| Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Tue Nov 24, 2009 8:46 pm | |
| Cilen cilesoni dhembje me te madhe ! Ate shpirtrore apo ate fizike?? | |
|
| |
voglushja Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 906 Age : 42 Vendi : ngat njanit Profesioni/Hobi : psikologe Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Tue Nov 24, 2009 9:15 pm | |
| dhimbja fizike simptomatologjia e seciles mund te jete gjith fare,dhe diagnostifikohet ne shumicen e rasteve me leht se ajo shpirterore e kjo e dyta e ka etiologjin me shume ne aspektet psikologjike... shume njerz dhembjen shpirterore e quajn si te pasherueshme,por ne te kunderten keto dyja koordinohen mes veti dhe gjdo gje mvaret nga bota e mbrendshme dhe emocionale e personit, te dyjat jane te lidhura ngusht me njera tjetren sepse duke lenguar nga ndonje semundje fizike, pa dyshim se ke edhe dhimbje shpirterore nga se e sheh veten ne nje far forme te pa deshirushme, dhe anasjelltas, nese ke dhimbje shpirterore ,ndjehesh e lodhur fizikisht dhe ke dhimbje fizike | |
|
| |
xhema Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2337 Age : 59 Vendi : Ferizaj -gjermani Registration date : 30/03/2009
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Tue Nov 24, 2009 10:09 pm | |
| un ju preferoj ta vizitoni mjekun nese keni ksi probleme, sepse n´baz te diognozifikimit te lart permendur kalojn ne smundje potologjike. | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Tue Nov 24, 2009 11:58 pm | |
| flm per keshill,po ti qendron shum large reales. | |
|
| |
xhema Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2337 Age : 59 Vendi : Ferizaj -gjermani Registration date : 30/03/2009
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Wed Nov 25, 2009 12:49 am | |
| FIONA:un nuj jam mjek vetum sypozova se nuk mundem te diagnozifikojm nga gjermania ne astri. | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Wed Nov 25, 2009 12:59 am | |
| Semundjen e kokes se Arberies cilesoje me te rezikshme ik goce tek doktori te sheron Jozefina hahahha | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Wed Nov 25, 2009 12:48 pm | |
| Dhimbja shpirterore eshte sigurisht me e madhe se sa dhimbja fizike, eshte aq e madhe saqe dihet se stresi dhe dhimbja shpirterore behen shkak per krijimin e problemeve fizike me organizmin, per semundje nga me te ndryshmet, qe nga nje dhimbje e thjeshte koke deri ne probleme serioze qe vene ne rrezik shendetin e njeriut.
Gjithsesi dhimbja shpirterore eshte shpesh here aq e madhe sa njeriu do te donte qe me mire te ndjente fizikisht dhimbje sesa shpirterisht, nese do te qe ne gjendje te zgjidhte. | |
|
| |
rrimtaf Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1090 Age : 55 Vendi : kosov Registration date : 30/07/2009
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Wed Nov 25, 2009 2:21 pm | |
| Me mire nje gjymtyre te keputur se dhimbjen shpirterore . | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Thu Nov 26, 2009 12:06 am | |
| Me duket see ke ekzagjiru si shum rrimtaf.fakte se te dyjat te percjenllin gjith jeten.PO te pakten ate dhembjen shpirtrore e mban vetem per vete pa i tregua askujte . | |
|
| |
Driniiiii Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Thu Nov 26, 2009 12:14 am | |
| Valla mua asnjenen nuk ma kana, aiiiiiiiiiiiiii??????????? | |
|
| |
voglushja Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 906 Age : 42 Vendi : ngat njanit Profesioni/Hobi : psikologe Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Thu Nov 26, 2009 12:16 am | |
| hahahahahhahaha e kujt ia kana drini? krkuj po qka me ba, ZOTI pa na pyt na i dergon | |
|
| |
Driniiiii Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Thu Nov 26, 2009 1:11 am | |
| Zoti , valla une mendoi zoti nga nje her na pyt edhe neve, dhe nuk vepron keq. | |
|
| |
rrimtaf Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1090 Age : 55 Vendi : kosov Registration date : 30/07/2009
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a Thu Nov 26, 2009 11:24 am | |
| Dhimbjet shpirterore momentale si vdekja e dikujt te aferm ,ose ndonje aksident fatal ,apo dicka tjeter ngjashem jane kaluese.Por nese lendohet shpirti i njeriut sikur lufta e fundit ne kosove e cila shume ke e pka preke ,dike me shume e dike me pak ajo e dergon njeriun edhe ne gjendje depresioni dhe ne psikoza te ndryshme ,atehere kalohet ne semundje shpirterore kronike ecila nuk kalohet lehte ateher nevojitet kura e mjekut i cili vetem mund ta xbuse gjendjen e jo ta sheroje ,atehere do te kerkosh te kesh me mire nje gjymtyre te keputur se dhimbjen shpirterore. Une e kam kerkuar kete. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a | |
| |
|
| |
| Cilën dhimbje e cilësoni më të madhe, dhimbjen shpirtërore a | |
|