Mexhid Yvejsi Anëtar
Numri i postimeve : 429 Age : 74 Vendi : Gjakovë, Kosovë Registration date : 04/05/2009
| Titulli: SINAGOGA E LONDRËS FTON PËR IFTAR... Fri Jul 18, 2014 10:15 am | |
| Sinagoga e Londrës fton për iftar në Ramazan
Ftesa u pa nga udhëheqësit fetarë si një letër e paqes, tolerancës dhe bashkëjetesës.
Londër – Rast i parë i këtij lloji, myslimanët në Veri Perëndim të Londrës të ftohen për iftar në një sinagogë hebreje, për të përhapur mesazhin e paqes, tolerancës dhe bashkëjetesës. Kjo është hera e parë në një sinagogë dhe kjo është një përvojë e mrekullueshme, "tha Hamza për radion 17 BBC Radio 5. " Më është thënë se vërtetë ka shpresë dhe paqe në njerëzi ... dhe unë e pranova mrekullisht," shtoi ai. Hamza është njëri prej muslimanëve të Londrës të cilët u ka shërbyer ushqimin e iftarit në Sinagogun Golders Green. Ftesa u pa nga udhëheqësit fetarë si një letër e paqes, tolerancës dhe bashkëjetesës. " Emri im Nabila dhe unë jam një shkrimtar dhe kjo është hera e parë, në të vërtetë, që unë kam ardhur në një sinagogë dhe kjo është në të vërtetë diçka e veçantë," tha një tjetër musliman pjesëmarrës në iftar. Anglia është vendi i një komuniteti musliman prej gati 2.7 milionë. Ramazani, muaji i shenjtë në kalendarin islamik, bie këtë vit në mes e diel, 29 Qer, dhe 28 korrik 2014. Në muajin Ramazan, muslimanët e rritur abstenojnë nga ushqimi, pija, duhani dhe marrëdhëniet seksuale nga agimi i diellit deri në perëndim të diellit. Të sëmurët dhe ata që udhëtojnë janë të liruar nga agjërimi veçanërisht, nëse kjo paraqet rreziqe shëndetësore. Përreth botës, myslimanët e respektojnë muajin e Ramazanit me një rend të ritualeve tradicionale, duke përfshirë mbledhjen e familjes në kohën e iftarit, mësimet fetare, lutje të veçanta në mbrëmje dhe duke ndihmuar të varfërit.
Burim: OnIslam & News Agencies Përktheu nga anglishtja: Mexhid Yvejsi, Gjakovë
| |
|