| Pula apo Veja? | |
|
+20Agrone socratus Poeti ELIE Kushtrimi86 Ali Baba Tepelena Martina Beton Argent Mergimtari Pirro i Epirit njonidrenica beti che E_Bukura stabili MUHAMETII zeriatdheut rolling Guximi 24 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Pula apo Veja? Sat Sep 06, 2008 3:57 pm | |
| Përshëndetje!
Një pyetje e tillë, kërkon të sqarohen me shkencë torike apo më konkretisht me shembuj evolutiv. Kjo pyetje është diskutuar shumë nga shkencëtarët Darvinist dhe atyre te cilët e kundërshtojn teorinë e Evolucionit. Pra bëhet fjalë se a është krijuar e para Veja apo Pula?
Ja mendimi im sa i perketë kësaj pyetje...
Kjo pyetje është identike me pyetjen se a është krijuar e para foshnja apo njeriu i rritur. Atëherë mendoj se Veza eshte krijuar e para. Dihet se njeriu ka evoluar nga nje krijese tjeter, nuk është me rëndësi se cila është, se pastaj fillojn replikat, në një pikë të parëndësishme. Evolucioni thot evoluimi nuk sjell ndryshime ne disa piika sikurse baza trasheguese, pra qenja primitive kur te persoset do ta ketë disa pika te njëjta, ndër të cilat është edhe lënja e pasardhësit. Pra paraardhësi i pulës lënjen e pasardhësit e ka pas te njëtë me Pulën, pra parardhësi e ka krijuar vezën prej se cilës ka dalur Pula- krijesë me e persosur se paraardhësi i saj, nuk di sa jam i qart.
Si mendoni ju, ësht krijuar e para Pula apo Veja?
Tung. | |
|
| |
rolling Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Sat Sep 06, 2008 6:14 pm | |
| une nuk pajtohem me ty guxim, veza e permban pasardhesin e pules pra pula e ka krijuar vezen | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Sat Sep 06, 2008 6:35 pm | |
| jo s dini po gjeli e ka bee pulen edhe vezen hahahaha | |
|
| |
MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Sat Sep 06, 2008 6:42 pm | |
| Pikerisht kjo pyetje na jepe te kuptojme se mendja e njeriut eshte e manget, nuk mund te kuptojme cdo gje, prandaj kur ne nuk mund te arrijme te kuptojme se eshte veja apo pula e para, - nje krijim qe e shohim, shume i thjeshte, pra te dime pra per zanafillen e njeres, atehere si mund te dime per zanafillen e Krijuesit. guximi, kjo pyetje nuk eshte identike me petjen se a eshte krijuar njeriu i pari apo femiju, sepse nga njeriu del personi i dyte, ndersa nje veze shendrrohet ne pule, do te thote nuk eshte e njejta. rolling, nuk mjafton ajo qe keni cekur, sepse dikush mund te thote se veza ka qene paraardhesi i pulet prandaj ajo eshte para saj,... Me t'mira | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Sat Sep 06, 2008 7:02 pm | |
| Veza ka qene e paraardhesit te pules.
Muhameti ne punen tone qe po diskutojm identike eshte, ta lem anash nje here menyren e lenjes se pasardhesit.
A eshte krijuar me pare foshnja apo i rrituri, sigurisht që foshnja e cila eshte krijuar nga paraardhesit njereozor- majmunet apo dikush tjeter. Keshtu mendoj, per kete arsye dy shembujt jane identik.
Tung | |
|
| |
MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Sat Sep 06, 2008 7:16 pm | |
| Edhe une me shume anoj nga ideja se veza eshte krijuar e para, por jap paksa skeptik, ende nuk kam mendim te prere. Prap nuk e keni specifikuar, pikerisht pse nuk mund te specifikohet e te qartesohet sepse shembulli eshte jo i qelluar, nuk krahasohet me ate qe thash. Me t'mira ______________ EKSKLUSIVE
SEKRETI MBI MATERIEN
http://play-ks.net/?dir=./-%20%20Feja%20Islame/Dokumentare/Sekreti%20Mbi%20Materien Formusist te nderuar kerkoj nga ju qe ta analizoni dhe studioni me vemendje te plote kete dokumentare. | |
|
| |
stabili Anëtar
Numri i postimeve : 459 Age : 66 Vendi : Kosove Registration date : 10/05/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Sun Sep 07, 2008 12:04 am | |
| Nje teknolog qe shpjegonte proceduren se si nga lopa e gjalle behet suxhuku njeni e pyeti: "Po a ka mundsi qe prej suxhukut te dal lopa ?" Teknologu iu pergjegj: " Po - kjo ka ndodhe vetem nje here- me ty !" | |
|
| |
E_Bukura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2009 Age : 37 Vendi : Prishtine Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Thu Sep 11, 2008 1:01 pm | |
| Me e logjikshme eshte te pranohet veza. | |
|
| |
che Fillestar/e
Numri i postimeve : 8 Age : 33 Vendi : istog Registration date : 15/09/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Tue Sep 23, 2008 1:48 am | |
| GUXIM NESE PO MUNDOHESH ME SHEMBUJ EVULOTIV ME SPJEGU PUNEN SE VOJA O MA E VJETER ATHER UNE TY PO TA BOJ VEQ NI PYTJE ADAMI E EVA A JON KAN FOSHNJE A TE RRITUN ? KQYR GUXIM QKA PO SHKRUN BURR MOS JA FUT KOT | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Tue Sep 23, 2008 2:24 pm | |
| Nese i konsiderojme Adamin dhe Even njerez qe jane krijuar nga evolucioni- njerezit e pare ( dhe jo siq thone disa perralla te stergjysherve) atehere Adami dhe Eva kane qene nje here foshnje ( nese flasim me shkencen bashkohore) per arsyet qe i permenda me lart, lexo nese do ta kuptosh, nuk ja fus kot une shoku, as kurre nuk do te ndodhe kjo, kjo varet vetem sa di ti ta kuptosh ose edhe ta lexosh shkrimin tim.
Hajt klm. | |
|
| |
beti Anëtar i ri
Numri i postimeve : 103 Age : 42 Vendi : maqedonij Registration date : 10/09/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Tue Sep 23, 2008 5:43 pm | |
| | |
|
| |
njonidrenica Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 838 Registration date : 09/06/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Tue Sep 23, 2008 6:32 pm | |
| pula po dhe gjeli hahahaha | |
|
| |
Pirro i Epirit Anëtar i ri
Numri i postimeve : 135 Age : 33 Vendi : maja e madhe perball Registration date : 15/09/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Tue Sep 23, 2008 8:02 pm | |
| - guximi shkruajti:
- Veza ka qene e paraardhesit te pules.
Muhameti ne punen tone qe po diskutojm identike eshte, ta lem anash nje here menyren e lenjes se pasardhesit.
A eshte krijuar me pare foshnja apo i rrituri, sigurisht që foshnja e cila eshte krijuar nga paraardhesit njereozor- majmunet apo dikush tjeter. Keshtu mendoj, per kete arsye dy shembujt jane identik.
Tung Mos te nin kush si po thu qe njeriu eshte i krijuar nga majmuni more Guxim mesoj do sene djali i mire | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Tue Sep 23, 2008 10:38 pm | |
| Haha Pirro i Peririt je nje tip krejtesisht anti-shkencor, anti-faktik, anti-logjik etj etj. Nuk je ne dijeni se cfare thote shkenca per kete pune keshtu qe kalofsh mire. | |
|
| |
njonidrenica Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 838 Registration date : 09/06/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Tue Sep 23, 2008 11:08 pm | |
| pirro dhe guximi tregoni kush asht me i vjeter pula apo gjeli | |
|
| |
che Fillestar/e
Numri i postimeve : 8 Age : 33 Vendi : istog Registration date : 15/09/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Thu Oct 02, 2008 11:05 pm | |
| o kusho se e lam krejt gjuhen standarde ky guximi nashta te paret e vet i ka pas majmuna e na jo qe besa e sa per ata se menon se adami e eva jon kan nihere foshnje veq mkish interesu me dit athu kush ju ka dhan gji hahah | |
|
| |
Mergimtari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 755 Age : 111 Vendi : Jashtë forumit Registration date : 31/05/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Thu Oct 02, 2008 11:10 pm | |
| Hahahah ti nuk dinë as të maskohesh more istogali , pirro i epirit , che , ademi , Ibrahim Rugova , etj... i ke bë 100 nofka e nuk po t'i mbaj në mend.
Kurrë nuk kam pa kësi lloj fëmije kaq qesharak dhe kaq të paditur. | |
|
| |
Pirro i Epirit Anëtar i ri
Numri i postimeve : 135 Age : 33 Vendi : maja e madhe perball Registration date : 15/09/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Sat Oct 04, 2008 12:34 am | |
| - Mergimtari shkruajti:
- Hahahah ti nuk dinë as të maskohesh more istogali , pirro i epirit , che , ademi , Ibrahim Rugova , etj... i ke bë 100 nofka e nuk po t'i mbaj në mend.
Kurrë nuk kam pa kësi lloj fëmije kaq qesharak dhe kaq të paditur. more mergimtari nese ke deshire mund te takohem ndoj dite ku te duash ti vetem te jete ky vend ne trojet shqiptare e do te na shohesh te gjithve se kush jena ne jemi te gjithe nga istogu dhe mund te themi se nihem ngapak po nuk jemi i njejti person por me te vertet do te doja qe te takoheshim me ty dhe ndoshta ateher mendja e jote e do te bindej... | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
| |
| |
Argent Anëtar
Numri i postimeve : 244 Age : 48 Vendi : Ilirida Registration date : 12/08/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Sat Oct 04, 2008 12:51 am | |
| Me rendesi eshte veza mos del para pules | |
|
| |
Mergimtari Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 755 Age : 111 Vendi : Jashtë forumit Registration date : 31/05/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Sat Oct 04, 2008 1:01 am | |
| - Pirro i Epirit shkruajti:
- more mergimtari nese ke deshire mund te takohem ndoj dite ku te duash ti vetem te jete ky vend ne trojet shqiptare e do te na shohesh te gjithve se kush jena ne jemi te gjithe nga istogu dhe mund te themi se nihem ngapak po nuk jemi i njejti person por me te vertet do te doja qe te takoheshim me ty dhe ndoshta ateher mendja e jote e do te bindej...
Bashë kam dëshirë të takohem me ty dhe me këta shokët e tu(ndoshta imagjinar , mbetet të shihet dhe të vërtetohet kjo). Kur të vi në Kosovë do të njoftoj dhe shpresoj që t'a mbash fjalën , ti marrësh shokët e tu dhe të dalim e të dikustojmë direkt. (Vendi nuk ka rëndësi, kur të vi në Kosovë e caktojmë vendtakimin) Mos vazhdo më në këtë temë në qof se dëshiron të shtosh ndonjë gjë , më kontakto përmes mesazheve private. | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Sat Oct 04, 2008 1:12 am | |
| Gjeli ! | |
|
| |
Martina Anëtar
Numri i postimeve : 297 Age : 36 Vendi : Belgjike Registration date : 04/08/2008
| |
| |
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Sat Oct 04, 2008 1:28 am | |
| | |
|
| |
Ali Baba Tepelena Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 187 Age : 68 Vendi : greqi Registration date : 13/08/2008
| Titulli: Re: Pula apo Veja? Sat Oct 04, 2008 6:25 pm | |
| - guximi shkruajti:
- Përshëndetje!
Një pyetje e tillë, kërkon të sqarohen me shkencë torike apo më konkretisht me shembuj evolutiv. Kjo pyetje është diskutuar shumë nga shkencëtarët Darvinist dhe atyre te cilët e kundërshtojn teorinë e Evolucionit. Pra bëhet fjalë se a është krijuar e para Veja apo Pula?
Ja mendimi im sa i perketë kësaj pyetje...
Kjo pyetje është identike me pyetjen se a është krijuar e para foshnja apo njeriu i rritur. Atëherë mendoj se Veza eshte krijuar e para.
Tung. I dashur Guxim! Ti vetë thua se: Shkencëtarët e kanë diskutuar shumë! Por edhe i kanë dhënë zgjidhje kësaj pyetjeje.Atëherë përse del kundër arsyetimit të drejtë shkencor?Ti ose nuk ke lexuar fare ose nuk do të pranosh shkencën dhe spiegimin shkencor të Evolucionit të jetës së gjallë në Tokë. Përgjigja e drejtë është se, e para erdhi Pula e cila bëri vezën.Pula erdhi si rezultat i Evolucionit. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Pula apo Veja? | |
| |
|
| |
| Pula apo Veja? | |
|