| poezi humoristike | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: poezi humoristike Tue Oct 09, 2007 10:46 am | |
| TË MENDUARIT GOMARISHT
Na ishte se ç´na ishte njëherë në Druvar një gomar mizat i priste me bisht
dhe mendonte gomarisht.
-Nuk jetohet me barrë në shpinë do të iku do të lë shtëpinë.!
Iku gomarziu e la shtallën shkoj në fund t´katundit ia krisi pikës së gjumit.
Dhe,kur i doli gjumi pa ujkun te lumi.
E ktheu kokën anash paksa me përtesë ujku dhëmbëprehti i thotë"Mirëmëngjez"!
Deshi gomarziu të bëjë një taktikë:
-Më fal se po iki, prijësi ujqërisë, atje më pret zotëria shumë punë ka shtëpia.!
Të ikësh dot s´ia del or gomar dembel, tani unë dheti duhet shtruar duel, më vjen keq gomar zotëria barkun tim e ka marrë uria.!
Dënesi gomari etha fjalën e fundit:
-Ah,edhe njëherë sikur të i kthehesha bujkut dhe t´u shpëtoja dhëmbëve të ujkut barra do të më dukej e lehtë si vesë të gjithapunët do tí bëja pa përtesë.
Thonë që ngaajo ditë ai gomar nukngrëri më bar as mizat nuk i priti mebisht as nuk mendoj më kurrëgomarisht. | |
|
| |
Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: poezi humoristike Sat Oct 20, 2007 1:54 am | |
| Te dashures nga nje Matematicient!! Ty po te drejtohem, vajze moj syzeze; me do a s'me do, kjo eshte hipoteze. Pamja jote e embel, porsi teoreme; kur te shoh perpara, sikur zgjidh probleme. Ti je elegante si ekuacion; mesi yt i holle porsi ypsilon. Supet delikate, pika infenksioni; qafa si cilinder, koka si trung koni. Hunda si segment, posi rreze drite, veshet simetrike, balli si orbite. Buzet si elips, mjekra si kupole, syte si dy vatra, vetull parabole. C'mi ke ndare aq bukur floket si spirale, moj tu thafte dora si me simetrale. Rreze rrezatojne syt' e tu te qeta, njeri rreze alfa, tjetri rreze beta. Per ty psheretimat qe dalin rrethore hapen vale-vale si rrathe bashkqendrore. Une e ti nje thyese lidhur ne nje bosht ti numerusi siper, une emerusi poshte. Po s'ta bera jeten diell si pranvera, c'vite me jane taksur mi shumezofte zerua. Dashurise per ty mos ti shuhet vapa; cdo fjale qe te thuash do ta fus ne kllapa. Dhe, oh si do rritet me hapa ritmike sot fuqi katrore, mot fuqi kubike. Bukuria jote bukuri limit; mi perndau mende gjer ne infinit. Me trete formule, me shkrive te gjalle si nje copez akull ne plus njeqind shkalle. Folme shpirti im, shpirt ne maksimum se pa ty s'kam gjume as ne minimum! | |
|
| |
Musafir Vizitor
| Titulli: Re: poezi humoristike Thu Oct 25, 2007 5:21 pm | |
| DITARI I DASHNIS SIME! E hene- Shkova te komshika E marte- Raza e mori vesh E merkure- Paramendo si me shiqoi E enjte- Nuk me tha as mirmengjes E premte- Ki me pa ti kush jam une E shtune- O ty nana kam me te vajtu E diele- Se hala ti sme njef mu.
Spata cka me ba U knaqa Razen tu e sha, Tash prej merzise Pe shkruaj nje vjersh te dashnis.
Te gruaja e komshiut Te dielen shkova pa dashte Kur te kapigjiku i saj Turinin Razes ja pash.
Me trupin si shtrig Ma hoqi trunin fare O zot kur ja pash syt Nuk leviza fare.
Ti Raze e shemtuar largohu nga mua kam 7-8 muaj qe te them s'te dua.
Dhembet e tu te bukur Sa ti kam zili 1 e ke te bardh 3 i ke te zi.
Mos me dil perpara Se s'dua te flas Sa here ti hap gojen Te vjen era Raz. |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: poezi humoristike Wed Dec 12, 2007 1:08 am | |
| LEPURI E KORBI Ra lkorbi ne dru te thate e ja nisi me krrokate krrok-krrok krrak-krrak u struk lepuri ne çubak E ndjeu veten korbi i gjore zuri lepurin ta ve ne loje lepur ,lepur frigacaj veshet te gjate,bishtin cubak qke qe strukesh nen çubak? Mos i ke ti ndokuj hak? Une jam nje lepur mali kam frike nga zagari jo me pak nga gjuetari por mbahem krenare fort qe nuk linda si ti korb. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: poezi humoristike Sun Dec 16, 2007 5:24 pm | |
| NË VRESHTË Baca Beqe punon ne vreshte Lushi zuri tí buzeqeshe. -Çfare qesh ashtu,mor Lush -Baca Beqe,me jep pak rrush? -rdhero merr sate duash -Lushi vrpap vajti te rrushi fet e fet grushtat i mbushi Po te nesermen mori ves ne vreshte u duk me thes -Çfare te duhet or i mjere? Per te ngrene,apo per te bere vere? Ik largohu pa vonese ne daq vere,puno ne vreshte! | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: poezi humoristike Fri Jan 11, 2008 12:41 pm | |
| kënga e sorrës krra,krra,krra krrokati sorra shkoi ra në male mbi kurora.
Qeshi bilbili këngëtar i zgjuar: Nga vjen kjo këngë e shëmtuar?!
Sqepgjati flet prej mollës -si se njeh këngën e sorrës?!
Sorrat vetëm një gjuhë kanë kur këndojnë edhe kur qajnë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: poezi humoristike Fri Jan 11, 2008 12:47 pm | |
| KAM NJË DAC Kam një dac është përtac i sheh minjtë sú vehet pas.
Përherë neve na trazon vjen nën sofër mjaullon: MJAU;MJAU!::: KAM URI kërkon bukë e s´gjahton mi.
Çka na duhet ky dac dembel veq bënë gjumë nga porta s´del?... | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: poezi humoristike Fri Jan 11, 2008 12:54 pm | |
| UJKU DHE QENGJI Se ç´na qenka krijuar bota për hata i forti të dobëtit në shpinë për ti ra.
Qengji i butë ujku egërsirë ujku nën një shkurre qengji nën lendinë
Ujku i uritur bënte llogarinë "Nëse e marr delen do të kem mundim po e mora qengjin lum si barku im"!
Fare i tërbuar kërceu nga kaçuba se çí çmendi delet qengjin ndau nga tufa.
Por e deshi fati qengji s´qe pa zot sot kërcen i lirë ujku mbeti i ngordh´t. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: poezi humoristike Fri Jan 11, 2008 1:02 pm | |
| ZGJOHEN FËMIJËT Fëmijët e lagjes Zabeli zgjohen heret kur këndon gjeli me higjenë e me ushqime t´pregaditur shkojnë në mësime vetëm Genci,përtaci zgjohet kur mjaullon daci!... | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: poezi humoristike Fri Jan 11, 2008 6:43 pm | |
| Gjoni Micigjoni Gjon, Gjon, micigjon, Harabeli të kërkon. Harabeli poshtë, naltë, Micigjoni baltë, baltë. Gjon, Gjon, micigjon Harabeli na çorton. | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: poezi humoristike Fri Jan 11, 2008 6:48 pm | |
| Gjumi I Njomës
Hajde gjum e merrma Kelin Ta shohë andërr harabelin; Harabeli me krahë t'lehtë, ma pahit kelin me fjetë. Me sqep t'artë i cimcimon, Gjumin njomës ia dëshiron, Gjumi shumë i don fëmijt, i endë kopshtit të florijtë; U jep krahë me fluturue Visevet me diell prarue; gjumi ambël përkund Kelin, Keli andrron harabelin. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: poezi humoristike Sun Jan 13, 2008 12:49 pm | |
| PËR NJë GURI Kanë pas thënë pleqët dikur gurë-gurë bëhet mur unë nuk desha të ndërtoj muri veç Gencin e godita me guri e u bë aq shumë zhurmë sa të ndërtoja një mur! | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: poezi humoristike Mon Jan 14, 2008 10:22 pm | |
| DACI PËRTACI Natë dimri plot shtërngatë Fjeti daci mbi oxhak Sa e zuri gjumi ëmbël një mi të madh e pa në ëndërr Me ngulm të madh mori vrap dëpërtoj thell në oxhak qëlloj zjarri,plot urna Dacit në prush i mbeti lëkura të nesërmen qeshnin fëmijët në fshat pa shiqoni dacin cullak! | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: poezi humoristike Tue Jan 15, 2008 12:53 pm | |
| Një kapele Mikut
Kam një shok për merak e ka kokën cupëllak kur acari të e godas mbyllet brenda s´del përjasht! Unë shkoj e thërras te porta jo nuk dal thotë:më mërdhinë koka unë i them:më dil prej dere të shpërblej me një kapele!!::: | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: poezi humoristike Sun Jan 20, 2008 3:26 pm | |
| DASHURI FËMINORE
Një vajzë të bukur e kam dashtë qysh kur ishim në të parën klasë ajo kishte pesë vjet unë gjashtë. Së bashku kur shkonim në shkollë bisedonim nën një mollë i thosha të shkojmë për mana jo më thoshte:më pisket nëna! Një ditë u takuam te lisi veq më puthi edhe iki s´gjeta fjalë,asgjë si thash ma dogj fytyrën sikur gacë
Kështu shiheshim qdo mëngjez unë i jipja nga një keks Tër verës në pushime luanim fshehurazi,luanim kile Kështu luanim vjet për vjet deri sa mbushëm shtatëmbëdhjetë Zu të na qonte peshë Rinia Një ditë më pyeti te qershia Ae din çështë dashuria?! Thash më jep kohë me mendua
pak më mirë me ta sqarua luajmë lojën burrë dhe grua!!! prej atë ditë që u luajt kjo lojë njëri tjetrin kishim nevojë dhe mirë zura të e kuptoj jeta nuk ish vetëm lojë!! | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: poezi humoristike Sun Jan 20, 2008 6:24 pm | |
| ARSHIKIA
Ti në atë gurë unë në këtë gurë më duaj çikë,o sot,o kurrë afohu djalo pak më ngat se nuk flitet shpat me shpat shancë më të mirë nuk ke pasë kurrë trego vetën në qofsh burrë!!! | |
|
| |
murturi Ushtarak
Numri i postimeve : 517 Age : 48 Vendi : Bruksel Registration date : 19/04/2008
| Titulli: Re: poezi humoristike Sun Jun 29, 2008 9:37 pm | |
| Ej ngoni shok aman ajt more vllaznije ej shka mka bo aman ajt puna vakije meni vajz aman rash ndashnije e print e saj aman ajt sdojshin me ndije.
Ani baba i Lules thojke shum me prite ani spo kam qare un pa e grabite. 2 her
Ej ni dit heret aman ajde pa dal drita ajt lulen e prita e shpejt e shpejt shpi ekam que o ajlikoft or bir nana shum u gzue.
Ani baba i Lules goxha ish idhnue ani nuk pat qare aj pa u pajtue. 2 her
Eeeeeeej aman aman eeeeeeej eeeeej amaaaan eeeeeeej shum ma mir o shok ket pun me kuptue aty ku don qika ajt duhet me shkue pa prit pa kujtue po dalin ngatrresat me qu msitin qysh o rendi hije ka martesa. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: poezi humoristike | |
| |
|
| |
| poezi humoristike | |
|