|
| Bisede e lire (chat) | |
|
+60Blerti_Gashi Ajet Albona Eva0506 elisa Driola Orfe@ rolling tina Ago Muji MUHAMETII beti Nezir Myrta Parapsikologu njonidrenica istogalia Fjona Luki zeriatdheut eri M Dano Leka i Madh Valdrini_pr sy shkruari beri meti bledi Lejla **Embelsira** dreni Mysafir Aquila flaka Sofra beni100 absurdja Guximi STUPCAT Lina drenusha besa-bese rrebelja meli Lea_uk stine sofia ribery E_Bukura silvi tom sojer Vista alissa Sy kaltri azzurra anjesa Beton shaban cakolli Kosovarja Anna Riki30 64 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Ago Muji Ushtarak
Numri i postimeve : 2974 Registration date : 07/03/2008
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 12:55 am | |
| - Cito :
- Patriotet Idriz Seferi,Pasi prof Bajram Kurti para luftes me duket me 1997 ne gazeten bujku me duket apo tjeter shkuajti per patriotizmin e keti Idriz Seferit te nesermen nje kusheri i Idrizit u takue me Bajramin dhe i tha ;Nrsr ti sot nuk distancohesh nga shkrimet e tua per ate pis,besen po ta japi pa te likvidue nuk kam me lan!Pse ?A e njeh ti kusheririn time apo po shkruan me fjalet e qenave ?A e dine ti qe ky ka vra shqiptar ka dhunue femra shqiptareve ua ka marr bagetin ?Aty prezence ishte edhe akademiku Begzad Baliu dhe e obliguam qe te distancohet sepse plumi ishte ma i forte,!Dhe a e dini qe Idriz Seferi nga krali serbise ka marr penzion te mire siq edhe bokseri Saliu tani qe kishte kerkue nje penzion nga serbet.
Ja more xhavo ke mbrojte, qfar ndyrresire mbrojte, hajde tash e me thuaj qe un kam qene ai i guturi i permututrihajde more xhavo e arsyetoje veten po munde, se cfare ndryrresire ke mbrojtur ti, qe sla kend pa shar e pa flliqur. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:00 am | |
| - BiBiKiM shkruajti:
- xhavo_ shkruajti:
- Skom kurgjo me ty BiBiKiM, se nuk te njoh, do te ishte budallaki me personalizu. Po shum po e rrit mendjen, po shitesh kishe njeri me ndikim ketu, e po kercnohesh! Qajo po me pengon mu!
Nuk po rris mendjen as pak, as gje me ndikim se sa ti nuk kam ,antar i keti forumi jam dhe une, te drejtat e barabarta i kemi. Cka kam une me shume se sa ti e te tjeret eshte se mund t'i fshi, editoj postimet ( normal ato qe jane per tu fshi apo editu ).
Ti tani me thua qe e rris mendjen dhe dukem sikur Zot i forumit apo Zot i gjithesis!!, jo jo shoky as mos te shkon ne mendje ajo gje. Nuk jam une ai qe ka fillu me te ngacmu, por je ti, nese vec ne nje teme e kam fy nje antar/e dicka, normal nese e ka tepru dhe une di me kan i keq, sepse Gjak Shqiptari kam e n'a nzehet shpejt.
Me thuaj nese te kam be dicka te pa drejte me mendjemadhesi ( sic thua ti )?? Nuk e di nese e lexove apo jo kete me larte?? |
| | | Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:00 am | |
| - xhavo_ shkruajti:
- Ago Muji shkruajti:
-
- Cito :
- As per historin e Skenderbeut nuk kemi fakte te gjalla se a ka qen shqiptar apo turk sepse dihet se ky ka masakrue shqiptar musliman ma teper se turku dhe ne shqiperi e ka pasur nje keshtjelle e ne itali 21 keshtjella pra kan e paska mbrojtur Skenderbeu ?
Xhavo, te arsyeshme te duken keto fjal te tij?
Nuk jam akademik hisotrian, mirpo janë gjëra te perfolura ndërmjet historianeve. As nuk them qe janë te verteta, por as te paverteta! Pra ti mendon qe skenderbeu njemend nuk po u dika a ka qen shqiptar apo turk, qe paska masakru shqiptar musliman kur ne kohen e tij nuk ka pasur konvertime ne fene muslimane, pos femijet qe jane marr nga turku, sipas teje skenderbeu se paska pas shqiprin po italin pasi keto gjera qenkan te perfolura sipas historianeve, qe sjan historian hiq, pa dashur te te fyej po as ti sqenke historian fare. Po ja ta spjegon Baci, Keshtjella e pare qe mori skenderbeu eshte Keshtjella e Krujes, e dyta eshte keshtjella e Petreles, e 3ta eshte keshtjella e Beratit, me vone mori keshtjellen e qytetin e Danjes pas luftrave me Vendikun, keshtjellen e Sarandes, Keshtjellen e Gjirokastres, Keshtjellen e Shkodres, e po kercej pa permendur dhjetra tjera te keshtjella e Sfetigradit qe ndodhej ne kufijt me perendimor te shqiperis. A nje keshtjell paska pas skenderbeu ne shqiperi hec e arsyetoma kete, se keto fakte qe ti prura i ke ne qdo liber historie dhe per kete nuk perfilitet fare mes historianve. | |
| | | Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:02 am | |
| Bibikimi te lutem mos me nderpej se kam shume per te sqaruar me Xhavon, Xhavo te lutem mor shok, distancov nga ai ndyrresin e laje veten, se perderisa qendron indiferent ndaj komenteve te tilla, edhe ti e fut veten ne nje rang me te. Mos e ul veten aq posht. | |
| | | xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:05 am | |
| Se nuk po di tash çka mu pergjigje perpara. Ju qaq shum po nguteni sa qe edhe pergjigjet po i jepni vete. Kete shkrim te haxhiut e lexova tash ma vonë, mirpo nuk e marr qaq shum tragjik. I ka hiperbollizuar gjerat, mirpo diçka te vertet ka aty! | |
| | | Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:05 am | |
| lere pjesen e enver hoxhes dhe ahmet zogut nisu prej skenderbeut e te posht, qka ka te vertet aty shoq? | |
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:07 am | |
| p.sh. qe Skenderbeu ka luftu ne Itali... | |
| | | Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:09 am | |
| Po bre i ka pas keshtjellat eshte e vertet, ia ka ofru mreti i Napolit, me keto dohet mu mburr se mbreteria e skenderbeut eshte shtri edhe ne itali, po mos i ik qeshtjes, ti pruna faktet qe skenderbeu se ka pas veq 1 keshtjell en shqiperi, a e beson se aj u kan turk qysh ka than spekulanti ne fjal. A ka vra aj shiptar, per mos me hi a ka pas shiptar musliman a jo ne ate kohe? A kem na ship[tar histori se aj ka thon ne skem histori? | |
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:12 am | |
| - Ago Muji shkruajti:
- A kem na ship[tar histori se aj ka thon ne skem histori?
Spo du me hy me spekulu tash qështje hisotrike, se keto debate nuk kryhen kurr. Veq ketu deshta me tu pergjigj shkurt: edhe kemi edhe skemi, varet se si e sheh. Po nisem veç prej asaj qe po bëhet sot, sepse ne jemi duke shkruar histori tani, nuk jemi duke bërë sa mundemi me ba! | |
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:14 am | |
| Edhe diçka deshta me shtu me ate qe thash ma lart. Debatet ketu qe behet për qështje te tanishme argumentojnë se te tashmen e shohim secili ndryshe, dmth ka nje larmishmeri te te kuptuarit te se tashmes. Ndersa e tashmja eshte historia e se ardhmes. Por te kaluaren ne e mesojmë ne menyre te njetrajtshme, veç me nje prizëm. Këtu qëndron filozofia e kesaj qeshtje! | |
| | | Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:15 am | |
| D.M.TH Xhavo, per ty nuk po ekzistojkan 2000 vjet civilizim ilir, per ty nuk po ekzistojka mbijetesa e popullit shiptar qe pas renien nen rome e deri tash, thjesht le qe te kuptohet gjithqka. Faleminderit per sqarimin dhe naten e mire, e neser do ta deshmoj qe kemi histori edhe mire bile, thjesht duke te te orientuar ne tema t e ketij forumi. | |
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:19 am | |
| Ago Muji, siç thash ma lart, historinë e mësojmë ne formë te njëtrajtshme edhe pse mund te interpretohet ne 100 menyra, shtoja kësaj edhe mitizimin e idealizimin qe i behet historisë. Edhe pse ne kemi prejardhje ilire, kjo sdo te thotë se ne kemi idetë e Iliriëve. Kanë ndryshuar kohërat, kanë ndryshuar edhe miqt edhe armiqt. Skernderbeu ështe lidhë me serb e grek (panballkanizmi) per ta luftuar Perandorinë Osmane, ndërsa sot duhet te lidhemi me Turqinë për t'i luftuar serbet e grekët! | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:19 am | |
| Ago Muji, si duket e perfundove, me fal nese te nderpreva me larte. Xhavo mund te vazhdojme aty ku mbetem ?? BiBiKiM shkruajti: xhavo_ shkruajti:Skom kurgjo me ty BiBiKiM, se nuk te njoh, do te ishte budallaki me personalizu. Po shum po e rrit mendjen, po shitesh kishe njeri me ndikim ketu, e po kercnohesh! Qajo po me pengon mu!
Nuk po rris mendjen as pak, as gje me ndikim se sa ti nuk kam ,antar i keti forumi jam dhe une, te drejtat e barabarta i kemi. Cka kam une me shume se sa ti e te tjeret eshte se mund t'i fshi, editoj postimet ( normal ato qe jane per tu fshi apo editu ). Ti tani me thua qe e rris mendjen dhe dukem sikur Zot i forumit apo Zot i gjithesis!!, jo jo shoky as mos te shkon ne mendje ajo gje. Nuk jam une ai qe ka fillu me te ngacmu, por je ti, nese vec ne nje teme e kam fy nje antar/e dicka, normal nese e ka tepru dhe une di me kan i keq, sepse Gjak Shqiptari kam e n'a nzehet shpejt. Me thuaj nese te kam be dicka te pa drejte me mendjemadhesi ( sic thua ti )?? |
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:21 am | |
| hahaha BiBiKimi qeky muhabeti yt nuk na qon askund... si puna e grave - me the, te thash! | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:23 am | |
| Le more burr punen e grave ti, une jam ka du me dit cka ke gjith kete mllef ne mua, qysh prej dites qe je rikthy ne forum ( qe ke pas mungu per nje kohe ), je duke me gjuajt me fjale, me ke ngacmu shume here, duke me then lloj lloj fjalesh. A mos jam gabim?? |
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:28 am | |
| Une kam qene parimor, dmth nuk jam kap per individ e as per ty, por per ide e mendime qe shprehen. Po ta paramendosh veten si nje vizitor te thjesht, ketu shumë pak sheh vlera, me teper kercnime, fyrje, kundershtime vend e pavend, kundershtime te ndikuara politikisht etj. Ky eshte imazhi qe do ta kisha une si vizitor i thjesht ndaj ketij forumi. Edhe askujt nuk duhet per inati me ia ba padrejt! | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:30 am | |
| Xhavo, i beje nje vizit temes se Ahmet Zogut dhe do e gjene veten se qfar jeni.... Me te mira shoku se qe moti e ke meritu, por ja qe sot te erdhi dakiku ( ne gjuhen tende) koha ne gjuhen tone! |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:35 am | |
| - xhavo_ shkruajti:
- Une kam qene parimor, dmth nuk jam kap per individ e as per ty, por per ide e mendime qe shprehen. Po ta paramendosh veten si nje vizitor te thjesht, ketu shumë pak sheh vlera, me teper kercnime, fyrje, kundershtime vend e pavend, kundershtime te ndikuara politikisht etj. Ky eshte imazhi qe do ta kisha une si vizitor i thjesht ndaj ketij forumi.
Edhe askujt nuk duhet per inati me ia ba padrejt! Je kap dhe po kapesh, kur me thua : Ku u bane ti me moderu kete forum pshurr ne to , cfare moderatori i mullarit je ti, o femije i keq , e keshtu me radh, mos i je drejtuar dikujt tjeter me keto fjale?? Kundershtoj aty ku e shoh te arsyeshme, nuk kundershtoje vend e pa vend, nuk e kerrcenoj as kend, nuk ia bej dicka te pa drejt dikujt. Nese del nje antar/e ketu dhe me thot qe ia kam ba dicka te pa drejte ateher kemi muhabet tjeter une dhe ti. |
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:35 am | |
| - Akili shkruajti:
- Xhavo, i beje nje vizit temes se Ahmet Zogut dhe do e gjene veten se qfar jeni....
Per kënd e ke fjalen në shumës? Dhe çfarë jam, jemi? | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:38 am | |
| Per ty Xhavo dhe per ate "shokun" tuaj-Haxhiun, por qe paskam harru tja shkruaj emrin. Theme shokun, sepse te ke knaq zemren aty kur ka thene per Skenderbeun ashtu. Ec shko lexoje dhe gjeje veten, nuk e ke veshtire... |
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:39 am | |
| BiBiKimi ato fjalë unë i kam perdorur pak me ndryshe dhe me nje atmosferë tjetër. Spo du tash me hy andej e me debatu gjana te tilla, mirpo unë nuk e kam marr aq personalisht sa e paskeni marr ju! | |
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:44 am | |
| - Akili shkruajti:
- Per ty Xhavo dhe per ate "shokun" tuaj-Haxhiun, por qe paskam harru tja shkruaj emrin. Theme shokun, sepse te ke knaq zemren aty kur ka thene per Skenderbeun ashtu. Ec shko lexoje dhe gjeje veten, nuk e ke veshtire...
Për here te parë po e lexoj kete tregim, mirpo si per koincidencë une gati si njejt e kam ndëgjuar nga disa turq. Kurgjo ajo pun. Ma teper e kam marr si sajim qefi, se sa si fakt. Une po ndegjoj edhe sot sajime te tilla: Enveri ska dasht kshtu po ashtu, jo Rugova ka mendu kshtu po jo ashtu - thua ti se keta njerez janë te gjithëdijshëm edhe po iu lexojnë mendjen njerezve te vdekur. Une nuk e marr dijen në forma te tilla. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:47 am | |
| - xhavo_ shkruajti:
- BiBiKimi ato fjalë unë i kam perdorur pak me ndryshe dhe me nje atmosferë tjetër. Spo du tash me hy andej e me debatu gjana te tilla, mirpo unë nuk e kam marr aq personalisht sa e paskeni marr ju!
Hyjm deri ku te duash ti, nuk e kam prob. vec nje gje po du me kuptu ti se nuk te kam inat per as gje, tjeter eshte nese nuk pajtohem me mendimet tuaj, nese une gabohem ne dicka qe them, ma deshmo ti qe une e kam keq dhe do bindem, gje normale eshte kjo njeriu i gjalle gabon, por deri me tani nuk me ke deshmua as gje qe te me bindesh per dicka, vec ke shku ne ate drejtim se si me me gjuajt poshte e me poshte, nuk merzitem per keto gjera as pak. Jam ky qe jam dhe krenohem me veten time, kam karakter . E vallah shoky kur me prek ne moral ku me dit cka me pas nuk e duroje, e le ty apo dike tjeter. I kam marr ato ashtu sic i ke thene dhe sic kan qene, normal kan qene te drejtuara nga une dhe personalisht mua m'i keni gjuajt ato fjale, por nje gje mos harro te thash dhe nje dite tjeter, cdo gje ka nje limit, duroje duroje, por jo kur e tepron. Nese mendon qe nuk jam duke kryer punen e moderatorit ashtu sic duhet, ateher nuk e kam prob. as pak e hapim nje tem me sondazh te fshehur dhe shikojme votimet, nese jam i nje aneshem, apo dicka e tille tregojne votimet dhe largohem nga moderimi pa pike prob. Kaq njeher per njeher. |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:51 am | |
| Ik more mytu me gjithe turq, se nuk kam qka flas me ty me, vazhdo me propaganda. Thjeshte qe nga sot, nuk ekziston ne kete forum, shkruaj thuaj qfar te duash, sepse une te dhashe noten time. Dhe nuk meriton te pakten knaqesin time qe te besh debat me mua. Me dhimset gjithe ajo kohe qe kam humbur ne debat me ty, sot e shoh se sa kam humbur. Nuk behet fjal per njerez te zakonshem, e as per kukulla, oj kufome e gjall!!! |
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) Thu Jan 22, 2009 1:56 am | |
| Bibikim mua nuk me interesojnë këto punet e moderatoreve. Ti e din se çka kam kundershtuar une dhe ajo qështje ka pas te bej me orientimin politik dhe vet imazhin e ketij forumi. Qysh ia patet fillu ju, thojshe ti ky forum është "parti e punës" a "bashkim i proletariatit" e jo "bashkim kombëtar". Shprehni mendimet e juaja - kjo ështe në rregull - mirpo si moderator duhet te jeni neutral në qështjen e moderimit. Akili a mos je ish-Premtimi ti? | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Bisede e lire (chat) | |
| |
| | | | Bisede e lire (chat) | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |