| GJIROKASTRA LETERSI POEZI NGA AFRODHITI K. SHEHU | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: GJIROKASTRA LETERSI POEZI NGA AFRODHITI K. SHEHU Thu Oct 07, 2010 1:07 pm | |
| MASKA E HIPOKRIZISË
Në skena të ndryshme kalova me aktor mjeshtra u shkëmbeva dhe rolin e secilit, shijova, si në tragjedi greke. Në shkallët e një amfiteatri u ula dhe nga hipokrizia e atyre maskave u mrekullova...
| |
|
| |
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI POEZI NGA AFRODHITI K. SHEHU Thu Oct 07, 2010 1:07 pm | |
| Perdja ulej dhe ngrihej,...
| |
|
| |
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI POEZI NGA AFRODHITI K. SHEHU Thu Oct 07, 2010 1:07 pm | |
| Të njëjtët aktorë me maska të ndryshme hynin dhe dilnin dhe ambicjes së tyre- regjisor, i bindeshin, me dallgët e mposhtjes rriheshin, si bisha për të njëjtin pre ziheshin...
| |
|
| |
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI POEZI NGA AFRODHITI K. SHEHU Thu Oct 07, 2010 1:08 pm | |
| Të zhveshur nga virtyti dhe të zhytur në lumin e vesit, ngrihej zëri i aktorit në kupën e qiellit, hapi i tij mbi viktimat e tragjedisë vertitej,
mbi kufoma që skenën e teatrit kishin mbuluar, mbi aktor të vjetër nga tragjedia e përjetshme që nuk mbijetuan…
| |
|
| |
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI POEZI NGA AFRODHITI K. SHEHU Thu Oct 07, 2010 1:08 pm | |
| Monologet e gjatë ndertonin pallatin e suksesit, muret e një shpirti pa dinjitet ku “pse”- të të mos depertonin...,
| |
|
| |
| sa herë të luaja dhe unë në skenë u tundova, mollën e mëkatit për një rol në jetë të kafshoja;
| |
|
| |
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI POEZI NGA AFRODHITI K. SHEHU Thu Oct 07, 2010 1:09 pm | |
| në ujërat e të njëjtit lumë dhe unë te lahesha, nga ajo qeli me diell të ndahesha,
| |
|
| |
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI POEZI NGA AFRODHITI K. SHEHU Thu Oct 07, 2010 1:10 pm | |
| Hëna e florinjtë të më strehonte, Regjisori i të njëjtit teatër të më drejtonte, atëherë dhe unë nga duartrokitjet e spektatorëve do të rrethohesha; nga mijëra naivë do të lakmohesha.
| |
|
| |
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI POEZI NGA AFRODHITI K. SHEHU Thu Oct 07, 2010 1:10 pm | |
| Brenda meje zërin e ndërgjegjes do të mbysja dhe pas një gabimi, si ato kufoma, në skenën e jetës përfundimisht do të vdisja…
| |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: GJIROKASTRA LETERSI POEZI NGA AFRODHITI K. SHEHU | |
| |
|
| |
| GJIROKASTRA LETERSI POEZI NGA AFRODHITI K. SHEHU | |
|