Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: KËNGË PËR ÇAMERINË Fri Sep 07, 2007 6:05 pm | |
| Po e fillojë këtë temë Këngë për çamërinë në mënyrë që secili nga ne të hulumtojë edhe të postojm sa më shumë këngë për çamërinë. Kjo temë me këto këngë do të jetë ndihmes e madhe për të gjithë lexuesit shqiptarë.
Çamëri moj Çamëri çohu n´këmbë e nem xhevapë sa shtatzëna e fëmi greku t´kalli n´baltë gjakun në drino t´pamë n´lazarat. Çamëri moj e bukura Çamëri, varret, kryqe mbajnë përbri, ndrruan emra e kombësi, kulturë të vodhi me pabesi priftëri bashkë me ushtri. çohu n´këmbë o djalëri ja të vdesim ja te rrojmë toka e amanete të mbrojmë grekut, kufitë ti tregojmë Çamëri moj Çamëri që shumë vjet që je në zi shqipëtarë të çojnë fjalë se gjakun e trimave kanë për të marrë.
Çamëri moj Çamëri e prerë të jap fjalë për nderë në emër tim e shumë të tjerë greku kudo që të jetë do përgjigjet për këto me jetë. ka shumë kohë që prifterinjtë po helmojnë,e ushtëri komandojnë duan gjak si në Janinë duan toka e pasuri me vlerë të shuajnë emrin Shqipëri të shkaterrojnë gjuhën, varret fjala Shqipe në dhe të kallet . shqipëtarë kudo që jeni çohi n´këmbë e jini gati NËNA SHQIPËRI kushtrim kur t´japi shkrepe si Çerqizi te rrapi.
Të bekuar nga vetë Zoti shqipëtarë trima e të paepur shumë thesare që kemi ruajtur greku me lakmi në shekuj ka vërejtur. poshtë kisha e prifteria (greke) vëllezër shqiptarë mos shikoni kisha e xhamija feja e shqiptarit është Shqiptaria! | |
|
Sofra Admin
| Titulli: Re: KËNGË PËR ÇAMERINË Fri Sep 07, 2007 6:16 pm | |
| Baladë çame
Ylberi si një përshëndetje lamtumire U ndez e u shua matanë largësive Mbi valvitjet e flakëve nëpër shi Matanë largësive humbi e përflakur Çamëria
Ulërinë era e Mesdheut mbi trojet e lashta dhesprote Mbi të shtrenjtat trojet tona styrgjyshore Mbi kullotat e braktisura kullotnin rrufetë ullishtat e pavjelura gjëmojnë si dallgë nëpër bregore Dhe kudo toka çame nën savanin e reve Me thikë ne ije, në gjak e mbytur dergjet
Na e tregojnë drejtimin plumbat që vërshëllejnë në errësirë Na e ndriçojnë udhën pas nesh përplas tufani dyert e shkallmuara të shtëpive Përpara udhët zgjaten në veri Në, popull muhaxhir, ecim nëpër shi Lamtumirë, Çamëri! | |
|
Sofra Admin
| Titulli: Re: KËNGË PËR ÇAMERINË Fri Sep 07, 2007 6:28 pm | |
| Një mëngjez,o në të dire pashë një ëndërr të mirë porsi zogu fluturova male,fusha i kaptova në Çamëri vajta qëndrova atje pashë një të mirë nxorri më dha një pasqirë na shihu këtu mirë të mbledhç mendje dhe fiqirë mbaj përjetë porosinë mos e harro çamërinë.
| |
|
Çamshqiptar Fillestar/e
Numri i postimeve : 21 Age : 40 Vendi : albania Registration date : 20/01/2008
| Titulli: Re: KËNGË PËR ÇAMERINË Fri Jan 25, 2008 6:14 am | |
| PAçE NJE ENDERR ME LLAHTARI
Raçë ne gjume me pikëlli, mos më keq moj Perëndi, paçë një ëndërr me llahtari, ki Gardhiq'i shkrretë nane, djegur bërë hi, mos me keq moj Perëndi, Grate e Gardhiqit moj nane, tokë me fëmi, vanë në Paramithi, një kapellozi, i vu përpara si dhi, ç'bëri e nuk bëri Zerva dunjaja e di, mos më keq moj Perëndi për te shkretën çamëri. Ca gra që shpëtuan nane vanë ne shqipëri | Gardhiq- Paramithi:Tre vëllezer -Vlorë, 1945
Edituar për herë të fundit nga në Fri Jan 25, 2008 7:39 am, edituar 2 herë gjithsej | |
|
Çamshqiptar Fillestar/e
Numri i postimeve : 21 Age : 40 Vendi : albania Registration date : 20/01/2008
| Titulli: Re: KËNGË PËR ÇAMERINË Fri Jan 25, 2008 7:15 am | |
|
VALLË Ç’KLE AJ DIMËR I SHKRETË
Vallë ç’kle aj dimër i shkretë, Aq i zi Që petalet ti rëzoi Çamëri ? do vi dita e prap do ngjallesh moj perri, se është ngrit’ një moshe e re brez i ri, dhe petalet do t’i vërë përsëri. Aj lufton te jeç i lirë Ka bërë be, të rrojme si kombet e tjera edhe ne. Zoti i madh do na bashkojë dhe një herë , me vëllezerit shqipëtarë të krishterë. Do vijë dita e s’do pushojnë këngët vallet, pashkët bashkë do t’I festojmë dhe bajramet. Se një gjak ne na bashkon gjak iliri, në Ballkan fisi më I lashtë, më I miri. Qëndro fortë e rri krenare Çamëri ; siç rri motra kosovare në stuhi.
Picar – Filat: Tiranë, 1991
|
|
|
|
| |
|
Sponsored content
| Titulli: Re: KËNGË PËR ÇAMERINË | |
| |
|