Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Ramdan Sokoli

Shko poshtë 
AutoriMesazh
bardhza**
Fillestar/e
Fillestar/e

Numri i postimeve : 2
Registration date : 29/05/2008

Ramdan Sokoli Empty
MesazhTitulli: Ramdan Sokoli   Ramdan Sokoli EmptyFri May 30, 2008 2:17 pm

Foto.Prof.Dr.Ramadan Sokoli

Ramadan Sokoli:1920-2007.Muzikolog,kopozitor dhe pedagog shqiptar.Lindi ne Shkoder.Studioi muzike ne Itali.Jetoi dhe punoi ne Tirane.kryesisht si pedagog ne Liceun Artistik dhe ILA.Sokoli ka dhene nje ndihmese shume te madhesi muzikolog dhe entimuzikolog.Te njohura veprat e tij:”Folklori muzikor shqiptar”(Morfologjia)(1965),”Organografi”(1971),”Gjurmimet folklorike”,”Vallet dhe muzika e te pareve”,”16 shekuj”etj.Si kompozitor,ai ka krijuar kuartet per harqe,rapsodi per orkester,valle instrumentale,pjese per flaut dhe piano,ekspromt per violine dhe piano,nokturn,romance per violocel dhe piano etj.

Mban titullin “Profesor Doktor”

Pershendetje.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
bardhza**
Fillestar/e
Fillestar/e

Numri i postimeve : 2
Registration date : 29/05/2008

Ramdan Sokoli Empty
MesazhTitulli: Re: Ramdan Sokoli   Ramdan Sokoli EmptyFri May 30, 2008 2:24 pm

Miredita!!!

Jam une Bardhza**,besoj se tema ime do ju pelqej eshte nje teme per muzikantin me te njohur Ramadan Sokolin kompozitorin dhe pedegogun shqiptar.

tung nga Bardhza**
Mbrapsht në krye Shko poshtë

Ramdan Sokoli
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Arti dhe kultura :: Muzikë-
Kërce tek: