|
| SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET | |
|
+25rrimtaf Labinot Drenica zeriatdheut Ramizi Parapsikologu Eva0506 Luki Tatoo selko xhema nardlushnja haxhiu Mergimtari Driniiiii Xili dibranja xhiti arbeni24 detektivi petritkola Medalim ramadan mekaniku play Delia agim__barja 29 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Delia Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 514 Registration date : 13/01/2008
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Wed Jul 01, 2009 12:10 pm | |
| Si duket Qeveriateknike nuk mund të fuksion , sipas disa analistve dje në tv Plus Rama duhet të tërhiqet nga kreu i Partis Petritkola doja të dija mëshum nga kjo dhe si do formohet qeveria pasi që ju kemi më shum njohuri një subjekt nuk mundt të formojn veq qeverin pa u bashkuar me ndoj partner tejter , Si dhe si ky Fazliq qenka në bisnes me Ramen kur aji e kritikonte Berishën për punt të njejta , si shpjegohet kjo ? | |
| | | Mergimtari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 755 Age : 111 Vendi : Jashtë forumit Registration date : 31/05/2008
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Wed Jul 01, 2009 12:28 pm | |
| Si ka me u shpjegu, Shqiperine e kane pushtu bizniset serbe, Fazlliçi ne krahasim me disa Fazlliça te tjere eshte nje hiç.
Rama e Berisha jane vegla te tyre, veprojne ashtu siç ju thojne. Procesi teper i ngadalshem tregon qarte qe ka pasur manipulime votash mes PD-se e PS-se. | |
| | | petritkola Hero anëtar
Numri i postimeve : 3261 Vendi : Shqiperi Profesioni/Hobi : Mbushes Topi Registration date : 01/09/2007
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Thu Jul 02, 2009 1:11 am | |
| Trendafile, Jemi para nje situata te jashtezakonshme... keshtu qe do te kete formula te reja. Jo me qeveria te UDB, EYP... | |
Numri i postimeve : 3261 Vendi : Shqiperi Profesioni/Hobi : Mbushes Topi Registration date : 01/09/2007
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Thu Jul 02, 2009 1:13 am | |
| Desha te shtoje se Berisha e Rama kane edhe biznese me "Filozofin" grek Delijorgji. | |
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Fri Jul 24, 2009 9:52 pm | |
| Kryeministri Sali Berisha shfaq shenja pesimizmi teksa komenton fatin e aplikimit të Shqipërisë për vend kandidat në Bashkimin Evropian. Dje ai vuri në dukje se në realizimin e këtij objektivi ka vështirësi. Pak ditë më parë, të njëjtin pesimizëm Berisha e shfaqi edhe për çështjen e vizave dhe lëvizjes së lirë. Krejt ndryshe këto sjellje nga deklaratat e para 28 qershorit, kur premtohej se gjithçka ishte më se e favorshme në rrugën e Shqipërisë drejt Evropës.
"Nuk mund të flas shumë për kohën, pasi e kam thënë edhe një herë se Brukseli është një portë me 27 çelësa. Imagjinoni 27 çelësa për t‘u hapur, por parimi është se ato do të hapen", tha Berisha. | |
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Fri Jul 24, 2009 11:20 pm | |
| "It [Honduras] is completely isolated. They have become the North Korea or the Albania of Central America" Oscar Arias, Costa Rican president | |
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sat Jul 25, 2009 4:23 pm | |
| Nje "mbrekulli" tjeter... Italianët: Taçi për pak vite nga kamerier picerie në pasanik falë BerishësNga Tema Në Shqipëri është një njeri i zhytur në borxhe gjigante, që po zhvat një nga pasuritë e mëdha të vendit, duke thyer çdo ligj, ndërsa në Itali mediet raportojnë se ai është president i një klubi sportiv, ndër më të rëndësishmit e vendit. Bëhet fjalë për ekipin e Bolonjës dhe pronarin e saj të ri, Rezart Taçi. Mediet e vendit fqinj kanë raportuar mbrëmë për arritjen e marrëveshjes. Nuk bëhet ende e ditur sa do jetë shifra që do të paguajë Taçi, por burimet flasin për diku rreth 24 milionë euro. Megjithatë Taçi nuk do marrë presidencën e klubit, që do jetë sërish në duart e familjes Menarini. Njeriu i Berishës Sipas italianëve, ekipi në krizë i Bolonjës, që zbriti këtë sezon një kategori më poshtë, do të ketë një pronar të ri. Mediet italiane prej kohësh kanë nisur të japin informacione në lidhje me pronarin e mundshëm të Bolonjës. Në Shqipëri, e vetmja që ka raportuar për skandalet e Taçit dhe lidhjet e tij me Berishën, ka qenë gazeta “TemA”, por në Itali pothuajse të gjitha mediet u referohen fakteve që kanë dalë nga gazeta “TemA”. Madje ato i bëjnë fakt të kryer të gjitha akuzat, duke mos thënë për asnjë moment që këto informacione janë të medieve shqiptare. Kjo sepse atyre nuk u intereson një piramidë në Serinë A. Shumë media, të cilat ende nuk e dinë sa reale është pasuria e tij, kanë intervistuar shqiptarin që ka luajtur në Serinë A, Igli Tare. Pyetja e tyre e vetme ka qenë: “A është serioz ky njeri, dhe a ka pará mbi të gjitha?” Tare ka deklaruar se e njeh si njeri serioz e që ka pará, por ka deklaruar se nuk ka shumë miqësi me të për të ditur detaje të mëtejshme. Gazetat sportive italiane, por dhe mediet e tjera e shohin si një person ekzotik, një Abrahamoviç, që bëri mrekullira me Çelsin në Angli. Nafta e ka këtë fuqi, besojnë ata. Por sërish nuk janë të bindur te pasuria e tij. Taçi është njeriu që pëlqen jetën e natës, që del nëpër pub-e, sa herë vjen në Itali, raportojnë ato. Portali kryesor në internet i zonës, përmes gazetarit Luca Pistolesi, thotë se është pak e habitshme që një njeri, që ka punuar në Itali si kamerier, për pak vite rikthehet si miliarder. Por Pistolesi thotë se kjo e ka një përgjigje. Ai është mik i kryeministrit, Sali Berisha, që i ka dhuruar atij një pasuri të madhe në vend, ndërmarrjen shtetërore të naftës, dhe i ka lënë rrugë të lirë në tregtimin e naftës. “Nga kamerier në piceri, te monopoli i naftës në Shqipëri”, - shkruan gazetari. Sigurisht që pas gjithçkaje është Berisha, “i cili, - raporton Pistolesi, - vetëm dy muaj përpara zgjedhjeve të përgjithshme të vitit 2005 e kishte akuzuar atë për kontrabandë nafte.” “Berisha është qartësisht arsyeja për këtë ngjitje të rrufeshme të kamerierit”, - raporton ai. A është Taçi një piramidë? Ditët kur në portin e Vlorës ka mbërritur një anije me naftë të pastër, të cilën Taçi kërkon ta kalojë pa paguar akcizë si naftë të papërpunuar, duke i bërë një dëm prej 7 milionë eurosh shtetit, Taçi bën zhurmën e radhës, duke blerë një ekip italian e duke bërë premtimin e bujshëm: “Nuk do jemi më në vendet e fundit të Serisë A.” Kamerieri, që akoma nuk ka paguar paratë e blerjes së ARMO-s, do sfidojë kështu miliardat e Berluskonit dhe të Morattit. Por gjërat nuk duken se janë kështu. Taçi është një njeri i zhytur në borxhe, që rrezikon të marrë me vete në këtë mënyrë dhe një klub italian, një bankë shqiptare (Bankën Credins) e duke shkaktuar dëm zinxhir, jo vetëm te ndërmarrja e tij e re, por dhe të tjera ndërmarrje si “Albpetrol” e “Bankers”. Gazeta “TemA” raportoi e para se pas atij që quhej konsorcium amerikan, që do të blinte ARMO-n, ishte thjesht një investitor shqiptar, që ishte akuzuar hapur nga kryeministri shqiptar se bënte kontrabandë. I pyetur se ku do i gjente paratë për programin e tij, kur të vinte në pushtet në vitin 2005, ai deklaroi se do ia merrte korrupsionit dhe kontrabandës që bën Taçi. Pak vite më vonë, i pyetur nëse ai i qëndron këtyre deklaratave, Berisha në mënyrën më të paturpshme tha se nuk kishte thënë Taçi, por Caci. Por nuk mjafton me kaq. Lekët e privatizimit nuk ishin askund. Berisha dhe këtë herë e shpëton Taçin, duke i vënë në dispozicion bankën e familjes së tij, ku pronare është Elvana Hana. Ajo del garant për blerjen, duke zhytur kështu në krizë veten, e duke bërë pis dhe Bankën Qendrore. Për të bërë sa më shpejt paratë, Taçi nis të vjedhë dhe të shpërdorojë me sa mundet pasurinë që kishte marrë me të padrejtë. Kryeministri i vjen në ndihmë duke i dhënë atij me një vendim të gjithë tregun e naftës D1, e cila përbën rreth 70 për qind të konsumit në tregun vendas. Sërish njeriu piramidë nuk arrin të mbledhë paratë dhe bën sërish kontrabandë, ashtu siç e kishte akuzuar më parë Berisha. Por, duke përdorur mediet që ka blerë, ai mundohet që shpesh ta paraqesë atë si një betejë që po bën pushteti me të. Kështu rregullon punët dhe me krahun tjetër politik. Në fakt, opozita pak ka folur për skandalet e tij të mëdha. Në fushatë shfaqet hapur duke ndihmuar partinë e Ilir Metës, duke u bërë makineria e tij e karburantit. Taçi arrin në këtë mënyrë të jetë një piramidë me leje të shtetit, ashtu si në vitin 1996-‘97. Edhe atëherë njerëzit e parave synonin të ishin në botën e sportit ndërkombëtar. Por nuk ia dolën. Taçi e bëri këtë gjë, duke treguar se piramida që ka ndërtuar Berisha është më e frikshme. Një i dashuruar pas sportit dhe filantropisë? “Ka paguar pa iu dridhur syri katër milionë euro për të marrë Milanin në Tiranë dy herë.” Kështu shkruan gazeta “Corriere della Sera” për Taçin. Duke përdorur bashkëshorten e kryeministrit, Liri Berishën, Taçi tregohet i pafytyrë dhe duke bërë misionin e bamirësit. Mbledh disa kacidhe me bileta për ndeshjen dhe ia jep bashkëshortes së Berishës, por harxhon plot 4 milionë euro për tekat e tij. Sikur këto pará të kishin shkuar për jetimët shqiptarë, gjendja e tyre në çdo cep të Shqipërisë do ishte e mrekullueshme. Por Taçi, ky dashnor i sportit, siç shkruajnë italianët, arrin të ngjisë ekipin e vendlindjes së tij, Gramozin, në Serinë A. Madje, për shkak se ngjyrat e ekipit të Gramozit janë të njëjta me të Bolonjës, pasaniku shqiptar bën këtë zgjedhje. E ka dhe këtë luks Taçi. Gjithë problemi tani ngelet te fakti, nëse Taçi do të arrijë të mbajë ekipin e të bëjë merkato, e cila është shumë më e shtrenjtë se blerja e ekipit. Madje premton se do bëjë një stadium. Në Italinë që e do aq shumë, e në Shqipërinë që i jep kaq shumë, bën kontrabandë. Madje dhe dashnor i dijes Nuk shpëton pa u rënë në sy italianëve fakti që ai është dhe pronar i një shkolle në vendin tonë. Ata nuk e dinë ndoshta se të pasurit një shkollë këtu është po kaq e lehtë sa të kesh një tezgë në Itali. Ndoshta nuk do e dinë kurrë se ajo shkollë që ka në pronësi ai, është pjesë e pandarë e piramidës së tij financiare. Taçi zboi mësuesit e kësaj shkolle, i la pa pagesë, e përdori thjesht si kolateral këtë shkollë, e ajo është drejt falimentimit. Mediet italiane mund të mos i dinë këto, por të paktën një gjë e dinë shumë mirë: Rezart Taçi është Berisha ose më mirë, sistemi që ai dhe familja e tij kanë ngritur. | |
| | | Medalim Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 610 Age : 71 Vendi : Shqypeni Registration date : 06/12/2008
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sat Jul 25, 2009 5:45 pm | |
| https://www.youtube.com/watch?v=_t4T7DjyvRE&NR=1 Shqiperia po ndryshon - Sali berisha - PD https://www.youtube.com/watch?v=LaXxqF934HY&NR=1 Shqiperia po ndryshon - Sali berisha - PD | |
| | | Medalim Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 610 Age : 71 Vendi : Shqypeni Registration date : 06/12/2008
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sat Jul 25, 2009 5:54 pm | |
| https://www.youtube.com/watch?v=60YsBiNCX-Y&NR=1 | |
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sat Jul 25, 2009 8:02 pm | |
| Medalim, Serbet po e ndryshojne Shqiperine... Ne videon qe eshte psotuar ne ineternet na eshte thene se eshte nje Fazllic dhe nje Rixh, por qartas ka edhe persona te tjere ne krahe te tyre. Eshte nje femr me flok te verdha dhe nje mustaqelli e me radhe.
Le ti idendifikojme ata persona ne se mundemi.
Po ja filloje une;
Mendoje se femra bjonde ne kete video ku Berisha i raporton serbeve sigurine shqiptare e ka emrin Natasha. Mendoje se kjo serbja Natasha ka qene pjestare ne takimin sekret qe Milloshevic dhe Berisha mbajten ne Shen Naum. Ne se shqiptaret Hoxha (nga Iliriada) dhe Kryeziu (nga Dradania) jane zhdukur pa gjurme pasi kane mundur te incizojne takimin sekret te Berishes me Milloshevicin.
https://www.youtube.com/watch?v=HacP9jfrXm0 | |
| | | Tatoo Anëtar i ri
Numri i postimeve : 148 Age : 41 Vendi : ne Parajse Registration date : 23/01/2009
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sat Jul 25, 2009 8:10 pm | |
| Sala eshte raca e Serbit Haxhiu nje race e qelbur jane Nipa Serbije lol cka pret nga keto race e flliqur | |
| | | haxhiu Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1150 Profesioni/Hobi : bashkimi me dajak Registration date : 29/06/2008
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sat Jul 25, 2009 8:32 pm | |
| Tata vete emri tregon shka
Per mua sala nuk me intereson,me intereson ti a je shqiptar apo je i shtire nga qarqert serbe me iju kundervue patrioteve si une o kokelaker! A ke vra shqiptar patriota apo spiuna ,qekjo po me intereson
Nese keni vra tradhetar ,pse tradhetaret e nenshkruan rezuluten 1244 ne Rambuje,dhe pse ish komunistave ja late qeverisjen e vendit ?
Hajde pergjigju trim i uçk ku e keni kosoven,pse e niset luften ne maqEDONI?E NE LUGINEN E pRESHEVES ?kU E KENI mITROVICEN E VERIUT , | |
| | | Tatoo Anëtar i ri
Numri i postimeve : 148 Age : 41 Vendi : ne Parajse Registration date : 23/01/2009
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sat Jul 25, 2009 8:44 pm | |
| Ike more pirdhu mos trego pallavra mbylle gojen qelbanik mesohu pak me shkruajt idijot une kame vra shkja e tradhtare sa te dushe por per fat te keq me paske ike ty se te kisha tregu une se si kishe palle si gomar nuk kishe mbri per kopjuter ma ishe bere per rahmet haxhi rota po lutju zotit ste kame njofte e ke qen ne duart e Fatmir Limajt e paska qen i mire boll e te paska fal se kuku Haxhi me me kishera ne dore ase JEZUKRISHTI nuk te kishte shpetu te ishe lute dit e nate | |
Numri i postimeve : 1150 Profesioni/Hobi : bashkimi me dajak Registration date : 29/06/2008
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sat Jul 25, 2009 8:48 pm | |
| tata **** Fatmir **** e nxorri alltin por ikuuuuuu ne tjeter mall ne kleqke dhe ti nese thuash se paskam qen i mire me limen ma rrofshit qe te dyte dhe shihemi se shpejti tani e di se kush jeni se vete e tregove qe ne duart e tua ta paska dhene amanetin vellau i Ramushit!! | |
| | | Tatoo Anëtar i ri
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sat Jul 25, 2009 8:51 pm | |
| PO pra mire qe e dine po pres qe moti te takohem me ty more biri shkines po ti ike si lepur nuk mshefem une jo po ti je kopil se e din mire se te kame lene takim qe moti | |
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sat Jul 25, 2009 8:57 pm | |
| Une kurr nuk kam ik nga kerkushi se skam per çka te me dridhet **** se kerkujna borgj si kam,kerkujna ***** sja kan qie,as tradhetue shqiptar,pos kam ndihmue dhe kam rrezikue jeten per shqiptar ore qen apo poo te them mos llomotit se nuk jan nga ata qe i frigohem shqiptareve qena tradhetare e bashkpunetor te shjaut!Ti shitesh me fjalorin tim se ju qena e di qe nuk frigoheni se shpinen e keni te mbrojtur nga shkijet ne kosove po po !Dhe pa lejen e shkaut ne as nje pune nuk mundeni te punoni as ne TMK e sot ne FSK shkije me ka krejte!Pritni se keni me zatet ne drrase te forte ! | |
| | | Tatoo Anëtar i ri
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sat Jul 25, 2009 9:02 pm | |
| ike ore Halabak se kame shpinen e mbrojtur une jo kame idealin dhe plaget e lavdishme qe me japen force dhe me mbrojne dhe sa per dijeni jame aty ku je ty afer me ke hajde biri shkines mate lekuren se i ke me te gjitha ti kame dhene me adrese e me numer e me krejt po nuk bere asnje hap se te pres prej kohe se une ne lufte kame qen por nuk vjelli zjare per shoket jo o qelbanik ty te pres prej kohe mose kujto se jame Agim Bajri apo dikush tjeter e din mire se kushe jame | |
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sat Jul 25, 2009 9:10 pm | |
| Tata nese je z...ma rrofsh ******* por e din qe nuk kam mundesi mu takue se te kishin vajtue edhe te vdekurit ty bashk me familjen!!Dhe ta kisha qie enverin bashk me qenefat marksista e qelika!Idi u piqku materinu izdajniqe! | |
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Wed Jul 29, 2009 11:34 pm | |
| Fazllo-Berisha miraton pederastine. Nje "mbrekulli" tjeter... “Pavaresisht nga debatet qe mund te ngjalle, diskriminimi eshte i papranueshem. Ka te beje me martesat brenda gjinise. Eshte e vertete qe keto martesa ne nuk i pengojme, por keto ndodhin”, theksoi kryeministri. | |
| | | Tatoo Anëtar i ri
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Thu Jul 30, 2009 2:55 am | |
| Ja kushe eshte qeni Berisha shikojeni mire edhe kete Turpe don me bere qe te na turperoje si komb imagjinojeni ase Greqia nuk e ka leju qe aty u linden Homoseksualet ki Idojte eshte duke bere TURPIN ME TE MADHE QE EGZISTON Shqipëria duket se do të bëhet vendi i parë në Ballkan e ndoshta i katërti në Europë, që do lejojë me ligj martesat homoseksuale. Kreu i qeverisë tha se me ligjin qe ka ardhur nga shoqeria civile vendi përmbush një standard europian. Shqipëria duket se do të bëhet vendi i parë në Ballkan dhe ndoshta i katërti në Europë, që do lejojë me ligj martesat homoseksuale. Në mbledhjen e Këshillit Ndërministror të Integrimit, jo pa shkaktuar të qeshura tek ministrat e kabinetit, kreu i qeverisë Sali Berisha tha se projektligji që e lejon këtë lloj martese ka ardhur si propozim i shoqërisë civile.
Vetë , i gatshëm për ti thënë po këtij ligji në parlamentin e ri, Berisha tha se në këtë mënyrë shoqëria shqiptare zhduk diskriminimin për këtë pakicë njerëzish. “Ky ligj është i sponsorizuar nga shoqëria civile. Pavarësisht nga debatet që mund të ngjallë , diskriminimi është i papranueshëm. Kjo synon vendosjen mbi baza ligjore dhe jo diskriminuese e një të drejte tashmë tërësisht të ligjëruar në vendet europiane. Ky ligj duhet të shqyrtohet me seriozitetin më të madh se ne vërtet nuk i ndalojmë këto martesa , por këto nuk ndodhin.” u shpreh Berisha.
Ndërkohë rezulton qartë se vetëm tre vende nga 27 europiane, Holanda, Belgjika dhe Norvegjia e lanë të ligjëruar martesën homoseksuale. Një përpjekje e njëjtë tek fqinji ynë Italia ka ngjallur reagimin e fortë të Vatikanit. Edhe në Shqipëria ato që do të ngjallin reagim të kundërt do të jenë padyshim institucionet fetare. Si Kurnai dhe Bibla janë përdorur si argumente të forta kundër martesës homoseksuale në botë. | |
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Thu Jul 30, 2009 4:39 pm | |
| Komunitetet fetare kundra 'mbrekullise" se Fazllo-Berishes. Komunitetet fetare kundershtojne me force nismen ligjore te qeverise per lejimin e marteses mes sekseve te njejta, duke e quajtur ate nje ves te papranueshem dhe te demshem per shoqerine. | |
| | | Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Thu Jul 30, 2009 7:21 pm | |
| Kesaj here Berisha ja kaloi te gjitha parashikimeve. E ka marre me revan vrapin ne ligjin per lejimin e martesave mes homoseksualeve dhe te mendosh se jo para shume kohe akuzonte Edi Ramen dhe Blendi Gonxhen per akte te tilla qe ai e di se sa te verteta jane apo jane shpifje te radhes. Kurse tani ne kohen kur akoma Shqiperia ka probleme pa fund te natyres ekonomike, sociale, te integritetit, te mungeses se personalitetit, vule e kohes se tranzicionit, aktor kryesor i te ciles eshte vete Berisha, pra tani po nxiton drejt nje akti ekstrem qe nuk mund te justifikohet vecse me nje verberi dhe driteshkurtesi per t'u cuditur. | |
| | | Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Thu Jul 30, 2009 7:42 pm | |
| Eva, te vegjlit qe nuk kane vet fuqine ekonomike dhe vendimmarrese varen nga prinderit, edhe ne politike, te vegjlit vendimet i sjellin ne baze te vendimeve-kerkesave te te medhenjeve, dhe ne kete rast eshte kushti per tu bere pjese e BE-se ne aspektin edh ete liberalizimit te vizave. Kete ligj ne ne Kosove e kemi aprovuar kahmot, bile e kemi te garantuar edhe me kushtetute! Nese sidomos shqiptareve dicka ua ndalon, ata do ta bejne, por nese ua lejon, nuk u duket me interesant per ta bere.... | |
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Fri Jul 31, 2009 6:36 am | |
| Parapsikologu, Ajo qe thoni juve nuk eshte e vertet. Serbia qe Fazllo-Berisha i sherben me fanatizem nuk e ka ligjin e pederastise te Fazllo-Berishes, nuk edhe ne NATO dhe ju aprovua miratimi i vizave. Juve si e shpejgoni kete? | |
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET Sun Aug 02, 2009 12:51 am | |
| Një çift që s’bën fëmijë!
Nga Mero Baze
Lëvizja Socialiste për Integrim i ka kërkuar kryeministrit Berisha të marrë iniciativën ligjore për ndryshimin e Kodit Elektoral pak javë para se ata të formojnë së bashku qeverinë e re të dalë nga zgjedhjet e 28 qershorit. Në të vërtetë ky Kod Elektoral ka krijuar një sërë problemesh veçanërisht për LSI, ndër të cilat më i vogli është anëtari i KQZ. Problemet reale që ky Kod i hapi LSI së pari ishin politike dhe kishin të bënin me atë që LSI e quajti regjimi Rama-Berisha, dhe që në thelb kishte të bënte me ndryshime kushtetuese, të cilat fuqizuan institucionin e Kryeministrit dhe shkatërruan rendin kushtetues në vend. Pas atyre ndryshimeve Shqipëria ka një sistem të pangjashëm kushtetues, as presidencial, as parlamentar, as monarkik, por thjesht sundues. Problemet e këtij “regjimi” vazhduan pastaj me Kodin Zgjedhor, ku LSI u dëmtua rëndë nga moskorrektimi kombëtar dhe mungesa e listave të hapura dhe në fund nga mosprezenca në KQZ. Dalja publike e kryeministrit Berisha, e porositur nga lideri i LSI, Ilir Meta, e bën qesharak shqetësimin e djeshëm real të LSI, dhe vetëm sa na kujton dhe një herë mungesën e lirisë së Ilir Metës për të mbrojtur parimet, për të cilat e mbështetën shumica e intelektualëve shqiptarë, kur nisi betejën për ndryshimet kushtetuese. Dalja e kryeministrit fyen rëndë së pari inteligjencën e mijëra shqiptarëve të shqetësuar nga ndryshimet kushtetuese, pasi ato ndryshime nuk bëhen me 70 votat e tij, me të cilat nuk zgjedh dot asgjë, madje as veten si kryeministër, por duke bashkuar votat me Edi Ramën. Të gjithë e dimë se tani kjo nuk do të ndodhë më, ndaj dhe kryeministri duhet të na kursente nervat në këto ditë pushimi, për të mos na fyer duke thënë se ishte gati të ndryshonte Kodin Elektoral dhe t’i shtonte një komisionar forcës së tretë në vend. Që të ndryshojë Kodin Elektoral, atij i duhen 84 vota dhe kjo s’ka për të ndodhur. Së dyti, kryeministri fyen rëndë LSI, e cila për muaj të tërë bëri kauzë të saj regjimin Rama-Berisha dhe tashmë që ka hyrë në rresht pas Berishës, bën sikur duartroket fitoren që s’ka për t’u arritur kurrë. Ky gjest është poshtërues për LSI, pasi tregon se ajo ka hyrë, jo vetëm pa kushte në koalicion me Berishën, por dhe që e konsideroka realisht të mbyllur historinë e Kodit Elektoral. Së treti, lehtësia me të cilën Berisha premtoi një “komisionar” për LSI është shumë larg seriozitetit për nevojat reale që ka ndryshimi i Kodit, siç janë mënyra e numërimit apo mundësia e korrektimit kombëtar. Por, siç shihet qartë, e gjithë kjo është po aq joserioze sa propozimi i tij për martesat gay dhe lind thjesht nga nevoja për të krijuar idenë se ai po përpiqet të pranojë kushtet e Ilir Metës për koalicion. Në të vërtetë kjo martesë mes dy kryeministrash, njëri i majtë e tjetri jo i majtë, nuk ka nevojë për ndryshim Kodi, pasi është prodhuar nga ky Kod që kemi. Ky Kod është ai që i jep fuqi Sali Berishës të eliminojë, siç eliminoi, gjithë kundërshtarët e vet brenda PD dhe të shfrytëzojë një koalicion fiktiv për mbledhje votash. Ky Kod është ai që i ka maksimalizuar atij rezultatin politik dhe prapë s’e ka nxjerrë dot mbi ujë. Ky Kod nuk mund të ndryshohet prej tij, as me dëshirë dhe as me forcë. Ai do të kishte shanse të ndryshohej vetëm nga një marrëveshje e re Berisha-Rama, por që do të shoqërohej natyrshëm me rënien e kësaj qeverie që po përgatitet të lindë. Ndaj për këtë arsye këngët që kanë nisur disa javë para dasmës, ku do të vërë kurorë çifti Berisha-Meta, janë false. Asgjë s’ka për të ndodhur pas dasme dhe, si çdo çift gay, nuk mund të lindë asgjë, as moral të ri dhe, natyrisht, as Kod të ri. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET | |
| |
| | | | SALI BERISHA MREKULLIT E TI PER SHQIPTARET | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |