| Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës | |
|
+80detektivi Driniiiii ...... rrimtaf Tatoo BashKom Drini_ku haxhiu xhiti xhema Agrone Qerim Klmendi Muja e Halili Medalim Eklips klodian ngadhenjimi Hamitmatjani dezertori Tigrina sela-mi ramadan mekaniku Mirushe Blerti_Gashi martin rinesa Martina Labinot Drenica feratkoca Delia comeback Eva0506 anila katunariplak Gjura Nezir Myrta ELIE Luki Ibrahim Rugova Driola Kushtrimi86 Mergimtari Mysafir Pirro i Epirit Euridika blerim istogalia stabili Ademi85 njonidrenica Arizona paioni Riki30 malesorja e Kosoves MUHAMETII Mister metiii fina luan mreti zeriatdheut voglushja murturi petritkola loredana xhavo_ USHTARILIRIS E_Bukura Guximi Xili rolling albin dibra fi2a1 rroni Ago Muji Kosovarja Tetovari Sofra Leka i Madh Beton Orfe@ 84 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
E_Bukura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Nov 28, 2008 5:13 am | |
| Avash avash, qengji behet dash BiBiKiM ! | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Nov 28, 2008 5:54 am | |
| Po të ishte vetëm ai... po patëm edhe para tijë e na u shumfishuan edhe pas luftës së fundit në Kosovë.
Mendojë se këta të pasluftës janë të njejtit që po e vazhdojnë të njejtën rrugë. Rrugën e turpit si dikur Rugova. Atëhere le ta hanë pak edhe të gjallët, se ai i vdekuri edhe kur ishte i gjallë dukej si kufomë. | |
|
| |
Delia Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 514 Registration date : 13/01/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Nov 28, 2008 10:12 am | |
| Obobo Breshëri pas breshrije por mllfin që keni ndaj të tjerve doni derdhni mua ? Unë do jap mendimin tin sepse sod në demokraci kemi të drjet të shprehim e që dikur as në ëndërr nuk goxojej të paramendohej . Por siq paka cek edhe i madhi Sofra Atëhere le ta hanë pak edhe të gjallët, se ai i vdekuri edhe kur ishte i gjallë dukej si kufomë. Pra mundohuni sa jan të gjall ta paguajn at që meritojn si Esat Pasha ,pastaj nuk do ndodhi siq ndodhi deri më sod , A jo jo e nderuar Trendafile, kjo gje nuk shkon keshtu, me vije keq te te them, por te kisha keshilluar t'i hapesh syte dhe pak te shikosh me large se sa shikon tani.(Bikimm unë i kam hapur syt që moti dhe kam par dhe po shof ende mir por e kot me disa lule nuk qel pranvera ,si dhe unë nuk ju drejtova as kujt me Emer dhe nuk jan principet e mija kto ? prandaj u pa puna e të vdekurve si dhe të gjallve që jan tash aji ishte gjithmon në ndikim të alkoholit ? po kta sod që jan në qfar ndikimi jan dhe sa do ju zgjat ?përse vallë a nuk ishin kta që kishe kan Luftuar ?dhe sod po duket edhe puna dhe fyta e qdo kujt .Me keq ardhje më duhet të them se për ata që e dhan edhe ma të shterjten për kët Vend dhe sod ndihen edh enë varrë të zgjnijer nga me të mdhejt e tyre ?deri kur vall, e që sod dhasht zoti po lind një zë i fort nga Rinia më e shëndosh në Bot e që së shpejti do të kemi edhe Ravistem me të njetin Emer që kush nuk pati guxim deri sod ta bëj, atëher shtohet pytja vall ku do gjejn vend si do ju dridhet toka nër kamb ,nga do kush do kërkojn ndihëm ,Ose do ju thojn të vdekurve zgjohuni ji etë futemi ne se sna mbeti më gjë nga rrena e tradhtija që bëm ndaj ktij Populli të pa fajëshëm . | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Nov 28, 2008 10:18 am | |
| Trendafile me vjen keq po ty njeher shaje pastaj levdro kjo me vjen e cuditeshme nga ty e nderuar mjae timonin drejt se po ben ndeshje dikund po qeje ku e ke perkingun ok jo her djathetas her majtas | |
|
| |
stabili Anëtar
Numri i postimeve : 459 Age : 66 Vendi : Kosove Registration date : 10/05/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Nov 28, 2008 10:30 am | |
| Ta permendish at m.. ne kete dite te shenjte te Flamurit eshte mekat pertej mekati ! | |
|
| |
Gjura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 1902 Age : 41 Vendi : Shqiperi Registration date : 18/02/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Nov 28, 2008 10:46 am | |
| I ke rene pikes.(jam plotesisht dakort me ty)
Mos na sillni ne kete date kaq domethenese,te diskutojme per nje person totalisht kontravers, per kete feste qe kemi sot. | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Nov 28, 2008 12:50 pm | |
| Trendafile, me ate qe ke thene mbreme dhe kesaje qe ke thene sote e di si i thone?? Hyp se te Vrava, zbrit se te Vrava, kaq. Posht UDB-shat...!! |
|
| |
Delia Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 514 Registration date : 13/01/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Nov 28, 2008 4:26 pm | |
| Bikimi dhe Zeri po te mos kishte kshtu si unë që tju bëj të shkruani atëher do mbetet Forumi zbrazët ,(A qna lodhën kta udbash )kush e shpiki kët emer e mos ju dëgjoft më kurr, Zeri nuk kam nevoj pakingun dhe mso ke frig se rrugët e kqija i kam kaluar tani gati se jemi në rrug të drejt siq thuhet një fjal si në binar te trenit , | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Fri Nov 28, 2008 7:50 pm | |
| Ather mose provoko se mer denimin e merituar Trendafile ketu kushe te jete ne krauhn e coftines duhet te flase me fakte jo vetem provokime | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 6:06 am | |
| Mallkimi doti ndjek edhe ne varre. I ka denuar historia, po ashtu i denojme edhe ne se jemi pjes e saje. Po te vdesesh, nuk do te thote se duhet me te thurre vargje lavdie. Hisoria e kombit shqiptar ka perjetuar per nje shekull, 3 kryetradhetar: 1) Monarkisti i vetquajtur mbret Ahmet Zogolli,
2)Kryeministri ne egzil Esat Toptani tradhetar i deshmuar, dhe i denuar nga dora e popullit dhe me plumba nga dora e Avniut. 3)Ibrahim Rugova po ashtu si dy te paret kryetradhetar.
Mallkimi i kombit. | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 6:25 am | |
| Ibrahim Rugova alias Shalla ishte njeri nga personalitetet me qyqare ne historine e njerezimit. Ai ishte nje qelbnik titist dhe si i tille edhe vdiq. Aio ishte nje qyqan, nje qyqe nate qe u skermit nga cigarja Malboro. Ai ishte nje trushperlare me te cilin luanin jo vetem diplomatet e huaj por edhe femijet e tyre.
Ai ishte sinonim i turpit, kapitullimit dhe tradhetise.
Mos paste vend kurre per te ne Kosove! | |
|
| |
Mirushe Anëtar i ri
Numri i postimeve : 149 Age : 39 Vendi : Prizren Registration date : 17/09/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 6:26 am | |
| Baba i mire nuk Mallkon po te edukon,ti prej pervojes po flet Don Vito Korleone. | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 6:39 am | |
| DEMAGOGJIA TITIST-RUGOVISTE EDHE NJË HERË MANIPULON ME DËSHMORËT E LUFTËS SË UÇK-SË! Dje më 19 prill 2008, më orën 12:00, në Prishtinë u mbajt akademia përkujtimore për dëshmorin e luftës së UÇK-së, i rënë gjatë betejës së Kosharës, Sali Cekaj. Disa herë televizioni publik i Kosovës reklamoi me "besueshmëri" dhe "dëgjueshmëri" transmetimin direkt të këtij aktiviteti, duke ditur se gjithë populli shqiptar ndjen respekt, përkushtim të thellë për UÇK-në dhe për të gjithë ata që u sakrifikuan në luftë kundër Serbisë pushtuese dhe kolonizatorëve. Arsyeja për këtë mediatizim ishte fakti se organizimi pacifist "në patronazhin" e Fatmir Sejdiut e "ngatërroi" edhe një herë qëllimin, duke e shndërruar në një moment deliri të kultit të personalitetit të Ibrahim Rugovës: Titistët kishin njollosur himnin kombëtar duke e kënduar së bashku me himnin e Rugovës! Ata njollosën edhe simbolet kombëtare, duke vendosur para flamurit shqiptar edhe "flamurin" leckë "multietnik" me dy ngjyra të Serbisë. Të mësuar të lavdërojnë dhe të gjunjëzohen me respekt para regjimit jugosllav dhe pastaj para zëvendësuesve të LKJ-së në Kosovë, që morën emrin pompoz Lidhja Demokratike e Kosovës (pa pasur asgjë të vërtetë demokratike në ideologjinë e vet), përdorën fjalor druri demagogjik alla titist, duke e ngritur pa arsye deri në qiell Ibrahim Rugovën. Ata shkuan deri aty sa ia shkruanin fjalimin djalit të Sali Cekajt që kishte slogane të tipit "Rroftë Ibrahim Rugova"!... kurse Ramë Manajt, këtij Sanço Panço të spiunazhit serbo-shqipfolës (nëpërmjet FARK-ut në kohën e luftës, pas luftës nëpërmjet "Sigurimit të Atdheut"), i doli prej gojës shprehja: "Strategu i luftës së Kosovës, Dr. Ibrahim Rugova." Se sa "strateg" i madh i luftës ka qenë Rugova në takimet e tij me Sllobodan Millosheviçin e di shumë mirë populli shqiptar. Ai ka qenë "strateg" i pengimit të luftës, të ndalimit të tij, gjithmonë në të mirën e Serbisë! Dhe vazhduesit e kësaj "filozofie politike" të pacifizmit titisto-rugovist, tani deformojnë qëllimin dhe vlerat e luftës, duke pohuar se lufta u bë për "pavarësi" të Kosovës dhe se dëshmorët ranë për të qenë Kosova "shtet". Kjo nuk është e vërtetë, sepse vet beteja e Kosharës ka qenë e konceptuar në strategjinë e UÇK-së për të thyer kufirin shqiptaro-shqiptar | |
|
| |
fina Anëtar i ri
Numri i postimeve : 83 Registration date : 19/06/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 8:22 pm | |
| po cfar dini ju per Ibrahim Rugoven, ku keni qenë ju kur Rugova ka qenë i pari qe ka luftu Serbinë, ju thjesht disa mbeturina edhe SHKIE ne kuptimin me te plot te fjales te cilet mundohen te perqajn anetaret e kesaj faqe , apo jeni nji berllog i Enver Hoxhes kjo e fundit eshte edhe me e keqe se ajo e para a ju qe e keni shkruar kete artikull, me beso qe i ke bere nji homazh te madhe PRESIDENTIT ME TE MADHE TE TE GJITHA KOHERAVE TE KOSOVES, edhe ke bere qe ta duam edhe me shume, ciao. | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 8:29 pm | |
| - fina shkruajti:
- po cfar dini ju per Ibrahim Rugoven, ku keni qenë ju kur Rugova ka qenë i pari qe ka luftu Serbinë, ju thjesht disa mbeturina edhe SHKIE ne kuptimin me te plot te fjales te cilet mundohen te perqajn anetaret e kesaj faqe , apo jeni nji berllog i Enver Hoxhes kjo e fundit eshte edhe me e keqe se ajo e para a ju qe e keni shkruar kete artikull, me beso qe i ke bere nji homazh te madhe PRESIDENTIT ME TE MADHE TE TE GJITHA KOHERAVE TE KOSOVES, edhe ke bere qe ta duam edhe me shume, ciao.
Fina, menyra se si jeni shpreh ju, te cilen Stafi nuk do e lejoj sepse jeni total jashte rregullave, por une po te theme ty vetem kaq. Ju, keni henger, hani dhe do te hani gjithnje me "vllezerit" tane shkije, sepse jeni te varur nga ata. Jam shume i sigurt se mbremjeve neper shtepi thuani me ndonje "kojshi| tuajin " Boga mi"! |
|
| |
fina Anëtar i ri
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 8:41 pm | |
| Akili ti je nji grek edhe nga emri po vertetohet kjo qe jeni grek kurse une jam shqiptare ne kuptimin e plot te fjales, shko pyete nenen mos je gje grek ti si thua ë, mua mos ma lodhe fort o enverist | |
|
| |
Numri i postimeve : 1902 Age : 41 Vendi : Shqiperi Registration date : 18/02/2008
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 8:43 pm | |
| OOoo FINA FANA PETRIT KOLA RRUGOVA.
Paske muhabet ti? Po çfar kemi te mesojme nga ai? Ai qe thua ti ,idhulli yt, pa lindur akoma ka perenduar! Fillimi i tij ka qene mbarimi? Do me sjellesh nje argument se çfare ka ndritur ai ne historine shqipetare ne perjashtim te nenshtrimit? Ka qene parulla dhe dogma e tij, lutja dhe nenshtrimi qe keto virtyte nuk kane te bejne me shqiptarine.
Per te madhin ENVER HOXHA te keshilloj te shfletosh te pakten vetem nje liber te tije se ka shume dhe nuk ia del dot mbane. Ate qe na quan shkije neve dhe berllog i te madhit ENVER HOXHA me ben te qeshi me te madhe pasi jane dy gjera te kunderta. Ke fjale te tjera ne fjalorin shqip dhe se desheron te na kundershtosh vetem me ato qe ke shkruar me siper nuk me irriton , kaq mundet te jete i kufizuar bagazhi yt aq sa e kishte edhe idhulli yt i perenduar.
Pershendetje Revolucionare.
Gjura. | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 8:50 pm | |
| - fina shkruajti:
- Akili ti je nji grek edhe nga emri po vertetohet kjo qe jeni grek kurse une jam shqiptare ne kuptimin e plot te fjales, shko pyete nenen mos je gje grek ti si thua ë, mua mos ma lodhe fort o enverist
Fina, nese per ty "AKILI" eshte grek, atehere shko bene sh....bene nje sy gjum, e tani hajde e diskuto me mua. Mos do te thuash se edhe Leka i Madh, ishte grek! Apo se Skenderbeu ishte turk ose serb! Apo qe Abdyl Frasheri ishte turk! Bile bile ju mund te shkoni edhe me larg dhe ne fund fare te thuani se, edhe Adem Demaqi eshte proserb!! Por te kuptoj. Sepse pagueni mire, jeton nga keto gjera. Pasi qe, kok keni por nuk keni tru, juve u mungon vetem nje gje: ta prejne hunden, por prap eshte rrezik se edhe si lop do beni deme...! |
|
| |
fina Anëtar i ri
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 8:54 pm | |
| jo une them se ke mendime te vyshkura pre komuniste edhe qe emri akil nuk eshte shqiptar aq sa mundet me qene nji Maringlen????? | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 8:58 pm | |
| - fina shkruajti:
- jo une them se ke mendime te vyshkura pre komuniste edhe qe emri akil nuk eshte shqiptar aq sa mundet me qene nji Maringlen?????
Une theme se kam mendime shume te pasterta, dhe me njeh shume mire. Nese e keni per bezdi gjuhen shqipe dhe ndiheni keq teksa lexoni, atehere ke libra te mjaftuheshem edhe ne gjuhe tjera, si ne frengjisht dhe e kupton se kush ka qen AKILI. Une asnjehere nuk e kam fsheh se jam komunist, che guevarist, enverist etj. Por perpara se jem keshtu, jam shqiptar. Tek ju eshte e kunderta. Ju s'pari nuk jeni shqiptar\e, nje dreq e di qka jeni, e tani paraqiteni ketu demokrate, pacifiste etj. |
|
| |
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 9:04 pm | |
| - Gjura shkruajti:
- OOoo FINA FANA PETRIT KOLA RRUGOVA.
Paske muhabet ti? Po çfar kemi te mesojme nga ai? Ai qe thua ti ,idhulli yt, pa lindur akoma ka perenduar! Fillimi i tij ka qene mbarimi? Do me sjellesh nje argument se çfare ka ndritur ai ne historine shqipetare ne perjashtim te nenshtrimit? Ka qene parulla dhe dogma e tij, lutja dhe nenshtrimi qe keto virtyte nuk kane te bejne me shqiptarine.
Per te madhin ENVER HOXHA te keshilloj te shfletosh te pakten vetem nje liber te tije se ka shume dhe nuk ia del dot mbane. Ate qe na quan shkije neve dhe berllog i te madhit ENVER HOXHA me ben te qeshi me te madhe pasi jane dy gjera te kunderta. Ke fjale te tjera ne fjalorin shqip dhe se desheron te na kundershtosh vetem me ato qe ke shkruar me siper nuk me irriton , kaq mundet te jete i kufizuar bagazhi yt aq sa e kishte edhe idhulli yt i perenduar.
Pershendetje Revolucionare.
Gjura. | |
|
| |
fina Anëtar i ri
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 9:07 pm | |
| po pse redaksia nuk e le edhe mesazhin paraprak timin per Enver Hoxhen, qe e shkrujta se si ai vet vrau Musine Kokalarin qe shkroi poezi per lulet e Shqipersie, apo qe vrau nipin e Isa Boletinit i cili ishte nji oficer i larte dhe e vrau ne aeroport apo qe Pjeter Arbnori hengri rreth 30 vite burg per fjalen e lire???? ju lutem redaksia pak ma transparent | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 9:11 pm | |
| O fina, qka te jane mjegulluar syt keshtu. Ketu nuk eshte tema e Enverit. E ke temen e Enverit dhe shko le atje kunder nese do. Ketu fol nese ke per te thene diqka te mire per Rugoven, sepse per emrin AKIL dhe gjera tjera veq se u kuptuam nga heshtja juaj! |
|
| |
fina Anëtar i ri
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 9:12 pm | |
| me heret disa serb qe kane jetuar ne Kosove kane pas emrin Gjura, kemi fatin qe me nuk jane ne mesin tonë, pershendetje | |
|
| |
fina Anëtar i ri
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës Sat Nov 29, 2008 9:14 pm | |
| po emri Akil nga fotoja juaj shihet qe eshte grak, epo pse kam faj une ketu | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës | |
| |
|
| |
| Analizë politike - historike Realpolitika e Ibrahim Rugovës | |
|