| GJIROKASTRA LETERSI "PEGASI" POEZI Kristaq F. Shabani | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: GJIROKASTRA LETERSI "PEGASI" POEZI Kristaq F. Shabani Fri Sep 10, 2010 3:01 pm | |
| I gurti i magjikshëm Gjirokastrës
Qyteti im i thinjur, mosnjohjen e shemb me ëmbëlsi ngadalë, fytyra jote e trimtë… vulosur me vulën “Kala” rrezatim tërë dritë shpërndan… Qyteti im i xhevahirtë me ndërtim të çudimtë në trupin tënd: qilimii gurtë, bredh magjia si në përrallë… Hap sytë në mahnitje: “Lulja e parë!”
| |
|
| |
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI "PEGASI" POEZI Kristaq F. Shabani Fri Sep 10, 2010 3:01 pm | |
| Qyteti im i filozoftë me damarë të gjaktë, Trëndafil i gurtë Argjirua, sfidon dhe Piramidë Keopsi, hap konxhet në Enciklopeditë…
| |
|
| |
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI "PEGASI" POEZI Kristaq F. Shabani Fri Sep 10, 2010 3:02 pm | |
| Qyteti im i shpirtë me kokë mbështetur te Perënditë. Në kokën e gurtë vë dhimbjen për IKJEN, çel guri në martesat dhe lindjet! Më ke mbërthyer tërë mall me duart e gurta, më ngjajnë duart me duar prej “mishi”, s’ma lë dorën të largohet nga burimi, s’ma lë zemrën të ma pushtojnë rrahjet!
| |
|
| |
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI "PEGASI" POEZI Kristaq F. Shabani Fri Sep 10, 2010 3:02 pm | |
| Qyteti im labirint… Simfoni të hapura,… Nota të simfonisë: vetë Yjet! Marrë nga “Pulsi i Dhimbjes”
| |
|
| |
| * * * Qyteti i Ndjenjës
Hap sytë i mahnitur deri në pore, më shfaqet sakaq një qytet çudi, ku banorët e tij kanë ndjenjë, shpirt…
| |
|
| |
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI "PEGASI" POEZI Kristaq F. Shabani Fri Sep 10, 2010 3:03 pm | |
| Tashmë qajmë e pastaj qeshin, flasin ashpër e rikthehen në qetësi…
| |
|
| |
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI "PEGASI" POEZI Kristaq F. Shabani Fri Sep 10, 2010 3:03 pm | |
| Përtypin bukurinë e vilës, pastaj prapë në shtëpinë muzeale stepen… Meloditë s’i përngjajnë njëra – tjetërs, vetëm “qelizat” nota i kanë prej ndjenje. Eh, QYTET ÇUDI! Marrë nga libri “PULSI I DHIMBJES” i poetit Kristaq F. Shabani
| |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI "PEGASI" POEZI Kristaq F. Shabani | |
| |
|
| |
| GJIROKASTRA LETERSI "PEGASI" POEZI Kristaq F. Shabani | |
|