|
| Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Tue Nov 06, 2007 7:17 am | |
| Bahri FazliuAta në çdo hap të tyre deri në ndeshjen finale me armikun, e dëshmuan se shqipatrët nuk i nënshtrohen pushtimit. Janë të shpeshta rastet kur ata u ndodhën nëpër rrugicat e qyteteve ballë për ballë me patrullat e spiujt e UDB-së, por por s'i lëshuan dot ato shtigje që i lidhnin jetësisht me popullin. Pushtuesi kurrë nuk arriti që t'i shtie në dorë këta ilegalë me zemrat prush prej urrejtjes ndaj tyre. Dashuria e madhe për popullin që kishin në gji i trimëroi shumë ata - ata ishin të pamposhtur sepse në zemër kishin të madhin popull!“Çdo gjë që ju intereson të dini për dëshmorët, ecni në rrugën e tyre” (Bahri Fazliu)ATY KU THËRRET ATDHEU(Kushtuar heronjve Bahri FAZLIU dhe Agron RRAHMANI)
Aty ku ndihet teli i çiftelisë Ku populli rri i zgjuar fanar Aty ku për atdheun luftohet e këndohet Aty i keni Bahriun e Agronin ilegalë Aty ku me pendë e me gjak Shkruhet historia Ku bajlozave ndër shekuj u bëhet qëndresë Aty i keni të paepur Bahriun e Agronin Me “Çlirimi”-n në dorë e me armë në brez Aty ku dëgjohet kushtrimi i atdheut Populli kryengritës do ta bëjë betimin Aty në ballë do t’i gjeni Agronin e Bahriun Me abc-në e çlirimit Aty ku nata bëhet ditë Vetëm për dritën, lirinë Aty do t’i gjeni Agronin, Bahriun Flamur bashkimi për Shqipërinë. Shqiprim Qeriqi maj 2004
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Thu May 08, 2008 8:01 pm, edituar 3 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Tue Nov 06, 2007 7:27 am | |
| TË GJALLËVE
Nëse dëshironi të dini për jetën e dëshmorëve, mos kërkoni nëpër libra, aty s'është jeta e tyre,është jehona e saj.
Nëse dëshironi të dini si jetuan dëshmorët, mos shkoni në shtëpitë e tyre, shikoni robrinë tuaj.
Nëse dëshironi të dini me sa zjarr dashuruan dëshmorët, mos ndiqni gjurmët e dashurisë së tyre, ato janë flutura që s'kapen dot.
Nëse dëshironi të dini këngën e dëshmorëve, mos thërrisni këngëtarin, do të pendoheni nga tingujt e zbrazët.
Nëse dëshironi të dini amanetin e dëshmorëve, mos thërrisni këngëtarin, do të pendoheni nga tingujt e zbrazët.
Nëse dëshironi të dini amanetin e dëshmorëve, mos pyesni kë kishin afër në çastin e fundit, secili prej nesh ka qenë prezent.
Nëse dëshironi t'i nderoni dëshmorët, mos shkoni te varret e tyre për të vendosur lule, lulet do t'u vyshken në dorë.
Nëse... Çdo gjë që u intereson të dini për dëshmorët, ecni në rrugën e tyre, aty do të gjeni gjeninë e tyre.
Edituar për herë të fundit nga në Thu Nov 08, 2007 1:38 pm, edituar 2 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Tue Nov 06, 2007 7:28 am | |
| PARA DËSHMORIT
Nëse te dëshmori shohim, vetëm të kaluarën e tij, ne s'e kemi parë dëshmorin, por kornizën që e rrethon, nëse te dëshmori nuk kemi parë të ardhmen, ne s'e kemi parë dëshmorin, por një kufomë.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Mon Nov 03, 2008 4:30 am, edituar 3 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Tue Nov 06, 2007 7:28 am | |
| ELEGJI PËR HASAN RAMADANIN
(vrarë me 7 gusht në përleshje me policinë serbe)
A mjaftojnë dy pika loti Për t'i dhënë lamtumiren burrit A mjaftojnë vajtimet tona Si shenjë përshëndetjeje e fundit ?
A mjafton t'i puthet balli Të lavdërohet për qëndresë A mjafton t'i shkohet tek varrri Me një tufë lulesh buqetë ?
A bënë të përgjumurit ta varrosin të vdekurin A qëndron vaji më lart se kënga A bën mbi dhe të qëndrojë vaji A bën në dhe të varroset kënga ?
A bënë t'i thuhet: jemi me ty Derisa ai s'këndoi me ne A bën t'i thuhet : fli i qetë Derisa edhe ne flemë mbi dhe ?
Të vijmë në varrim apo të mos vijmë Na ke vënë në dyshim, bal Dimë se do deshe më parë të ngjallemi. Të ikim nga i gjalli varr.
Ti që s'deshe turp në jetë Ti nuk do as të turpëruarit te varri Ti që s'deshe vdekje në jetë Ti edhe tani je më i gjallë se i gjalli.
Ti në jetë s'deshe ,,durimin " Edhe me vdekjen tregove mospajtim Por, kur u ndodhe mes të dyjave Zgjodhe vdekjen pa ngurrim.
Me jetën tënde u lidhe me Kosovën Me vdekjen tënde u bëre nyjë me të I dhe zemrën që ajo ta fali I more këngën që ajo të dha.
Për ty s'pat amnisti Për ty s'pat ditë pranvere Ujku për ty mbeti ujk Nga farsa ti s'u gënjeve
I the Kosovës s'shpëton dot Prej kthetrave të ujkut me butësi Pushkën në dorë shtrëngove fort Këngës së zogjve u dhe fuqi
Ata që të vijnë sot te varri Të thurin vargje, të këndojnë lavdi Krekosen para trupit tënd Nuk kanë turp, nuk kanë burrëri
Thonë: the rrofshim ne të gjallët Ndërsa ti ngrije lart të vekurit Thonë: the ju lumtë, vazhdoni E ti me vdekjen ua këpute jetën.
Thonë për ty posa u ktheve nga mërgimi Kurse ti nga atdheu kurrë s'u ndave, bal Përpiqen që atë që s'e deshe gjatë jetës Ta lidhin me ty tani që s'je gjallë.
Ta kanë frikën, prandaj kështu veprojnë Se jeta jote qe e mprehtë si shpata Se ideali yt qe i kundërt me të tyrin Se s'ishe për ,, paqe" ishe për shtrëngata.
Me vdekjen tënde përpiqen ta mbajnë jetën Mundohet të të bëjnë të tyrin Por vdekja jote është edhe më e tmerrshme se shpata vdekja jote ua nxjerr fytyrën.
Gjallë sa ishe u munduan të të harrojnë Të vdekur mundohen të të përfitojnë Por ti i vdekur e i gjallë një je I madhërishëm i gjallë, i madhërishëm nën dhe
Do të vijë një ditë, do të jesh prapë ndër ne Kur këngën fuqishëm do ta këndojmë Pushka jote do të jetë në ballë Amaneti yt - realitet i gjallë
Mjaft më luajtëm me lojën e vdekjes Mjaft më i thamë vetes durim Për liri s'duhet pritur ditën Për liri duhet veç kushtrim
Kushtrim lufte je mbi dhe, Hasan Me jetën dhe vdekjen që bëre Kushtrim lufte do të mbetesh përjetë Me jehonën e këngës sate.
8.8.1994
Edituar për herë të fundit nga në Thu Nov 08, 2007 2:16 pm, edituar 4 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Tue Nov 06, 2007 7:29 am | |
| E VRANËT ISHTE AJO DITË
1. E vranët ishte ajo ditë, si sot,pa shi Veçse s' ishte gusht, por ishte nëntor Me përtesë ecte kortezhi drejt varrit Dhembje e madhe zihej në krahror.
2. Asnjeri s' ngutej. S' mund të pajtoheshim që s' do ta shihnim më Lotët rridhnin faqeve të zbehta S' ndihej asnjë zë.
3. E vranët ishte ajo ditë Heshtjen prishte vetëm zhurma e vajit Ishte vaj edhe më i vranët se dita Kortezhi ecte ngadalë drejt varrit.
4. Përtonim por megjithatë ecnim Oh! Pse ecnim, pse nuk ndaleshim në vend? Për të zgjatur së paku takimin e fundit.
5. Për t' a shuar mallin, t' vetmin melhem Ecte kortezhi. I vdekuri shtrihej gjatë në tabut Dhëmbët i kishte të shtërnguar Flokët të shpupuritur, ballin e zbehtë.
6. Në ballë dukej shenja që kishte lënë plumbi i gjaksorit Kur e kishte goditur nga larg Ai ishte rrëzuar atëherë Por s' ishte dorzuar.
7. E vranët ishte ajo ditë Dëshmori çohej në varr Ecte kortezhi me lot në sy Dhembja barazohej me një mal.
8. Ç' thoshin duart e tij në pozicion lufte E kuptuan të gjithë: Shokët, miqtë, njerzit e tjerë E kuptoi edhe moti i lig.
9. Nëna vështirë e kishte pritur lajmin e zi Më keq s' do ta ndjente as sëpatën mbi trup Dhëmbët kishte shtrënguar, lotët kishte ndalur Kishte filluar monologun e saj të pafund.
10. Ishte po ky monolog që e bënte në kortezh I fliste birit të saj që tani më s' e kishte E kujtonte, e dëshironte, e përshëndeste, e porosiste...
11. Të "zjarrta" plot dhembje, ishin këto fjalë Ato s' ishin fjalë, ishin vet jeta Ishte shndrruar jeta në fjalë Tani kur djalin ia kishte rrëmbyer vdekja.
12. Fjalët që përmbajnë një jetë nuk mund të shqiptohen vetëm përshpëriten, kënga për dëshmorin nuk krijohet, ajo vetëm këndohet.
13. Atë ditë e vranët ishte koha Por më të vranët ishin njerzit E dija se për mua po niset një jetë e re Me brenga e shqetsime për ty atdhe.
Edituar për herë të fundit nga në Thu Nov 08, 2007 2:17 pm, edituar 4 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Tue Nov 06, 2007 7:30 am | |
| PRINDËRVE TË DËSHMORIT
Ju prindër nuk ngopeni T'ua bëjnë birin edhe president për së vdekuri Doni ta shihni lart e më lart Por edhe sikur Të pamundurën ta bëjmë Të pangopur do të mbeteni Ju birin tuaj e doni të gjallë.
Edituar për herë të fundit nga në Thu Nov 08, 2007 2:18 pm, edituar 2 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Tue Nov 06, 2007 7:33 am | |
| BISEDË E PAFUND
Biseduam shtruar, shok,dikur se si do ta luftonim armikun bashkë sot ti në burg, unë i mbyllur në liri.
Ta vazhdojmë biseden aty ku kemi mbetur, ta vazhdojmë punën e lënë përgjysmë Ti në burg, unë i mbyllur në liri, kudo armikun ta godasim me ngulm.
Bukur godite kur në gjyq the se e ardhmja i takon popullit unë i mbylluri në liri me "Çlirimin"zgjoj forcën.
Do t'vijë koha e sigurisht do të takohemi prapë biseda atëherë do të ketë marrë një fund, burgjet s'do të hapen më për ty, liria për mua s'do të jetë më burg.
Dhe në qoftë se prej meje do t'kesh vetëm një lule, mos u mërzit, shok kështu e ka lypur koha, sa për bisedën nuk kam dyshim do ta vazhdosh me shokët nëpër shkolla.
23.03.1994
Edituar për herë të fundit nga në Thu Nov 08, 2007 2:18 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Tue Nov 06, 2007 7:34 am | |
| DIALOG NË MAJE SHPATE
Kllapat mpijnë duart, dimri acarin dhton, shikimi në horizont zbehet, dajrja lahutën s'e zëvendëson.
Duart e shtrira kërkojnë zotin, njerzit mbyten me pambuk, vallja luhet në maje shpate, fjala s'lë vend për barut.
Në gjumë me dialog përkundet fëmija, djepi mbetet i rrëzuar, minjtë rreth tij hedhin valle, buzët lëpin macja e egërsuar.
Mbrapsht ka filluar të njëhsohet koha, e hëna ka humbur kuptim, macja shtrin dorën maces, miu ngordh në kafshim. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Tue Nov 06, 2007 7:36 am | |
| TË GJALLËVE
Nëse dëshironi të dini për jetën e dëshmorëve, mos kërkoni nëpër libra, aty s'është jeta e tyre,është jehona e saj.
Nëse dëshironi të dini si jetuan dëshmorët, mos shkoni në shtëpitë e tyre, shikoni robrinë tuaj.
Nëse dëshironi të dini me sa zjarr dashuruan dëshmorët, mos ndiqni gjurmët e dashurisë së tyre, ato janë flutura që s'kapen dot.
Nëse dëshironi të dini këngën e dëshmorëve, mos thërrisni këngëtarin, do të pendoheni nga tingujt e zbrazët.
Nëse dëshironi të dini amanetin e dëshmorëve, mos thërrisni këngëtarin, do të pendoheni nga tingujt e zbrazët.
Nëse dëshironi të dini amanetin e dëshmorëve, mos pyesni kë kishin afër në çastin e fundit, secili prej nesh ka qenë prezent.
Nëse dëshironi t'i nderoni dëshmorët, mos shkoni te varret e tyre për të vendosur lule, lulet do t'u vyshken në dorë.
Nëse... Çdo gjë që u intereson të dini për dëshmorët, ecni në rrugën e tyre, aty do të gjeni gjeninë e tyre. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Tue Nov 06, 2007 11:31 am | |
| PARA DËSHMORIT
Nësete dëshmori shohim, vetëm të kaluarën e tij, ne s'e kemi parë dëshmorin, por kornizën që e rrethon, nëse te dëshmori nuk kemi parë të ardhmen, ne s'e kemi parë dëshmorin, por një kufomë.
Edituar për herë të fundit nga në Wed Nov 07, 2007 2:32 am, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Tue Nov 06, 2007 7:26 pm | |
| PËR TË JASHTËZAKONSHMEN
Nuk dua të duket sikur rrjedh lumi Kur një polic vret një student Dua që kjo të jetë aq e jashtëzakonshme Sikur të thuhet se në hënë jetojnë njerëz. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Wed Nov 07, 2007 1:13 am | |
| PRINDËRVE TË DËSHMORIT
Ju prindër nuk ngopeni T'ua bëjnë birin edhe president për së vdekuri Doni ta shihni lart e më lart Por edhe sikur Të pamundurën ta bëjmë Të pangopur do të mbeteni Ju birin tuaj e doni të gjallë. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Wed Nov 07, 2007 2:32 am | |
| NËNËS
Nënë, të bëra të më betohesh, të mos më thuash më: dil jashtë, erdha me gëzim në takimin tjetër me ty, kur ti si më pe,më the: Si, ende këtu je ?!
Edituar për herë të fundit nga në Thu Nov 08, 2007 2:22 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Wed Nov 07, 2007 2:33 am | |
| PËR TË JASHTËZAKONSHMEN
Nuk dua të duket sikur rrjedh lumi Kur një polic vret një student Dua që kjo të jetë aq e jashtëzakonshme Sikur të thuhet se në hënë jetojnë njerëz.
Edituar për herë të fundit nga në Thu Nov 08, 2007 2:24 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Wed Nov 07, 2007 2:34 am | |
| REVOLES
Eh revole,revole Mikja dhe armikja ime Të urrej shumë Sepse dua njerzimin Paqen, Dashurinë, Lirinë Të dua shumë Sepse dua njerËzimin Paqen, Dashurinë, Lirinë Revole,të urrej aq sa edhe të dua Revole,do të të vras Me dorën tënde Per urrejtjen Për dashurinë.
Edituar për herë të fundit nga në Thu Nov 08, 2007 2:27 pm, edituar 2 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Wed Nov 07, 2007 2:35 am | |
| TRAKTIT TË PARË
Një letër e hedhur në rrugë, përmbante historinë, kishte brenda gjakun, kishte lirinë.
Edituar për herë të fundit nga në Thu Nov 08, 2007 2:28 pm, edituar 2 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Wed Nov 07, 2007 2:40 am | |
| NË AKSION
Bie ora 22. Shokët janë në aksion, zemrat kanë vendosur t'i pushtojnë.
Sot po gjuajmë farën me emrin " Çlirim ", nesër do të korrim frytin me emrin çlirim.
Natë është. Nuk kanë frikë nga terri, sepse me të në luftë jemi.
S'ka rëndësise " Çlirimi" po prish zakon, duke shkuar te lexusi natën, rëndësi ka që lexusi të mos flejë, as ditën, as natën.
" Çlirimi" nuk e ka vulën e "Graçanicës", ai ka vulën e bodrumeve të Prishtinës.
Nëse populli do të zgjohet me të në dorë, ky zgjim do të jetë i gjatë, gjumi s'do të ketë më për këtë popul, për këtë popull s'do ketë më natë.
Kushtrimi po bie. S'do të mbetet kush pa e dëgjuar, në borën e bardhë ku shtërnguar rrinë malet, historia rëndë ka peshuar.
Në "Çlirim" nuk matet fjala me kut, as me metër, por me nocionin popull.
"Çlirimi" po vjen tek ti popull, rrugë të gjatë ka përshkuar, shekuj të tërë mban në duar.
Ti e di fort mirë popull historinë e "Çlirimit". Këtë histori nga ti e mësuam.
Ti na flisje gjithnjë për "Zërin e Popullit", për " Lirinë",për "Zërin e Kosovës", na flisje për çlirimat e kohës.
Ti na e dhe penën, po atë që i dhe edhe Jusufit. Ishte pena e çlirimit.
Ti na e dhe ngjyrën, na e dhe teknikën, na ta dhamë gjakun,jetën, ta dhamë Jusufin,Kadriun,Afrimin...
Ishe popull në "Çlirim", më parë se "Çlirimi" të vinte tek ti, "Çlirimi" në ty dhe për ty bëri betimin, me zjarr u nis në rrugën e tij.
Ora po kalon. Aksioni vazhdon.
Sa më shumë"Çlirim".popull, aq në shumë popullnë " Çlirim".
Ty ta mori këngën"Çlirimi",popull, për ta dhuruar ty Ty t'i mori krahët,popull, për t'i vënë ty.
Gjithmonë nga një shkëndijë ndizet zjarri, gjithmonë nga një grykë shpërthen vullkani.
Tik-tak ora 23. "Çlirimit" i hapen dyert e popullit.
Aksioni mbaroi. Kur të fillojë agimi të përhapë rrezen e bardhë, "Çlirimi" do të jetë këndezi i parë. Sukses shokë,në aksionet me radhë.
Edituar për herë të fundit nga në Thu Nov 08, 2007 2:31 pm, edituar 2 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Wed Nov 07, 2007 2:41 am | |
| E VRANËT ISHTE AJO DITË
1. E vranët ishte ajo ditë, si sot,pa shi Veçse s' ishte gusht, por ishte nëntor Me përtesë ecte kortezhi drejt varrit Dhembje e madhe zihej në krahror.
2. Asnjeri s' ngutej. S' mund të pajtoheshim që s' do ta shihnim më Lotët rridhnin faqeve të zbehta S' ndihej asnjë zë.
3. E vranët ishte ajo ditë Heshtjen prishte vetëm zhurma e vajit Ishte vaj edhe më i vranët se dita Kortezhi ecte ngadalë drejt varrit.
4. Përtonim por megjithatë ecnim Oh! Pse ecnim, pse nuk ndaleshim në vend? Për të zgjatur së paku takimin e fundit.
5. Për t' a shuar mallin, t' vetmin melhem Ecte kortezhi. I vdekuri shtrihej gjatë në tabut Dhëmbët i kishte të shtërnguar Flokët të shpupuritur, ballin e zbehtë.
6. Në ballë dukej shenja që kishte lënë plumbi i gjaksorit Kur e kishte goditur nga larg Ai ishte rrëzuar atëherë Por s' ishte dorzuar.
7. E vranët ishte ajo ditë Dëshmori çohej në varr Ecte kortezhi me lot në sy Dhembja barazohej me një mal.
8. Ç' thoshin duart e tij në pozicion lufte E kuptuan të gjithë: Shokët, miqtë, njerzit e tjerë E kuptoi edhe moti i lig.
9. Nëna vështirë e kishte pritur lajmin e zi Më keq s' do ta ndjente as sëpatën mbi trup Dhëmbët kishte shtrënguar, lotët kishte ndalur Kishte filluar monologun e saj të pafund.
10. Ishte po ky monolog që e bënte në kortezh I fliste birit të saj që tani më s' e kishte E kujtonte, e dëshironte, e përshëndeste, e porosiste...
11. Të "zjarrta" plot dhembje, ishin këto fjalë Ato s' ishin fjalë, ishin vet jeta Ishte shndrruar jeta në fjalë Tani kur djalin ia kishte rrëmbyer vdekja.
12. Fjalët që përmbajnë një jetë nuk mund të shqiptohen vetëm përshpëriten, kënga për dëshmorin nuk krijohet, ajo vetëm këndohet.
13. Atë ditë e vranët ishte koha Por më të vranët ishin njerzit E dija se për mua po niset një jetë e re Me brenga e shqetsime për ty atdhe.
Rruga e Bledit | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Thu Nov 08, 2007 2:39 pm | |
| KOSOVËS
E mbështjellë si me jorgan je me shkëmbinj e male, e pampshtur dukesh kur të shoh nga jashtë, them me vete për të qëndruar brenda, mjafton ta ndjesh peshën e shkëmbinjëve të lashtë.
23.8.`96 | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Thu Nov 08, 2007 3:03 pm | |
| HIMNI PËR ÇEÇENINË
1. POPULLI MUND PERANDORINË
Kur u lëshuan në sulm rusët, të gjithë e thanë e pat Çeçenia, të gjithë e morën këtë punë të kryer, s'ishte shaka në sulm ishte persndoria.
Dhe të gjithë kishin parasysh përmasat e tokës, që 150 përmasat e rusisë, kishin parasysh ushtrinë ndër më të mëdhatë e botës, rolin në botë të superfuqisë.
Dhe kur ushtarët rusë filluan të bien, kur Çeçenia nuk doli kafshatë, të gjithë thanë ndodhi çudia: Si mundet superfuqia nga njerëz duar thatë !
Në faktë s'kishte ndodhur asgjë e çuditshme, në këmbë ishte një popull i tërë, bien përdhe carë e perandori.
2.ÇEÇENISË
Çeçenia mund të na duket e vogël ! Çeçeninë mund të mos e gjesh në hartë, por ajo është gjithkund në hartën e zemrave, është në çdo shpirt të lartë.
Në Çeçeni mund të mos kemi qenë kurrë, dhe mund të mos kemi pretenduar ndonjëherë të shkojmë, por ajo ka hyrë gjithkund në ne, kjo është bërë pjesë e jetës sonë.
Për çeçenët mund të kemi mos ndëgjuar kurrë, mund të mos na ketë interesuar historia e tyre, poe ata janë bërë të pandashëm me shekullintonë, janë bërë pjesë e çdo historie.
Sigurisht kemi dëgjuar për Leningradin e Stalingradin, sigurisht jemi mahnitur, me historinë e tyre, përmbi Leningrad e stalingrad ngrihet grozni, i ashpër si emër, i vogël prej natyre.
Mund të shkruhen për rusinë e 95-s, 96 -s edhe 1ooo mund të mbushe të mbushen me libra edhe 1000 librari, por 1000 faqe e 1000 libra do të treten, kur të përmendet emri ÇEÇENI.
Çeçenia është mësim për të tjerët, Çeçenia është i gjakut tonë, çeçenia është vendi i nderit, Çeçenia është e ardhmja jonë.
14.8.96 | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Thu Nov 08, 2007 3:04 pm | |
| BISEDË E PAFUND
Biseduam shtruar, shok,dikur se si do ta luftonim armikun bashkë sot ti në burg, unë i mbyllur në liri.
Ta vazhdojmë biseden aty ku kemi mbetur, ta vazhdojmë punën e lënë përgjysmë Ti në burg, unë i mbyllur në liri, kudo armikun ta godasim me ngulm.
Bukur godite kur në gjyq the se e ardhmja i takon popullit unë i mbylluri në liri me "Çlirimin"zgjoj forcën.
Do t'vijë koha e sigurisht do të takohemi prapë biseda atëherë do të ketë marrë një fund, burgjet s'do të hapen më për ty, liria për mua s'do të jetë më burg.
Dhe në qoftë se prej meje do t'kesh vetëm një lule, mos u mërzit, shok kështu e ka lypur koha, sa për bisedën nuk kam dyshim do ta vazhdosh me shokët nëpër shkolla.
23.03.1994 | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Thu Nov 08, 2007 3:06 pm | |
| PA PUSHIM
Ora s'ishte ndalur asnjë çast në sytë e saj shqiponje, këngën për çerdhen kurrë s'e kishte pushuar, ujkun e kishte vrarë në të tijën kasollë zemërmadhja, e mbaruar.
Shikimi i ishte ndarë në copëza ngulfatëse, dielli larg i kishte qëndruar, zemra kishte ruajtur dashurinë e pafund për shokët e dashuruar në tokën e amshuar.
kishin dashur t'ia vrisnin idealin, ia kishin kërkuar në fizikun e brishtë, ideali i saj në pragjet e shtëpive çdo muaj mbyste muzgun e trishtë.
Kur u pamë u gëzuam të dy, s'ishim parë tri vite të tëra, krenaria ishte rritur në personin e saj krenaria që tri vite i kishte shëndërruar në tri të shtëna.
Ruaju vëlla,më porositi ngrohtësish i thashë, kujdes motër,ngrohtësisht i thashë, motër e vëlla gjithmonë në një front, motër e vëlla gjithmonë bashkë.
4.12.1995 | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Thu May 08, 2008 8:00 pm | |
| S'MUND TË NDAHEM NGA LUFTA
Me gjithë mallin që kam për ty,nënë, me gjithë dhembjen që ke për mua me gjithë dëshirën që kam për jetë megjithëqë një vajzë shumë e dua.
Megjithëqë më pëlqen stina e pranverës megjithëqë dua paqen në botë, megjithëqë më pëlqen të nxehtët e verës, megjithëqë me dëshirë do t'rrija mbi tokë.
S'mund të ndahem nga lufta kurrë S'mund të pajtohem me paqen-robëri "pashë më pashë do t'i bie ferrit" për të shtrejtën tonë liri.
Edhe vdekjen do ta puth,nënë, kur lufta këtë do ta kërkojë, edhe nga varri do të ngrihem luftën kurrë s'do ta pushoj.
1.9.1994 | |
| | | Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Thu May 08, 2008 11:28 pm | |
| Urime per temen Sofra.
Kryesisht i kam lexuar poezite e Bahri Fazliut, dhe kete poezin e fundit smund te ndahem nga lufta, dhe revoles i di permendesh, shum poezi te mira, me domethenje letrare e historike.
Vazhdim te mire... | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi Fri May 09, 2008 12:47 am | |
| - guximi shkruajti:
- Urime per temen Sofra.
Kryesisht i kam lexuar poezite e Bahri Fazliut, dhe kete poezin e fundit smund te ndahem nga lufta, dhe revoles i di permendesh, shum poezi te mira, me domethenje letrare e historike.
Vazhdim te mire... Guximi faleminderit shoku, me të vërtetë pos poezisë, trimërisë që e kishte Bahriu (Gzimi) që ai shpesh thoshte se më duket më mirë Gzim se sa Gëzim...ishte edhe një ndër politikanët më të aftë, vizonarët dhe largëpamësit që kishte Kosova këto dy dekadat e fundit. Prandaj vrasja e Bahriut ishte goditje e rëndë e cila i kushtoi shumë politikës së luftës. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi | |
| |
| | | | Poezi nga BAHRI FAZLIU-Gzimi | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |