| Mendoni qe ka lumturi ne jete!? | |
|
+54Agrone meri Aldo Muja e Halili Kastrioti tina Arber01 Xili Eva0506 ylari zeriatdheut Fjona feneri Parapsikologu njonidrenica Nezir Myrta stabili Orfe@ MUHAMETII beti xhafa Argent Mister loredana murturi spirito xhavo_ rolling lilu rroni Ago Muji Ani Albea Hana Urata E_Bukura Valdrini_pr **Embelsira** shpendi leopardi Euridika Vista rrebelja shaban cakolli Lea_uk Sofra tom sojer dibranja Anna Sy kaltri Kosovarja azzurra silvi Beton 58 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
dibranja Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 542 Registration date : 19/09/2007
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Tue Sep 09, 2008 1:54 am | |
| Çdo njeri kërkon të jetë i lumtur. Kjo është e natyrshme.Rruga e vetme për të qenë i lumtur është të jesh një personalitet, i vërtetë, i sinqertë dhe me zemër të vërtetë.Lumturia eshte nje lloj gjendje paqe dhe harmonie e njeriut me shoqerine dhe ambientin qe e rrethon. | |
|
| |
Argent Anëtar
Numri i postimeve : 244 Age : 48 Vendi : Ilirida Registration date : 12/08/2008
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Tue Sep 09, 2008 3:15 am | |
| Nese je i pastere do te jeshe i lumtur | |
|
| |
xhafa Fillestar/e
Numri i postimeve : 7 Registration date : 08/07/2008
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Tue Sep 09, 2008 10:12 am | |
| rrespkete dhe urime per temen po njeriu qe she gjithmon punen evet ne shpirt eshte i lumtur po ne jet nuk dihet deri ku arrin. | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Wed Sep 10, 2008 12:38 am | |
| Ka lumturi te ndryshme dhe se secili nga ne ka dicka qe e ben te lumtur, nese nuk eshte dashuria ateher simpatia, apo shoqeria, familja, d.m.th. nese une ndihem mire me rrethin tim dhe me duan, e i dua dhe kjo eshte lumturi, pra ekzistojne lumturi te ndryshme dhe secili nga ne ka nga nje ...!! |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Wed Sep 10, 2008 2:53 am | |
| Lumturin e kemi ne vete gjithmon mvaret sa e shfitzojm ate ! | |
|
| |
beti Anëtar i ri
Numri i postimeve : 103 Age : 42 Vendi : maqedonij Registration date : 10/09/2008
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Wed Sep 10, 2008 6:37 pm | |
| lumturin nuk e bejn leku e bejm vet lumturin mvaret sa i ofrojm vetes te jemi te lumtur selam krejtve qe jan te lumtur | |
|
| |
MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Thu Sep 11, 2008 11:09 am | |
| Krejt varet nga personi se si e definon lumturine, apo cka quan ai lumturi. | |
|
| |
tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Thu Sep 11, 2008 12:16 pm | |
| Lumturi ka, dhe ka me bollek, por, sa cudi! 1. E kerkojme ne menyre te gabuar ... 2. Kemi alergji ndaj lumturise se tjetrit ... | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Si të ndjehesh i (e) lumtur! Fri Sep 26, 2008 6:35 am | |
| Psikologji
Si të ndjehesh i (e) lumtur!
Si të ushqesh harmoninë shpirtërore. Nuk bëhet fjalë për ndonjë filozofi të madhe. Mund të mendosh për të tjerët se janë fatlumë, të tjerë mund të mendojnë për ty. Dhe a e dini pse?! Sepse në të vërtetë nuk dimë se ç'ndodh brenda tjetrit. Lumturia mund të jetë e lindur por dhe sekreti, që shpiket dhe pastaj pasurohet.
Psikologët mendojnë se lumturia nuk është ekstazë e përkohshme por është gjenetike. Pa marrë parasysh se çfarë ndodh në jetën tonë, ne do të jemi të lumtur aq sa ajo "është e shkruar në genet tona". Sipas psikologut Dejvid Liken, që ka publikuar dhe një libër mbi këtë temë: “është shumë mirë që shumica e njerëzve në thelb janë të kënaqur me jetën e tyre sipas një konceptimi personal të kënaqësisë”.
Sipas tij “te shumë njerëz ekzistojnë mendime të gabuara dhe kontradiktore mbi atë se si mund të arrijnë fatin dhe lumturinë në jetë. Për shumë nga ata, pasuria, bukuria, fuqia apo pozita janë vendimtaret, që mund të bëjnë njeriun të lumtur. Por kujdes! Kjo nuk është fare e vërtetë!
Nëse ndihesh gjithnjë e më shumë për tokë ndiq këto këshilla:
1. Punëso mendjen !
- Njerëzit fatlumë kanë mendje krijuese dhe aktive.
2. Mendo me optimizëm
- Gjithë njerëzit e lumtur janë optimistë. Optimizmi mund të kultivohet. Pesimisti vazhdimisht ankohet përderisao ptimizmi përqëndrohet në zgjidhje të problemit.
3. Qesh!
- Është fiskultura e mendjes, shpirtit dhe trupit.
4. Fantazo!
- Imagjinata është një nga mënyrat e mira për të mashtruar trurin.
5. Shpërfill mendimet negative!
- Përpiquni që çdo mendim negativ ta shndërroni në atë pozitiv. Mendimet negative sjellin apati dhe gjendje depresioni.*
6. Zgjidh shoqërinë
- Ekzistojnë shokë të gabuar për gjendjen tuaj shpirtërore. Ata vazhdimisht ankohen për diçka, vazhdimisht ju kritikojnë. Largohuni nga njerëzit që veçse u kujtojnë se jeta është e vështirë.
7. Rregulli i artë!
- Mbani mend këtë fakt. Edhe pas ngjarjes më të keqe të mudshme që mund t'u ndodhë rikthimi në normalitet vjen për gjashtë muaj apo një vit.
8. Bëj atë që të pëlqen
- Merruni me gjëra të vogla që ju kënaqin dhe relaksohuni.
- Po si?
- Pushoni para se të lodheni
- Qetësohuni edhe në punë
- Femrat duhet ta kenë parasysh se relaksimi i shpeshtë i bën të duken të reja.
Ja dhe disa sekrete të vockla për të ndjerë lumturi dhe në punë:
- Largoni nga tavolina e shkrimit letrat e panevojshme. Mbaj vetëm ato që kanë të bëjnë me punët e ditës.
- Kryeni punët sipas rëndësisë.
- Mësohuni ta organizoni punën, t'u japësh detyra bashkëpunëtorëve dhe të dish të mbikqyrësh punën e tyre.
- Punoni me entuziazëm. Entuziazmi në punë të bën ta lësh mënjanë lodhjen dhe brengën.
* Depression(anglisht): Gjendje shpirtërore patologjike e njeriut, që shfaqet me një lodhje të përgjithshme, me dobësimin e guximit e të vetëveprimit, rënie shpirtëror | |
|
| |
stabili Anëtar
Numri i postimeve : 459 Age : 66 Vendi : Kosove Registration date : 10/05/2008
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Fri Sep 26, 2008 3:05 pm | |
| | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Fri Sep 26, 2008 4:47 pm | |
| Lumturi ka,porduhet rrepatje per te e fituar | |
|
| |
Nezir Myrta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 660 Age : 112 Vendi : usa Registration date : 23/03/2008
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Fri Sep 26, 2008 10:07 pm | |
| pak njerez jane te lumtur
e vetmja gje qe njeriun e ben te lumtur eshte dashuria e sinqerte, ndjehesh gjalle sikur i rilindur, ke zemren plot dhe nuk ndjen zbrastire - plot jete plot gjalleri! | |
|
| |
njonidrenica Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 838 Registration date : 09/06/2008
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Fri Sep 26, 2008 11:45 pm | |
| un jom shum i lumtur se familja e ime me bon te jom i lumtur. | |
|
| |
Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Sat Sep 27, 2008 12:22 am | |
| Ka lumturi por kjo varet se cfare kerkon nga jeta!? | |
|
| |
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Sat Sep 27, 2008 12:27 am | |
| Ne çastet kur i shpeton rrjetit të merimanges që perpiqet te te asgjesojë dimensionet e unit, duke te perndjekur edhe ne çdo levizje e postim, eshte lumturiiiiiiiiiiiiii! | |
|
| |
Fjona Xhelozja...
Numri i postimeve : 2283 Age : 36 Vendi : n'matiqan Profesioni/Hobi : me vallzu tallava, me kallxu barcoleta Registration date : 07/10/2008
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Mon Oct 27, 2008 6:58 pm | |
| ne familje e ne shoqeri ka shum lumutri NE DASHURI ASPAK sepaku un se kam perjetu akoma! | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Wed Nov 12, 2008 1:57 am | |
| Pse flete per diqka qe nuk e ke provu? Thuaj qe mundet ose s'mundet, sepse nuk e kam provu. E jo ne kete menyre siq je shprehe....Mos u rrebelo kur te theme se jeni femijaqe ! Lumturia eshte pjese-pjese si ne familje, shoqeri apo dashuri. Per nje moment e ke dhe te ik te kthehet prap e keshtu me radh.... |
|
| |
Fjona Xhelozja...
Numri i postimeve : 2283 Age : 36 Vendi : n'matiqan Profesioni/Hobi : me vallzu tallava, me kallxu barcoleta Registration date : 07/10/2008
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Wed Nov 12, 2008 2:02 am | |
| - Premtimi shkruajti:
- Pse flete per diqka qe nuk e ke provu? Thuaj qe mundet ose s'mundet, sepse nuk e kam provu. E jo ne kete menyre siq je shprehe....Mos u rrebelo kur te theme se jeni femijaqe !
Lumturia eshte pjese-pjese si ne familje, shoqeri apo dashuri. Per nje moment e ke dhe te ik te kthehet prap e keshtu me radh.... Un kam drejt mu shprehh qysh tme pelqen, e ti je i fundit qe mundesh mem ndalu!!! shprehna qysh tme pelqen qysh tme teket edhe tema po thot qka mendon ti si person, un mendimin tem e dhash ti jepe tonin edhe qaq ma shum nuk duhet..... aspak nuk rebelona kur me thu qe jam femijaqe sepse bona kishe spe lexoj, se asht diqka qe spom pershtatet per trupi e per men!!!! | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Wed Nov 12, 2008 2:13 am | |
| NUk thash qe s'keni te drejte, apo qe une jam ai qe te ndali. E sheh se keni probleme te shumta...Thashe se, mos u pergjigje ne ate menyre qe te tjereve me u dhene arsye me mendu per ju ate qe po mendoj une...E kisha per te miren tende edhe kete here. Perveq kesaj te keshillova se si do duhej te pergjigjeshe... |
|
| |
Fjona Xhelozja...
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Wed Nov 12, 2008 2:18 am | |
| - Premtimi shkruajti:
- NUk thash qe s'keni te drejte, apo qe une jam ai qe te ndali. E sheh se keni probleme te shumta...Thashe se, mos u pergjigje ne ate menyre qe te tjereve me u dhene arsye me mendu per ju ate qe po mendoj une...E kisha per te miren tende edhe kete here. Perveq kesaj te keshillova se si do duhej te pergjigjeshe...
sa te me japish mu kshilla perdori per veti se ki nevoj ma shum se un!!! edhe un e shprehi ktu ate qka e ndjej spo du me pas shum ftyra...dmth ate qka menojn antart nese kuptojn qka kam shkru ashtu edhe jam!!! un ktu shprehna qysh jam ne jeten tem te perditshme e nese dikuna si pelqen zoti na lashst shnosh skem qka me bo.... | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Wed Nov 12, 2008 2:28 am | |
| Une prej keshillave dhe kritikave jam ketu...Ata qe ma kan be rrafsh perveq se s'me kan pelqy, as qe kam pas qejf syt me ju pa. E ju, nese jeni mesu ( fatkeqesisht) veq me ta bo rrafsh, veq me te dhene komplimente, jeni rritur si femija i perkedhelur, atehere shume mire po ta imagjinoj se ku (s)ke me qen pas nje kohe...Kujdes nga rruga e drejte..., sepse vetem te hendikepuarit zgjedhin kete rruge! |
|
| |
Fjona Xhelozja...
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Wed Nov 12, 2008 2:32 am | |
| - Premtimi shkruajti:
- Une prej keshillave dhe kritikave jam ketu...Ata qe ma kan be rrafsh perveq se s'me kan pelqy, as qe kam pas qejf syt me ju pa. E ju, nese jeni mesu ( fatkeqesisht) veq me ta bo rrafsh, veq me te dhene komplimente, jeni rritur si femija i perkedhelur, atehere shume mire po ta imagjinoj se ku (s)ke me qen pas nje kohe...Kujdes nga rruga e drejte..., sepse vetem te hendikepuarit zgjedhin kete rruge!
jo apsolutisht kerkush ne ket bot nuk egziston qe merr vetem komplimente, nuk e di, spaku mu ne ket jeten teme sme ka ra me pa, edhe pse sigurt kam pa ma shum se ti, jo qe kam dasht po fati jem ka qen ky...... keshtu qe sjom rrit si fmi i perkedhelur, ku kam arrit sot e ku ka me arrit ne te ardhmen ka mu kon prej punes teme, edhe prej rruges qe kam me zgjedh se "fakteqsisht" sme ka qillu babi as mami milioner me ma lon pasurin mu!!! (shembull ke ky i fundit) te pershendes per sonte naten e mir merri senet ma larg zemres!!!!! | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Wed Nov 12, 2008 2:36 am | |
| Kjo qe thuani ju, eshte shume kontradiktore me ate qe shpreheni ne forume dhe ne replika me njerez, apo veqmas me mua! Keshtu qe, po silleni sikur pasqyra ne diell ! E dita qe do ik, sepse keshtu e kan femrat shqiptare ( nje pjese jo e vogel). Ju, mos e merrni gjithqka per shaka, sepse nuk jeni e vogel apo? |
|
| |
Fjona Xhelozja...
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Wed Nov 12, 2008 2:39 am | |
| - Premtimi shkruajti:
- Kjo qe thuani ju, eshte shume kontradiktore me ate qe shpreheni ne forume dhe ne replika me njerez, apo veqmas me mua! Keshtu qe, po silleni sikur pasqyra ne diell !
E dita qe do ik, sepse keshtu e kan femrat shqiptare ( nje pjese jo e vogel).
Ju, mos e merrni gjithqka per shaka, sepse nuk jeni e vogel apo? po ik thjesht sepse asht ora 1 i nates e ka mu qu ne ora 6 te mengjesit per me punuuu, sjom badiavgji une si ti e tjerat femna shqiptare apo qka do qofshin!!!! neser me pret nje dit e lodhshme! ma mir me shku me pushu pak!!!! | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? Wed Nov 12, 2008 2:44 am | |
| Hahahhahah, qka me bo. Une kam qellu me "fat", po me punon baba ! Mjere ajo pune per ty qe e punon. Me qeto mend s'po besoj, veq nese ndryshon aty po, ahahahha. |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Mendoni qe ka lumturi ne jete!? | |
| |
|
| |
| Mendoni qe ka lumturi ne jete!? | |
|