetem pse nuk e mbeshtes kubanezin.?????
Une te respektoj shkrimet e tua dhe i lexoj me endje edhe kur shoh ndonje gje qe nuk me shkon mua per shtati por dihet njerezit kane mendimet e tyre,nuk jemi te gjithe njesoj. Ky eshte fakti qe jemi perplasur tani per Kuben.

Per Akilin desha te shtoj:
NUk dua te filloj te diskutoj sepse e quaj humbje kohe,(Sidomos kete temen e Chese,qe ne fillim kam patur kete mendim dhe mendova qe do mbyllej nje dite tema, por kur pashe qe riperseriten te njejtat gjera shkrova..) per derisa ti me quan ne nje fjali tenden shume ngjyresh .

Nuk e perceptoj dot mendimin tend e rendesishme eshte qe nuk jam shume fytyresh.....

Kastrioti
Fillestar/e
Fillestar/e
Kastrioti

Male
Numri i postimeve : 49
Vendi : Tetove
Registration date : 29/11/2008

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyFri Jan 23, 2009 4:08 pm

Che Guevara nuk esht kubanez, kjo duhet ditur. Ai ka luftuar per Kuben, ashtu si ka luftuar Asim Vokshi per Spanjen, ai ka luftuar jo vetem per Kuben, por edhe per Kongon, edhe per Guatemalen, edhe per Bolivine, edhe per Argjentinen. Esht nje hero internacionalist dhe ka luftuar per t'gjith popujt e shtypur te botes. Kjo e para.

E dyta: nuk ka popuj armiq - Nuk esht e vertet qe populli kuban esht mik i serbve dhe armik i shqiptarve, nuk esht armik populli kuban, as populli rus, as populli kinez, duhet me qen driteshkurt per te menduar ne kete menyre.
Tigrina
Fillestar/e
Fillestar/e
Tigrina

Female
Numri i postimeve : 57
Vendi : Ne hene!
Registration date : 11/12/2008

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyFri Jan 23, 2009 4:35 pm

E di si thone ketej nga ana ime Gjura? MOS FOL ME SE DO E PRISHESH!!!
Ketu paskemi nje vajze qe ka stampuar ne trupin e saj imazhin e Che-se. Shume gje personale kjo. Cfare dua te them me kete? Megjithese ajo e paska idol Che-ne arriti te vleresoj racionalisht se perseritjet ne kete teme po na lodhin. U lind... u rrit... jetoi... vdiq!
Ne fakt kam filluar te dyshoj nese shqiptaret jane popull kozmopolitane apo ne krize identiteti!!!
Valle, ne kete forum qe i ka vene vetes nje mision te shenjte - BASHKIMIN E SHQIPTAREVE RRETH NJE IDEALI dhe BASHKIMIN E TROJEVE TE COPETUARA RRETH NJE TRUNGU, eshte bere ndonjehere buje kaq e madhe per heronjte shqiptare?! Asnjehere ne bote!

Sa euforik jane njerezit kur flasin per figura sa te huaja aq edhe te largeta! Askush nuk ia mohon madheshtine e Che-se,se fundja luftoi per lirine - elementin baze per nje jete te shendoshe. Por kulmi eshte qe disa njerez bejne akoma jeten e cakojve!!!

Nuk po kapem me emra se vertete humbje kohe do ishte. Megjithese ketu kemi nga ata qe e quajne veten "pajtues gjaqesh" e nga ata qe e quajne veten "te gjithedijshem", do ishte mire te lexoni postimin e antarit Gjura qe si duket i rrjedh neper damar atdhedashuria, dhe do ta kuptonit qe ne jete jo per cdo pyetje duhet te pergjigjemi me fjale!

Ndoshta klanet e forumit jane mesuar qe ti terheqin per perit te tyre antaret e tjere, dhe po nuk iu binden ata futen atutomatikisht ne "listen e zeze". Kjo eshte kultura e debatit qe praktikohet ne kete forum, qe fatkeqesisht nuk te le fort per te deshiruar.

Une me nje fjali te vetme bera nje verejtje shume me vend, e cila ne thelb kishte qellimin qe ne kete teme te fillonin te diskutonin antaret mes vete rreth Che-se, se jemi lodhur me COPY dhe PASTE, ngado shkrime te njejta, nga po burime te njejta. Por si zakonisht, qe eshte vertete per te ardhur keq, klanet e fourmit i kane dhene kahje te gabuar titullit te forumit.

Shendet per te gjithe, dhe me pak ironi e armiqesi nga "kreret" e forumit!
Tigrina
Fillestar/e
Fillestar/e
Tigrina

Female

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyFri Jan 23, 2009 4:39 pm

Tigrina shkruajti:
Nuk e kuptoj pse disa forumiste jane kaq te pakujdesshem, valle duhet qe secili antar ta postoje biografine e Che Guevares? Gjerat qe perseriten u humbet vlera.
Ja postimi im, shume i qarte per ata qe njohin qartesine dhe pa me te voglen prapavije!
Vizitor
Vizitor

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyFri Jan 23, 2009 4:48 pm

E_Bukura shkruajti:

Vet menyra se si ke nderhy i bije se qellimi juaj ka qen te vazhdoni ate zjarr qe ka filluar. Ne tel nuk me ke prek dhe jo vetem ti po askush ketu sepse mundesit jane te pakta qe dikush t'me prek ne tel dhe vetem mund te jete nje enderr e pa realizushme kjo per qdo kend. E parapelqej te jem budall artificial dhe jo i menqur artificial. Sepse vetem i menquri mund te luaj rolin e budalles, dhe budalla asnjehere smund te luaj rolin e te menqurit ( po tinegon bukur apo). Me Gjuren qe jo te krahasova une, por vetit ja keni bere perderisa keni shkruar nga krahu i tij dhe bej ankes vetes tjera here dhe jo mua.
Per kritika, injorime apo vrejtje mos filozofo me shume, sepse qdo kend e kam kritiku, provoku apo injoru pak ose shume ne menyre qe te bej me interesant temat apo gjithe forumin dhe asnjehere se kam be per perfitime te miat. Keshtu qe, mos pahiri ju e keni pas kete qellim ne kete teme perderisa shkruani diqka kunder nje shumice qe ka te drejte, vetem qe te perfitoni vemendje dhe ta sfidoni veten???? Nese eshte keshtu dhe ska si te tjete ndryshe atehere te uroje te del fituese ne fund. Edhe pse me kete kohe siq po shihet mundesit i ke teper minimale.
Shigjetar jam ne horoskop dhe nuk me pershtatet te godas vend e pa vend. Gjithnje mu ne shenje kam godit edhe pse te tjereve shume here s'ju ka pelqy.
Nje fjal popullore thote " mos e shtin therren ne kemb te shendosh". Fatkeqesisht veq e keni shti therren nekemb te shendosh me kete veprim te pa menduar!
Tatoo
Anëtar i ri
Anëtar i ri
Tatoo

Male
Numri i postimeve : 148
Vendi : ne Parajse
Registration date : 23/01/2009

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyFri Jan 23, 2009 4:59 pm

Tigrina shkruajti:
Tigrina shkruajti:
Ja postimi im, shume i qarte per ata qe njohin qartesine dhe pa me te voglen prapavije!

I kam lexuar shkrimet tua Tigrin, dhe sikur e ke me te gjithe oj cike. Nuk behesh dot koke e madhe, duke u kap me te gjith dhe as duke perbuzur postues qe kan vlere. Nuk fiton as duke u perpjekur te ulesh nje figure si Guevara. Kete e bejne ata qe kane difekte fizike ose shpirterore.
Tigrina
Fillestar/e
Fillestar/e
Tigrina

Female

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyFri Jan 23, 2009 5:29 pm

Tatoo shkruajti:
Tigrina shkruajti:
Tigrina shkruajti:

I kam lexuar shkrimet tua Tigrin, dhe sikur e ke me te gjithe oj cike. Nuk behesh dot koke e madhe, duke u kap me te gjith dhe as duke perbuzur postues qe kan vlere. Nuk fiton as duke u perpjekur te ulesh nje figure si Guevara. Kete e bejne ata qe kane difekte fizike ose shpirterore.
Nese e rilexon shkrimin tim per temen e Che-se, nuk do te gjesh askund qendrimin tim ndaj tij, sepse postimi kishte te bente vetem me anen teknike te postimeve. Asgje personale!

Ambiciet e mia shkojne me larg se sa te berit koke e madhe ne nje forum!

Figuren e Che-se e kam prezantuar se paku tre here ne shkolle, dhe veq i verber te jete njeriu, se nuk shoh perbuzje te figures se tij ne kete teme nga ana ime!

Une kam kritikuar postuesit qe kane sjelle biografine e tij me dhjetera here, duke e bere temen te merzitshme madje (flas per veten), se Che-ne si revolucionar e admiroj!

Fale perendise, difekte fizike as shpirterore nuk kam, po te jesh i bindur se edhe ata qe kane nuk kerkojne shpetimin nga forumet!

Cdo te mire!
Leka i Madh
V.I.P
V.I.P
Leka i Madh

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyFri Jan 23, 2009 9:28 pm

Gjura shkruajti:
[Une nuk frymezohem dot sado qe te me thuash ti dhe ju, ( flas ne shumes ) qe te drejtohem dhe te perbetohem per nje vend qe ka hero te vehtin kubanezin Chene.
Une kam bindjet e mija dhe ne lufte kam hyre e do hyj prap ne emerin e revolucionareve shqipetare e te heronjeve te popullit tim.(Historise te popullit Shqipetar)
Ketu dua te dal une.
KUBA ka qene ,eshte dhe do te ngelet mik i ngushte i armikut tim(Serbise) flas per vehten time.
Une si shqipetar nuk do vete kurre te luftoj ne emerin e revolucionarit Kubanes CHESE ,ne KUBE dhe ne asnje vend te botes.
Ku cenohen kufinjte e KOMBIT tim kam plot revolucionare dhe idhuj SHQIPETARE ku frymezohem une dhe brezat qe vijne.
Emri KUBE ,MOSKE,BEOGRAD, PEKIN, bijen ne kundershtim me historine tone.
I bije sikur te benim te njejten gje te ngrinim ne qiell heronjte e popullit serb,Carllazarin se frymezoi popullin e vet per lufte.
I bije sikur te ngrinim ne qiell heronjte e popullit Rus,te kinezeve,te bullgareve , te grekeve etj. etj. etj......
Valle populli Kubanez e merr shembullin e Adem Jasharit siç po veproni ju anetare te nderuar te forumit BASHKIMI KOMBETAR kaq per zemer siç po veproni ju???????
Une nuk jam kundra qe ai ka qene dhe do te ngelet revolucionar i pavdekshem, por eshte i popullit mik(KUBA) te armikut tim (SERBIA).
Kete ju po ma quani injorance.
Edhe une nuk kam kohe si ti se kam plot pune te tjera,por nje dite duhet ti vihej kapaku kesaj teme se po riperseriten gjerat e thena dhe vidiot per Chene.
Perse duhet te sulmohem,te kritikohem te injorohem vetem pse nuk e mbeshtes kubanezin.?????
Une te respektoj shkrimet e tua dhe i lexoj me endje edhe kur shoh ndonje gje qe nuk me shkon mua per shtati por dihet njerezit kane mendimet e tyre,nuk jemi te gjithe njesoj. Ky eshte fakti qe jemi perplasur tani per Kuben.

Gjura se pari une as qe e thashe dhe as qe kam zemer t'i them dikujt: 'Beje kete revolucionar udhezues tendin'. Une e respektoj si pak te tjere nga bota Che Guevaren njesoj si Simon Bolivarin po ama kjo s'do te thote qe une ate e vendos nje shkalle me larte se heronje e mi kombetar. Heronjte kombetar per mua jane ABC-ja e gjithckaje. Ata jane kuptimi i jetes sime. Ndonese jane te vdekur. E varret e tyre jane te vetmet qe kane drite ne kete vend jo te lire e te erret.

Nese ju kam thene ndonjehere ne kete replike qe patem mes jush se Cene duhet ta kemi simbol te revolucionit per ne shqiptaret, atehere qofsha i gabuar une. Une ate asnjehere se thashe. Mirepo ate cka ua terheqa verejtjen eshte se nuk mund te vihet ne dyshim nje figure eklatante e formatit te Che-se me realpolitiken ditore te Kubes. E tera cka mund te beje Kuba sa i perket Serbise eshte ca blla blla blla ne OKB dhe asgje me shume. Neve nuk duhet te na shqetesoje nese nje Kube tejoqeanike 'mbroka' Serbine. Shqetesuese duhet te jete qe vendet me te aferme me ne qe na hiqen per miq te medhenj bejne dashuri me Serbine. E kupton cfare dua te them. Se ne kohen kur i thurnin elozhe SHBAve si 'mbrojtes te shqiptareve', ajo SHBA nenshkruante marreveshje me Tadiqin per vendosjen e 800 marinsave amerikane diku ne Serbi. E ka shume e shume te tjera qe sdua ti permend dot ketu.

Te njohesh nje cike me shume Ce Guevaren dhe raportet e tij te drejperdrejta me shqiptaret, admirimin e tij per shqiptaret lexo postimet e mia te para ne kete teme. Besoj se ndryshosh mendim!
E_Bukura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
E_Bukura

Female
Numri i postimeve : 2009
Vendi : Prishtine
Registration date : 30/09/2007

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptySat Jan 24, 2009 12:48 pm

Eva shkruajti:

E ndeeruar E_Bukura, Varet se nga kush te vijne epitetet, ne disa raste , qofshin me dorashka apo jo, disa prej tyre pranohen dhe madje me kenaqesi. Nuk mund te them se kam qene ndonje here pjese e pafat e ndonje grupi me emrin "dele", dhe po me vjen cudi qe ju dikur paskeni bere pjese ne kete grup, pak si e pakapshme me duket, por as tek ujqit nuk kam bere pjese dhe as qe deshiroj te bej, sepse preferoj shenjen e Luanit dhe do t'iu rekomandoja te lexonit nje liber shume te bukur "I Vetem dhe Trim ne Lufte". Besoj se me gjithshka qe ju shkruani dhe me tipin qe keni mund te shkoje shume mire ky liber ineresant. Personazhi kryesor eshte nje hero i madh , ai vertet maskohet me emer dhe me identitet te rreme por si origjinali ashtu dhe kopja jane te dy interesante...

E nderuar, ate shprehjen "Bie shi" nuk e kam shkruar duke ju pasur parasysh ju, dhe per t'u habitur pse e keni marre si batute personale, sepse atje te gjithe shkruajne pak a shume ne te njejtin stil. Ju falenderoj per klasifikimin qe me keni bere ne mesin e postuesve cilesore, duhet te dini se eshte mendim reciprok qe kam pasur per ju qe ne diten e pare qe ju kam lexuar. Por une e vleresoj shume ate shprehje qe dikur e degjoja kur kam qene e vogel, kur Enver Hoxha vleresonte dhe nderonte figura te njohura te historise se popullit tone. Ajo shprehje thoshte pak a shume keshtu: Duhet te jesh me vlera qe te njohesh vlerat, prandaj vleresimi ashtu si kenaqesia, ashtu si edhe autovleresimi dhe autorespekti shkojne krahas. Ju uroj vazhdim te suksesshem si deri me sot, e nderuar, jeni nje motiv i forte dhe me shume fantazi per ta bere terheqes forumin Bashkimi Kombetar.

E thashe se nuk u di inatet e antareve ne mes vete ketu, ky mund te jete "gabimi" im. U be e qarte se gjithcka lidhet ketu tek inati !Librin e propozuar ndoshta nje dite e lexoje, edhe pse nuk u besoje shume shijeve te tjereve. Me shume parapelqej te lexoje ato qe i pershtaten shijes sime. Nuk harrije te kuptoje ne nje pike! Pse luan me letra te mbyllura me mua? Nese e keni ndier veten te fyer apo te nenvlersuar prej momenti qe kam nderhy ketu, atehere me thuaj direkte paragjykimet tuaja. Nuk eshte hera e par qe perballem me paragjykime apo parasupozime. Kete loje qe po mendon te perdore ti, e kan perdorur shume perpara jush dhe pyetem se ku jane sot? Mos valle kjo loje eshte bere universale per njerezit qe nuk mund te mbrohen? Me kujtohet viti 99, teksa ushtria paramilitare serbe po largohej nga Kosova ( e humbur ) shfrytezoje mundesin e fundit dhe vrau, plaqkiti cka do qe i dilte perpara! Ne kete pozite kan qen shume antare para teje dhe mesaduket edhe ti ke ardhur deri aty!

Akili me vjen tejet keq per ty, qe e keni bere veten te dukeni budalla artificial. Per inat te vjerres me vdekt djali. Keshtu po veproni ju! Cdo fjale do ishte e tepert per ty...Nje dite do e kupton sa posht keni rene !
Eva0506
Hero anëtar
Hero anëtar

Female
Numri i postimeve : 3323
Vendi : Shume larg...!
Registration date : 28/01/2008

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptySat Jan 24, 2009 1:11 pm

E_Bukura shkruajti:
Eva shkruajti:

E thashe se nuk u di inatet e antareve ne mes vete ketu, ky mund te jete "gabimi" im. U be e qarte se gjithcka lidhet ketu tek inati !Librin e propozuar ndoshta nje dite e lexoje, edhe pse nuk u besoje shume shijeve te tjereve. Me shume parapelqej te lexoje ato qe i pershtaten shijes sime. Nuk harrije te kuptoje ne nje pike! Pse luan me letra te mbyllura me mua? Nese e keni ndier veten te fyer apo te nenvlersuar prej momenti qe kam nderhy ketu, atehere me thuaj direkte paragjykimet tuaja. Nuk eshte hera e par qe perballem me paragjykime apo parasupozime. Kete loje qe po mendon te perdore ti, e kan perdorur shume perpara jush dhe pyetem se ku jane sot? Mos valle kjo loje eshte bere universale per njerezit qe nuk mund te mbrohen? Me kujtohet viti 99, teksa ushtria paramilitare serbe po largohej nga Kosova ( e humbur ) shfrytezoje mundesin e fundit dhe vrau, plaqkiti cka do qe i dilte perpara! Ne kete pozite kan qen shume antare para teje dhe mesaduket edhe ti ke ardhur deri aty!

Akili me vjen tejet keq per ty, qe e keni bere veten te dukeni budalla artificial. Per inat te vjerres me vdekt djali. Keshtu po veproni ju! Cdo fjale do ishte e tepert per ty...Nje dite do e kupton sa posht keni rene !

E_Bukura, Nuk hyj ne sferen e "bukurise" tuaj , ndaj nuk merrem me lojra me letra te hapura as me letra te mbyllura me ju. Ate krahasimin e paramilitareve, fatkeqesisht nuk e kuptoj aq mire sa ju, per rrethana historike ne te cilat ndodhemi ne, revanshet dhe kercenimet me mua nuk funsionojne. Parasupozime dhe paragjykime nga une mos prit sepse jane te gjitha te kryera deri me sot, i kane bere te tjeret para meje ndaj edhe per te verbrit gjerat flasin qarte. Mua me pelqejne dialogjet me shume se sa monologjet dhe nuk e kam zakon te bej SHOW duke diskutuar me vetveten ne publik. Shpresoj qe ju dhe une te jemi larg ketyre tantacioneve per te qene padrone dhe per te krijuar klane me qellim manipulimi.

Tani per temen : eshte nje teme shume e dashur per mua dhe per hir te respektit ndaj kesaj teme dhe ndaj kesaj figure, qe ze nje vend te vecante ne jeten time, me vjen keq te sterholloj ketu biseda te mbushura me kotesi. Vetekenaqesine ju sugjeroj ta kerkoni ne tema te tjera me pak te shenjta.
Gjura
Anëtar i Suksesshëm
Anëtar i Suksesshëm
Gjura

Male

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptySun Jan 25, 2009 8:48 pm

Tigrina shkruajti:
E di si thone ketej nga ana ime Gjura? MOS FOL ME SE DO E PRISHESH!!!
Ketu paskemi nje vajze qe ka stampuar ne trupin e saj imazhin e Che-se. Shume gje personale kjo. Cfare dua te them me kete? Megjithese ajo e paska idol Che-ne arriti te vleresoj racionalisht se perseritjet ne kete teme po na lodhin. U lind... u rrit... jetoi... vdiq!
Ne fakt kam filluar te dyshoj nese shqiptaret jane popull kozmopolitane apo ne krize identiteti!!!
Valle, ne kete forum qe i ka vene vetes nje mision te shenjte - BASHKIMIN E SHQIPTAREVE RRETH NJE IDEALI dhe BASHKIMIN E TROJEVE TE COPETUARA RRETH NJE TRUNGU, eshte bere ndonjehere buje kaq e madhe per heronjte shqiptare?! Asnjehere ne bote!

Sa euforik jane njerezit kur flasin per figura sa te huaja aq edhe te largeta! Askush nuk ia mohon madheshtine e Che-se,se fundja luftoi per lirine - elementin baze per nje jete te shendoshe. Por kulmi eshte qe disa njerez bejne akoma jeten e cakojve!!!

Nuk po kapem me emra se vertete humbje kohe do ishte. Megjithese ketu kemi nga ata qe e quajne veten "pajtues gjaqesh" e nga ata qe e quajne veten "te gjithedijshem", do ishte mire te lexoni postimin e antarit Gjura qe si duket i rrjedh neper damar atdhedashuria, dhe do ta kuptonit qe ne jete jo per cdo pyetje duhet te pergjigjemi me fjale!

Ndoshta klanet e forumit jane mesuar qe ti terheqin per perit te tyre antaret e tjere, dhe po nuk iu binden ata futen atutomatikisht ne "listen e zeze". Kjo eshte kultura e debatit qe praktikohet ne kete forum, qe fatkeqesisht nuk te le fort per te deshiruar.

Une me nje fjali te vetme bera nje verejtje shume me vend, e cila ne thelb kishte qellimin qe ne kete teme te fillonin te diskutonin antaret mes vete rreth Che-se, se jemi lodhur me COPY dhe PASTE, ngado shkrime te njejta, nga po burime te njejta. Por si zakonisht, qe eshte vertete per te ardhur keq, klanet e fourmit i kane dhene kahje te gabuar titullit te forumit.

Shendet per te gjithe, dhe me pak ironi e armiqesi nga "kreret" e forumit!
Leka i Madh
V.I.P
V.I.P
Leka i Madh

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyMon Jan 26, 2009 1:07 am

Pjesmarres te nderuar te kesaj teme

PERMBAJUNI TEMES! Ka edhe ketu nje rend dhe ate duhet ta respektojme apo jo? Perseritje apo mosperseritje, me the ose te thashe ketu s'duhet te kene vend apo jo?

Mua si debatues, ty si debatues, atij ose asaj si debatues, neve si debatues nuk na interesojne anesimet e pakripe jo me the jo te thashe. A behet a s'behet buje per nje figure te huaj ketu s'eshte arsyeja. Ketu e ka hapur temen nje anetar i respektuar i quajtur Beton me qellim vleresimin dhe gjykimin e njeriut me emrin Che Guevara. Betonit s'besoj se do ti kete shkuar ne mendje se kjo teme do te devijonte ne faqen 12/13/14. Aman, mos ia humbni vleren debatit!

Respektojeni temen! Mos u kapni mbas asgjeje. Trajtoni cdo gje gje rreth Guevares, tipin e tij, profilin e tij mirepo jo per gjera qe skane te bejne me Guevaren.

Aman, eshte nje rregullore ketu ne forum. Aman respektojeni!
Sofra
Admin
Admin
Sofra

Male
Numri i postimeve : 7564
Registration date : 13/08/2007

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 EmptyMon Jan 26, 2009 5:44 am

Unë i lexova të gjitha postimet radhazi që nga faqja 11 dhe dua dy tri fjalë t'ju them se në këtë temë që shkruhet është kategoria "Bota" në të cilën kategori shkruhet për heronjë të ndryshëm ndërkombëtar në të cilën kategori po flitet edhe për Che Guevarën me shumë të drejtë.

Forumi jonë prioritet e ka Bashkimin Kombëtar, por forumi jonë nuk duhet të jetë hermetikisht i mbyllur dhe të ketë mbrenda tij vetëm kategori në të cilat flitet vetëm për popullin Shqiptar, do të ishte absurditet i madh po të ishte një forum i tillë ndaras botës.

Pse them në këtë mënyrë !

Unë përmes këtij forumi kam arritur të lexoj mjaftë gjëra të ndryshme me levërdi për të ardhmen tonë, ato janë shkrime të ndryshme dhe të shkruara nga të huajt....

Është shumë me rëndësi për forumin tonë, ata antar të cilët e njohin gjuhën anglisht, frangjisht, italisht etj etj, të mundohen të përkthejn disa shkrime për Che Guevarën nga gjuhët e huaja, që i përmenda më lartë dhe t'i sjellin për këtë temë në forumin tonë. ( a nuk do t' ishte një lloj ndërhyrje me vend, i/e antarve të këtijë forumi.. për t'u thyer "monotonia", që ata vetë deklarohen, por edhe ju drejtohen antarve gjatë postimeve që postojnë për këtë temë)

Mendoni për një moment, ju disa që keni ndërhyrë direkt tek antari/ja ... në kohën që ajo po mundohej të jepte kontribut për temën !?

Si do të reagojshit në këtë rast !!?

Po përësriten temat, thoni disa !

Po sa tema janë përësritur për Enver Hoxhën tek tema e Enver Hoxhës !? për Ukshin Hotin tek tema për Ukshin Hotin, për Sali Berishën tek tema për Sali Berishën etj etj....

Ose thojnë që të flitet në këtë forum vetëm për UÇK-në, për figura tona shqiptare, etj etj... jam dakort që të flitet për embleman që ja zbardhi fytyrën popullit tonë, pastaj për figurat tona, dhe ate në radhë të parë të flitet, (edhe kemi hapur edhe folur për heronjtë tanë, do të flasim edhe në të ardhmen) por nuk jam dakort që të mos flitet edhe për figura tjera ndërkombëtare.... ashtu siç nuk do të isha dakort që në forume jo shqiptare dmth në forumet e ndryshme në botë të ndalohej e të mos flitej për Gjergj Kastriotin Skënderbe ...psh në këtë rastë apeloj për shqiptarët të cilët janë njohës të mirë të anglishtes, gjermanishtes, italishtes, të futen në forume të ndryshme jo shqiptare dhe të hapin sa të munden tema për heronjë Shqiptar, si për... Gjergj Kastriotin Skënderbe, Aleksandrin e Madh, Pirron, Bonaparten etj etj...
Të hapen sa të munden tema në lidhje me shqiptarët, si psh "Enigma" nga Robert d'Angely etj etj...

Për fund dua t'ju them të gjithëve, sa të keni mundësi, silluni sa më mirë gjat debatimeve, mos përdorni fjalë të tepruara gjatë replikimeve. Sepse jeni Shqiptar.... mbrone me dinjitet këtë emër që e kemi fat.
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Che Guevara   Che Guevara - Faqe 8 Empty

Che Guevara
Mbrapsht në krye 
Faqja 8 e 9Shko tek faqja : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Bota-
Kërce tek: