Dashi
Sipas dashit jeta:Nese me shtroni pyetjen perse erdha ne kete bote,dijeni qe une jam artist,dhe jam ketu per te ngritur zerin dhe njohur jeten!
Demi
Demi tregon vete:Ne njerezit jemi te thjeshte,dhe jemi kafshe e prapambetur,egoist po une jam me i mencuri,dhe me dhimbsen ata qe nuk me kuptoje!
Binjaket
Binjaket mendojne:Ç'do dite qe kalon me ben te ndihem me i/e lumtur dhe me e pasuruar ne mendime,ne realitet cila eshte me e domosdoshme mençuria apo lumturia?!
Gaforja
Gaforja nen henen e plote ben filozofi:Sa me shume qe ngrihet teoria e barazise aq me poshte bie njerezimi,sa gje koti,pse njelloj me juve jam une?!
Luani:
Luani ne shetitje:mbreterite jane si yjet,lindin dhe zhduken,eshte mese normale pasi e rendesisme eshte emri dhe veprat qe lejne pas,mua mos me harroni.
Virgjeresha
Virgjeresha meret me komplo:Arkeologu eshte bashkshort ideal per femren,sepse me kalimin e kohes me shume i perkushtohet femres,dhe e kerkon gjithnje afer.
PeshorjaPeshorja ne talk-show:Risk,risk,risk;kjo eshte gjeja me e keqe ne kete bote.Pajtohu me veten dhe ballafaqohu me realen,metoda per te njohur vetveten dihet po a nuk eshte risk kjo?
Akrepi
Akrepi shikon pasqyren:Te gjithe e dijne veten te mencur,o zot,ç'eshte ky budallallik.
Shigjetari:
Shigjetari merzitet:Njerezit aq te komplikuar jane,nuk jane as misterioz ,athere çjane kaq shume kerkime?İkeqi vetem i keq eshe.Po une a jam i keq?
Bricjapi:
Bricjapi: ne kete planet vetem nje njeri ta dinte kuptimin e jetes mjaftonte,ç'fare do ju gjente sikur te me kuptonit?
Ujori
Ujori me nje vetull te ngritur ndjek:Per nje moment lerini raportet,a keni menduar qe planeti eshte nje loje dhe drejtohet nga nje femije?
Peshqit
Peshqit shume te lumtur:Mbase nuk eshte lumturl kjo,nuk dihet?apo nje lloj melankolije?sidoqe te jete nje dite do e mendoj nje moment te lumtur,nejse a mund ta marr?
Keto jane slloganet intelektuale te shenjave zodiakale te cilat jane vecori qe kan hapur shume e shume perplasje mendimesh.