| Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 8:55 pm | |
| Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË …
nga Kristaq F. Shabani
POEMTHI I ZINXHIRIT
1. X+y
Meditoj rrugës... Lehin "qentë’... Lehje e tejkaluar në 4/4…
| |
|
| |
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 8:55 pm | |
| 2.k.
Prek humanen në njësi tregtare .... Lehin listat... “Ham-hum, hum - ham” ... Se si më ngjan në këtë përhumbje, ku këngëron kënga: ”Mish - mash, mash - mish... me dy refrenë... | |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 8:56 pm | |
| 3. a x s = ”suk...”
“Metisët” gërmojnë “kazanet”.. Aty këtu dhe ndonjë i bardhë i nxirë... i lyer me bojë mosmirëqenie... Shpallje për shfaqe teatri asqë mund të mendohet më ... Aktorët lëvizin të pirë, si të çmendur , mbuluar nga flokët e stërmëdhenj... Pauzistët lënë me keqardhje karriket... Dhe thënia : ‘Ishtë dikur i mirë...” Qesh me një prerje barku...”
| |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 8:56 pm | |
| 4. R : M= sh
Zhurmojnë klubet nga kafepirësit , të rinj kafepirës ... të reja lyerllastuar për ballim dhe nismim çnderimi...
| |
|
| |
| 5. P x p
...Ku e kanë fshehur nderin? Ndën mengë? Në buzëqeshjen shtirëse? Në phashin tokësor?
U hodh në greminë në një vdekshmëri 100%“ rrëfen statistika... dhe loton syri i popullit ...
| |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 8:57 pm | |
| 6. Algë ..... amebë
Gjuajtës seksivë lehin "lajmet "... Njeriu vlen sa një arush .... i qendisur... tërë push ... në një qendastëri tërësisht private ku konturohet: Kali i madh, Kali i Drunjtë, Luani pa pendë... dhe Zonja e Parë...
| |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 8:57 pm | |
| 7. V vetëm v.....
Koroboçkat gogoliane tejvarrin “pamjen” në një shelg lotues qan ardhwrinë... Dancojnë kalibrikisht Salonet dhe bizhuteritë e përvetësuara “gabimisht”. Pretendim “mondan” Simbolizojnë vetëm Alpet... | |
|
| |
| 8. Y… i rënë kokëposhtë
Papritmas më zgjaten dy duar lypsare… Portofoli qahet në lemeri të plotë.... “Aman , zotëri pesë lëkë! ...
Lypja ime e fundit ... Se sot zgjidhet Presidenti Hallet e lypsare në aktin e fundit..”. | |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 8:58 pm | |
| 8/1 Cigarciganet ...
Meitet thithin cigaret ... Dyshoj për përmbajtjen... Duhani a qenkërka kryefjalë?
| |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 8:58 pm | |
| 9. G 2 dhe E …
Lajm i fundit : “Evropa kërkon të futet tek ne… Ndaj u stacionuan dy dekada…’ Analistët përqeshin vetveten Tek shpërblehen për minutat ... Imponimi i gazmohet bustit në shtatore militante.. | |
|
| |
| 10.A.......O..... U Aoooouuuua!
Pesë ”të ikura nga rruga” përcjellin shqetësimin: Si do t’i ushqejnë fëmijët e lindur në “maternitetin” e rrugës ? Më “vjetrani” i Globit partiton me klithmin ligji... në një koncert rruge me emër të huajtur… | |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 8:59 pm | |
| 11. SHMVK….
Ej, ti atje shkundu, ç’më je kthye rnë shurdhmemec, syverbër… krahëprërë , këmbëprerë… S’mësove kurrë si e humbe pasurinë , ta pronësuan “syzet” , e ligjëruar përmes moszgjuarësisë tënde...
Bindovilat po çjerrin faqet… Grataçielat lëshojnë tymin të akaparojnë qiejt...
| |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 8:59 pm | |
| 12. G në Def...
Nëpër qiell uturon vargu migjenian “A ke grusht?” “Pse?” “Në rrëznajë : Grushti i dorës mbytëse!” Qesharakizëm : ”Njëshi e ka rritur qyshkur shtatin! Meshohet tashmë në qiell...
E lutura e deformuar ikur nga Toka...
| |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 9:00 pm | |
| 13. Doni.... i qetë dhe A. XH
Në këtë kasaphanë pa çelës Numri... nën Njëshin e bukur S’e ka idenë e simbolikës... Zvarritet rrëshqanthi në rrugicën tërë myshqe...
| |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 9:00 pm | |
| 14. Qeni im në gjenialiet ...
Meditoj rrugës... Lehin qentë... Një lehje e tejkaluar në 4/4…
Më afrohet qeni im Gjeni tinas, më përshpërit në veshin e dhjathtë: “Janë marrosur qentë, s’njohin as identitetin e tyre “qen”!”
Qenushë të tjerë mblidhen në shesh: “Kërkojnë të drejtat… Një javë u ka munguar racioni i mishit”… Qeni im “Gjeni’ më afrohet përsëri, Do të më përsëritë diç në vesh…
| |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 9:01 pm | |
| 15. Dy veshet në grindje…
Afroj përsëri të djathtin… Më thotë prerë : “Jo të djathtin… Të majtin….” “E pse ? Ta dëgjoi i Djathti, t’ia thotë të Majtit...”. Qenushi im Gjeni : ”S’bien kurrë në ujdi... Mashtrojnë: vetveten, njëri - tjetrin...”... | |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 9:01 pm | |
| 16. Sinoptika
Lehjet s’mund ta zgjedhin të parin e tyre… Fytyrave ambasadore varur hajmalia… | |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 9:02 pm | |
| 17. K u l t u r i m ?!
Kulturimi ka emigruar, Spostuar, Shtatin rritur vemjet… Arin e Verdhë e pickoi një bletë... Kortezh apo .... vijim jete nën urdhër... Mbetur me një bronke.... | |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 9:02 pm | |
| 18. r r e t h
Kokëvarur ...pickohen .... Rrethi i 13 ka hapur siparin... | |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 9:04 pm | |
| 18/1. Zinxhiri....
Një tellall me sa ka në grykë bërtet : ”Kush do zinxhirë nga ju qentë t’i drejtohet Qytezës së ZINXHIRAVE... Mall i sjellë nga përtej deteve prej “floriri”... Lirë dhe mirë… Do të habiteni në 100 vjetorin e Pavarësisë… Nxitoni koncerti për violinë dhe orkestër ju mirëseurdhëron… E paraprit një lojë Ping-Pongu… S..J…A…M…I…R…G…A Një ikje përsëprapthi në 4/5”… | |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 9:04 pm | |
| 19. Pika, pikë …copë e çikë...
Kaq emra për kandidat në një regjistër ”DASHAMIRËS”... Regjistro dhe ti emrin , pastaj shmangu... Telenovelë ADRIATIKU... E ç’rëndësi kanë xhepzbraztët, xhepgrisurit...?
| |
|
| |
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth Tue Jun 12, 2012 9:05 pm | |
| 20. Epilog
Lajmi fundit: Hap sytë në këtë terr... Dhe nëse sytë i ke të shkëlqimtë, Ndihesh në verbërinë e Hashekut… Po kërkojmë tërfilin me katër fletë!... Ritual mbytës në rrojsirë: Ham-hum, mah- muh, amh, uhm... Hhaumn.... Qeni im "Gjeni" Qesh: “Bashkoi dy veshët... Mund ta bëja shumë mirë dhe unë President!“ Gagaçët hapin buzët... | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth | |
| |
|
| |
| Ecejak: TËRFIL ME KATËR FLETË … poemth | |
|