Pse gjermanët po bëhen myslimanë?
Në Gjermani, që nga vitet e 80-ta mbi 25 mijë njerëz janë konvertuar në myslimanë. Familjet e tyre nuk reagojnë gjithmonë pozitivisht në lidhje me këto vendime të tyre. Teologët si motivin më të shpeshtë për ndërrimin e fesë e përmendin bindjen. Detyrime nuk ka.
Nga Express më 26 prill 2011 në ora 07:52
Nikol ka qenë mbi 20 vjeç, kur ka vendosur të bëhet myslimane. Kjo nënë e dy fëmijëve thotë se është rritur pa religjion, por se në moshën 14 vjeçare kishte vendosur që të kryqohet, ngase kishte filluar të interesohej për religjion.
Me kalimin e kohës, Nikol tani 28 vjeç, nuk ishte më në gjendje që të identifikohej me krishterimin.
“Përgjigjet e priftërinjve në të gjitha dilemat ishin:’Është thjesht ashtu’. Për dallim, në islam është e shpjeguar çdo gjë. Njeriu ka për çdo gjë një përgjigje dhe kjo është rregullorja e vetme”, thotë ajo.
Prindërit e respektojnë këtë vendim të saj. “Për aq kohë sa nuk janë të detyruar të më shohin me shami, të cilën nuk e durojnë, vendimi im është në rregull”, thotë Nikol.
Ajo e ndien vetën mirë në atë që bën, ngase “nëse njeriu e di se pse e bën një gjë, atëherë edhe mund t’i përmbahet rregullave”.
Edhe Tulia, 35 vjeçare, ka kaluar në islam, edhe pse këtë e ka bërë pas disa viteve martesë me një mysliman.
“Edukimi im nuk ka pasur kurrfarë pike të puqjes me religjionin. Vetëm pasi që u takova me bashkëshortin, i cili është me prejardhje nga Siria dhe i cili edhe vetë ngadalë filloi te interesohej për islamin dhe filloi ta praktikoi atë, fillova të kuptoj se çfarë do të thotë islami”, rrëfen Tulia.
Shumë vlera, të cilat i ligjëron islami, Tulia i njeh nga familja e saj:”Sinqeriteti, synimi që te njeriu gjithmonë të shihet e mira, këto vlera m’i kanë mësuar prindërit qysh kur kam qenë e vogël”.