Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:22 am
Taverna e vjeter
kendon: Irma Libohova Bashkim Alibali
Ne nje taverne te vjeter Me ty une po vallzoj Mes ritmit edhe zhurmes Nje tjeter po mendoj
Hopa-hopka ti me mua E une me ty lodroj Me pyete "a te dua" Dhe une them "te dashuroj"
Ref. Dhe rrekem ta mesoj Mesoje edhe ti Ate qe quhet loje Dhe ka emrin "dashuri" Dhe rrekem ta kuptoj Kuptoje edhe ti Si ta fitojme kete loje me emrin "dashuri"
Nen ritmin tim te vjeter Me mua po vallzon Harroj plagen e vjeter Dhe ti tenden e harron
Ti po puthesh sot me mua Dhe une te perqafoj Po ndjej serish te dua Dhe ti me dashuron
Jeta eshte nje loder Ku luajme si femije Here fitova une E here fitove ti
Ah kjo jeta genjeshtare S'di pse e pranojme Kur humbasim qajme Dhe qeshim kur fitojme
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:23 am
Genje, po thuaj te dua
kendon: S. Gurabardhi K. Dushi
Se shpirti s'mund te flere c'po ndodh keshtu me mua jo se kuptoj Genjeme ndonjehere por thuam qe te dua dhe ta besoj
Si ty, dhe une po vuaj dhe zemra e trazuar jo s'mund te flere por edhe ti me thuaj si ty s'kam dashuruar jo asnjehere
Ref. Nuk e dime dot se cdo te gjejme nuk e dime valle se cfare kerkojme nuk e dime se ke urrejme nuk e dime ke dashurojme
Une te pres te vish moj zemer ti pret, une te vij ndaj akoma s'ka nje emer jo ne dashuri
Jeta eshte e shkurter shume ndaj mos u mendo eja fluturo tek une dhe me dashuro
Dashurine si dhurate nuk ta fal askush puthjen ti rrembeje nga dy buzet prush
Ato qe tani kemi, si shohim, si kuptojme ato qe nuk i kemi, ato i dashurojme Se shpirti i njeriut, eshte shume i ngateruar kur duket se afrohet, me shume eshte larguar Se shpirti i njeriut, i teri eshte mister se tjeter dashuron, dhe vete tjeter merr.
Eva0506 Hero anëtar
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:24 am
Manjola Nallbani
"Kur humba një dashuri"
Dashurinë e parë dhurova Për të njohur një njeri Dhe mësova të mos gaboj Kur e humba këtë dashuri
Me puthje gënjeshtare Ma mësove dashurinë E pastër isha fare Dhe nuk e njihja pabesinë
Por ja që nisi era Ranë fletët nji nga nji Tjera ëndrra s'ka ngahera Ka dhe lot e tradhëti
Oh oooooo
(refren) Dashurinë e parë dhurova Për të njohur një njeri Dhe mësova të mos gaboj Kur e humba këtë dashuri
Zemrën time e lëndova E plagosa në rini Por pranvera sërisht do vijë Dhe do sjellë tjetër dashuri --------------
O dashuri Sekret i moshës që na rinon Ti pa pritur vjen Dhe krejt pa pritur si era shkon
O eja eja dashuri Eja eja përsëri Merrma dhimbjen time Dhe ndiz një zjarr të ri
Oh ooooooooo
(refreni) ………………. Dhe mësova të mos gaboj Kur e humba një dashuri
Eva0506 Hero anëtar
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:25 am
CFARE TU THEM UNE SHOQEVE. (Ermira Babaliu)
Cfare tu them une sonte shoqeve? Me veshtrojne te gjitha me habi. A mos valle tek syte e mi fytyren ka lene ai?
Cfare tu them une syve te tyre? Ato duan gjithcka te dine. Si tu them e pa fjale si tu them? "Sot takova une dashurine!"
Si mengjes kjo mbremje eshte per mua sot; ka nje drite me emrin "dashuri." Kaq e ngrohte jeta, kaq te dashur njerzit, lumturia pa kufi...
...Si mengjes kjo mbremje eshte per mua sot; ka nje drite me emrin "dashuri." Kaq e ngrohte jeta, kaq te dashur njerzit, lumturia pa kufi.
--------
Cfare tu them une sonte shoqeve? Me veshtrojne te gjitha me habi. A mos valle tek syte e mi fytyren ka lene ai?
Cfare tu them une syve te tyre? Ato duan gjithcka te dine. Si tu them e pa fjale si tu them? "Sot takova une dashurine!"
"Si mengjes kjo mbremje eshte per mua sot; ka nje drite me emrin "dashuri." Kaq e ngrohte jeta, kaq te dashur njerzit, lumturia pa kufi...
...Si mengjes kjo mbremje eshte per mua sot; ka nje drite me emrin "dashuri." Kaq e ngrohte jeta, kaq te dashur njerzit, lumturia pa kufi." ...-do tu them une sonte shoqeve!
Eva0506 Hero anëtar
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:27 am
Jon... (Ardit Gjebrea)
Më erdhe në një kohë të dëshpëruar Me dhimbje..., Jon Kur anijet si fantasma Nëpër det me aventura Klithnin: Libertà!
Dhe sytë i kish aty gjithë Shqipëria, Ajo dinte si duronte Po i shkuleshin filizat Deti u bë mal me njerëz, E toka det me lot
Dhe ty për herë të parë të puthte drita Ti linde…, Jon Nuk e dije ç'ish gëzimi As dhimbja as mjerimi Që flakë, godet e rrudh një tokë
Sot me gjithë foshnjet në botë je njësoj Si ata ti qesh e luan Kjo është vetëm nisja juaj Por do rritesh do kuptosh Se fatet s'janë njësoj
Bekimin merr nga mua O shpirt i patrazuar Një fjalë të thënë ma dëgjo: Zinxhirë të praruar ty kanë për të ofruar Por prapë je skllavëri
(refren) Jon, ky emër marrë nga deti Jon, me këngë vale tund djepin Jon, dhe ti ja ndjeve aromën Ta kesh për jetë me veteeeeeeeee
Jon, po të lundrosh me këtë emër Jon, e të takohesh me vëllezër Jon, do të mjaftojnë dy duar Të thuash se je, ti je Jon --------------
Bekimin merr nga mua O shpirt i patrazuar Një fjalë të thënë ma dëgjo: Zinxhirë të praruar ty kanë për të ofruar Por prapë je skllavëri
Me skllav jo nuk te dua Nga vetje i mohuar, Jon, Jon Me skllav jo nuk te duan Nga vetje i mohuar, Jon, Jon.....
Eva0506 Hero anëtar
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:30 am
Nga e gjithe Shqiperia
kendoi Liljana Kondakci
Kush më pyet mua nga je o vajze Unë të përgjigjem shpejt: Jo nuk di Vlora, qyteti ku unë kam lindur Por n'Elbasan jam rrit
Klasën e parë në Fier fillova Klasën e tretë në Laç e mbarova Pastaj kalova n'Dej e në Fierzë Bir i kantjereve
Ju mund të thoni, e përse vallë Si zogj shtegtar kudo neve shkojmë Se montator e kam unë babanë Me të kam shkuar shpesh në çdo anë
Ku s'kemi shkelur, ku s'kemi shkuar Ne montatorët kantjer m'kantjer Se vitet tona shpejt i largojnë Veprat e reja nëpër Atdhe
Kush më pyet mua nga je o vajze Unë të përgjigjem shpejt: Jo nuk di Ku s'kemi shkelur ku s'kemi shkuar Nga jugu në veri
Gjithmonë kështu unë dua të mbetem Midis puntorëve dua të jem Mos t'ju çudisin fjalët e mija Jam unë nga gjithë Shqipëria
Ju mund të thoni, e përse vallë Si zogj shtegtarë kudo neve shkojmë Se montator e kam unë babanë Me të kam shkuar shpesh në çdo anë
Ku s'kemi shkelur, ku s'kemi shkuar Ne montatorët kantjer m'kantjer Se vitet tona shpejt i largojnë Veprat e reja nëpër Atdhe
Eva0506 Hero anëtar
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:31 am
Njezet vjecar
Parashqevi Simaku
Tik tik tak zemra me troket ajo po ne flet jam njezet vjeçare sot po dal ne jete ajo me therret
nje drite e re mu ndez ne sy nje kenge te re une kam ne gji
ne me do sa te dua une eja me kerko me kerko aty ku jeta ndrin me shume se ty jam une
nga zemra ime si burim rrjedh veç gezim veç gezim
kjo mosha jone mosha e rinise ditet i çel ne gji te lumturise dhe njezet vjeç mos isha une vertet do me bente te tille kjo jete
na buzeqesh lumturia ne çdo skaj te ky vend kur ne themi rinia edhe lumturi kemi thene porsi dielli i mengjesit endrrat tone plot drite anembane ku jane njerezit marrin jete dhe kaltersi
Eva0506 Hero anëtar
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:33 am
A do te vish. (Luan Zhegu)
U deshem shume ne te dy, dhe c'do mengjes na gjente bashke. E meriton valle dashurine..? Nuk me rri prane kur une jam larg...
Por une do t' shkoj dhe po t' mos vish, se koha mua me kerkon, s'mund ta kuptosh ti dashurine vec ne qytetet me neone!
Dikush me tha se ti do t' vish, s'me zuri gjumi deri vone' i the qytetit "Lamtumire", me prit me the ne telefon:
(refreni dy here) "Alo, alo, alo..." ty te degjoja, dhe zerin tend te ngrohte une prane e doja, s'e fsheha lumturine dhe ne cast te thashe: "Te dua!" dhe kjo ndodh tek cdo njeri.
Ne nje stine dashurie diell ka gjithnji, ka dhe dimer ne mes veres, edhe vjesht' me shi, por kur endrrat thuren bukur diell ka perhere, kater stinet zemrat bejne pranvere.
E dija se do t'vish!
Eva0506 Hero anëtar
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:50 am
Të më vini pa trokitur. (Kozma Dushi)
Sonte më the: "Unë do vonohem. Ti fli , por derën mos e mbyll."
Dhe unë të prita deri vonë dhe shok u bëra me një yll.
Befas herët m'u hap dera, hyre ti më the "Erdhi pranvera."
Ty edhe pranverën ju kam pritur të më vini pa trokitur.
Ty edhe pranverën ju kam pritur të më vini pa trokitur.
Si dy motra pranë më rrini; ju të dyja veç një emër kini,
ndaj nga njëra tjetra s'ju ndaj unë; s'di se kë dua më shumë.
Sot më solle ti edhe Pranvera një lendinë të blertë tek dera...
(refreni) Ty të shikoja dhe mendoja, dhe zëri i zemrës si nje fllad më foli: "Vertet kjo stinë ta dha emrin?! Apo emrin ty ta mori?!"
Ty të shikoja dhe mendoja, dhe zëri i zemrës si nje fllad më foli: "Vertet kjo stinë ta dha emrin?! Apo emrin ty ta mori?!"
Eva0506 Hero anëtar
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:52 am
Dhurate per Ditelindje. (David Tukici)
Ne pervjetor te ditelindjes tende ke plot dhurata mbi tavoline, e midis tyre nje glob te vogel shoket e klases ta kane sjelle. E midis tyre nje glob te vogel shoket ta kane sjelle.
Leht' e leht' perqark Globi rrotullohet. Fluturojne mbi te gjithe kontinentet.
(refreni 2 here) Ja atdheu im! Ja, permes kaltersise! Shqiperia ime Ja ku eshte!
Fushes qiellore, neper kristale Fluturon globi e mban ne shpine rruge dhe peme, zogj e limane zjarre qytetesh qe naten ndrijne. Shpresa e njerez, ere e tufane globi i mban mbi shpine.
Leht' e leht' perqark Globi rrotullohet. Popujt anembane gjithe sot po zgjohen.
(refreni 2 here) Zemra ndezur kudo; zjarr e flake per liri rrugeve qiellore t'globit tone
Fushes qiellore, neper kristale Fluturon globi e mban ne shpine rruge dhe peme, zogj e limane zjarre qytetesh qe naten ndrijne. Shpresa e njerez, ere e tufane globi i mban mbi shpine.
Leht' e leht' perqark globi rrotullohet, rrotullohet, rrotullooooooooooheeeeeeeeet.
Eva0506 Hero anëtar
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:53 am
Grurë dhe Këngë. (Fatma Zyberi)
Oj erdhi bilbili oj erdhi në lëmë, tak ma bëri zemra kur i ndjeva zënë. Dhe shoqet më panë o me bisht të syrit, ç'u përzje me grurin kënga e bilbilit.
Oj erdhi bilbili oj erdhi në lëmë, shoqet shinin grurë unë mblidhja këngë. Dhe nuk di ç'më gjeti, dhe nuk di ç'më zuri, oh sa shpejt u bëra kuq o si purpuri.
(refeni) Lëmi plot me grurë grurë edhe këngë, o bilbil pse erdhe o pse erdhe në lëmë? Tani vajzat sytë tek unë shpesh i kthejnë, oh sikur ta dinë ku e ke folenë.
Në zemër folenë e ke thurur vetë, o bilbil i dashur o pse s'më le të qetë? Apo ç'dasëm do bëjmë oh ç'dasëm në lëmë, shoqet mbledhin grurë, grurë edhe këngë.
(përsëritet dy herë...)
Eva0506 Hero anëtar
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:54 am
Ti zemren time mos e kerko (Anita Bitri)
Sot n'autobus u njoha me nje djale, shkembeva cilter un' me te disa fjale. Dhe kur u ndame te dy ne stacion, ai doren fort mua sec ma shtrengon...
S'kaluan shume, vetem disa dite, harrova emrin, i harrova dhe syte. Nje dite ne rruge befas me takon dhe per cudi me thot' se m'dashurooon...
C'esht' kjo dashuriiiii...?!
(refreni)------------ Mos u nxito, mos u gabo, ti zemren time mos e kerko!
Mos u nxito, mos u gabo, ti zemren time mos e kerko!
Mos u zem'ro, ti mos me mbaj meri, un' do te flas gjithmon' me ciltersiiiiiiii....
Kur njeh nje vajz' qe ngroht' te flet, te buzeqesh, te respekton, nuk esht' e then' se ajo te dashuron.
Kur njeh nje vajz' qe ngroht' te flet, te buzeqesh, te respekton, nuk esht' e then' se ajo te dashuron.
***Kur njeh nje vajze, qe ngrohte ty te flet, nuk esht' e thene se ajo te dashuron. Kur njeh nje vajze, qe ty te respekton, nuk esht' e thene se ajo te dashuron.***
Te lutem djale, mos me keqkupto, s'jam mendjelehte, k'te ti mos e harro. Mir'sjelljen ruaj un' tek cdo njeri, si djale, vajz' te rritur, dhe femij'.
Do te takoj un' ty perseri, por k'te nga mendja hiqe ti. Sepse mir'sjellja s'eshte dashuri. Le ta mesoje ai qe nuk e di !
...Ai qe nuk e diiiiiii...!
(refreni)------------ Mos u nxito, mos u gabo, ti zemren time mos e kerko!
Mos u nxito, mos u gabo, ti zemren time mos e kerko!
Mos u zem'ro, ti mos me mbaj meri, un' do te flas gjithmon' me ciltersiiiiiiii....
Nuk esht' e thene... se ajo te dashurooooooooooon !
Eva0506 Hero anëtar
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 5:55 am
Teksti i këngës:DUA ME SHUME SHQIPERINE
Grupi karakteristik i Korces
Dua mëngjez-ë e Majit Kur këndon bilbili i bukur Kur fryn erëza e malit Edhe qarku është i skuqur
Dua lulet-ë të fushësë Në mëngjez kur janë plot me vesë Doçkat e bardha te çupës-ë Vete me vrap që ti presë
(refren) Po nga gjithë ato më parë dua më shumë Shqipërinë që të vejë puna mbarë edhe përjetë të ketë lirinë ------------ (dy herë)
Dua natën në verë Kur të ndritin yjtë e artë Kur fryn zefiri me erë Dhe dëfrenj këtë zemrën e zjarrtë
Zogjt' që ëmbël ligjerojnë Nëpër lisa mbushur me fletë O sa gaz që mua më bëjnë Për natyrën e vërtetë
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 11:21 am
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 11:21 am
Orfe@ V.I.P
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 11:22 am
Orfe@ V.I.P
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 11:22 am
Orfe@ V.I.P
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 11:23 am
Orfe@ V.I.P
Orfe@ V.I.P
Orfe@ V.I.P
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Fri Oct 17, 2008 11:24 am
Orfe@ V.I.P
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Wed Oct 22, 2008 11:23 pm
Per ty Zemer
Orfe@ V.I.P
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Wed Oct 22, 2008 11:24 pm
Xili-Dy pika lot
Orfe@ V.I.P
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Wed Oct 22, 2008 11:25 pm
Poni - Si trendafil - nga Angel
Orfe@ V.I.P
Titulli: Re: Këngë dhe Poezi të lehta shqiptare Wed Oct 22, 2008 11:26 pm