Është e vertetë i nderuar rroni se Kosova ka kapacitete dhe resurse si natyrore si njerëzore por problemi është rroni tek keqpërdorimet..edhe kjo ngjarja e fundit ka të bëjë pikerisht me keqpqedorimet që vazhdojnë sidomos ne KEK.Unë nuk mendoj se ne KEK nuk ka ekonomistë apo menaxher që nuk do t'iu shkonte në mendje se mund të ketë shtrenjtime te rrymes (të cilen ata thonë se e blejnë ) por kështu i ka shku përshtati dikujt dhe kështu po vazhdon , pak këtu e pak atje ,problemet po rriten ,perkundër pagesës qe një pjesë e popullates e bënë .
Ekonomia familjare është shumë e vogël qe KEK-ut t'i shkaktojë humbje aq të mëdha sa i shkaktojnë këtp llojë keqperdorimesh , mga ana tjeter KEK-u shkon e u këputë furnizimin me rryme familjarëve qe nuk e paguajnë rrymen , te cilet në krahasim me institucionet dhe kompanitë private pronarët e të cilave kanë ndonjë lidhje farefisnore apo biznesore me ndonjë qeveritar ..janë shumë shumë të vogla ..
Jo rastësisht ka humb besimi te KEK-u dhe jo rastesisht njerëzit ngurrojnë të paguajnë rrymë sepse në periudhen e pasluftes janë bërë shume keqpërdorime të cilat vazhdojnë edhe sot por në mënyre më "intelektuale" ...
Nuk po zgjatem më shumë vetë desha të shtrojë një pyetje ;
-cili mendoni se i ka borxh më shumë tjetrit , KEK-u apo populli ??