Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: TRIUMF PEGASIAN Thu Oct 24, 2013 12:22 am | |
| TRIUMF PEGASIAN
ÇMIMIN E PARË NË TAKIMIN E POETESHAVE SHQIPTARE NË VUSHTRRI E "RRËMBEN" POETJA E TALENTUAR PEGASIANE, SHQIPE HASANI..... TE LUMTË , SHQIPE!
Poetja pegasiane, Shqipe Hasani, mposht të gjitha konkurrentet e Takimit të Poetëshave të Vushtrisë... duke triumfuar me çmimin e parë... , ashtu, sikundër dhe me çmimin e parë në Simpoziumin e tretë Ndërkombëtar ”Lirizmi në letërsi dhe në Artin bashëkohor” Tiranë – Prishtinë, prill 2011..
Rishfaqet ne faqen pegasiane , poetja e mirënjohur Shqipe Hasani, Prishtinë , Kosovë, anëtare e LNPSHA “PEGASI" ALBANIA , qysh nga viti 2010.
Poezia fituese
Shqipe HASANI
Psalm i Kleopatres
Të mërkuren e shenjtë do të më vënë Në skenë, si Kleopatren. Pse hyra në legjenden e kurorës? Pse lava sytë ëndrrat që i pashë? Pse putha pa mëshirë diellin e dashurisë? Të enjten do të më këndojë si Kleopatra!
Aq më bënë xheloze, Se të premten e zhvirgjërimit, Do të më zgjosh me fustan të gjakut, Do të më bësh roje nën flokun e gjatë, Do të më fshehin në shtratin e trëndafiltë, Deri sa të të dua gjithë natën E mos të nginjem.
Gjithë javën tjetër qaj dhe gjykohem, Që s’të kam njohur më pare, Me shpirtin e prushtë të Çezarit.
Dikur të bëhemi fitimtarë të vjeshtës, Të pijmë verën e dasmës, Të ringjallim betejën e dashurisë, Për vitet e ikura. | |
|