Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Haxhillëkun e bën ai që do, jo ai që ka para Tue Apr 08, 2008 5:31 am | |
| Pasi Allahu na krijoi dhe udhëzoi,bëri në zemrat tona dëshirën për të vizituar vendin më të shenjtëdhe qendrën e kësaj Toke, Qaben, e cila gjendet në Mekë. Këtë e bëri, sepse iupërgjigj lutjes së Ibrahimit alejhi selam, i cili, kur vendosi familjen e tij në atëvend, që nuk ishte tokë pjellore dhe as që dikush shkonte atje, i erdhi rëndëdhe bëri këtë lutje: “Zoti ynë, unë një pjesë të familjes sime e lash të banojnënë këtë luginë jo pjellore, te Shtëpia Jote e shenjtë, që ta falinnamazin o Zot, andaj bëj që disa zemra të njerëzve të shkojnë mevullnet dhe shpejtësi atje dhe furnizoji me ushqim, që ata të falënderojnë”.(Ibrahim 37). Allahu i Madhëruar ia pranoi këtë lutje, duke bërë besimtarët,të cilët mallëngjehen për atë vend, të ëndërrojnë vizitën e tij dhe tëmundohen me mish e me shpirt, që së paku një herë në jetë, të shkojnë nëMekë dhe të bëjnë haxhin. Madje, haxhi është njëra prejshtyllave të Islamit. Allahu i Lartësuar thotë: “Njerëzit e kanë detyrë që,përhir të Allahut, ta vizitojnë Shtëpinënëse kanë mundësi”. (Ali Imran 97).Në pajtim me dëshirën tonë të sinqertë për të bërë haxhin sa më shpejt dhe sa | |
|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Haxhillëkun e bën ai që do, jo ai që ka para Tue Apr 08, 2008 5:34 am | |
| Nëse ke aq të hollasa të shkosh dhe tëkthehesh nga Meka,nxito dhe regjistrohu neë shkosh, sepseedhe kjo mundësi çdoherë nuk është emundshme. Mos ki frikë varfërinë, sepseAi që të ka mundësuar të fitosh deritani, do të ndihmojëedhe më shumë kur ti respekton urdhrate Tij.
| |
|
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Haxhillëkun e bën ai që do, jo ai që ka para Tue Apr 08, 2008 5:35 am | |
| Nuk është arsye ebesimtarit të mirë,nëse thotë se fillimisht duhet të plotësojëtë gjitha kërkesate jetës, sikur shtëpinë, martesëndhe biznesin, madjeështë për çudi kur dëgjojmë se dikushngurron të shkojë në haxh para se t'undërtojë shtëpi personaleçdo fëmije të tij dhe t'i martojë.Allahu na ruajt ngakëto keqkuptime. Detyrat në jetë janëtë shumta, dhe joçdo detyrë ështëarsye për të mos bërë haxhin. | |
|
Sponsored content
| Titulli: Re: Haxhillëkun e bën ai që do, jo ai që ka para | |
| |
|