| Enigma | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Enigma Thu Apr 24, 2008 12:06 am | |
| Pershendetje antare te nderuar!
Sapo e zgjidha nje engme e cila quhej: Enigma e Ajnshtajnit. Ne kete tem do te doja te postsoni enigma te ndryshme te cilat ju kan lene pershtypje.
Une do te filloja me Enigmen e Ajnshtajnit
Kemi pese shtepi me ngjyra te ndryshme. Ne cdo shtepi jeton nje njeri me kombesi te ndryshme nga te tjeret. Secili nga te pese pronaret pijne nje pije te caktuar, nje marke te caktuar duhani dhe mbajne nje lloj kafshe te caktuar shtepiake. Asnjeri nga te peste nuk pi te njejten pije, te njejtin duhan apo mban te njejten kafshe me ndonje pronar tjeter. Pyetja eshte: cili mban peshq? Nuk ka ndonje trikk apo mashtrim. Osht 1 zgjidhje e munshme.
Te dhena ndihmese:
- Anglezi jeton ne shtepine e kuqe. - Suedezi mban qen. - Danezi pi qaj. - Shtepia jeshile ndodhet ne te majte te shtepise se bardhe. - Pronari i shtepise jeshile pi kafe. - Njeriu qe tymos Pall Mal mban zogj. - Pronari i shtepise se verdhe tymos Dunhill. - Njeriu qe jeton mu ne shtepine e mesit pi qumesht. - Norvegjezi jeton ne shtepine e pare. - Njeriu qe tymos Blends jeton ne krah te atij qe mban mace. - Njeriu qe mban kali ka komshi ate qe tymos Dunhill. - Pronari qe tymos Marlboro pi birre. - Gjermani tymos Rothmans. - Norvegjezi jeton ne krah te shtepise se kaltert. - Njeriu qe tymos Blends ka nje komshi (ne krah) qe pi uje
Kete enigme e kam zgjidhur per 1 ore e 2 min, hehe
| |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Enigma Thu Apr 24, 2008 7:09 pm | |
| Guximi, a nuk dite me te leht ne kete fillim, veq menjeher me te veshtire. Enigma te Anshtajnit. Une per vete u mundova pak ( ja gjysme ore), por deri diku po arrije edhe po me perzihen krejt...Po me pengon shihu qe po bjen tani. Duhet te shkoj ne nje vend shume me te qet dhe te provoj, ahahah. Shume interesante Enigma, por e veshtire per tu zgjidhur. |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Enigma Thu Apr 24, 2008 8:23 pm | |
| Eshte e vertete qe eshte pak e veshtire, bile vet Albert Ajnshtajni ka thene se vetem 2 % e botes te cilet jan me intelegjent mund te kene zgjidhje per kete engme. Prandaj edhe une u gezova qe e zgjidha me sukses.
Te pershendes dhe shpresoj se do ta zgjidhe kete engime interesante, dhe nese e gjen zgjidhjen te lutem me dergo me mesazh private sepse kam deshire te japin edhe tjeret postime, dhe kjo vlen per te gjithe.
Thjesht shkruaje qe te gjithe ta shofin: E zgjidha eingmen, dhe pastaj me dergo me mesazh privat.
Tung | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Enigma Fri Apr 25, 2008 6:41 pm | |
| Guximi, mendoj qe e kam zgjidhur...Po te dergoj ne pv. dhe shpresoj te jete keshtu. Me konfirmo. Ndersa, sa i perket kohes, nuk e kam kqyr kohen, vetem se e di qe ka disa ore qe jam marr me kete enigem dhe qe kam hargjuar me tonelata nerva, ahahahha( dhe nje gjysme fletore). Sepse, sa shkojsha deri diku, mu perzishin! Megjithate, ishte nje "tunel" i gjate dhe m'duket qe dola ne drite. S'kam asnje detyre apo enigem te ketij lloi. Keshtu qe, vazhdim te mire. |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
| Titulli: Re: Enigma Sat Apr 26, 2008 9:56 pm | |
| Po i pres disa enigma, hajdeni jam i gatshem. | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
| Titulli: Re: Enigma Tue May 06, 2008 2:16 pm | |
| Cila fjalë shqipe me 5 shkronja, shqiptohet përherë gabim nga shqiptarët e gjitha trevave?
hahahah, eshte shum e thjesht, hahaha, shum kam qesh.
Pershendetje | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
| Titulli: Re: Enigma Mon Jul 28, 2008 3:21 pm | |
| Kane qene tre fillozof te rradhitur ne varg. Gjithashtu 3 kapela te bardha dhe dy te zeza. Nese njeri prej fillozofeve do ta dij se cfare ngjyre ka kapela e tij mbi koke do shpejtojne te gjith nga mbreti, ne te kunderteten do te denohen.
I fundit qe kishte dy fillozof para nuk fol. I dyti qe e kishte shokun e tij para, edhe ky nuk foli. Kurse i pari qe nuk kishte askend para tha qe kapelen mbi koke e kam te bardhe.
Si mundi ta dije...
Kjo eshte shum fillozofike, dhe per mendimin tim me e veshtir se enigma e Ajnshtajnit.
Tung | |
|
| |
tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Enigma Mon Jul 28, 2008 3:31 pm | |
| Guximi, ta provoj ta zgjidhe une?
1. I fundit duke pare perpara nje te zeze e nje te bardhe - natyrisht qe nuk ja mbante te fliste sepse mund te kishte te bardhe ose te zeze.
2. I dyti, meqenese i bardhi nuk foli, dmth ishte nje e bardhe dhe nje e zeze. Mirepo ai perpara e kishte te bardhe, keshtu qe edhe i dyti nuk ishte i sigurte ne e kishte te bardhe apo te zeze.
3. I treti e kishte me te lehte, perderisa nuk foli i fundit, dmth ishte nje e bardhe dhe nje e zeze, por meqe nuk foli as i dyti, u kuptua qe ai vet e kishte te bardhe. | |
|
| |
rolling Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| |
| |
Guximi Miqte e Forumit
| Titulli: Re: Enigma Mon Jul 28, 2008 3:42 pm | |
| 1. I fundit duke pare perpara nje te zeze e nje te bardhe
Si e dine qe i fundit kishte pare nje kapel te bardhe dhe nje te zeze.
Zgjidhjen une e di qe ti e dine, hahaha...
Tung | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Enigma | |
| |
|
| |
| Enigma | |
|