Sofra, Leka i Madh, dhe Ago Muji, ju pershendes.
Mua pikesepari me deshpron nje fakt shume i hidhur, qe edhe per kunder suksesit qe ka arritur Vetevendosja, edhe per kunder vetedijesimit te popullit deri nje far mase, pushtetin e ka ai qe nuk duhet ta kete. Prandaj une konsideroj qe demostrat e Vetevendosjes, qe i vlersoj shume parimore, nuk kane arritur qe postin me te larte shteteror mos ta kete Hashim Thaci, sepse ky post po gjendet ne duart e gabura, edhe prandaj ndodhin keto far lloj potezash qe po akuzohen nga te gjith, si nga opozita, e si nga levizjet e tjera.
Une mendoj qe pushteti, ne parim, nuk nenkupton diktature, burokraci etj etj. Nese Vetevendosjes i lejohet qe po me ate program dhe vizion politik te hyj ne zgjedhje, dhe nepermjet pushtetit te arrij te shfuqizoj rez. 1244, dhe planin e Ahtisarit me arsyetimit se preket sovraniteti i vendit, atehere une nuk shoh asgje gje te keqe ketu. Vetem neqofse UNIMKU prek ne vizionin tende, une i konsideroj zgjedhjet jo progresive (meqense per te hyre ne zgjedhje eshte nje rregullore e UNIKUT). Perndryshe e ke vizionin e pandryshuara, qellimin te drejte e parimor, i fiton zgjedhjet me mbi 50% te popullates, nese ke besim dhe mbeshtjet tek pothuajse cdo qytetar, i Kosoves, une kete nuk e quaj gabim organizativ. Une mendoj qe kete menyre aspiratat e Vetevendosjes realzohen shumefish me lehte, megjithate ky mebetet vetem gjykimi im personal.
Nje pike ku Vetevendosja me ka pelqyer se tepermi eshte shpejgimi ne menyre shkencore e shume te thjeshte demtimet qe shkakton pakoja famekeqe e Ahtisarit.
Me nderime, Guximi.